Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 184
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Finanse cały czas potrzebne- bo piesk nie ma stałych deklaracji - a potrzebne opłaty za hotel, na transport i DT.

kurcze moze ktos zasponsoruje mu wyróżnione allegro za 12,50zl - i spróbować odrazu szukać domu stałego???

Posted

Podaję wpłaty, jakie nadeszły dla Kubusia:lol:.

Ancyk - 50 zł
GoskaGoska - 200 zł
Joanna Koczorowska-Pawlak- 200 zł /kto to?:roll:/

Czyli mamy 450 zł.

Bardzo dziękujemy!:iloveyou:

Dzisiaj rozmawiałam z właścicielką hotelu i okazuje się,że Kubuś zupełnie się odstresował:lol:, bawi się, pokazuje brzuszek, bez problemu chodzi na smyczy, był na długim spacerze .
Z załatwianiem się też jest wszysto ok.
Nie podaje mu już tego leku na uspokojenie, bo nie ma potrzeby
Prosiłam ją ,żeby jutro spróbowała go wziąć do domu, żeby zobaczyć, czy też będzie tak przerażony , jak u tych ludzi.

Myśłałam, że będzie musiał dłużej dochodzić do siebie, zupełnie nie rozumiem dlaczego u tych ludzi taki był zestresowany .

Dlatego też zastanawiam się , czy nie szukać mu od razu DS, jak pisała GoskaGoska.

Tylko tyle,że w hotelu płacimy 20 zł za dobę, a w DT by było taniej, ale dochodzi koszt transportu, sama nie wiem:roll:.

Może poczekajmy do jutra,żeby sprawdzić, czy jego przeraża każde mieszkanie, bo na razie nie wiadomo jakiego domu mu szukać.

Posted

Sorki, ze sie tak wpycham, ale ręce mi opadają. Od dawna szukam transportu do Nowej Rudy (niedaleko Wrocka) .. dla małego 4-kilowego staruszka Wampirka. Jakos dałabym radę dowiezc go gdzies na Waszą trasę ,a nowa pani psiaka dopłaci tez za nadwyżkę kilometrów - może dałoby radę połączyc te dwa transporty? :shake:

Posted

Kubuś zabrany na trochę do domu w tym hotelu zachowywał się zupełnie normalnie, zwiedzał kąty, obwąchiwał:lol:.
U tamtych ludzi siedział za fotelem i i przez pierwsze trzy dni wogóle się nie ruszył, nie wstawał nawet do miski, nie jadł, coś mu tylko wkładali do pyszczka na siłę, dlatego myśleliliśmy, że jest chory.

Trzeba mu jak najszybciej szukać stałego domu. Czy ktoś mógłby mu zrobic Allegro?

Acha, jeszcze podobno podaję łapkę , jedną za drugą i wogóle jest bardzo milutki i wdzięczny:p.

Posted

W sprawie transportu Kubusia rozmawiałam ze SzczepoNem i może zawieźc go w niedzielę do Gliwic. Orientacyjny koszt - 200 zł.
Jeżeli dalszy transport do Wrocka jest aktualny, to psiak może jechać:lol:.

Posted

erko - jak cie proszę bardzo zadzwoni pod nr ktory ci podalam, zeby z tą dziewczyna się dogadac co bierze psa z Gliwic do Wroclawia- zeby mozna było zapiąc wszytsko na ostatni guziki, ja niestety na odleglosci to niewiele mogę:(

Posted

Na razie się nie dodzwoniłam, może jutro...

Andzia69 , on waży ok.10 kg, nie robiłyśmy wtedy zdjęć,żeby go dodatkowo nie stresować, a teraz nie ma jak, chyba ,że jak się będzie go zabierać z hotelu.

Posted

agnieszka24 napisał(a):
Dziewczyny, a może można by było wziąść Kubusia na paradę w niedzielę? Może ktoś by się w nim zakochał.
Tylko tak się zastanawiam, czy to nie za duży stres byłby dla niego...

już całkowicie pomijajac, że nie miałby go kto przywieźć na paradę.
to będzie ogromny stres :shake: tłum ludzi,psów rozkrzyczanych dzieci, głośnej muzyki, za dużo jak dla niego

Posted

Kuba pięknoto co u Ciebie , jesz już coś , ogoneczkiem merdasz, Cioteczki nie dadzą Cię już skrzywdzić teraz to już tylko dobrze będzie jeszcze tylko autko znaleźć i będziesz się puszył na wrocławskich ulicach :lol:

Cioteczko Betel jeszcze tu dziękuję za banerek , którym proszę się częstować :)

Posted

Dodzowniłam się w końcu do nasski, która będzie jechała z Gliwic do Wrocka z jakimś psiakiem w niedzielę i zgodziła się też wziąć Kubusia:lol:.
Muszę jeszcze ustalić szczegóły, gdzie trzeba dowieźć go do Gliwic i jutro u SzczepoNa potwierdzić transport .
Mam nadzieję,że wszysto sie uda:p.

Posted

erka napisał(a):
Dodzowniłam się w końcu do nasski, która będzie jechała z Gliwic do Wrocka z jakimś psiakiem w niedzielę i zgodziła się też wziąć Kubusia:lol:.
Muszę jeszcze ustalić szczegóły, gdzie trzeba dowieźć go do Gliwic i jutro u SzczepoNa potwierdzić transport .
Mam nadzieję,że wszysto sie uda:p.

Trzymam kciuki