Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Już jestem w domciu :D :D :D

Alu mała poprawka suczki klase szczeniat wygrała Uarpida Kasi i dostała W.O. :D :D

Na początek GRATULACJE DLA WSZYSTKICH :laola:

Chciałam dodać jeszcze tyle, iż FAFIK czyli TORPEDUS SANDARII Staff-Ka wygrał grupe i był III na BISie:laola: :klacz: :klacz: :thumbs: :thumbs:

Grupę sędziowała rosjanka, a bisa Hans Muler :D :D Znowu wróciliśmy z 5 pucharami i super nagradami :P :P :P

Alu gratulacje dla AYKI za jej debiut-świetnie jej poszło :klacz: :klacz: :thumbs:

Ahhh jeszcze nie zdążyłam ochłonąć :D :D :D

Posted

wow :o :o :o :o :D :D :D :D stafik w pierwszej trojce na bisie??? :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz:

GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ZŁOSNICA wrzuc moje fotki bo ja... tego.. noo.. wiesz 8) :oops: :oops: :oops:

Posted

się robi Pani Fotograf 8)

zdjęcia o charakterze rekreacyjnym :D
Tony Rikardson Opalplast

Emilia Plater Opalplast

Drago do reanimacji :!: :lol:

i nawet ja sie załapałam do zdjęcia 8)

i coś dla mimi...zalotne spojrzenie Lugerka :D

Posted

Wielkie gratulki dla wwszystkich, a jak zwykle najwieksze dla forumowców, a zwłaszcza dla naszej "konkurentki" Ayeczki!!
[quote name='Alojzyna']
1. BIG STAR Bu-Am-Sti - CWC
2. AXEL ROSE Bestimentos
3. YPSYLON MARINDO Staff-Ka
4. STAFFKAR
BLACK KLENOT Bu-Am-Sti

oj, tu czegoś nie rozumiem.... :o

Posted

Justuss - gratulacje :klacz: :klacz: :klacz: :klacz:

Kolejność suczek w młodzieży już poprawiłam, ale nie wiem, czy dobrze jest miejsce 2 i 3?

[quote name='AMFI']

1. BIG STAR Bu-Am-Sti - CWC
2. AXEL ROSE Bestimentos
3. YPSYLON MARINDO Staff-Ka
4. STAFFKAR
BLACK KLENOT Bu-Am-Sti

oj, tu czegoś nie rozumiem.... :o

Nie ty jedna.
Szkoda, że na żywo tego nie widziałaś. :-? A zwłaszcza psy w klasie młodzieży. Po tych dwóch klasach miałam zamiar pakować manatki i jechać do domu...

Ale ja nie jestem sędzią. Może czegoś się dopatrzył, co dla postronnego obserwatora było niewidoczne - a trzeba przyznać, że oglądał psy bardzo dokładnie. Oceny bardzo dobre były dla niektórych wystawiających szokiem :o .

Posted

Uffffffffff - łzy rozpaczy (wcześniej) łzy radosci - teraz - och ten swiat - jakby wszystko poprzewracane 0X

GRATULACJE dla BAMBEROWYCH DZIECI - zawsze powtarzam ,ze klase reproduktora w pełni mozemy oszacowć - PATRZAC NA JEGO DZIECI :D

Gratulacje dla wszystkich wystawców !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :drinking:

Tak moja "cholera" w szczeniaczkach była I - sie jej udało :wink:
UMPUMAKI VALI HUARES Staff-Ka - został do ścisłej "CZWÓRKI" na BEST PUPPY - gratulacje dla włascicielki :D :drinking:

TORPEDUS no cóż - doprowadził nas do ŁEZ RADOSCI :D - Gratuluje Justuss - profesjonalnego handlingu :D :D
Az miło sie patrzy jak "płyniecie obydwoje w ringu" ,a najlepiej to widac na głównym :wink:

Alojzyna - nawet nie wiesz jak sie cieszę - przepraszam ,że Cie tak mocno nie wysciskałam (ale w tym czasie mniej /wiecej dostałam tel.ze schroniska o podobnej AST do mojej - niestety NIE ONA :( )

Ps.TORRIDA KASKARINDA Staff-Ka - nie była prezentowana w ogóle 8)

Podsumowujac DZIECIAKI - Rapid Shota - Bambera - wylansowaly sie :
PSY :
Szczenie - wo - best puppy do finału - sedzia: Ewa Bukład
Pośrednia - doskonałe - lokata III i IV
Otwarta - CWC ,Res.CACIB , III , IV
Championy - CWC,CACIB,BOB,BOG,BIS III
SUKI :
Szczenie - wo - I , III
Mlodzież - Zw.ML.
Posrednia - CWC,CACIB , III
Championy - CWC

Gratulacje raz jeszcze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Brawo dla bullików - brawo Złośniczka i Sajko :D :D !!!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam wszystkich bez wyjatku :drinking: :drinking:
I pozostaje z nadzieja,ze odzyskam swojego jeszcze jednego psa,ktorego nie bylo mi dane zaprezentowac na tejze wystawie z wiadomych powodów :-?

Ps.A jej córeczka wylansowała sie na IV lokacie w klasie młodzieży na 13 w stawce :D

Posted

Hi,Hi

- tak dopatrzył sie ,ze STAFFKAR jest WASKI Z PRZODU :o :o :o :wink:

Szkoda,ze nie dopatrzył sie tego np.Jim F.Beaufoy(hodowca z ponad 30-o letnim stażem ) na europejskiej ,gdzie Mlody miał naprawde stawke ,a nie stawke - AMFECZKO - wystawy to sport i nie zawsze sie jest na wygranej :D :drinking:

Buziaki :)

Posted

[quote name='staff-ka']AMFECZKO - wystawy to sport i nie zawsze sie jest na wygranej :D :drinking:

Buziaki :)

Ależ ja to dokładnie rozumiem, i nawet nie chidzi mi o 4 lokatę Staffkara, bo wiadomo...., ale sama mi powiedz jak to możliwe, że Big Star??? Przecież widziałysmy go razem w Kielcach, czyżby aż tak sie zmienił od tamtego czasu????

Posted

staff-ka napisał(a):
Hi,Hi

- tak dopatrzył sie ,ze STAFFKAR jest WASKI Z PRZODU :o :o :o :wink:

Hi hi szkoda, że jednak nie pojechaliśmy - może moja Bunia miała by u niego wąską kufę i słabo wykształcone mięsnie policzkowe :wink: :lol:

Posted

A może to błędy tłumacza ? Nie byłem, nie widziałem, nie słyszałem, ale spotkałem się już kilkakrotnie z zupełnym dyletanctwem tłumacza na wystawie, który terminologii kynologicznej nie znał ni w ząb. To też czasem się zdarza.
Na krajowych i dawniejszych okręgowych sekretarze ringowi - w szczególności bardzo młodzi ludzie - nie rozumiejąc terminologii też nie raz i nie dwa zmieniali opisy po swojemu sądząc, że tak też będzie dobrze. A ubaw przy czytaniu takiego opisu był po pachy !

Posted

Jedynym szczeniakiem reprezentującym Bullteriery w Krakowie na M.W.P.R. był ciemny,piękny KENZO Bisurman!!!

Jestem włascicielem tego "postrzelonego" szczeniaczka a to jest mój 1-szy post.
Postaram sie wrzucić jakieś fotki z wystawy.

Pozdrawiam wszystkich miłośników psów typu bull i nie tylko!!!

Posted

[quote name='coco']A może to błędy tłumacza ? Nie byłem, nie widziałem, nie słyszałem, ale spotkałem się już kilkakrotnie z zupełnym dyletanctwem tłumacza na wystawie, który terminologii kynologicznej nie znał ni w ząb. To też czasem się zdarza.

Raczej nie. Tłumaczka była co prawda bardzo młoda, ale dość rzetelnie podchodziła do swojej pracy. Jak czegoś nie rozumiała to prosiła o dodatkowe wyjaśniena. Sama słyszałam jak sędzia tłumaczył jej pojęcie "zgryzu cęgowego".

Dla mnie "dziwnym" było, że psy, które miały w swoim dorobku CACIBy z międzynarodowych, również zagranicznych wystaw, schodziły z oceną bardzo dobrą (sic!).

Posted

no i co panie rafale ładne zdjecia zrobilam kenzo? :D :D to bylo juz po ocenie i poza ringiem poprosilam o ustawienie psa
ech debiut i tak dobrze mi wyszlo :oops: :oops: :oops: :P :P :P

wiem wiem nieskromnam ale juz tu takich wiecej i dobrze :wink: :fadein:

czekamy na Twoje fotki!!! i witamy na forum.