Magda Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 Pierwsze ścięcie chyba dla wszystkich było najgorsze:) Sama pamiętam jak się wzbraniałam, a o ścięciu kitki to nawet nie mówię. Teraz to tnę gdzie mogę. Quote
Natalia&Lola Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 g@l@xy gratuluje, śliczna psina:p Quote
g@l@xy Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 o dziwo baaardzo mu się podoba :))) i dobrze bo zamierzam utrzymywać krótką fryzurkę :) Quote
Moniu$Kredka Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Ja chciałabym sie poradzić... chcę kupić Yorka i chciałabym się dowiedzieć mniej/więcej co ile miesięcy strzyże się Yorka aby miał zupełnie krótkie włoski jak u szczeniaka. Poza tym chciałabym się poradzić ile takie strzyżenie by mnie kosztowało, i ile kosztuje maszynka do strzyżenia Yorków. Z góry serdecznie dziękuje za rady ;) Quote
chemicalo Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Mój chodzi do fryzjera co 2-3 miesiące. Przed każdą wizytą ma już jakieś 3 - 4 cm włosków - każdy w inną stroną i pomimo czesania ładnie to nie wygląda. Ja za jedną wizytę płacę 70 zł, ale razem z kąpielą. Wczoraj akurat nie miałam czasu długo czekać na psa i zapłaciłam 40 zł za same strzyżenie. Ogólnie to zależy gdzie, ale ceny są raczej podobne. A maszynki możesz zobaczyć np TU Quote
Pegaza Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Wszysko zalezy od miejsca zamieszkania i u kogo....u nas jest taniej:cool1: 50 z kąpaniem Quote
Skibka Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 U nas jeszcze taniej 40zł. z kąpielą, obcinaniem pazurków.:lol: Quote
g@l@xy Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 to faktycznie tanio, w Gdańsku samo strzyżenie 50 zł, z kapielą 80zł. Quote
chemicalo Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Ja właśnie mieszkam pod Gdańskiem. Ale nie narzekam na ceny. Fryzjerka świetna, potrafi się obchodzić z psem i zawsze daje Scoobiemu w prezencie jakieś suszone ucho itp. No i oczywiście przy strzyżeniu mojego psa schodzi pół słoika ciastek. Inaczej się nie da :diabloti: Quote
Moniu$Kredka Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 O dzięki za te rady ;) Miałam kupowac Yorka w te niedzielkę ale rodzice nie dostali wypłaty i dopiero w przyszłą ;( Quote
chemicalo Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 g@l@xy napisał(a):chemicalo a gdzie chodzicie do salonu? Do Kartuz - salon sara. Dopiero jakieś kilka miesięcy temu powstał. Quote
g@l@xy Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 my chodzimy do Black & White. Jesteśmy bardzo zadowolone :)))) Quote
Natali@ Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Moja ciocia kupiła sobie w piątek "yorkshire terriera". Nie ma on rodowodu, także nie będą go strzyc pod wystawy. Jest to 11-tygodniowy, stalowozłoty chłopczyk, Spidi. Zaoferowałam cioci strzyżenie malucha przeze mnie. Zastanawiam się tylko, czy zwykłe nożyczki i degażówki wystarczą, żeby ostrzyc yorka? Takim sprzętem będę tylko dysponować (mam golden retrievera, którego strzyże się tylko za pomocą takiego sprzętu). Jak w ogóle strzyże się yorki, żeby wyglądały korzystnie? Z góry dzięki, za jakąkolwiek odpowiedź :) Quote
Natalia&Lola Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Natali@ napisał(a):Moja ciocia kupiła sobie w piątek "yorkshire terriera". Nie ma on rodowodu, także nie będą go strzyc pod wystawy. Jest to 11-tygodniowy, stalowozłoty chłopczyk, Spidi. Zaoferowałam cioci strzyżenie malucha przeze mnie. Zastanawiam się tylko, czy zwykłe nożyczki i degażówki wystarczą, żeby ostrzyc yorka? Takim sprzętem będę tylko dysponować (mam golden retrievera, którego strzyże się tylko za pomocą takiego sprzętu). Jak w ogóle strzyże się yorki, żeby wyglądały korzystnie? Z góry dzięki, za jakąkolwiek odpowiedź :) No jak narazie to za wczesnie na strzyzenie psa(ewentualnie dupka i uszy). Ja z Lolka poszlam pierwszy raz do fryzjera, potem już sama strzygłam ją. Jak odrastało jej wszytsko to brałam maszybke jechalam tam gdzie powinno być krótko. Łapy nożyczkami i wyglądała jak od fryzjera:) Quote
Pegaza Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Nozyczkami to tylko łapiny ,przy uszkach ,pycholku.. a grzebiet yorka maszynka sie goli..:p wiec potrzebna jeszcze maszynka.. Quote
Figusia Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Witajcie A czy taka maszynka będzie dobra do strzyżenia tułowia u yoraska? PROFESIONALNA ! MASZYNKA DO STRZYŻENIA PSÓW 30 W (501317112) - Aukcje internetowe Allegro Jaką polecacie? Szukałam takiej, o której było tu pisane firmy Wahl na allegro, ale są różne modele i cena. Może taka + trymer? WAHL 2 maszynki do strzyżenia ProSeries +Stylique (512626921) - Aukcje internetowe Allegro Quote
benkul Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Witam chciałabym zapytać czy wiecie coś o dobrym i nie drogim strzyżeniu w warszawie? Quote
Kasia&Max Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 PROFESIONALNA ! MASZYNKA DO STRZYŻENIA PSÓW 30 W (573331553) - Aukcje internetowe Allegro ja też chętnie posłucham opinii na temat tej maszynki... Quote
Kasia&Max Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 moge ja już sama ocenić bo o zgrozo kupiłam i próbuje zwrócić...główna wada: grzeje sie tak strasznie, że nie ma mowy o trzymaniu w ręku...aj dałam się nabrać... Quote
nikusik Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Witam Ja kupiłam maszynkę Moser max45 typ 1245. Od dwóch lat strzygę nią moje dwa yorczki. Osobiscie jestem z niej bardzo zadowolona. Jest cicha,nie ciągnie, ładnie zbiera włos. Dokupiłam nakładki na ostrze - zupełnie niepotrzebnie, nie sprawdzają się. Lepiej dokupic dłuższe ostrze. Moze cena nie jest niska, ale szybko sie zwraca a jakość strzyzenia jest wysoka. Quote
Kasia&Max Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 oj musze zmienic opinie o maszynce ktora kupilam, okazalo sie ze trafil mi sie żle wyregulowany towar i dlatego maszynka nie dzialala poprawnie, oddalam do reklamacji, dostalam nowa i teraz moje psy wygladaja dobrze a i mi strzyże sie całkiem wygodnie:)dowody to zdjecia w naszej galerii do ktorej serdecznie zapraszamy:) Quote
martyska Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Mam pytanie... Czy może mi ktoś poradzić jaka fryzura dla yorka jest najładniejsza? Jak najlepiej ściąć, jeśli chce się w przyszłości wystawiać yorka? Powiem jeszcze, że moja yorczyca nie jest taka mała, jak inne. Waży przeszło 3kg. Bardzo proszę o rady, przepraszam jeśli jest taki temat, ale coś niecoś szukałam i nie mogłam znaleźć. Quote
Recommended Posts