Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja też porównywałam sobie zdjęcia ze schroniska z tymi ostatnimi... Boska odmiana! :) Wygląda jak wzorzec "psa szczęśliwego" :D

• Replies 171
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witamy. Nasz kochany cielaczek miewa sie całkiem dobrze.......Ma lekki stan zapalny ucholków i jetseśmy w trakcie leczenia.

Niestety Brego jest bardzo nieufny do obcych i kocha póki co tylko mnie i mojego TZ, reszta stanowi dla niego zagrożenie, dlatego musimy każdego odwiedzającego alarmować, że nie należy sie do niego zbliżać, a o głaskaniu nawet nie ma mowy....... :( Brego przez pół swojego pieskiego życia znał tylko kolu pracownikow schroniska i nas nie dziwi jego zachowanie, szkoda , że inni nie potrafia tego zrozumieć :evil:

Brodaty jest strasznym pieszczochem, przychodzi do mnie kładzie swoją łepetynke na moich kolanach i patrzy przosząc no pomiziaj mnie jeszcze troche :lol: Uwielbia być czesany, co jest nam na reke, bo teraz po ostrzyżeniu strasznie sie kłaczy. Wobec nas jest bardzo uległy wszystkie zabiegi znosi z anielską cierpliwiością, spoglądając czasem pytająco spod swoich krzaczastych brwi ale chyba nie zrobicie mi nic złego, tak was lubię :lilangel: Ja tylko mowie mu żeby się nie bał i że zaraz skończymy czyszczenie ucholków, a w nagrode za to że jest taki dzielny dostaje swoje dropsy szynkowe, które tak uwielbia :D

Posted

Widocznie Bregus pokochal swoja Panie i Pancia miloscia bezgraniczna,
miejsca dla innych ludzi juz nie ma...na razie,bo moze serducho mu sie powiekszy, z czasem nabierze zaufania i przekona sie,ze pozostala czesc ludzkosci tez moze byc dobra. Trzeba czasu,zeby rany na jego sercu sie zabliznily....reszta postu --> bardzo wzruszajaca (szczegolnie ta glowa na kolanach :bigcry: )

Bedzie dobrze , Asiczko, bedzie dobrze.... :buzi: dla Was

Posted

Cielaczek cieszy sie na nasz powrót do domu mimo że się mu łapy na panelach rozjeżdzają :wink:
TZ nazywa go po swojemu Zaczepiór-Przylepiór :lol: ciekawe dlaczego :P

Przesyłamy jeszcze kilka nowych fotek za sprawą Ciotki Agi :P

Posted

To jest zawsze takie piękne, kiedy widać jak pies zmienia się kiedy trafi do kohającego domku. Pies w schronisku wygląda nieciekawie, a po pielęgnacji staje się prawdziwą pięknością. Slicznie wygląda ten Wasz cielaczek!!! Powodzenia i radości z bycia razem.

• 1 month later...
Posted

Waszko, cieszymy się że o nas pamietałaś :D Mamy nowe foty z pobytu u moich rodziców, przed którym bardzo sie stresowalismy, bo Brego nie toleruje obcych do tego stopnia, że potrafi skoczyc na kogoś jesli probuje go poglaskac, wiec przez pierwszy dzień zakazałam jakiegokolwiek kontaktu fizycznego z psem :( Ale byl spokojny moze bardziej stresowało go nowe miejsce.
Niestety z psami tez nie jest najlepiej, treser stwierdził że musiał byc zle zsocjalizowany w młodości i poki co kontakty z psami sa niestety niemożliwe :( na osiedlu smycz i kaganiec :evil: a na łące może sobie hasać do woli. Jak sie uda zrobic zdjęcia to wlepimy, ale prawie jest niewidoczny gdy "poluje" na nornice, bo wysoka trawa :lol:
Mamy jeszcze fotki z taplaniny nad rzeką ale oczywiscie jeszcze sie nie nauczyłam sie wklejać :oops:

Posted

No cóż Olek próbował zainteresować go innym patyczkiem ale Brego przez całe popołudnie krażył koło swojej zdobyczy. Zostawiał ja tylko na chwile gdy rzucał sie do wody za sznurem zaplecionym w warkocz, który stal sie jego ulubiona zabawką, a piłeczka no cóż, poszła w odstawkę. :wink:

• 3 weeks later...
Posted

OTO NOWE ZDJECIA BREGUSIA
(jak sie Asiczka dowie jaka afera byla ze zdjeciami, to sie usmieje do łez--> patrz temat Benia na pwp)
Ciotce Adze serce walilo 200 uderzen na minute jak nie szybciej, dobrze ze Brego jest u siebie w domu! Mozna spac spokojnie.

Taki jestem piekny pies, poznajecie mnie???

A tu z moją Pancia ukochana

Tylko Pancie kocham najbardziej na swiecie

Moja Pancia i ja

Posted

Jakie znowu zwiał?! :o NIc mi na ten temat nie wiadomo, a raczej zauważyłabym nieobecnosc mojego przytulastego stworka :-? Ale zaraz zajrze na pwp......
Bregulec nie ma tendencji do ucieczek, biegając po łące zawsze sprawdza czy to pancia mu przypadkiem nie uciekła :lol: jak stwierdzi ze sie pilnuje i nie odeszłam za daleko, wraca do polowania na nornice :D

Posted

Malawaszko, Asiczko,

to ciotka Aga wczoraj zawalila temat, mialam wkleic zdjecia GoniP na temacie "Benio, oddany, bo nie szczeka" , zdjecia przyszly z nieznanego adresu na moja skrzynke.
Patrze, a tu Brego, matko , matko, Brega chca oddac, ale skad maja jego zdjecia z Asiczka, matko co sie dzieje, kotlowanina mysli, walenie serca, te sprawy. Pisze do GoniP skad mi wyslala zdjecia Benia, bo wg mnie to Brego. Dopiero po 15 minutach sie okazalo, ze zdjecia od GoniP dopiero doszly do mojej skrzynki. Taka koordynacja w czasie i zamieszanie,ze hej. Ale wszystko dobrze, Asiczka ma Bregusia , a Benio szuka domu.

Ciotka Aga na stare lata nerwy traci juz.