Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czy to normalne u 8 tygodniowych szczeniaków że z pyska wydobywa się zapach moczu? ja rozumiem ze moze wynikac sie z podmywania sie przez samego psa, ale co jesli nie jest to tego wynikiem? :(

Posted

Jej - idz do weta!!! U nas tak bylo, ale podkreslam , ze to byl staruszek - jest to efekt uboczny zapalenia nerek - mocznica - nie strasze Cie, ale do weta!! Ja na punkcie tego jestem juz przewrazliwiona!

Posted

Nie ma naiwnych pytan, a ja niestety jestem przewrazliwiona - czy cos wiecej wiesz???
Inni mi mowili, ze przy nieprzyjemnych zapachach mozna podac swieza tarta marchewke - oczywiscie jesli to nie wynik choroby

Posted

wczoraj pojechalam z maleństwem do weta, żeby on spojrzał na tą kwestię, bo tak jak i każdy którego psiak chorował i odszedł na niewydolność nerek, zwłaszcza że temat dla mnie jest b. świeży i cierpienie jeszcze boli, jestem przerażona. Wet odpowiedział że to jest typowy zapach szczeniaków (czyli że mały jeszcze mleczkiem pachnie) i uspokoił mnie. Niemniej będę tą kwestię obserwować uważnie, bo....

• 3 weeks later...
Posted

słuchajcie a gaja mi dzisiaj taki numer wycieła ze ma na tydzien szlaban z samowolnym bieganiem...najpierw poszłysmy na łąke, to ta zamiast sobie pobiegac poleciała do ludzi a potem w parku...zjadła wieką śmierdzącą kupe... :evil: do tej pory czuje z jej pyska ten zapach...czemu to zrobiła?jak usunąć ten smrodek? :cry:

Posted

To sie nazywa kaprofagia - i tak bywa, nietety, widocznie czegos jej brakuje.
Mozesz jej podac lyzeczke swiezo tartej marchewki - zapaszek zniknie... - sposob podala mi pewna hodowczyni, ja nie musialam sprawdzac, ale kot wie???

Posted

SAWA pisała, że można kości zostawic na kilka dni na balkonie, zeby "podjeżdzała smrodkiem" i dać psu, powinien przestać...
co do marchewki sota36 to mam problem, bo gaja jest wyjątkowym niejadkiem w tej kwestii...nienawidzi warzyw-marchewki, buraków, z owocami jest podobnie...załoze nowy topik to moze mi cos podpowiedzą
dzieki i buziaki :wink:

Posted

Współczuję, znam z autopsji - moja druga suka kundlica gustuje w takich przekąskach. Po pierwsze umyj jej pysk dokładnie, bo nie wchodząć w szczegóły konsystencji takiej przekąski prawdopodobnie zostało jej na włosach brody - bueee... Ja myje też suce wtedy zęby normalną pastą dla ludzi -mam gdzieś piasek w domu, psie włosy, psi jadłospis na meblach itp, ale takiego smrodu nie zniese :wink: Pomaga. I zaraz potem miska, albo cokolwiek do jedzenia, żeby w żołądku się przemieszało. A z tymi jajami i mięsem, zgodnie z radą Sawy też będę próbować.

Posted

no własnie wczoraj jak tylko pożarła ten swój "przysmak" zaraz nawycierałam jej mordke bardzo dokładnie i dalam całą miche żarcia...wprawdzie na początku marudziła, ale jak ją podpuściłam pasztetkiem to zaraz wszystko wciągnęła... :lol:

Posted

wiesz co Madzia, znajoma psiara właśnie przyniosła mi RUMEN TABS, tabletki witaminowe z treścią żwacza dla psów. W zaleceniach jest napisane między innymi "uzupełnia niedobory flory bakteryjnej, zapobiega wyjadaniu nieczystości, odchodów zwierzęcych, padliny". I co Ty na to? Ja właśnie podałam pierwszą dawkę i zobaczę rezultaty. Pozdrawiam

Posted

I co Ty na to? Ja właśnie podałam pierwszą dawkę i zobaczę rezultaty

anija ty przecież też masz chyba briardziątko?u ciebie też sie tak zdażyło ze zajadało się kupką?czy te nasze pociechy akurat tak mają (moja mama się śmieje i mówi że one po prostu wiedzą że przy zmywaniu takiego paskudztwa schodzi dwa razy dłuzej niz u krótkowłosej rasy, a przecież braiardy kochają byc w centrum zainteresowania 8)?
jak twojemu psisku minie po tych tabletkach to daj znać, narazie nie chce gajki faszerować tabletami bo ma problemy z zoładkiem (nażarła sie truskawek <ja głupia sama jej dałam> i teraz zwraca je buzią i tyłkiem :-? ) ale jeżeli się sprawdzą to chetnie wyprobujemy :wink:

Posted

mój briardek Biszkopt na całe szczęście nie tknie takiej przekąseczki, ale psica kundlica Beza ( długowłoso-szorstkowłosa) lubi, oj lubi :(