Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 171
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nasz kochany cielaczek zmienia sie z kazdym dniem. Strach przed klatka schodowa odszedl w zapomnienie :) teraz leci jak szalony ze schodow ogladajac sie na mnie czy aby nadazam. Na spacerach odzywa, trzyma ogon w gorze i pedzi, pedzi.... Odkrylam, ze ma zylke lowcy, nie przepusci żadnej nornicy ani krecikowi, a tych jest u nas w parku pod dostatkiem. Ostatnio bardzo byl rozzalony, bo pancia nie pozwolila upolowac wiewiorki na obiadek. :P Wieczorem na spacerku z moin TZ zdybal jeża, biedny nie wiedzial co z tym stworem zrobic, bo jez zwinal sie w kulke i zamarl w bezruchu. Nasz cielaczek tancowal kolo niego i popiskiwal :wink: niechby sie ruszyl, zaraz go capne.
Brego jest troche wybredny przy jedzeniu, wczoraj nie tknal ani suchej karmy ani kaszki z mieskiem, za to jak moj TZ konsumował kanapke z pasztetkiem, bardzo go to zainteresowało i skonczylo sie na tym ze wieczorem wpucował kromy z pasztetkiem 8)

Posted

Brego został wczoraj wykąpany i ostrzyżony przeze mnie, bo podróż pociagiem jak narazie odpada :-? Teraz dopiero zrobił się bardziej sznaucerowaty :wink: Jutro ruszamy do parku na sesje zdjeciowa.
SZkoda tylko, że jeszcze nie odważył się na zwiedzenie mieszkania :( , ciagle pilnuje swojego kocyka, a jak chce go wyczyscic i mu zabieram patrzy z wyrzutem :roll: Może po obcięciu pazurków się zdecyduje, zobaczymy.

Wczoraj w parku się ze mną chwilkę bawił a potem w domu zaraz po spacerze, co mnie bardzo zaskoczyło, bo w mieszkaniu nie wykazuje prawie żadnej aktywności, chyba że przed spacerkiem-wtedy wykonuje taniec radości :D

Posted

W pośpiechu zap[omniałam napisac, że chodzi o podróż pociągiem do psirego fryzjera. Z tego też względu zrezygnowaliśmy z przetransportowania nim psa i przyjechaliśmy autkiem 8)

Posted

Kosma, jakiego fryzjera? To jago tak obciachałam nożycami, bo do fryzjera trzeba nam do innego miasta jechac, a na razie nie ma jak. Nie sądze żeby efekty mojej pracy Was rzuciły na kolana, bo nie jest wszystko równe jak po maszynce, :oops: ale przynajmniej zlikwidowałam tą wyblakłą sierść. Na fachowe strzyżenie przyjdzie pora jak się piesur troche rozluźni, teraz zależało mi na tym żeby się tak nie grzał biedaczysko.

Posted

No pewnie że tak - mój Boluś też jeszcze nie był u fryzjera :lol: ( z tym, że on prawie łysy jest) :lol: ale przystrzygam te włosy co mu zostały nożyczkami i jest OK! i wystarczy - narazie ma wystarczająco emocji - ciągle weterynarza odwiedzamy, więc nie będę go jeszcze fryzjerem męczyć :wink:

Posted

Na fachowe strzyżenie przyjdzie pora jak się piesur troche rozluźni, teraz zależało mi na tym żeby się tak nie grzał biedaczysko.

Fakt Asiczko>>to byłby na razie dodatkowy stres dla psa. Przyjdzie na to czas :wink: On przecież dopiero aklimatyzuje się w waszym mieszkaniu więc i na zabawy przyjdzie czas :P
Pasztet , hmmmm bardzo niezdrowo :roll: ale skad ja to znam :lol: :lol:

Czekam zatem na sesje zdjęciową
:Dog_run:

Posted

Chwilę temu wróciliśmy z parku. Myślę ze na zdjęciach bedzie widać jaki z niego żywioł. Miałam wstawic zdjecie jak Brego skacze nad swoim leżacym na trawce panem i go podgryza, ale TZ stanowczo zaprotestował :lol: W domu nawet nie spojrzał na piłeczke a w parku pogonił za patykiem, nie przypuszczałam, ze wie co się z tym robi :P Przywoływałam go żeby mi go oddał a Brego leci leci leci w moja strone i nagle zakret i odbija pół metra przede mną w bok :o łobuz jeden. Troche jest niedelikatny przy zabawie, jak skakał do patyka to raz trafił zębolami w moja reke :wink: ale szybko załapał, że najpierw trzeba usiąść a potem pancia rzuca :D
Nie wiem kto bardziej wrócił zmeczony z tego spaceru :wink:
Brego odpoczywa, a ja strasznie zgłodniałam :oops:
Lada chwila powinny być zdjątka.

Pozdrawiamy Asiczka, Olek i Bregulec 8)

Posted

aaaaaaaaaa BOSKO!!!!!! wszystkie sznaucery wiedzą do czego są patyczki :angel: :angel: :angel: :P :D nawet mój ślepy Boluś :lol: :wink:

dawaj takie malutkie zdjęcie z turlanka też :wink: TZ nie zauważy :lol:

Posted

To popatrzcie siostry i bracia jakie piekne psisko wyroslo z Brega!!!Zastanawiam sie, czy to aby ten sam pies, ktorego wiozlysmy ze schroniska :) Miod na serce :)

Jaki jestem pieknie ostrzyzony i dumny, bo z Panem stoje !!!

Posted

Ojjjjjj :angel: :angel: :angel: wiesz Asiczko jak patrzę na te zdjęcia i oooogrom trawy po której latać teraz moze Brego to .....ciarki mnie przechodzą :-? Gdyby nie wy to siedziałby dalej .................
Duża buźka dla Was :calus: :calus: :kiss_2:

CUDOWNIE :sweetCyb: :sweetCyb: :B-fly: :ylsuper:

Posted

Asiczko kochana :calus: to niesamowite jak Brego się odmienił :angel: :angel: :angel: wyglądacie razem jakbyście żyli ze sobą od lat :angel: :angel: :angel: jesteście cudownymi młodymi ludźmi i oby jak najwięcej takich na świecie :calus:

Posted

Bingo :D To przeworski park, w którym jest kilka takich sporych skwerków, raj dla piechów :lol: A mój Breguś uwilbia tam chodzić, tyle żyjątek które go ineresują: żabki, kreciki, wiewióry....... :)

Posted

Asiczko,

to ostatnie zdjecie powinnas na prawach autorskich sprzedac gminie
i miastu Przeworsk jako doskonala widokowke.
Piekna reklama parku przeworskiego. Miasto powinno pokazac, jakich ma wspanialych mieszkancow i jakie szczesliwe sa tam psiaki...usmiechnieta mordka Brego o tym swiadczy najlepiej.

Posted

ale ma piekne oczy ten piesio :lol: tak sie cisze..wrocilam do zdjec schroniskowych i nie moge uwierzyc..taka zmiana..zycze Wam szczescia :-? Bea