NatiiMar Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Historia Bartka jest tak banalna, że aż zadziwia. Jest młodziutki, energiczny i szczekliwy. I to najwidoczniej przerosło właścicieli, którzy nie mieli pojęcia,że pies czasem szczeka...no tak, przeciez to takie dziwne...:angryy: Oddali go, bo...szczekał. No tak, to rzeczywiście powód do pozbycia sę psa... BARTEK ma ok. 10 m-cy, jest bardzo żywiołowy, ale potrafi się skupić na kilka dobrych minut. W ciągu mojej krótkiej wizyty nauczył się utrzymywać kontakt wzrokowy i siadać, więc ma predyspozycje na dobrego psa:) Szczeka duzo, to fakt. Próbuje zwrócić na siebie uwagę, jest także zazdrosny i wtedy też szczeka. To wszystko jest do naprawienia. Ale nie w tych warunkach. Teraz mieszka w prywatnym przytulisku, gdzie dziesiątki psów nie uczą go niczego dobrego. Bartek potrzebuje kogoś, kto poświęci mu czas. Zdarza mu się pogryźć i podrapać meble. Nie lubi zostawać sam, jest bardzo towarzyski. Akceptuje koty i inne psy, kocha ludzi i jest baaaardzo miziasty. Czy znajdzie sie domek dla tego kochanego, młodego szczekacza? Quote
NatiiMar Posted September 26, 2009 Author Posted September 26, 2009 Hopamy po domek dla Bartka! Quote
NatiiMar Posted September 26, 2009 Author Posted September 26, 2009 Komu młodego Bartka? Można w jego sprawie dzwonić pod numer: 661 155 635 lub pisać na natiimar@gmail.com Quote
Asiaczek Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Bardzo ładny młody piesek. Oby jak najszybciej znalazł dom. Hm... za dużo szczekał..., tak?:mad: Pzdr. Quote
halbina Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 też wolę, żeby pies nie szczekał za dużo, ale to nie powód, żeby go oddać... nad tym się pracuje! Quote
NatiiMar Posted September 26, 2009 Author Posted September 26, 2009 Dokładnie halbina. Nikt z nas nie lubi jak pies za dużo szczeka. A Bartek niestety szczeka bardzo dużo. Szczeka gdy jest głodny, gdy go coś boli, gdy jest zazdrosny, gdy chce pić, gdy domaga się uwagi, gdy inne psy szczekają...po prostu szczeka dużo. Ale udało mi sie nad tym jego szczekaniem dziś zapanować. Jestem pewna,że przy odrobinie pracy i cierpliwości uda się poskromić tę wadę. Dziś dostał pierwsza lekcję nie-szczekania i zrozumiał o co biega, więc pierwsze koty za płoty:) Quote
NatiiMar Posted September 27, 2009 Author Posted September 27, 2009 Bartek przypomina o sobie. Dajmy mu szansę na domek i normalne dorastanie. Dzieciństwo miał okropne, niech chociaż okres młodości ma dobry... Quote
NatiiMar Posted September 27, 2009 Author Posted September 27, 2009 Młody,piękny,zdolny BARTEK prosi o domek! Quote
pietrucha204 Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 no fajny psiak:) nati a do lokalnej go? albo parku?? wczoraj dostałam tel od pana z przytuliska, że ma kolejne 3 szczeniaki:shake:, dzieci mu przyniosły z pobliskiego jeziorka - znalazły w kartonie:angryy: no i je przygarnął... Quote
NatiiMar Posted September 28, 2009 Author Posted September 28, 2009 Kiedyś łatwiej było o dom dla szczeniaka. Dziś ciężko znaleźć odpowiednich ludzi...przykładem sa choćby Warka, Bartek czy szczeniaki u Halbiny na tymczasie... Ludzie wola kupić pseudorasowce na bazarze niz wziąć kundelka z odzysku. A przecież wiele się nie różnią... Quote
pietrucha204 Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 no ja 3 tydzień czekam. były 2 propozycje ale oceniłam je negatywnie Quote
NatiiMar Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 Ej,to jednak ktos dzwonił... co się nie chwalisz? Quote
pietrucha204 Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 nie ma czym;] dwie propozycje już po rozmowie tel odpadły:/ a jaki duży ten bartek? do kolan? większy?? maaaalllll banerek ??:loveu: ja jeszcze sobie nie poradziłam z tym :/ Quote
NatiiMar Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 Troszkę mniejszy niz do kolan, raczej już nie urośnie, a nawet jeśli to nieznacznie. Jest kochany, na smyczy się uspokaja i mniej szczeka. Po krótkim treningu umiał się opanować i nie szczekać,więc jestem dobrej myśli:) Kto chce ślicznego,młodego Bartka? Quote
NatiiMar Posted October 9, 2009 Author Posted October 9, 2009 uuu a Bartek tak daleko spadł... Podnosze chłopca! Quote
NatiiMar Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 Hop,Barteczku do góry. Doooomkuuuu,gdzie jesteś??? Quote
pietrucha204 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 no szkoda, że nikt się nim nie interesuje :( młody, szanse spore - by się wydawało... Quote
Magnesiatko Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 [quote name='NatiiMar'] SZCZENIAK Bartek - "nie chcę go,bo...szczeka!" A to psy... SZCZEKAJĄ??!! :angryy: No proszę... :diabloti: Bartuś co u Ciebie taka cisza? Hopsaj do góry ;) Quote
pietrucha204 Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 bart ;> wyszczekaj sobie, że chcesz dom... bo w przytulisku masz zapewniony full brzucho ale nie swego człowieka :( Quote
NatiiMar Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 Magnesiatko napisał(a):A to psy... SZCZEKAJĄ??!! :angryy: No proszę... Tez nie miałam o tym pojęcia...:angryy: Quote
Recommended Posts