barberry Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Jak to w końcu jest z tym strzyżeniem na zimę? Wydaje mi się , że yorkowe włosy specjalnie nie grzeją ale może się mylę? Lepiej zostawić długie włosy (ryzyko oblepiania śniegiem) czy obciąć krótko? Jakies ubranko i tak trzeba będzie zakładać... Jak Wy robicie? Quote
*kleo* Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 barberry napisał(a):Jak to w końcu jest z tym strzyżeniem na zimę? Wydaje mi się , że yorkowe włosy specjalnie nie grzeją ale może się mylę? Lepiej zostawić długie włosy (ryzyko oblepiania śniegiem) czy obciąć krótko? Jakies ubranko i tak trzeba będzie zakładać... Jak Wy robicie? Ja jestem zdania, że zapuszczanie włosa na zimę psu, którego w pozostałych miesiącach strzyżemy jest bez sensu. Te trochę dłuższe włosy psa nie ogrzeją, a jak się oblepią to w takich mokrych będzie mu jeszcze zimniej, a jak napisałaś ubranko i tak się zakłada. A poza tym nie sądzę, żeby pies spędzał w mróz i śnieg pół dnia na dworze, więc na normalne wyjście ciepły kombinezonik wystarczy :p Quote
chrupcia Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 *kleo* napisał(a):Kasiu, a jak skończy pół roku w styczniu to nie będzie mu zimno? Gadanie takie... Yorkowy włos nie ma podszerstka więc i tak jakoś strasznie nie grzeje. Klaudia to chodziło mi ościnanie kiedy chciałam ścinać jak był jeszcze mniejszy tak gdzieś w maju, a pół roku kończył w lipcu, wtedy było ciepło i tak mi Pani powiedziała;) chociaż w sumie tak jak piszesz york podszerstka nie ma.... Quote
Yorkomanka Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 chciałabym iść z D do fryzjera ale teraz nie mogę:-( przez to co mu zrobiłam:mad: Quote
paulandm Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Dziś nasz wielki dzień! Chicco po raz pierwszy zmieni swoją fryzurkę z długiej na łysolka... Stresująca sprawa! Quote
Urila Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 A ja mam prośbę pytanie od jakiegoś czasu mam na DT niepełnosprawną yorkę :) Miała jechać do nowego domku jakiś czas temu niestety pani zrezygnowała :( Nadal szukamy dla niej domku), ale póki co mamy problem z jej włoskami ...tzn zupełnie się nie znam na strzyżeniu psów ( ja raczej Owczarkowa;) ) i tu mam prośbę do Wrocławiaków czy ktoś mógłby nam pomóc i za symboliczną opłatą pomógł Oli z włoskami?? Quote
Martach1 Posted January 25, 2015 Posted January 25, 2015 Witam odświeżam temat :) od kilku lat zajmuje się strzyżeniem psów w Szczecinie na Pomorzanach w salonie Psi Fryz a oto kilka psiaków tej cudownej rasy ostrzyżonych przeze mnie :) życzę miłego oglądania :) Quote
Recommended Posts