Jump to content
Dogomania

26-27-28.03.2010 Katowice - międzynarodowa

Recommended Posts

• Replies 654
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

esme8 napisał(a):
W tym roku już bez Crufta :) Przypominam tym, co zapomnieli lub nie wiedzą.
Katowice straciły nomiację...
I nic w tym dziwnego

Z tego,co sie orientuje to nominacja ma byc "ruchoma".Dla mnie przyznanie Lodzi to porazka,w wielu rasach sa tam najgorsi sedziowie zapraszani ze wszystkich miedzynarodowek w Polsce.

Posted

esme8 napisał(a):
W tym roku już bez Crufta :) Przypominam tym, co zapomnieli lub nie wiedzą.
Katowice straciły nomiację...
I nic w tym dziwnego

Dlaczego nic dziwnego?
Byłam dwa razy na wystawie w Kato i dla mnie było wszystko OK..

Posted

Shetanka napisał(a):
Dlaczego nic dziwnego?
Byłam dwa razy na wystawie w Kato i dla mnie było wszystko OK..

Bylas w tym roku ? Bo jak tak, to nie wiem gdzie mialas ring, ze nie widzialas tego okropnego namiotu, beznadziejnego lodowiska, ciasnoty, mega drogich zgloszen za warunki polowe i finalow na tym maciupkim ringu :diabloti:

Posted

Talagia napisał(a):
Bylas w tym roku ? Bo jak tak, to nie wiem gdzie mialas ring, ze nie widzialas tego okropnego namiotu, beznadziejnego lodowiska, ciasnoty, mega drogich zgloszen za warunki polowe i finalow na tym maciupkim ringu :diabloti:

Zgłoszenia faktycznie cholernie dorgie :placz:
ale reszta to chyba nie wina oddziału (?).

Posted

dla mnie to jedna z najlepszych międzynarodówek w Polsce, fakt w tym roku mieli MEGA PROBLEM, ale już nie na gorąco oceniając - dali rade!!!, może troszkę zaniedbali ring główny ( tak zwaną wisienkę na torcie ) ale mieli tyle "schodów", że to pierdoła....

Cruft ma być "ruchomy" więc nie zabrali Katowicom "za kare" , choć ....

jestem na CACIBówce w Katowicach od I, na większości miałam zgłoszone swoje psy lub jako handler wystawiałam, a do tego przeważnie jestem na przynajmniej 2 jak nie 3 dniach BO WARTO

Posted

Talagia napisał(a):

moim zdaniem to trochę przesada... wszyscy doskonale wiemy, że spodek był w remoncie i tylko dlatego część ringów była w namiocie, w którym naprawde nie było tak strasznie. w przyszłym roku pewnie będzie juz normalnie i nie będzie namiotu, tylko wszystko będzie w spodku. Osobiście zawsze lubiałem wystawy w Katowicach i tak jest nadal. :loveu:

Posted

macsow1 napisał(a):
moim zdaniem to trochę przesada... wszyscy doskonale wiemy, że spodek był w remoncie i tylko dlatego część ringów była w namiocie, w którym naprawde nie było tak strasznie. w przyszłym roku pewnie będzie juz normalnie i nie będzie namiotu, tylko wszystko będzie w spodku. Osobiście zawsze lubiałem wystawy w Katowicach i tak jest nadal. :loveu:

zgadzam się w 100%:razz:

Posted

eldo miał debiut własnie w katowicach rok temu, pozniej byl wypadek dwie operacje nuzyca :( ale juz wychodziny na prosta eldo skonczył roku i znowu staniemy na roningu po takiej przerwie :):):)

Posted

Ring seterów był na lodowisku i też fajnie się biegało jak deski się rozjeżdżały i robiły się miedzy nimi dziury... Akurat rok temu nie wystawiałam ale byłam i widziałam

Posted

no ja takie male podsumowanie,
w tym roku setery na malym ringu na lodowisku (masakra) - polski sedzia,
rok temu setery na lodowisku z innej strony, na zgieciu wykladzin (masakra) - polski sedzia.
2 lata temu setery na korytarzu, z wielkim slupem na srodku + nie przyklejona, tylko rzucona na ziemie wykladzina = slizganie sie i potykanie - polski sedzia,
3 lata temu rowniez ring na boku - polski sedzia
4 lata temu - polski sedzia
i to tyle pamietam ;) W Sosnowcu sa rewelacyjne hale targowe, w ktorych wystawa bylaby rewelacyjna i nie rozumiem czemu tam nikt nie chce wynajac terenu :roll:

Skoro spodek byl w remoncie (wiadomym od dawna) nalezaloby wybrac inny teren na wystawe z nominacja na crufts, bo ludzie zza granicy sie z nas śmiali! Przyjechali znajomi czesi i slowacy i byli w szoku! Mi bylo wstyd... i fakt, ze byl remont to zadne usprawiedliwienie moim zdaniem :) Bo to nie imieniny cioci, ze sa tapety jeszcze nie polozone i mozna przymknac oko, tylko wystawa na ktora przyjechali ludzie z wielu krajow Europy i nie tylko. to tyle marudzenia ;) Bo ja mam 10 min na wystawe i mi to wsio jak wyglada :diabloti: