Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asiczko,
pies nadal w schronisku...tak mi go zal, bo on taki spokojny psiak,
wzial od nas smakolyki i dal sie bez problemu poglaskac i poczochrac. Jest troche zaniedbany, bo niestety panie w tym schronisku opiekuja sie kotami, jaka szkoda,ze nie psami.
Jak mozesz tylko, to zabierz go, żal takiego psa marnowac na lancuchu.

Chce mi sie pić !

Taki jestem smutny pies:(

Panie mnie glaskaly

Smutek serce sciska....

• Replies 171
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no on jest rewelacyjny!!!! ja mówię, że to sznaucer jest nie mix - teraz to trzeba go ogolić, ale jak włoski odrosną to wytrymować i brązy znikną i będzie piękny pies z cudownym charakterem!!! Ja takiego będę szukała jak się przeprowadzę na wieś!!!

Asiczka - masz jakieś wieści??? mieli Ci dać znać wczoraj :kciuki:

Posted

Czekałam do wieczora na telefon i nic. Więc oczywiscie sama zadzwoniłam. Na razie nic nie wiadomo, tylko tyle, że poszło pismo do Pani sponsorujacej psiaka i czekaja na odpowiedź. Niestety teraz nic nie zalezy ode mnie a w schronisku sie dostosują. Mam cichą nadzieje, że bedzie mój. Tak bym go potargała i poprzytulała. Ulka dzieki za zdjęcia :buzi: Jak wszystko ułoży sie dla nas pomyślnie, to niedługo sama bede Was zasypywać jego fotami na topiku Juz w domu.....Póki co pozostaje tylko czekac na odpowiedź

Posted

Asiczko,
musisz sama pilnowac tej sprawy,bo chyba telefonu ze schroniska
nie otrzymasz.Wiec lepiej sama monitoruj.

A gdybys nie dostala zgody na adopcje, to jest w schronisku jeszcze jeden przepiekny sznaucer

Cytuje ze strony internetowej :
"Piękny pies, czarny sznaucer średni w wieku około 2 lat. Został oddany przez właścicieli z powodu spodziewania się przyjścia na świat dziecka.
Pies jest spokojnu i bardzo łagodny.
Przebywa w boksie nr 189".

Mam jego wczorajsze zdjecie, gdyby cos nie wyszlo z Mixem, Odpukac,puk,puk, to moglabys ta czarna slodzine adoptowac.

Posted

Wiem, że bede sama musiala napastowac ich telefonami, czy juz sie ta osoba odezwała. Szkoda, że w schronisku nie mieli tel. a tylko adres. Prosili, żebym jeszcze zaczekała do konca tygodnia. Moze spodziewaja sie, że sie niebawem odezwie. Czytałam o tym drugim........Jeszcze dziecko nie przyszło na świat a psa juz oddali, skąd załozenie , że mogłybyc problemy z akceptacją dziecka? Niepokoją mnie takie wypowiedzi. To moze byc albo wygodne wyjscie z sytuacji albo problemy w hierarchii. Nie wiem, wiec nie osądzam, czekam na mojego Brodacza, bo w myslach juz jest z nami :)

Posted

Dzieki Murka :) Przedyskutowałam sprawe z moim TZ i jeśli nie uda sie z adopcją olbrzyma, to średniak znajdzie u nas domek. Wczoraj nie zastałam kierownika i rozmawiałam z pracownikiem, ktory niestety nie wiedział jak sie cała sprawa rozwija. Juz wstepnie umówiłam sie na wizyte i odwiedziny w schronisku, pewnie bedzie to jeszcze przed urlopem mojego TZ, który mnie na ten wyjazd namówił, zebym osobiscie zobaczyla psiaka.

Posted

Malawaszka napisała

ja mówię, że to sznaucer jest nie mix - teraz to trzeba go ogolić, ale jak włoski odrosną to wytrymować i brązy znikną i będzie piękny pies z cudownym charakterem!!!

Zgadzam się z tą opinią :P Ja go juz widzę po wymyciu i fryzjerze :roll:
Piękny pies --Asiczka walcz o niego . W każdej adopcji wirtualnej jest przecież zapis , że w przypadku pojawienia sie domu dla podopiecznego , finansujący nie będzie robił problemów czy coś w tym stylu :roll:

Posted

Asiczka napisał(a):
Dzieki Murka :) Przedyskutowałam sprawe z moim TZ i jeśli nie uda sie z adopcją olbrzyma, to średniak znajdzie u nas domek.

ooo i byłoby super, ajkby obydwa trafiły do domków :angel: tylko jak tamta osoba chce Olbrzymka to czemu takl zwleka :(

Posted

Olbrzymek zamieszka niedlugo z nami :lol: Ta Pani zrezygnowała z niego wiec zabieramy go za jakies dwa tygodnie :P Murka, czy jest mozliwosc kastracji psiaka w Mielcu, bo powiedziano mi, że raczej sterylizuja suki ( ale nie rozmawiałam z samym kierownikiem, tylko z pracownicą).

Posted

:klacz: to czekamy niecierpliwie tego wspaniałego dnia :kciuki: żeby wszystko poszło po Waszej myśli :angel:

Asiczka - jak tam będziesz to looknij proszę też na tego sznaucera średniego - w jakiej jest kondycji :-)

Posted

Nie ma sprawy, jak bedzie tylko mozliwosc, to zrobimy mu korzystne fotki i wypytam o niego. Szkoda psiaka, żeby sie nie "zasiedział" w tym schronisku. W końcu czarne średniaki, nie sa bardzo popularne.... :roll: Oby szybciutko znalazł się milośnik tej rasy.

Posted

Asiczko,

pytalam w piatek o sytuacje "prawna" juz prawie Twojego psa,
pani oprpwadzajaca nas potwierdzila,
ze jego dotychczasowa sponsorka zrezygnowala z adopcji.
Wiec zielone swiatlo dla Ciebie.

Chcielismy Ci jakos przygotowac psiaka, podstrzyc koltuny,przeczesac,
ale pracownica odpowiedziala,ze zrobia to sami jak beda wiedziec kiedy przyjedziesz.

Jesli chodzi o kastracje, to slyszalam jak pani mowila,
ze wyzel ma byc kastrowany przed adopcja, wszystkie kocurki tez sa kastrowane, wiec tylko dorwij kierownika i z nim ustal ta sprawe.

Trzymamy kciuki za udana adopcje.

PS. Malawaszko, ten sredni sznaucer na oko wyglada,ze jest w dosc dobrym stanie. Siersc ma tylko nietrymowana i troche koltunow.
Poszukam w domu, bo moze mam jego zdjecia .

Posted

Ulu, właściwie nie zaskoczyła mnie reakcja na propozycje wykapania psa i wyciecia kołtunów........ W końcu to ich praca, ale tak sobie pomyślałam żeby go jeszcze ogolic tak jak zrobiły to wolontariuszki u tej olbrzymki pieprz i sól (nie pamietam w jakim to schronisku :oops: ale mysle że kojarzysz topik) a tego chyba nie zrobią. Dlatego sama planuje tam pojechac i go ostrzyc (pomoc mile widziana :oops: ) zapytam czy mozna tak zrobic. W ten sposób oszczedzialbym mu dodatkowego stresu po przybyciu do nowego miejsca.

Posted

Rozmawialam z kierownikiem o kastracji psa i odpowiedział "zobaczymy co sie da zrobic" :o Dziwne to no ale...... Czy ktoś może wie ile wynosi okres rekonwalescencji po zabiegu i czy lepiej byloby psa wykapac przed (tak mi sie wydaje, ale wole sie upewnic :oops: )czy juz po zdjeciu szwów. W schronisku nie maja mozliwosci ostrzyzenia go, mogą psa co najwyżej "wyskubać" :-? Mam pozwolenie na obstrzyzenie Brodacza ale nie mam w tym doświadczenia :oops: I tutaj mam prośbe do Uli, Murki lub Jogi : czy któraś z Was mogłaby wybrać się ze mną do schroniska na tą akcje? Trochę głupio mi o tym pisać bo pewnie macie wiele innych spraw na głowie ale czułabym się pewniej z kims kto juz był w Mielcu i zna szefa :roll:

Posted

byłoby dobrze jakby był czysty przed zabiegiem - co prawda zawsze miejsce wokoło cięcia jest dezynfekowane ale co czysty pies to czysty pies :roll: szwy zdejmuje się po dwóch tygodniach - ale ja bym wolała na Waszym miejscu wykastrować psa jak będzie już u Was - bo w schronisku nikt nie będzie go pilnował cały czas, żeby pies nie grzebał przy szwach :( a u Was czyściutki i bezpieczny lepiej by dochodził do siebie :kciuki:

Posted

Ja sie chetnie wybiore, mozesz na mnie liczyc, jesli tylko ten termin nie bedzie kolidowal z akcja przewiezienia suni collie Marry z Krosna.

Pomoge Ci w czesaniu, strzyzeniu i w czym jeszcze bedzie konieczne.
A okres rekonwalescencji po kastracji to chyba 1 tydzien, z psem jest chyba krocej niz z sunia. Moze jednak jakis fachowiec sie wypowie,
ja nie mialam dawno psa , zawsze suczki.
Zagadam kierownika przy najblizszym spotkaniu czy by sie nie dalo
mixa jednak wykastrowac bez krecenia...

Jak termin adopcji bedzie sie zblizal , zdzwonimy sie i zmailujemy... :fadein:

Posted

Asiczka, ja oczywiście bardzo chętnie Ci pomogę przy Brodaczu, ale jeszcze z tydzień będę w Lublinie, dopiero w przyszłym tygodniu będę na Podkarpaciu i to chyba też tylko parę dni... Jogi dopiero 15-tego lipca wraca z Wrocławia. Także wszystko zależy od terminu.

A co do kastracji, to wiem że dziewczyny ze Scoobiem (Lagunka) jakoś to sprawnie załatwiły mając kontakt z weterynarzem schroniskowym. Ale nie wiem czy to chodziło o zabieg ze zwrotem kosztów :roll:
Zapytam Lagunki :)

Posted

Zdziwiona byłam, bo według niektórych okres rekonwalescencji to dzień albo dwa :o :o :o Teraz sama nie wiem czy decydowac sie na kastracje w schronisku. Termin adopcji to 9 lub 10ty lipca. Kierownik stwierdził, że w takim razie można by go wykastrować do 4 lipca. No i tu nie wiem jak zaplanować to kąpanie i strzyżenie. Jeszcze jedno Waszko czy da sie psa na pierwszy raz ostrzyc maszynka zwkłą dla ludziów czy lepiej od razu zamówic specjalna(którą i tak trzeba bedzie potem kupic). Jeśli masz rozeznanie w temacie strzyżenie, poradź prosze co do maszynki.

Ula dziekuje za chec pomocy, na pewno skorzystam. Na kiedy wypada transport "twojego psiaka", czytałam ten topic ale wyleciało z łowy :oops: Jak terminy sie nie nałożą, to umówimy się na wycieczkę do schroniska.

Posted

Z tego co piszecie wypadałoby to zrobić w kolejności: kąpiel, strzyżenie, kastracja tuż przed adopcją (czy to za duże obciażenie dla psaika?) i wycieczka do domciu na rekonwalescencje i zdejmowanie szwów. Poprawcie mnie jesli cos nazmyślałam. Murka jak wyglądaja koszty adopcyjne, bo hasło "dogadamy się" jest mało konkretne :lol:

Posted

psie maszynki są dość drogie, ale są znacznie silniejsze niż ludzkie - na pierwsze golenie proponowałabym wybrać się może do psiego fryzjera - zrobi to profesjonalnie i poradzi jak pielęgnować sierść dalej (tylko do dobrego fryzjera trzeba trafić) - ludzka maszynka zapcha się szybko takim włosem - na pewno najpierw w ruch pójdą nożyczki - bo kołtunów on ma co niemiara; są na allegro maszynki - najpopularnisze w Polsce to maszynki Moser - tylko musisz dobrać odpowiednią moc dla olbrzyma - to są chyba też jedne z tańszych psich maszynek na naszym rynku i powinny wystarczyć dla jednego psa na długo :-)

co do kastracji - to ja bym się nigdy nie zdecydowała na zabieg psa którego biorę w schronisku jeżeli mam możliwośc zadecydowania - po prostu zawsze to bezpieczniej mieć psa na oku podczas dochodzenia do siebie - niektóre psy nie interesują się ranką (jak mój Boluś), ale znam olbrzyma który był kastrowany w schronisku i długo mu się ślimaczyło bo rozmemłał wszystko mimo kołnierza (który rozwalał zostając sam w kojcu) :(