zielona Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Wygląda na to,że to chyba jakiś wstyd.Może ktoś odpowie? Quote
zielona Posted September 26, 2009 Author Posted September 26, 2009 Pierwsze podhalany wyemigrowały w okresie 20-lecia międzywojennego.Niewiele jest rodzimych imion psów mieszkających za granicą.Myślę,że jest ich zdecydowanie mniej niż basenji.Ale imiona mają takie jakie w danym kraju się podobają.Zaś afrykańskie basenji mają imiona w zdecydowanej większości w języku angielskim.Może ktoś przełamie ten obyczaj. Quote
Buszki Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Moje szczenięta basenji,jak na afrykańskie psy przystało,dostają afrykańskie imiona :evil_lol:. Quote
zielona Posted September 26, 2009 Author Posted September 26, 2009 Imiona są raczej angielskie.W języku tubylców brzmiałyby inaczej.Biorąc jeszcze pod uwagę,że Ówczesny Zair był kolonią belgijską więc język dyplomatyczny to był francuski.Chyba trzeba zgłębić wiedzę na temat języka tubylców. Quote
zielona Posted September 26, 2009 Author Posted September 26, 2009 Z tego co się doczytałam to może być nawet kilkadziesiąt "dialektów" w zależności od położenia geograficznego danego regionu gdzie basenji występuje. Quote
Asiaczek Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 zielona - ja daję takie imiona, bo... są dobrze zrozumiałe dla moich zagranicznych przyjaciół i znajomych. No i ładnie brzmią:evil_lol:... Pzdr. Quote
Recommended Posts