furciaczek Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 Tak, spacery i co najwazniejsze nie panikowac. Mozemy liczyc na nowe zdiecia?? Takie z domku bardziej zachecaja ludzi do adopcji. Quote
pinusia00 Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 Panika dopadła mnie dziś w nocy :) - w dzień jakoś świat lepiej wygląda :) -spacery dobra rzecz ale katar mnie dopadł i niestety chwilę znów muszę poczekać -postaram się o zdjęcia ale wyjdzie na to ,że będą same leżące :) , bo ona nic innego na razie nie robi :) -namówię jutro męża żeby zrobił rano fotki na dworze a ja zrobie w domu i coś się wrzuci:) także chwilka i bedą -dzięki za spacerkową radę i machamy z Kenką łapkami.- wszystkim ciociom :) Quote
furciaczek Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 To kobieto wylecz sie tam porzadnie i szybko wracaj do zrdowia. :) Quote
sacred PIRANHA Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 mam wieści...sunia ma się lepiej, co raz mniej popiskuje w nocy, rezydenci zaczynają się nieco uspokajać...mam też fotki, ale chyba wysle je fur i wstawisz co? bo mnie co chwila wywala z dogo...sama nie wiem o co biega, trwaja jeszcze jakieś prace ? aaa byłabym zapomniała...sunia ma nowe imię na które zaczyna reagować - Majka:-) Quote
pinusia00 Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 witamy z Kenkowo-Majowego domu:) . Wczoraj wieczorem Kenka -Maja była u weta- spisała się nad podziw dobrze . w Aucie była spokojna -siadła grzecznie z tyłu i pojechała a u Pani wet. trochę przerażona kładła się na wznak ale ani nie warczała ani sie nie wyrywała. Została przebadana i wygląda na to ,że jest zdrowa -przy okazji było odrobaczanie:) -teraz spokojnie czekamy tydzień na szczepienia -nosówka i te sprawy:) AAAAAAAA i był manicure:) zniosła dzielnie i bardzo grzecznie:) (teraz przynajmniej tak nie drapie:) ) Hurrrrrrrrrra dziewczynyyyyy!! schody zostały opanowane !! w górę i w dół chociaż nie powiem bo z pewną niesmiałością się to odbywa . Tyle wieści od Majeczki a teraz bierzemy się do pracy i pozdrawiamy. Quote
furciaczek Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Super ze sie tak fajnie aklimatyzuje i ze nie sprawia wiekszych problemow:) Quote
Torusia Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 pozdrowienie dla Majeczki i czekamy na zdjęcia :lol: Quote
pinusia00 Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Dziękujemy za pozdrowienia :) - u nas wszystko ok - Maja dziś uraczyła nasze uszy po raz pierwszy szczekaniem :diabloti: -ma głos gruby jak stary facet:lol:.Muszę napisać , że spacer to coś co jej podoba się okropelnie - na łące dostała takiego speeda ,że mało nóg nie pogubiła a uszy wachlowały jak latawce na wietrze. Majka ganiała za sarną -więc miała dziś dzień pełen wrażeń . Poza tym żyje według przysłowia : "co człowiek to i małpa " Czyli w mig stara się zmałpować zachowania po moich psiakach . Nauka w las nie idzie:) A zdjęcia mam nadzieję ,że będą jak Lidzia wyzdrowieje to wstawi lub wyśle komuś do wstawienia (moje umiejętności jeszcze na tyle się nie rozwinęły) - pozdrawiamy i machamy wszystkim łapkami.:);) Quote
Tola Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 [quote name='pinusia00']Dziękujemy za pozdrowienia :) - u nas wszystko ok - Maja dziś uraczyła nasze uszy po raz pierwszy szczekaniem :diabloti: -ma głos gruby jak stary facet:lol:.Muszę napisać , że spacer to coś co jej podoba się okropelnie - na łące dostała takiego speeda ,że mało nóg nie pogubiła a uszy wachlowały jak latawce na wietrze. Majka ganiała za sarną -więc miała dziś dzień pełen wrażeń . Poza tym żyje według przysłowia : "co człowiek to i małpa " Czyli w mig stara się zmałpować zachowania po moich psiakach . Nauka w las nie idzie:) A zdjęcia mam nadzieję ,że będą jak Lidzia wyzdrowieje to wstawi lub wyśle komuś do wstawienia (moje umiejętności jeszcze na tyle się nie rozwinęły) - pozdrawiamy i machamy wszystkim łapkami.:);) Wyslij mi, to wstawię marthaa2@interia.pl Quote
pinusia00 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Masz rację Jo37 :) tylko dobry DS , bo inaczej psiaka nie oddam :):mad: Quote
sacred PIRANHA Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 w to to ja akurat nie wątpie, że nie wydasz jej byle komu:-) Quote
nika28 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 pinusia00 napisał(a): tylko dobry DS , bo inaczej psiaka nie oddam :):mad: To jest oczywiste ;) Quote
pinusia00 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Hmmm -a mnie nikt nie sprawdził:P -ale może Majka będzie miała szczęście -bo mam dobrą "ręke " do psów (miałam kiedyś wirtualnego psiulka z mieleckiego schronu, który znalazł domek stały) .Pozdrawiamy Lideczkę razem z mają:) Quote
sacred PIRANHA Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 a ja mam oko do ludzi:-) Quote
pinusia00 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Hej psinkowe ciotki:) Mam pytanie -potrzebuję rady w sprawie Kenki-Majki. Mianowicie suczka w nocy jest niespokojna ciągle łazi i popiskuje -ma swoje legowisko -swój ulubiony fotel- i kanapę ale chyba się jeszcze nie zaklimatyzowała . Jest wyprowadzana wieczorem na dwór zaczyna się powoli utożsamiać z domowymi psiakami w dzień jako tako a w nocy szwędacz jej się włącza i piszczałka . Tak a propos ona sie powinna nazywac piszczałka -, bo tak emocjonalnie reaguje jak widzi człowieka za każdym razem piszczy w niebogłosy jak sie wita :) Proszę o radę.:) Quote
furciaczek Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Moze trzeba ja bardziej zmeczyc przed "cisza nocna", troche zabawy, pieszczotek a potem odeslac na miejsce gdzie ma spac. Wazne zebys nie wstawala do niej i nie pocieszala, nie zajmowala sie jak zaczyna lazikowac. Quote
pinusia00 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Dzięki za radę i podparcie mojego myślenia w wychowaniu Majki . Staram się takie zasady zaszczepić mężowi , bo jemu trudniej przychodzi nie uleganie jej prośbom :) Quote
furciaczek Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Jak bedziecie do niej wstawac i sie nia zajmowac jak zaczyna piszczec i lazikowac to bedziecie utrwalac te zle nawyki. Najlepiej zostawic, polazli polazi i z czasem zobaczy ze w godzinach nocnych trzeba spac i ze przyjemnosci i mizianko o innej porze :) Quote
pinusia00 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Swieże newsy z domu Majki - Majka to typowy wegorz -skacze z fotela na kanapę , bo szkoda jej schodzic na podłogę -poza tym jest bardzo zwinna i szybka -na spacerach biega z moją dużą piesą:) prawie na równi a reszta daje sobie siana .Nie straszne jej mrozy o czym przekonałam sie w ostatni weekend -wykłada się jak naleśnik na gołej ziemii i leży odpoczywając. W nocy coraz spokojniej śpi . Niestety jest jeszcze żarłokiem-jamochłonem -porcje żarcia pochłania w mig i stara sie podkraśc reszcie ferajny. Aha nosi ciapy-diabeł jeden!!! ale nie gryzie -oprócz ciapów bielizna też jej pasuje:). Niczego nie niszczy oprócz kosza na plastiki , którego codziennie sprawdza zawartość w poszukiwaniu jedzenia. Zauważyliśmy ,że zmienia jej się powoli sierść -taka bardziej błyskotliwa się robi :) No i nasza majeczka staje się kanapowcem w szybkim tempie:) . Pozdrawiamy wszystkie Ciocie a w szczególności Lideczkę:) -liżemy po bużce:) Quote
Recommended Posts