Camara Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 [FONT=Tahoma]Wciśnięty w zbyt mały kojec, uniemożliwiający ruch, obdarzony budą, w której się nie mieścił. Brudny i wychudzony, pozbawiony sił by wykrzesać z siebie jakąkolwiek chęć przeżycia kolejnego dnia. Otępiałym wzrokiem wpatrywał się w odrapany mur i prosił los, by już zgasło słońce.[/FONT] [FONT=Tahoma]Niepotrzebne psy odchodzą w ciszy… [/FONT] [FONT=Tahoma]Tak jak i żyły… kiedy samotność była ich towarzyszem…[/FONT] [FONT=Tahoma]Pewnie kiedyś, nim trafił do schroniska był po prostu psem pożytecznym. Ktoś korzystał z jego siły i oddania, by pilnował dobytku. W zamian otrzymywał marną karmę. I nic więcej.[/FONT] [FONT=Tahoma]Kiedy zachorował stracił i ten nędzny dom…[/FONT] [FONT=Tahoma]Gacek.[/FONT] [FONT=Tahoma]Kiedyś był piękny. Jeszcze teraz – mimo zaniedbania zachwyca urodą. Mimo porażającej chudości budzi respekt potężną sylwetką. Tylko znikła gdzieś ta podhalańska duma, zgasł błysk w oczach, jakby umarła psia dusza. [/FONT] [FONT=Tahoma]Została samotność, nieodłączny towarzysz życia.[/FONT] [FONT=Tahoma]I nadzieja, że jeszcze nie jest za późno, by pomóc temu wspaniałemu psu.[/FONT] [FONT=Tahoma]Nie jest za późno, by poznał inną stronę życia, gdzie pies za swoją pracę dostaje ludzkie serce.[/FONT] [FONT=Tahoma]Gacek jest psem w typie owczarka podhalańskiego, w średnim wieku. Jest psem bardzo zrównoważonym. Spokojnie znosił wszelkie zabiegi pielęgnacyjne, dzielnie poddawał się leczeniu. W żadnej sytuacji stresowej nie reagował agresją. Jest psem opanowanym i łagodnym, choć mało uzewnętrzniającym emocje. Na jego miłość trzeba zapracować.[/FONT] [FONT=Tahoma]Gacek obecnie przebywa w Hotelu dla Zwierząt w Warce. [/FONT] [FONT=Tahoma]Tam, w godnych warunkach odzyskuje wiarę w życie. Uczy się na nowo ufać człowiekowi. I czeka na swój pierwszy prawdziwy dom, gdzie ktoś doceni wartość jego pracy i wierności. Gdzie prócz pełnej miski dostanie jeszcze Dobre Słowo.[/FONT] [FONT=Tahoma]Gacek jest odpchlony, odrobaczony i zaszczepiony. Aktualnie ma obciętą sierść. Wymaga jeszcze odkarmienia. [/FONT] ----------------------------------------------------------------------------------------- Bazarek - zbieramy na utrzymanie Gacentego w hotelu :loveu: - wejdź, kup i pomóż :cool3: Bardzo pożyteczne i piękne rzeczy dla domu :p http://www.dogomania.pl/forum/f99/dla-domu-na-podhalany-do-09-10-2009-a-147585/ Oraz dekoracje do domu :p http://www.dogomania.pl/forum/f99/dekoracje-domu-na-podhalana-do-09-10-2009-a-147669/?highlight= TU - wkleję rozliczenia Gackowe, jak tylko będę mieć podsumowania wydatków i bazarkowych przychodów! Rozliczenie: wpływy z bazarków łącznie: 521,56 zł (wpłata akrim) Serdecznie dziękujemy bazarkowiczom :loveu: Wydatki: Hotel - 628 zł Strzyżenie - 120 zł Odrobaczanie - 30 zł Transport - 290 zł ------------ razem: 1.350 zł + rezerwa na zabieg operacyjny korety powiek i narośli na łapie szacunkowo określona na ok. 300 zł. Zabieg odbędzie się w połowie listopada, kiedy Gacek na dobre przywyknie do nowych opiekunów i zapadnięte boczki pokryją się tłuszczykiem ;) ----------------------------------------------------------------------------------------- Gacek - wymaga zabiegu usunięcia narośli na łapie (ziarniniak) oraz operacji korekty powiek na obu oczach(entropia) Do obu zabiegów musi nabrać formy, ponieważ jest drastycznie zachudzony - czyli za minimum 3 tygodnie :cool1: Gacek. Jeszcze w schronisku. Kolejny stóż, którego nikt już nie potrzebuje. Chore oczy, zmęczony wzrok, sierść zbita na filc i gorączka - prawie 40C Quote
Camara Posted September 25, 2009 Author Posted September 25, 2009 Gacek w hotelu. Aktualnie leczony, ale już w nieco lepszej formie. Budzi się z letargu... Quote
Szarotka Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Witamy wszystkie Cioteczki Dogomaniaczki na watku Gacka, :loveu::loveu::loveu:, ktory potrzebuje pieniazkow, wiec bedziemy robic bazarki, na hotel i na leczenie :razz::razz::razz: Zapraszamy w odwiedziny. Quote
Szarotka Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Witaj Dyniu:):) Musimy tu zaprosic troche wiecej osob. Tak dokladnie nie wiem jak sie to robi :crazyeye::crazyeye::evil_lol::evil_lol:, ale wiem, ze inne watki maja duzo osob :):) Quote
Camara Posted September 26, 2009 Author Posted September 26, 2009 Do tej pory radziliśmy sobie sami - mała grupka zapaleńców - miłośników owczarka podhalańskiego. Ale grupka zapaleńców nie rośnie, za to psów wymagających naszej pomocy przybywa :shake: W ostatnim czasie mieliśmy co robić - Issa z Koszalina, Era i Borys ze smalcowni, Malwa i Hana z Boguszyc, Birma i Bert z bacówki, Tusia, która przegrała z nosówką, Hektor z Wrocławia, Lola z Kalisza... Ella, Simba... itd... itd... i jeszcze psy, którym staramy sie pomagać w schroniskach... to tylko plon ostatnich miesięcy :cool1: Równie długa jest lista psów, które czekają na pomoc... A teraz mamy Gacka. Psa z bylejaką przeszłością i niepewną przyszłością. Raczej trudny przypadek do adopcji. Niemłody, zamknięty w sobie i wielki... Czeka nas chyba długie hotelowanie... Prosimy o pomoc - przede wszystkim w udziale na naszych "podhalańskich" bazarkach - jeszcze ich nie ma, ale już niedługo będą ;) i wtedy wkleję linki. I otwarte oczy - może ktoś, gdzieś, kiedyś usłyszy, że jest dom dla Gacentego? Quote
Szarotka Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Zrobilam banerek dla Gacka, ale nie udalo mi sie go jeszcze zaliknowac do tematu. Jutro nad tym popracuje. :):) Quote
ponka1 Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 podobnie żył jak Szarik:placz: dobrze, że już wyrwany Quote
Szarotka Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Moze mi ktos powie jak sie podpina linki ?? Quote
kamilawa Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Z rana podniosę pięknego miśka :loveu: Gacuś robić Ci już ogłoszenia? :cool3: Quote
nika28 Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Cudo :loveu: :loveu: :loveu: Też mogę pomóc w robieniu ogłoszeń ;) Quote
Camara Posted September 27, 2009 Author Posted September 27, 2009 Z ogłoszeniami jeszcze chwilkę poczekajmy. Chyba jutro ma kontrolną wizytę u weterynarza. Zobaczymy jak z jego zdrowiem - czy to już koniec antybiotyku. No i jak z jego oczami, bo na razie jeszcze ropieją. I może jamor zrobi lepsze zdjęcia nagusa :evil_lol: Quote
anawa Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Śliczny ten Gacek. Ciekawe, czy juz sie zaprzyjaźnił z moim Kojotem:cool3: Quote
Szarotka Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 W imieniu Gacka dziekuje wszystkim odwiedzajacym. :):) Quote
akrim Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 szarotko ja chcę taki banerek gacka:loveu:..tylko jak to się robi??:shake: Quote
akrim Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 fanty podarowały cioteczki z forum podhalaniego a ja zrobiłam bazarek dla gacka : http://www.dogomania.pl/forum/f99/dla-domu-na-podhalany-do-09-10-2009-a-147585/#post13052238 zapraszam:loveu: Quote
Szarotka Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='akrim']szarotko ja chcę taki banerek gacka:loveu:..tylko jak to się robi??:shake:[/quote] Banerek mozesz wziac ode mnie, ale mam probelmy z podpieciem linka. Bede dzisiaj nad tym pracowac. Zaraz podam Ci przepis na wziecie banerka:):) Quote
Szarotka Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 No wiec banerek: użytkownika, klinkij 'edytuj sygnaturę', w okienko tam wklej obrazek zaznacz myszką normalnie i skopiuj Podjeżdża się, podświetla, prawym przyciskiem kopiuj i potem prawym wklej - już w edytuj sygnaturę Musisz to robic w EI, bo w innych browserach nie chce dzialac. Teraz probuje rozpracowac jak podpiac linki Quote
Szarotka Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 W imieniu Gacka zapraszamy na bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/f99/dla-domu-na-podhalany-do-09-10-2009-a-147585/#post13052238 Quote
Szarotka Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Nie moge rozpracowac tych piekielnych linkow robie to co mi mowia i nic. Strasznie frustrujace, bo chce, zeby ludzie mogli trafic do pieskow a linki nie dzialaja. :shake::shake::shake::mad::mad::mad: Quote
Szarotka Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Banerek Fiony i Kumpla mam od ludzi i byly podlinkowane a Gackowi zrobilam sama i nie moge podlinkowac :shake::placz::placz: Quote
Recommended Posts