Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Opisując Tajfuna, zacznę od końca mojego spotkania z nim.

Psy podczas odprowadzania ich po spacerze do boksów reaguje na różne sposoby. Niektóre histerycznie szczekając próbują szarpać się na boki, wyrywają do innych towarzyszy niedoli za kratami; inne ślepo zapatrzone przed siebie rwą z powrotem do swojego boksu, jeszcze inne ogłupiałe i oszołomione chaosem i wszechobecnym szczekaniem, "wyłączają się". Ale żaden pies nie robi tego, co zrobił Tajfun. Tajfun - wielki, radosny, pełen energii młody psiak o silnej budowie, który odkąd zobaczył na horyzoncie swój boks, co chwilę zatrzymywał się, i spoglądając w górę wtulał się w moje nogi. Bezradność, poddanie się, byle tylko choć przez ułamek sekundy dłużej zatrzymać przy sobie człowieka.
Do boksu wszedł spokojnie, ale do końca patrzył na mnie z takim niedowierzaniem, nie mogąc pojąć, że po długim spacerze pełnym zabaw i głaskania, znowu jest zostawiany.

Tajfun zwraca uwagę swoim wyglądem - robi wrażenie mocnego, silnego, pełnego życia psa. I taki właśnie jest :) Ten pies to nie tylko uroda, to również pewny siebie, ale stabilny charakter. Tajfunowi nieobce są wyskoki i szaleństwa młodzieńczego wieku, jednak skarcony momentalnie daje przywołać się do porządku. Chodzi na smyczy, podąża za przewodnikiem, bardzo kontaktowy, otwarty i przyjazny pies. Świetnie dogaduje się z innymi zwierzakami. Mieszkał w domu z kotem.

Tajfun do tej pory mieszkał w mieszkaniu, jest, więc nauczony czystości, raczej nie niszczy pozostawiony sam w domu, choć i na takie sytuacje należy się przygotować…

Patrząc na niego... cóż mogę napisać, patrząc na niego po prostu chce się go stamtąd zabrać. I dać mu to, czego tak szuka - kontakt z ludźmi, świadomość bycia czyimś towarzyszem, kochający dom. Tajfun będzie wiernym, dobrym przyjacielem. Jest młody, radosny, pełen zapału i chętny do współpracy.

Potrzebny mu odpowiedzialny, konsekwentny i rozsądny opiekun. Ktoś kto zna się na psach, kto będzie umiał opanować żywiołowość Tajfuna i odpowiednio nim pokierować. To nie jest pies z problemami, trudny, kłopotliwy - jest po prostu młody, silny, pełen energii którą trzeba umieć okiełznać i należycie spożytkować.

Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt "Ciapkowo" w Gdyni
ul. Małokacka 3A
81-654 Gdynia
telefon: 0-58 622 25 52
ciapkowo@neostrada.pl
Adopcje psów i kotów:
poniedziałek - piątek: 11-17
sobota: 11-14
niedziela: 11-14

Posted

[quote name='KONICZYNKA 47']Czy ja dobrze widzę, że on jeszcze nie został "odjajczony":roll::oops:[/quote]

Jest w schronisku dopiero od paru dni, chyba jeszcze nawet nie minął tydzień.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Tajfun w niedzielę znalazł nowy wspaniały dom :loveu:

Przyszła po niego bardzo sympatyczna para, która wypatrzyła go w Internecie, przyjechali typowo po niego, nie chcieli oglądać żadnego innego, opis, wygląd, wszystko odpowiadało im idealnie i tak oto po rozmowach, oględzinach itp postanowili podpisać umowę.

Tajfun zamieszkał w Pszczółkach (więc Asia, albo Karolina podjadą po nowym roku do niuńka w odwiedziny), w domu z ogrodem, ale ma być domowym pupilem, ino czasami na ogrodzie się odezwać i zasygnalizować swoje istnienie :p