Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak to w końcu jest z tym strzyżeniem na zimę? Wydaje mi się , że yorkowe włosy specjalnie nie grzeją ale może się mylę? Lepiej zostawić długie włosy (ryzyko oblepiania śniegiem) czy obciąć krótko? Jakies ubranko i tak trzeba będzie zakładać... Jak Wy robicie?

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

barberry napisał(a):
Jak to w końcu jest z tym strzyżeniem na zimę? Wydaje mi się , że yorkowe włosy specjalnie nie grzeją ale może się mylę? Lepiej zostawić długie włosy (ryzyko oblepiania śniegiem) czy obciąć krótko? Jakies ubranko i tak trzeba będzie zakładać... Jak Wy robicie?

Ja jestem zdania, że zapuszczanie włosa na zimę psu, którego w pozostałych miesiącach strzyżemy jest bez sensu. Te trochę dłuższe włosy psa nie ogrzeją, a jak się oblepią to w takich mokrych będzie mu jeszcze zimniej, a jak napisałaś ubranko i tak się zakłada. A poza tym nie sądzę, żeby pies spędzał w mróz i śnieg pół dnia na dworze, więc na normalne wyjście ciepły kombinezonik wystarczy :p

Posted

*kleo* napisał(a):
Kasiu, a jak skończy pół roku w styczniu to nie będzie mu zimno? Gadanie takie... Yorkowy włos nie ma podszerstka więc i tak jakoś strasznie nie grzeje.

Klaudia to chodziło mi ościnanie kiedy chciałam ścinać jak był jeszcze mniejszy tak gdzieś w maju, a pół roku kończył w lipcu, wtedy było ciepło i tak mi Pani powiedziała;)
chociaż w sumie tak jak piszesz york podszerstka nie ma....

• 3 weeks later...
  • 3 months later...
  • 3 weeks later...
Posted

A ja mam prośbę pytanie od jakiegoś czasu mam na DT niepełnosprawną yorkę :) Miała jechać do nowego domku jakiś czas temu niestety pani zrezygnowała :( Nadal szukamy dla niej domku), ale póki co mamy problem z jej włoskami ...tzn zupełnie się nie znam na strzyżeniu psów ( ja raczej Owczarkowa;) ) i tu mam prośbę do Wrocławiaków czy ktoś mógłby nam pomóc i za symboliczną opłatą pomógł Oli z włoskami??

• 3 years later...
Posted

Witam odświeżam temat :)

od kilku lat zajmuje się strzyżeniem psów w Szczecinie na Pomorzanach w salonie Psi Fryz

a oto kilka psiaków tej cudownej rasy ostrzyżonych przeze mnie :)

dsc_4144.jpg?w=500&h=369

dsc_3561.jpg?w=500&h=369

dsc_3514.jpg?w=500&h=369
dsc_3337.jpg?w=500&h=369

dsc_3131.jpg?w=500&h=369

dsc_2951.jpg?w=500&h=369

dsc_2103.jpg?w=500&h=369

img_20141015_193501.jpg?w=350&h=350

dsc_2655.jpg?w=350&h=284

img_20141015_114812.jpg?w=350&h=350

życzę miłego oglądania :)