Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Times New Roman]Zduńska Wola, ul. Kościelna 19. Mam ogromny żal do weterynarzy z tej lecznicy. Mają czelność występować jako lekarze a są po prostu mordercami. Doprowadzili moją suczkę do śmierci w męczarniach, nie podając jej po operacji usunięcia ropomacicza kroplówek. Wiedzieli, że jest w podeszłym wieku i ma niezbyt zdrowe nerki i wątrobę. Nie odesłali mnie też do innej lecznicy, gdzie udzielono by jej właściwej opieki i uratowano życie. Opuścili ją beztrosko w momencie kiedy bardzo cierpiała i potrzebowała pomocy, bo po prostu skończyły się godziny ich dyżuru. Ktoś kto przyszedł na dyżur i podawał się też za lekarza, kazał mi opuścić lecznicę z trzymanym na rękach, krzyczącym z bólu w konwulsjach psem, odmawiając nawet uśpienia cierpiącego zwierzaka a także podania środków przeciwbólowych i założenia cewnika, bo jak powiedział jest z kimś innym umówiony na wizytę.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Tak nie postępuje lekarz. Ktoś taki może co najwyżej pracować w ubojni i badać mięso a nie leczyć ludziom ukochane zwierzęta. Mieli przecież obowiazek odnieść się do niej z troską i szacunkiem należnym pacjentowi a potraktowali jak śmiecia do utylizacji nie licząc się z jej cierpieniem i z moimi uczuciami. Zabito nie tylko psa ale i mnie. Jej ból był i zawsze będzie moim bólem a śmierć ogromną stratą. Ta suczka była dla mnie lekarstwem. Przywracała mi równowagę i zdrowie po wcześniejszych bolesnych przeżyciach. Bawiła mnie, wzruszała i byłam szczęśliwa jej szczęściem. Biedny mały kundelek wzięty ze schroniska a tak jedyna i wyjątkowa, nigdy wcześniej nie spotkałam i nie będę już miała równie kochanego i mądrego i potrzebnego mi pieska. Przywieziono mi już inną suczkę ale to nie to. Dziś chciałabym coś czuć oprócz rozpaczy i bólu ale czuję sie tak jakby moje szczęscie i serce umarło razem z Jagódką i leżało w grobie razem z nią. W nieukojonym żalu[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Basia Z.[/FONT]

Posted

Gdy już była mocno zatruta i przestała siusiać to dopiero wtedy podawali jej kroplówki ale nie założyli cewnika, pomimo że mocz nie był wydalany. Gdy już była tak zatruta, że zaczęła wymiotować, wtedy podali jej jeszcze środki przeciwwymiotne, chyba po to żeby i w ten sposób nie mogła sobie ulżyć. Tak "zaopiekowali" się "lekarze" moim ukochanym biednym pieskiem. Nie rozumiem dlaczego społeczeństwo i Izba Lekarska daje im pozwolenie na prowadzenie lecznicy. Czuję się bardzo oszukana, winna bolesnej śmierci mojej ukochanej suczki, jej płaczu którego do końca życia nie zapomnę. Nigdy sobie nie wybaczę, że ją tam zawiozłam i żaden piesek mi jej nie zastąpi.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Nikt tu już nic nie pisze ale widzę, że odwiedzin przybywa więc dodam jeszcze, że czwartego dnia po operacji Jagódka prawdopodobnie dostała porażenia cewki moczowej i nie mogła się wysiusiać. Nie zdawałam sobie sprawy z tego, że takie zaburzenie może wystąpić. Wcześniej chodziła na trawkę i przykucała więc myślałam, że sika ale ona prawdopodobnie tylko bezskutecznie usiłowała to zrobić a w nocy już leżała osłabiona i robiła pupą taki ruch jakby chciała coś wydalić i nie mogła. Dzwoniłam wtedy dwa razy do lecznicy i mówiłam ale wet Marek Trenkner wyjaśnił mi, że to kupa jej utkwiła w odbycie i że ona dlatego tak robi - o sikaniu nawet nie wspomniał i kazał ją przywieźć do lecznicy dopiero następnego dnia rano. Ona już w nocy potrzebowała mieć założony cewnik a oni jej go nie założyli do samego końca. Następnego dnia faszerowali ją kroplówkami i cewnika nie założyli pomimo, że miała pełny pęcherz i nie siusiała. To co jej zrobili ci weterynarze nie jest żadnym błędem lekarskim ale po prostu okrutnym morderstwem. Jeśli ten wątek czyta ktoś, kto w tej lecznicy został ze swoim zwierzątkiem skrzywdzony tak jak to miało miejsce w moim przypadku, to bardzo proszę o kontakt, tel: 501 021 785