Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pierwsze ścięcie chyba dla wszystkich było najgorsze:) Sama pamiętam jak się wzbraniałam, a o ścięciu kitki to nawet nie mówię. Teraz to tnę gdzie mogę.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

Ja chciałabym sie poradzić... chcę kupić Yorka i chciałabym się dowiedzieć mniej/więcej co ile miesięcy strzyże się Yorka aby miał zupełnie krótkie włoski jak u szczeniaka. Poza tym chciałabym się poradzić ile takie strzyżenie by mnie kosztowało, i ile kosztuje maszynka do strzyżenia Yorków. Z góry serdecznie dziękuje za rady ;)

Posted

Mój chodzi do fryzjera co 2-3 miesiące. Przed każdą wizytą ma już jakieś 3 - 4 cm włosków - każdy w inną stroną i pomimo czesania ładnie to nie wygląda. Ja za jedną wizytę płacę 70 zł, ale razem z kąpielą. Wczoraj akurat nie miałam czasu długo czekać na psa i zapłaciłam 40 zł za same strzyżenie. Ogólnie to zależy gdzie, ale ceny są raczej podobne.

A maszynki możesz zobaczyć np TU

Posted

Ja właśnie mieszkam pod Gdańskiem.
Ale nie narzekam na ceny. Fryzjerka świetna, potrafi się obchodzić z psem i zawsze daje Scoobiemu w prezencie jakieś suszone ucho itp. No i oczywiście przy strzyżeniu mojego psa schodzi pół słoika ciastek. Inaczej się nie da :diabloti:

Posted

Moja ciocia kupiła sobie w piątek "yorkshire terriera".
Nie ma on rodowodu, także nie będą go strzyc pod wystawy.
Jest to 11-tygodniowy, stalowozłoty chłopczyk, Spidi.
Zaoferowałam cioci strzyżenie malucha przeze mnie.
Zastanawiam się tylko, czy zwykłe nożyczki i degażówki wystarczą, żeby ostrzyc yorka? Takim sprzętem będę tylko dysponować (mam golden retrievera, którego strzyże się tylko za pomocą takiego sprzętu).
Jak w ogóle strzyże się yorki, żeby wyglądały korzystnie?

Z góry dzięki, za jakąkolwiek odpowiedź :)

Posted

Natali@ napisał(a):
Moja ciocia kupiła sobie w piątek "yorkshire terriera".
Nie ma on rodowodu, także nie będą go strzyc pod wystawy.
Jest to 11-tygodniowy, stalowozłoty chłopczyk, Spidi.
Zaoferowałam cioci strzyżenie malucha przeze mnie.
Zastanawiam się tylko, czy zwykłe nożyczki i degażówki wystarczą, żeby ostrzyc yorka? Takim sprzętem będę tylko dysponować (mam golden retrievera, którego strzyże się tylko za pomocą takiego sprzętu).
Jak w ogóle strzyże się yorki, żeby wyglądały korzystnie?

Z góry dzięki, za jakąkolwiek odpowiedź :)

No jak narazie to za wczesnie na strzyzenie psa(ewentualnie dupka i uszy). Ja z Lolka poszlam pierwszy raz do fryzjera, potem już sama strzygłam ją. Jak odrastało jej wszytsko to brałam maszybke jechalam tam gdzie powinno być krótko. Łapy nożyczkami i wyglądała jak od fryzjera:)

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Witam
Ja kupiłam maszynkę Moser max45 typ 1245. Od dwóch lat strzygę nią moje dwa yorczki. Osobiscie jestem z niej bardzo zadowolona. Jest cicha,nie ciągnie, ładnie zbiera włos. Dokupiłam nakładki na ostrze - zupełnie niepotrzebnie, nie sprawdzają się. Lepiej dokupic dłuższe ostrze.
Moze cena nie jest niska, ale szybko sie zwraca a jakość strzyzenia jest wysoka.

• 4 weeks later...
Posted

oj musze zmienic opinie o maszynce ktora kupilam, okazalo sie ze trafil mi sie żle wyregulowany towar i dlatego maszynka nie dzialala poprawnie, oddalam do reklamacji, dostalam nowa i teraz moje psy wygladaja dobrze a i mi strzyże sie całkiem wygodnie:)dowody to zdjecia w naszej galerii do ktorej serdecznie zapraszamy:)

Posted

Mam pytanie...
Czy może mi ktoś poradzić jaka fryzura dla yorka jest najładniejsza?
Jak najlepiej ściąć, jeśli chce się w przyszłości wystawiać yorka?
Powiem jeszcze, że moja yorczyca nie jest taka mała, jak inne. Waży przeszło 3kg.
Bardzo proszę o rady, przepraszam jeśli jest taki temat, ale coś niecoś szukałam i nie mogłam znaleźć.