Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 184
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kubuś przed chwilą dopiero dotarł do Wrocławia, ale jeszcze nie jest w swoim DT, Ulvhedin właśnie jedzie go odebrać:lol:.

Wielkie podziekowania dla SzczepoNa, który przyjechał po Kubusia do Kielc i zawiózł go do Katowic oraz nasski, która zawiozła go dalej do Wrocka.:modla::modla::loveu::loveu:

Dziękujemy również Ulvhedin, która zgodziła się wziąć go na tymczas oraz GoskaGoska za pomoc i kibicowanie Kubusiowi:calus::calus:

Posted

erka napisał(a):
Kubuś przed chwilą dopiero dotarł do Wrocławia, ale jeszcze nie jest w swoim DT, Ulvhedin właśnie jedzie go odebrać:lol:.

Wielkie podziekowania dla SzczepoNa, który przyjechał po Kubusia do Kielc i zawiózł go do Katowic oraz nasski, która zawiozła go dalej do Wrocka.:modla::modla::loveu::loveu:

Dziękujemy również Ulvhedin, która zgodziła się wziąć go na tymczas oraz GoskaGoska za pomoc i kibicowanie Kubusiowi:calus::calus:

No to całe szczęście . Teraz Kuba będzie miał zapewnioną opiekę i na pewno szybko stanie się wesołym psiakiem i domki się będą biły o tego pięknego psiaka :multi::multi::multi:

Posted

erka moze poprosic o zmianę prowadzącego wątek? Bo i tytul potrzebny nowy i rozliczenia w pierwszy poscie :roll: Jakie piesek ma braki finansowe?

A podziękować trzeba kikou, bo to ona rozmawiała z ulv :) i ona o transporcie mi pisała dla Kuby jak i wszelkie nr telefonów przekazywała, takie to są czasami łancuszki , ze bez pomocy wielu osób nic by się nie dało zrobić.

Posted

Kikou, wielkie dzięki w imieniu Kubusia:iloveyou:.

Saga86 chyba już jutro będzie miała internet, więc wszystko uzupełni.:lol:

Na razie tu podam rozliczenie.
Wpłaty:
Ancyk - 50 zł
GoskaGoska - 200 zł
jkp - 200 zł
agnieszka24 - 100 zł
anciaahk - 50 zł

Razem - 600 zł

Wydatki:
hotel /5x20zł/- 100 zł
transport /do Katowic/ -180 zł

Saldo: 600-280 = 320 zł

Miesięczny pobyt Kubusia w DT będzie wynosił 300 zł/chociaż mam nadzieję,że szybciej znajdzie domek:lol:/ i trzeba go będzie jeszcze zaszczepić, bo był tylko odrobaczony.

Posted

powodzenia życzę chłopakowi :loveu:

fajniutki z niego psiak, mimo że zjadł mi pas w aucie :evil_lol:

ale jak z nim wychodziłam to tak za mną, na mnie patrzył że sama chętnie bym go capnęła do domu

Posted

Nareszcie mam internet, nie spodziewałam się że tyle będę musiała czekać na podłączenie.

Także jaki tytuł proponujecie? Co w nim zawrzeć?
A rozliczenie rozumiem przekleję to erkowe z wczesniejszego postu tak?

Posted

Sorry nessssa:oops:,że w podziękowaniu pomyliłam Twój nick, ale tak mi go podano:p.
Napisz proszę, co z tym pasem, może moglibyśmy pokryć straty:roll:.

I nie dziw sie Kubusiowi, nic biedak nie dostał do jedzenia przed podróżą:evil_lol:.

Posted

Wiecie co? Stwierdzam, że Kubuś wcale ale to wcale nie pasuje do mojego stadka :eviltong: Jest młody, zdrowy, śliczny.... i bardzo kochany.

Nie wiem, czy zostawić mu imię Kuba? Nie reaguje na nie specjalnie, a chyba wolałabym coś innego- mi pasuje do niego Ori, Orik...

Co do strachu- tak, mały jest wypłoszony, ale wcale nie strasznie. Na pewno nie panicznie. Obserwuje sytuację i dostosowuje się do niej. Co prawda przemyka chyłkiem na spacer, ale nie ma w tym elementu szaleństwa, raczej ostrożność, pewnie nabyta w kontaktach z "ludźmi" :mad:
Sika na dworze. Pije. Je zdecydowanie chętniej mokre, niż suche - nie wiem, kwestia upodobań, czy rzeczywiście jakiś problem- zobaczymy... Posłanko wystarczyło mu raz pokazać. Z moimi suniami nie ma konfliktów, dużego Czestera się trochę boi. Na początku obawiał się kotów :evil_lol:, ale szybciutko się z nimi oswaja. Fenomenalnie zwraca uwagę na oczekiwania człowieka i jego reakcje- myślę że po opanowaniu strachu i wzajemnej akceptacji warto by z młodym pracować, na pewno jest pojętny i kontaktowy. Co ciekawe, nie okazuje szczególnego lęku, kiedy słyszy ostre "nie/fe!", chociaż od razu łapie o co chodzi i słucha. Jest mocno podporządkowany i karny. Bardzo lubi mizianko i delikatnie się go domaga. Dziś byli goście- Kubuś od razu władował się pod rękę :evil_lol:
Podsumowując- chłopak potrzebuje łagodnego, ale najlepiej dynamicznego właściciela, chętnie kogoś kto ma ochotę na ćwiczenia z psiakiem, do adopcji możne iść "z marszu", zgodzi się z innymi zwierzakami, nie sprawia kłopotów- nie niszczy, nie sika, nie wyje.

Aha- co ze szczepieniem? Mogę to zrobić, tylko będe potrzebować funduszy.... :oops:

Posted

no to super, ze piesek się zaaklimatyzował :multi: szybciutko- nie wiem- to u tych ludzi jakies podejrzane było, ze się tak dziwnie zachowywał- a teraz choc w krótkim czasie zmienił parę razy miejsce otoczenia - to jest dalej otwartym piskiem - to teraz domek tylko dobry musi się znaleść, co do szczepien to się erka musi wypowiedziec- bo to ona księgowa ;)

Posted

I taki super psiak błąkał się na tym kieleckim osiedlu kilka miesięcy i nikt mu nie pomógł:shake:.
Przed chwilą rozmawiałam z Ulv i ustaliłyśmy ,że przeleję całą kasę , która wpłynęła na Kubusia na jej konto.

Do tych 270 zł doszła jeszcze wpłata od anciaahk - 50 zł, czyli razem jest 320 zł.

Anciaahk , bardzo serdecznie dziękujemy!:modla::loveu:

Bardzo teraz proszę o pomoc w ogłaszaniu Kubusia, czy jak go tam Ulv nazwie:razz:.
GoskaGoska, czy mogłabyś mu zrobić Allegro?:p:roll:

Najlepiej by było,żeby znalazł dom we Wrocławiu, albo gdzies blisko,żeby znowu nie trzeba go było wieźć przez całą Polskę:cool3:.

Posted

a na kogo nr dawać ?
ulv a ile to szczepienie kosztuje , zeby miał komplet?
porobię mu ogloszenia- ale teraz jest masakra i z wroclawiakami nie wyrabiam tylko psow co im eutanazja grozi , ze slow brak :(

Posted

też uważam Orika(?)(taki krasnal był :P ) za psa z potencjałem. Niesamowicie patrzy za człowiekiem czego ten od niego oczekuje...spróbujcie poogłaszac go też w gazetach wrocławskich (myślałam, że to nie działa ale jednak doświadczenie pokazuje że działa czasem lepiej niż internet)