Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No konieczna, Tola była u wetki teraz i mówiła, że im szybciej tym lepiej. Ale ja sobie nie wyobrażam jak by to miało wygladać. Ona nie jest przystosowana do bycia w domu, a na ogrodzie przy tych temperaturach nie może byc po operacji. tym bardziej, że nie jestem w stanie byc przy niej przez ten cały czas. No i klops.

• Replies 139
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tolcia ma cieczke, musi siedzieć w kojcu, ja wyjeżdżam , więc opiekę przejmuje nad nią sąsiadka, bo mój TZ to się do tego nie nadaje. Nie mam czasu na ogłoszenia, z resztą wypadłam już że tak powiem z obiegu w tych sprawach - loginy itd. Proszę o pomoc w oglaszaniu i szukaniu dla niej domu. Jest juz sprawna, łapka super zagojona, wetka jest nia zachwycona.

Posted

Pani Elżbieto zrobię ogłoszenia i rozwieszę u siebie w gab wet, sklepach zolog i gdzie sie da...
a może Pani podać nr tel na jaki zainteresowani będą mogli dzwonić ....

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='_Mona']Pani Elżbieto zrobię ogłoszenia i rozwieszę u siebie w gab wet, sklepach zolog i gdzie sie da...
a może Pani podać nr tel na jaki zainteresowani będą mogli dzwonić ....[/QUOTE]
Bardzo dziękuje za pomoc!!! telefon już wysyłam na pw.

Posted

tola bardzo za nami juz tęskniła. nie było mnie tydzień i siedziała wpatrzona w drzwi tarasowe - szukala nas wzrokiem zaglądając do domu. Przyzwyczaiła się juz bardzo, oszczekuje chatę jak wzorowy stróż, traktuje jak swoje terytorium. sąsiedzi chcieli ja zabrać do siebie na noc, aby spała w cieplym, nie w budzie to nie chciała, nie wyszła poza ogród. Zaparła się i uciekła, a nie raz byla u nich ze mną. cos mi się wydaje,że będzie ciężko ją wyadoptować.

Posted

[quote name='Elżbietka_Cieszyn']tola bardzo za nami juz tęskniła. nie było mnie tydzień i siedziała wpatrzona w drzwi tarasowe - szukala nas wzrokiem zaglądając do domu. Przyzwyczaiła się juz bardzo, oszczekuje chatę jak wzorowy stróż, traktuje jak swoje terytorium. sąsiedzi chcieli ja zabrać do siebie na noc, aby spała w cieplym, nie w budzie to nie chciała, nie wyszła poza ogród. Zaparła się i uciekła, a nie raz byla u nich ze mną. cos mi się wydaje,że będzie ciężko ją wyadoptować.[/QUOTE]
No, mnie też tak się wydaje:)

Posted

Od jutra zaczynam przysposabiać Tolę do siedzenia w domu, teraz jest zainteresowana wszystkim co ja w domu otacza, jest za bardzo podekscytowana i popiskuje. Zagląda przez okno na ogród. Ale jak tylko uchylę drzwi od tarasu to tylko głowę wychyli i wraca do rozrabiania po domu. A z tm ciągłym proszeniem o pieszczoty to jest kochana.

Posted

Elżbietka_Cieszyn napisał(a):
Od jutra zaczynam przysposabiać Tolę do siedzenia w domu, teraz jest zainteresowana wszystkim co ja w domu otacza, jest za bardzo podekscytowana i popiskuje. Zagląda przez okno na ogród. Ale jak tylko uchylę drzwi od tarasu to tylko głowę wychyli i wraca do rozrabiania po domu. A z tm ciągłym proszeniem o pieszczoty to jest kochana.

No to trzymamy kciuki:)

Posted

Tola jest teraz na etapie bywania w domu, szczególnie dziś się nam pokazała pieknie oblocona i potrzebowała tylko dwóch otrzepań i wszystko było pokryte tym co miała na sobie. A jaka zadowolona z tego była. Bardzo szybko sie nauczyła siedzenia godzinnego w domu, wieczorami będęstarala sie to wydlużać. Nie sprawdzalam jeszcze zostawiając ja samą, pewnie pisku by bylo mnóstwo i szczekania. Ale zobaczymy.

Posted

nie było mnie dwa dni, a Tola tak strasznie za mna tęskniła. jak tylko mnie zobaczyła to pisku i żali nie było końca. jak do końca roku nie znajde dla niej domu to będzie tragedia straszna, nie wyobrażam sobie jak ona zareaguje na nowy dom np za poł roku.