pinkmoon Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Opisując Tajfuna, zacznę od końca mojego spotkania z nim. Psy podczas odprowadzania ich po spacerze do boksów reaguje na różne sposoby. Niektóre histerycznie szczekając próbują szarpać się na boki, wyrywają do innych towarzyszy niedoli za kratami; inne ślepo zapatrzone przed siebie rwą z powrotem do swojego boksu, jeszcze inne ogłupiałe i oszołomione chaosem i wszechobecnym szczekaniem, "wyłączają się". Ale żaden pies nie robi tego, co zrobił Tajfun. Tajfun - wielki, radosny, pełen energii młody psiak o silnej budowie, który odkąd zobaczył na horyzoncie swój boks, co chwilę zatrzymywał się, i spoglądając w górę wtulał się w moje nogi. Bezradność, poddanie się, byle tylko choć przez ułamek sekundy dłużej zatrzymać przy sobie człowieka. Do boksu wszedł spokojnie, ale do końca patrzył na mnie z takim niedowierzaniem, nie mogąc pojąć, że po długim spacerze pełnym zabaw i głaskania, znowu jest zostawiany. Tajfun zwraca uwagę swoim wyglądem - robi wrażenie mocnego, silnego, pełnego życia psa. I taki właśnie jest :) Ten pies to nie tylko uroda, to również pewny siebie, ale stabilny charakter. Tajfunowi nieobce są wyskoki i szaleństwa młodzieńczego wieku, jednak skarcony momentalnie daje przywołać się do porządku. Chodzi na smyczy, podąża za przewodnikiem, bardzo kontaktowy, otwarty i przyjazny pies. Świetnie dogaduje się z innymi zwierzakami. Mieszkał w domu z kotem. Tajfun do tej pory mieszkał w mieszkaniu, jest, więc nauczony czystości, raczej nie niszczy pozostawiony sam w domu, choć i na takie sytuacje należy się przygotować… Patrząc na niego... cóż mogę napisać, patrząc na niego po prostu chce się go stamtąd zabrać. I dać mu to, czego tak szuka - kontakt z ludźmi, świadomość bycia czyimś towarzyszem, kochający dom. Tajfun będzie wiernym, dobrym przyjacielem. Jest młody, radosny, pełen zapału i chętny do współpracy. Potrzebny mu odpowiedzialny, konsekwentny i rozsądny opiekun. Ktoś kto zna się na psach, kto będzie umiał opanować żywiołowość Tajfuna i odpowiednio nim pokierować. To nie jest pies z problemami, trudny, kłopotliwy - jest po prostu młody, silny, pełen energii którą trzeba umieć okiełznać i należycie spożytkować. Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt "Ciapkowo" w Gdyni ul. Małokacka 3A 81-654 Gdynia telefon: 0-58 622 25 52 ciapkowo@neostrada.pl Adopcje psów i kotów: poniedziałek - piątek: 11-17 sobota: 11-14 niedziela: 11-14 Quote
KONICZYNKA 47 Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Kto potrzebuje rudego pieszczocha do przytulania? Jest "kawał" psa do ukochania i pokochania:cool3:. Quote
pinkmoon Posted September 27, 2009 Author Posted September 27, 2009 Tajfun, jutro spacer :cool3: Quote
KONICZYNKA 47 Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Czy ja dobrze widzę, że on jeszcze nie został "odjajczony":roll::oops: Quote
pinkmoon Posted September 27, 2009 Author Posted September 27, 2009 [quote name='KONICZYNKA 47']Czy ja dobrze widzę, że on jeszcze nie został "odjajczony":roll::oops:[/quote] Jest w schronisku dopiero od paru dni, chyba jeszcze nawet nie minął tydzień. Quote
KONICZYNKA 47 Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 a to w takim razie wszystko tłumaczy... Quote
Litterka Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Tak, to wiele tłumaczy ;) Fajny ten Tajfun. Wygląda na żywiołowego, radosnego, energicznego, bystrego psiaka :loveu: Potrzebuje ludzi, którzy za nim nadążą :) Quote
pinkmoon Posted September 27, 2009 Author Posted September 27, 2009 [quote name='Litterka'] Potrzebuje ludzi, którzy za nim nadążą :)[/quote] O właśnie, trafiłaś w sedno :diabloti: Quote
Litterka Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Ewentualnie potrzebuje ludzi, których stać na odpowiednio mocną smycz :diabloti: Quote
Betbet Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 To co pinkmoon, może jutro zapoznam kolegę?;) Quote
pinkmoon Posted September 27, 2009 Author Posted September 27, 2009 Polecam, kolega bardzo przyjemny w obejściu :diabloti: Quote
natalia_aa Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Założyłam psu nowy wątek, ale Marta mnie uświadomiła, że Tajfun już widnieje na dogo. Dzięki kobitki! Proszę o pomoc w ogłaszaniu! Quote
natalia_aa Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Ogłoszenia na: www.allegro.pl www.ale.gratka.pl www.trojmiasto.pl www.pineska.pl www.gdynia.olx.pl www.cafeanimal.pl Quote
natalia_aa Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Nie wiem skąd ta cisza na wątku pięknisia... Bo Tajfun nadal czeka na wspaniały dom! Quote
natalia_aa Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Tajfun w niedzielę znalazł nowy wspaniały dom :loveu: Przyszła po niego bardzo sympatyczna para, która wypatrzyła go w Internecie, przyjechali typowo po niego, nie chcieli oglądać żadnego innego, opis, wygląd, wszystko odpowiadało im idealnie i tak oto po rozmowach, oględzinach itp postanowili podpisać umowę. Tajfun zamieszkał w Pszczółkach (więc Asia, albo Karolina podjadą po nowym roku do niuńka w odwiedziny), w domu z ogrodem, ale ma być domowym pupilem, ino czasami na ogrodzie się odezwać i zasygnalizować swoje istnienie :p Quote
Recommended Posts