Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

agnilale napisał(a):
Dzieki,dzieki-cale zycie marzylam o tym aby byc fryzjerka i chyba moge sie teraz "spelniac" na psach...:lol::lol::lol:

Tylko co będzie jak Ci już tych yorków zabraknie? :lol::lol::lol:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sliczne zdjęcia i jeszcze śliczniejsze fryzurki. Proszę nauczcie mnie jak zamieścić tu zdjęcie mojej suni bo ja jestem z tych co wyssali z mlekiem matki takie zdolności do kompa. I proszę powiedzcie czy nożyczkami mogę zrobić fajną fryzurke suni. Sama oczywiście. Może jest jakaś metoda prosta a skuteczna. Nie wyśmiewajcie się tylko odpiszcie:multi: aha i co z tym zdjęciem? Chce wam pokazać moją sunie.

Posted

Ja na pierwsze strzyżenie udałam się do fryzjera z Lolcią.

Teraz, gdy jej włoski odrastają, biorę maszynke i sama strzyge.

Bardzo szybko rośnie jej włos, więc jakbym miała co dwa tygodnie- aby sunia dobrze wyglądała, chodziła z nią do fryzjera to bym zbankrutowała po pewnym czasie:-(

Ale, że Lola ma sportową fryzurkę to dużo pracy nie mam. Teraz jednak jest trochę zarośnięta, bo wieczorami robi się zimno no i zaraz jesień:-(

Chciałam wstawić zdj, jednak nie potrafie:placz:

Posted

o i ja wreszcie przekonałam mojego męża do tego żeby Fibi obciachać, idziemy w piatek do fryzjera, zobaczymy co wymyśli dla tego mojego szkieletora :)

Posted

g@l@xy napisał(a):
o i ja wreszcie przekonałam mojego męża do tego żeby Fibi obciachać, idziemy w piatek do fryzjera, zobaczymy co wymyśli dla tego mojego szkieletora :)

To będzie pierwsze strzyżenie Fibi?

Pamiętam jak zobaczyłam moją po strzyżeniu- zupelnie inny pies.
Niestety musiałam ją bardzo wcześnie ostrzyc, bo miała przygode z moją babcią....

Poszłam z czarnym psem, wróciłam z srebrnym:eviltong: Nie mogliśmy się do niej przyzwyczaić;)
jednak gdy oglądam stare zdj to widze jaka była paskudna przed strzyżeniem:evil_lol::loveu:

Posted

to bedzie pierwsze strzyżenie. Ja jużdawno chciałam to zrobić bo po "testowaniu" Hery znacznie przerzedziły sięi tak dość cienkie włoski mojej suni. O dziwo mój mąż z którm rok pertaktowałam zakup psa (on nie chciał, więc podstepnie pies u nas zamieszkał :diabloti:) i który omijał moją sunieczkę z daleka zabronił mi ją strzyc. Ma być taka jaka jest, powtarzał - jest sliczna i tak zadziornie wygląda......-wygląda naprawdę jak stary mop i potrzebuje tego strzyżenia.... ale tłumacz facetowi, umówiłam się do fryca i koniec. Głupia byłam że wcześniej tego nie zorbiłam.

Posted

g@l@xy napisał(a):
to bedzie pierwsze strzyżenie. Ja jużdawno chciałam to zrobić bo po "testowaniu" Hery znacznie przerzedziły sięi tak dość cienkie włoski mojej suni. O dziwo mój mąż z którm rok pertaktowałam zakup psa (on nie chciał, więc podstepnie pies u nas zamieszkał :diabloti:) i który omijał moją sunieczkę z daleka zabronił mi ją strzyc. Ma być taka jaka jest, powtarzał - jest sliczna i tak zadziornie wygląda......-wygląda naprawdę jak stary mop i potrzebuje tego strzyżenia.... ale tłumacz facetowi, umówiłam się do fryca i koniec. Głupia byłam że wcześniej tego nie zorbiłam.

Za to męża masz twardziela, nie odpuszcza hehehe :evil_lol:

Posted

g@l@xy ja doznałam lekkiego szoku gdy zobaczyłam Lolcie tylko z kucolem na głowie:crazyeye: Na łapkach troche zostawione, reszta na łyso-tak chciałam. I ona też jest chudzinką, teraz to jeszcze więcej ludzi nas zaczepia i się za nami ogląda. W okolicy mieszkają same duże yorki, a moja taka nie wyrośnięta. Ale gdy widze jej zdj przed strzyżeniem i po to różnica kolosalna. Wg mnie na lepsze. My teraz włos troche zapuszczamy, bo zima za pasem a wszystkie ciuchy Lolki są na nią za duże-przez to strzyżenie.

Posted

Szymucia-Fajnie wyglada twoj piesio -ja osobiscie lubie jak czubki uszu sa przystrzyzone na zero-wtedy glowa wydaje sie mniejsza i wyraz pysiora jakby sympatyczniejszy ale to moje osobista preferencja.
Ja tez dzisiaj postrzyglam psy i ich uszy....u nas ciagle strasznie goraco :diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

To jest moje pierwsze strzyżenie psiny i o dziwo obie to dobrze zniosłyśmy. Troszkę jakoś się wybieliła a tymi uszami to nie tak znowu łatwo - o mały włos nie pozbawiła bym jej uszek. Maszynki nie znosi , wszystko muszę ciąć nożyczkami.

Posted

Ja też muszę nożyczkami niektóre partie ciała robić, bo Lolka ucieka gdy widzi/słyszy maszynkę. Na suszarke mam już patent, ale do maszynki jeszcze nie przywykła:shake:

Teraz się zastanawiam czy jej włosa nie zapuścić. Już jest troche zarośnięta, na zime jak już pisałam nie strzyge.

Loli bardzo szybko rośnie włos, jej koleżance Zuzi tak samo. Pańcia Zuzi powiedziała, że słyszała że gdy york jest zadbany-odpowiednia karma itd to włos szybciej rośnie. Lolce rośnie w niesłychanym tempie. Szkoda, że mi tak szybko nie rośnie. :eviltong:

Posted

jesteśmy PO ale fotki kiepskie bo od tygodnia ganiam czorta z aparatem ale ta się tak kręci że większość fotek to były plenery po tym jak pies znikł z obiektywu. Generalnie psinka ożyła bez tych kudłów, musi się czuć wysmienicie bo paraduje jak gwiazda na spacerach, wszystkim się pokazuje, wyciąga dumnie szyję i kokietuje wszystkich.... skąd ona to ma....