GoskaGoska Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 sluchajcie chyba to trzymanie na balkonie nie jest teraz problemem, bo tak zostal mu 1 dzien - a jak pewnie wiecie schron kielecki to jedne z gorszych schronisk w Polsce - a psiak jak tam trafi we wtorek to nie przezyje:shake: Quote
Rudzia-Bianca Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Erko to całkiem możliwe że Kuba nie sika ze stresu , pamiętasz jak pisałam Ci na początku jak Biana u mnie była - minęło kilka dni zanim było normalne siii i koopka , więc może to nie pęcherz. Oby zawsze to jedno choróbsko mniej . Zaraz napiszę do Betel ona jest specem od banerków, potrzeba tu jak najwięcej osób może ktoś się zlituje nad tym pyszczkiem i smutnymi oczętami . A dla tych co się boją przerażonego psiaka z problemami Biana 2 lata temu i dziś odważna ( no prawie:evil_lol: ) i dumna psica . Quote
jkp Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Jesli chory , przerazony pogryziony i z problemami z jedzeniem ma trafic do schronu to jest czyste okrucieństwo i lepiej go uspić. Wybaczcie ale mam racje zniknie z naszych oczu ale wiemy jaka jest prawda , nie mozemy nic pomóc ? Tym razem nie damy rady OK - wszystkiego zrobić się nie da . Ale skazywanie go na powolna agonię w schronie to okrucieństwo i o tym tez wiemy. Akurat taki pies jest modelowy " nie do schroniska ", jesli nie mozemy mu pomóc inaczej to nie dajmy mu cierpieć. Wierzcie mi ,ze ryczę przed kompem ale przecież pamiętam ,ze swoim psom cierpieć bez sensu nie dałam. A wiele razy płaczę nad cierpiącymi ludźmi nie rozumiejąc dlaczego muszą tak cierpieć do końca ... Boże sama sie boje tego co piszę ale wierze ,ze oprócz podarowania życia , takze brak cierpienia jest wielka wartością . Nie zabijcie mnie ..... Quote
Rudzia-Bianca Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 jkp to przerażające ale czasem też tak zaczynam myśleć ,ale Kuba nie jest na tyle chory, ma szanse na normalne życie tylko musimy miec czas trochę więcej czasu , nie jeden dzień :placz: Quote
GoskaGoska Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 wiecie co pisac o eutanazji , bo nikt nie chce mu dac DT- gdzie pies oswoil by się z ludzmi i doszedl do siebie - to takie nie bardzo. Inne psy są ratowane, gdzie są obłożnie chore itd, a on ma zostac skazany na smierc , bo nie jest w typie rasy- jesli bylby jakis podrasowany psiak- odrazu więcej ciotek by się zleciało i niestety jest kudelkiem. Jesli naprawde nikt mu chce chce pomoc z DT czy tez hotelem ( ja na hotel mogę przekazac jednorazowo 200zl)- to juz niech ten pies trafi do normalego schroniska w innym wojewodztwie. Quote
agnieszka24 Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Ja też do hoteliku mogę dołożyć 100 zł. Trzeba dać mu sznsę! Cioteczki działajmy. Nie pozwólmy by trafił do schronu! Quote
agnieszka24 Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Mamy deklarację na hotel. Więc jest cień szansy dla Kubusia. Pod Kielcami otworzyli nowy hotelik dla zwierząt "Reksiu" :p Nie wiem jakie tam są warunki, ani jak tam wszystko wygląda.. Quote
betel Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Podlinkowany baner dla Kuby, do podpisu Quote
erka Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Dziekujemy betelku bardzo :loveu::loveu::loveu:! Rozmawiałam już z właścicielką hotelu, zgodziła się przyjąć Kubusia. Jutro możemy go zawieźć . Co do kosztów, jeszcze nie wiem, ale myslę,że zadeklarowane sumy starczą na ponad 10 dni. Linssi, czy mogłabyś po południu pomóc z transportem?:roll: Quote
jkp Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Dobrze ,ze mnie nie zlinczowałyscie :shake: Wiem ,ze to okropne ale tym bardziej okropnie jest pomyslec jak jego los wyglądal bedzie w schronie. A potem nawet jesli przezyje to wydostac go do DT to tez problem. No i sni mi sie historia benki z tego schronu , ktora jest u Jaggi. Do innego schronu trudno go zawieść ( bo kto i gdzie ma go podrzucić ??) Jesli jest hotelik to ja chętnie sie dołożę ( wysłałam kase przez AFN ostatnio więc chyba dziewczyny mają cos ,zeby wyłożć albo dac zaliczke itp.) Na Kubusia zapłace osobno napiszcie czy to możliwe ? Szkoda ,ze to tak daleko . Quote
jkp Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Erka już przeczytałam , Ok :) . Jeszcze tylko wet by się przydał . Będe śledzić wątek i czuwać coby finanse dały mu przeżyć :oops: Quote
GoskaGoska Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 kurdcze na 10dni :shake: to 30zl na dobę bierze, to moze jakis platny DT na dogo się znajdzie-zeby za 300zl dac mu choc miesiąc Quote
jkp Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 RACJA !!! Ale może to da nam trochę czasu na szukanie . Kto zna płatne DT ?? CZY wszystkie są zapsione ?? Quote
andzia69 Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 30 zł doba?????:crazyeye: normalnie jak ja im dojadę to się nie pozbierają:angryy::angryy::angryy: Quote
eliza_sk Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Może niech saga zmieni tytuł wątku. 300 zł na 10 dni - to masakra jakaś :placz: A ten hotelik w Odrowążu - ja nic o nim nie wiem, ale może miałyście doświadczenia ? Quote
eliza_sk Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Spróbujcie napisać do :: FiGa :: z Wrocławia, jak znalazłam Emi i miałam w domu nieciekawie- to miała rozmawiać z resztą domowników nt. tymczasu dla niej. Chodziło o płatne DT. Emi została już do adopcji u mnie i sprawa sie rozmyła. Quote
andzia69 Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='eliza_sk']Może niech saga zmieni tytuł wątku. 300 zł na 10 dni - to masakra jakaś :placz: A ten hotelik w Odrowążu - ja nic o nim nie wiem, ale może miałyście doświadczenia ?[/quote] z tego co sie orientowałam to 35 zł/doba tam kosztuje... Quote
Basia1968 Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 hotel u jamora - on ma miejsce i chyba liczy 12 zł za dobę. ja oytałam o miejsce dla dwóch suniek to policzył 24 zł. On jest szkoleniowcem m.in. prosze niech któras z nim sie skontaktuje. To byłoby wybawienie dla Kubusia http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotel-u-jamora-propozycja-138231/index76.html Quote
AMIGA Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 U nas pod Wieliczką za dobę pan Tomek bierze 15 zł Quote
GoskaGoska Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 ja szukam czegos we Wroclawiu na DT - ja moze bede juz w pazdzierniku to pieska odwiedzę jak by byl u nas :) w miescie. trzymajcie kciuki zeby sie udalo , koleznka ma dzwonic i zaraz sie dowiem jaka jest decyzja Quote
agnieszka24 Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Śledzę wątek Jamora. To wspaniały hotelik :cool3: Psy tam mają super warunki, a jaki relacje z pobytu na DT :loveu: Zerknijcie dziewczyny na jego wątek. A czy ktoś wie cokolwiek na temat tego nowo otwartego hoteliku dla psów? Nie zna jego dokładnej lokalizacji, bo widziałam tylko reklamę przy drodze jak się jedzie od Kielc na Miedziana Górę. :oops: Nie wiem czy ten hotel nie znajduje się w Kostomłotach.. lub gdzies w tych okolicach..:oops: Quote
Recommended Posts