Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Camara napisał(a):
anawa,
wstydziłabyś się :roll:
z jedną parówką do takiego dużego Gacka :crazyeye:
jeden... kilogram, to bybyło akurat :p

:cool3::cool3::cool3::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Obawiam się, że kilogram to też za mało :evil_lol: Co one widzą w tych parówkach?

• Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szarotka napisał(a):
Dogomania w mozzili sie calkiem rozlazla :crazyeye::crazyeye::cool3::cool3:
Wszystko wyglada dziwnie:evil_lol::evil_lol:

rozlazła ? znaczy się do kanady ?
czy mogę tu na wątku Gacka poprosic o więcej info o nim ? gdzie przebywa , jaki jest na dzień dziesiejszy jego stan zdrowia ? na co konkretnie są potrzebne pieniążki ?

Posted

Na poczatku watku jest to wszystko napisane:
Gacek ma problemy zdrowotne, przebywa w DT u Jamora. Jak przyjechal to byl calkiem wycofany, teraz sie poprawia. Pieniadze potrzebne na DT, i leczenie :):)

Posted

[quote name='SARA.dierra']
czy mogę tu na wątku Gacka poprosic o więcej info o nim ? gdzie przebywa , jaki jest na dzień dziesiejszy jego stan zdrowia ? na co konkretnie są potrzebne pieniążki ?

wprawdzie aktualizacja jest robiona na bieżąco w pierwszym poscie, ale warto przypomnieć -
Gacek od połowy września przebywa w hotelu u Jamora w Warce. Przyjechał tam z wysoką gorączką i mocno ropiejącymi oczami, wycofany i apatyczny.
Stan zapalny został skutecznie potraktowany antybiotykiem.

Ale wyszły inne poważne kłopoty zdrowotne Gacka
- na obu oczach ma entropie - konieczny pilny zabieg korekty powiek. Bez tego zabiegu pies straci wzrok, że nie wspomnę jak to jest bolesne (rzęsy podrażniają oczy wywołując stan zapalny i ropny wyciek). W tej chwili Gacek ma zakrapiane oczy kroplami ze sterydami - zmniejsza obrzęk i działa trochę p.bólowo

- na łapie, pomiędzy opuszkami palców ma dużą narośl (zarniniak? włókniak?), którą należy pilnie usunąć - utrudnia chodzenie... i nie wiadomo co to tak naprawdę jest. Oby nic groźnego.

- konieczna jest amputacja końcówki ogona - jest tam martwica, po prawdopodobnie urazie mechanicznym (?)

To wszystko jest PILNE - ale Gacek jeszcze nie nadaje się do operacji. Jest zbyt chudy i osłabiony. I był w bardzo złej kondycji psychicznej - to był pies, który już nie chciał żyć.
Teraz - Gacek psychicznie już się trochę pozbierał - ale nadal musi nabrać siły - dużo jeść i spacerować by pobudzić mięśnie do pracy.

Więc - czekamy na Gacka, aż będzie gotowy do zabiegów... i zbieramy kasę na te właśnie zabiegi i utrzymanie w hotelu :p

Posted

anawa napisał(a):
Obawiam się, że kilogram to też za mało :evil_lol: Co one widzą w tych parówkach?

to prawdziwy podhalan - wiecznie głodny :evil_lol::p

Posted

[quote name='Camara']wprawdzie aktualizacja jest robiona na bieżąco w pierwszym poscie, ale warto przypomnieć -
Gacek od połowy września przebywa w hotelu u Jamora w Warce. Przyjechał tam z wysoką gorączką i mocno ropiejącymi oczami, wycofany i apatyczny.
Stan zapalny został skutecznie potraktowany antybiotykiem.

Ale wyszły inne poważne kłopoty zdrowotne Gacka
- na obu oczach ma entropie - konieczny pilny zabieg korekty powiek. Bez tego zabiegu pies straci wzrok, że nie wspomnę jak to jest bolesne (rzęsy podrażniają oczy wywołując stan zapalny i ropny wyciek). W tej chwili Gacek ma zakrapiane oczy kroplami ze sterydami - zmniejsza obrzęk i działa trochę p.bólowo

- na łapie, pomiędzy opuszkami palców ma dużą narośl (zarniniak? włókniak?), którą należy pilnie usunąć - utrudnia chodzenie... i nie wiadomo co to tak naprawdę jest. Oby nic groźnego.

- konieczna jest amputacja końcówki ogona - jest tam martwica, po prawdopodobnie urazie mechanicznym (?)

To wszystko jest PILNE - ale Gacek jeszcze nie nadaje się do operacji. Jest zbyt chudy i osłabiony. I był w bardzo złej kondycji psychicznej - to był pies, który już nie chciał żyć.
Teraz - Gacek psychicznie już się trochę pozbierał - ale nadal musi nabrać siły - dużo jeść i spacerować by pobudzić mięśnie do pracy.

Więc - czekamy na Gacka, aż będzie gotowy do zabiegów... i zbieramy kasę na te właśnie zabiegi i utrzymanie w hotelu :p
w imieniu psa proszę o jakąkolwiek pomoc dogomaniaków oraz udzuał w jego bazarkach ....

Posted

witam Gacusia i wszystkie cioteczki. Jego slawa go wyprzedzila, dostalam linka, poczytalam i oto jestem.;) pies jest przecudny:loveu: mam nadzieje, ze szybko znajdzie sie dom dla niego. bede obserwowac watek, kiedy tylko bede mogla, postaram sie pomoc..

Posted

choleraa napisał(a):
witam Gacusia i wszystkie cioteczki. Jego slawa go wyprzedzila, dostalam linka, poczytalam i oto jestem.;) pies jest przecudny:loveu: mam nadzieje, ze szybko znajdzie sie dom dla niego. bede obserwowac watek, kiedy tylko bede mogla, postaram sie pomoc..

Dziekujemy za odwiedzenie Gacusia :):)

Posted

choleraa napisał(a):

Witaj Choleroo, ciesze sie, ze tu zawitalas :)

Posted

odwiedza go nie tylko choleraa:
"wczoraj byłam u Gacusia , pierwszy raz widziałam jak macha ogonem biegał jak szalony po sadzie i zaznaczał każde drzewko , chyba mu lżej bez tego filcu , który miał na sobie , wydaje mi się , że trochę ciałka nabrał "

nabieranie ciałka na tym etapie jest najważniejsze

Posted

:crazyeye:[quote name='Szarotka']Gacek - Placek :):)

Gacek zjadl placek,
popil herbatka
poszedl za stodole
i zrobil na rzadko :):)
zaznaczyl w sadzie drzewka
Gacek podhalan to nie przelewka :)

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:

Posted

[quote name='Szarotka']Gacek - Placek :):)

Gacek zjadl placek,
popil herbatka
poszedl za stodole
i zrobil na rzadko :):)
zaznaczyl w sadzie drzewka
Gacek podhalan to nie przelewka :)

Szarotka poetka czy............ raperka? :evil_lol:

Posted

anawa napisał(a):
Szarotka poetka czy............ raperka? :evil_lol:

Kiedys pisalam wiersze romantyczne, ale z wiekiem przeszlam na komiczne :loveu::loveu::loveu::eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

Szarotka napisał(a):
Kiedys pisalam wiersze romantyczne, ale z wiekiem przeszlam na komiczne :loveu::loveu::loveu::eviltong::eviltong::eviltong:

I tak trzymaj, dobrze Ci idzie :cool2:

Posted

taurusia napisał(a):
Mayu haha tzn Szarotko (nie moge sie przezwyczaic) wierszyk Ci sie udał, ale nie odstraszaj przyszlych wlascicieli Gacka :) :) :)

Gacek ma jeszcze czas do adopcji, a ja daje upust mojej radosnej tworczosci :):)

Maya niestety na dogo byla zajeta :(

Posted

Gacuś dziś zarobiłeś 241, 00 zł na bazarkach:multi: można powiedzieć , że 16 dni u jamora;) na "tuczeniu".
Dziękujemy BieM,Danucie,maciaszkowi,megii1,Szarotce:loveu: