Martyna22 Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Wlasnie ogladam tvn 24 i widze, ze w okolicach Gniezna Policja zatrzymala 18 osob przylapanych na organizowaniu walk psow. Psy zostaly przewiezione do schroniska, ale nie podano do ktorego. Ciekawa jestem jaka kara spotka te gnidy i co dalej z psami?? http://www.tvn24.pl/0,1621261,0,1,wpadli-organizatorzy-walk-psow,wiadomosc.html Quote
michal_sm Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Nie jestem z okolic ale w reportażu mówili,że psy trafiły do miejscowego schroniska.Nie wiem czy ten proceder się kiedyś skończy bo stawki były spore i pewnie jeszcze nie jeden sadysta gotów jest płacić za oglądanie tych potworności. Quote
werisia Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 [quote name='Martyna22']Ciekawa jestem jaka kara spotka te gnidy i co dalej z psami?? [/quote] To chyba jasne. Draniom jak zwykle się upiecze, dostaną mandat, może wyrok w zawieszeniu:shake:, a co do psów to szkolone do walki prawdopodobnie są zbyt agresywne żeby trafić do adopncji, więc pewnie je uśpią:-(. Taka jest smutna rzeczywistość... Quote
Kinya Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Wielka obława na organizatorów walk psów - Wiadomości - Polska Lokalna w Interia.pl - Wiadomości, informacje lokalne : Warszawa, Kraków, Poznań Quote
Dana i Muszkieterowie Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Dzisiaj nadal o tym, tylko bulwersujące jest to, że z pewnością dostaną niestety, wyroki w zawieszeniu...... "To pierwsza tak spektakularna akcja w Polsce"- Onet.pl - Wiadomości. Quote
nat. Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 [quote name='dana']Dzisiaj nadal o tym, tylko bulwersujące jest to, że z pewnością dostaną niestety, wyroki w zawieszeniu...... [/quote] Dokładnie. Dopóki nasz wspaniały wymiar sprawiedliwości będzie wlepiał tak niskie wyroki, nic się nie zmieni :shake: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 I znowu o tym..... Onet.pl Pies. Przerażające jest też to, że jacyś ludzie chcą takie krwawe walki psów oglądać :shake:. Quote
Kana Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Czy ktos jest z okolic kto moglby pojechac do tego schroniska obejrzec psy i pogadac z kierownikiem schroniska na ich temat ? Quote
Cockermaniaczka Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Czytalam ta ksiazke z ktorej jest cytowany temat na allegro:p Nie wiem czy te odebrane psy maja szanse na resocjalizacje,wiadomo czy to byly walki nastolatkow ktorzy maja grozne psy czy bardziej profesjonalne zawody:angryy: Quote
ata Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 ale jaja.... :roll: GNIEZNO - Ich psy walczyły, złożyli zażalenie, że im je zabrano - Gniezno - Naszemiasto.pl Quote
ata Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Tak pisali... i tak... http://img42.imageshack.us/img42/3074/padziernik2009028.jpg http://img33.imageshack.us/img33/1275/padziernik2009027.jpg Quote
Recommended Posts