Helga&Ares Posted October 26, 2009 Author Posted October 26, 2009 havana napisał(a):Agresorek? to juz bedzie szósty do kolekcji.... rozumiem, ze z nim pracujecie? oby chlopak byl pojetny bo szkoda zeby siedzial w schronie.... wieczorem go wrzuce do nas Nie jest agresorek! To pies, który jest PRZERAŻONY dotykaniem i próbą bliższego kontaktu, dlatego warczał i pokazywał ząbki. Bez obaw, kiedy jesteśmy na spacerze "w zestawie", który widzicie na zdjęciu wyżej, przychodzi do mnie i delikatnie próbuję do głaskać... I UWAGA,RĘCE NADAL MAM CAŁE:evil_lol: Poza tym, Donvitow wychodzi z nim na częste spacery indywidualnie. Tu opisuję jego postępy: http://gaj.schronisko.net/adopcja33942-1.html Quote
havana Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 jesli tylko zabki prezentuje to faktycznie nie jest zle :) trzymam kciuki za dalsze postepy :cool3: Quote
Helga&Ares Posted October 31, 2009 Author Posted October 31, 2009 Były dwie oferty adopcji - jedna "schroniskowa", druga aranżowana przez panią Milenę z Adopcji Malamutów. Obydwa domki chciały zabrać sunię dzisiaj. Jakoże ludzie którzy wypatrzyli sunie w schronisku zadeklarowali przyjazd już wcześniej, odwiedziny domu z AM przełożyliśmy na później, a ściślej - była to oferta awaryjna, gdyby domek pierwszy się nie zjawił. I tak też było - nie przyjechali. Tak więc czekam teraz na decyzję p. Mileny kiedy ew. mogą przyjechać i zabrać Niunię. Gdybym wcześniej wiedziała, ze domek nr 1 nie przyjedzie(a nie dzwonili, nie uprzedzili), Dee dee byłaby już w swoim własnym domu:shake: Quote
Helga&Ares Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 Czy ktoś może przesłać mi na pw tel i adres mailowy p. Martyny z Adopcji Malamutów? Quote
havana Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 z tego co kojarze kontaktowala sie z Toba Milena ;) wszystkie dane kontaktowe sa na naszej stronie www.adopcjemalamutow.pl w zakladce kontakt :) Quote
Helga&Ares Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 [quote name='havana']z tego co kojarze kontaktowala sie z Toba Milena ;) wszystkie dane kontaktowe sa na naszej stronie www.adopcjemalamutow.pl w zakladce kontakt :) W sprawie Dee dee tak, ale chodzi mi jeszcze o Hagera, a z tego co wiem jego opiekunką jest p. Martyna. Szukamy transportu dla Dee dee do Gdańska! Państwu zepsuł się samochód, ale są w stanie pożyczyć służbowy i podjechać do Chojnic/Piły. Dziś ich dom opuszcza tymczasowicz-haszczak, także Didik może pojechać do domku w każdej chwili! Quote
havana Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 [quote name='Helga&Ares']W sprawie Dee dee tak, ale chodzi mi jeszcze o Hagera, a z tego co wiem jego opiekunką jest p. Martyna. Szukamy transportu dla Dee dee do Gdańska! Państwu zepsuł się samochód, ale są w stanie pożyczyć służbowy i podjechać do Chojnic/Piły. Dziś ich dom opuszcza tymczasowicz-haszczak, także Didik może pojechać do domku w każdej chwili! namiary na Marynke tez na stronie :) i ja rowniez dolaczam do prosby o transport dla DeeDee cudowny domek na nia czeka :loveu::loveu::loveu: Quote
Helga&Ares Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 Transport nadal potrzebny... Quote
LAZY Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 Ja mogę sunię z Poznania dowieźć do Szczecina. Do Chojnic będzie problem, bo to sporo kilometrów by było. Ale jeśi jakiś inny lamaniec z udziałem Szczecina (eweuntualnie okolic) by się trafił to możecie na mnie liczyć. Quote
Helga&Ares Posted November 17, 2009 Author Posted November 17, 2009 Lazy, a kiedy się wybierasz do Szczecina? Quote
LAZY Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 Ja generalnie w Szczecinie mieszkam :) Tyle, ze zdarza mi się wozić psiaki od czasu do czasu. Ja musiałabym jechać do Poznania po sunię i przywieźć ją do Szczecina. I niestety dopiero następny weekend wchodzi w grę (w ten jestem na uczelni). Dałam znać o szukanym transporcie osobie która deklaruje transport na trasie Szczecin-Piła. Moze wspólnymi siłami uda sie sunię dostarczyć do domku:) Quote
Helga&Ares Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 Kilka nowych zdjęć już puchatej Didi http://picasaweb.google.com/mm.dominika/DeeDee# W poniedziałek sunia będzie już w domu!:) Quote
Helga&Ares Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 Dee dee od dzisiaj w domku, wieczorem będzie szczegółowa relacja:) Quote
Helga&Ares Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 No nie, domkowi się oberwie - moja skrzynka nadal pusta , a tu proszę...:mad::diabloti: Quote
masienka Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 ale dziewczyny sie slicznie razem prezentuja! :):):) Quote
havana Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [quote name='Helga&Ares']No nie, domkowi się oberwie - moja skrzynka nadal pusta , a tu proszę...:mad::diabloti: Ciotka sie nie zlosci, na pewno jeszcze napisza :) tak sie chwalili na malamucim: To DeeDee jest już z nami. Biedaczka boi się wszystkiego, chodzi "na paluszkach" po salonie i kuchni, dalej nie zachodzi. A Alba na początku nastroszyła się jak papuga i pokazała ząbki. Chciała pokazać kto tu rządzi. Oczywiście miski jej, śmietnik jej, nie pozwala podejść. Wie, że ze śmietnika nie wolno wyciągać , jak ona nie może to inni też nie mogą. Na początku ciągle łaziła za Magdą i Olafem, i pilnowała, aby DeeDee nie podeszła do małego. Na spacerku, Alba chciała się trochę bawić, zaczepiała, ale DeeDee chowała się między moimi nogami i troszkę piszczała. Poza działką DeeDee dostała małpiego rozumu i wyczuła "nasze swojskie klimaty", a więc dziki, sarny itd i zaczęła mocno ciągnąć. Nie dało się jej uspokoić. Po 30 minutach, ochrypła i odpuściła trochę. DeeDee jest bardzo młoda, chyba ma mniej latek niż 2, jak było wspomniane. Czasami zachowuje się jak szczeniak. Niezłe ma "kapcie" , po spacerku łapki to tylko do mycia, wytrzeć się nie da. Koszyka jeszcze nie dorobiła się, ale to kwestia paru dni. No i parę zdjęć a jutro dalsza relacja po nocce. Quote
Vlk Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 zakochałam się w tych uszyskach :D fajnie, że ma odpowiedni dom. Quote
Helga&Ares Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 Dziewczyny broją, ale Państwo panują nad sytuacją. Dee dee ma charakterek, którego w schronisku nam nie ujawniła;) Cwaniara z Niej Quote
masienka Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 wszystkich milosnikow polnocniakow i nie tylko serdecznie zapraszam do obejrzenia i/lub kupna kalendarza Adopcji Malamutow Metamorfozy 2010 :) Pomozcie nam pomagac zeby jak najwiecej psiakow dostalo swoja druga szanse! Dee Dee wraz ze swoja kolezanka Alba lansuja sie w marcu :) Quote
Recommended Posts