Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A jeszcze co do małych Yorków i krótkiego fryza, to Rami waży 1,70 kg ;) i obcinamy go na krótko ale zostawiamy dlugiego pysia i łapcie. Jest ok :D
Zdjęcia na pierwszej stronie- z zeszłego roku, z tego jeszcze nie mamy :)

Posted

Mój Loki po wizycie u fryzjera. Fryzurka lekko niestandardowa, bo niestety wczesniej zrobiły mu się potworne kołtuny z przodu tylnych łapek i wycinałam je sama, a jestem totalna sierota jesli idzie o psie fryzjerstwo, wiec miał "schody" masakryczne i pani fryzjerka musiała się nakombinować żeby to zatuszowac :evil_lol:

Przed:

po:

Posted

Acia napisał(a):
Loki wyglada teraz przeslicznie.
Tak samo chcę obciac mojego Lona.Uwielbiam takie golaski :lol:

LEONA zgubiłam literke :oops:

Posted

Heh, mi się podobał i zakudłany, i goły. Tylko że z długim włosem był straszny kłopot - mój pies dużo biega, przebywa ze mną w stajni...po dniu tam spędzonym pies miał w siersci wszystko, łacznie ze sporymi gałęziami, że o trocinach, slomie i kołtunach nie wspomne... no i wraca zawsze strasznie brudny bo hasa za koniem po piachu, a dzieki krótkiej fryzurce dużo łatwiej go kąpać.

Posted

[quote name='Visenna']Mój Loki po wizycie u fryzjera. Fryzurka lekko niestandardowa, bo niestety wczesniej zrobiły mu się potworne kołtuny z przodu tylnych łapek i wycinałam je sama, a jestem totalna sierota jesli idzie o psie fryzjerstwo, wiec miał "schody" masakryczne i pani fryzjerka musiała się nakombinować żeby to zatuszowac :evil_lol:

Przed:

po:

Visenna, dziewczyno, Ty wracaj do tego zakładu i żądaj odszkodowania!Psa Ci niecnie podmienili!!!!!!:evil_lol:

Posted

Visenna, dziewczyno, Ty wracaj do tego zakładu i żądaj odszkodowania!Psa Ci niecnie podmienili!!!!!!

hehehe, moja reakcja jak go zobaczyłam była identyczna :p "to nie jest mój pies"!:evil_lol: Niestety, po jego zachowaniu (głownie gryzieniu mnie i pomrukiwaniu na mnie kiedy się nudzi) stwierdzam że to na 100 % mój pies :)
Ale to fakt, że przemiana była szokująca, bo jak miał długą sierść to był praktycznie cały czarny (poza głową) i już się bałam że się w ogóle nie wybarwi, a tu po obcięciu się okazało że on srebrno-platynowy! Zupełnie kolorystycznie taki sam jak jego tatuś.
Byłam w szoku, bo mój poprzedni York był ciemny u nasady włosa a na końcach srebrny, a ten odwrotnie, konec włosa czarny a od skóry siwo :) No i mały ma dopiero 6 miesiecy, a już tak wybarwiony jak dorosły...ehh, ta psina mnie nie przestaje zaskakiwac :)

Posted

Wiesz co, normalnie chodzimy do York Studio na Mieszka I-szego, ale teraz babeczka nie miała miejscc, to pojechalismy do Psiego Szyku na Wieniawskiego. Musze powiedziec że duzo taniej a tez całkiem niezle strzyże, ale naszej pani Ani z York Studio i tak pozostane wierna bo ją bardzo lubie :)

Posted

Psi Szyk, Wieniawskiego... pierwsze słyszę o.O

http://www.psiszyk.pl/cennik.htm

Na Piastów nigdy nie byłam...ale sądząc po nazwie (taka amerykancka ;> )to pewnie drozyzna? A jesli chodzi o York studio, to bardzo lubie podjescie pani Ani do psów...bosko jak kiedys ona i jej mąż przekonywali charta afganskiego zeby wrócił na zaplecze i dał się ostrzyc :D On do nich z zebami i warczeniem,a oni do niego "no choć, Oskarku, nie badz taki, no chodz!":lol: I tak z poł godziny, a chart miał ich pod ogonem :lol: Ale w koncu poszedł - a ja wiedziałam ze mogę bez obaw psa zostawic i na pewno nikt mu nie zrobi nic na siłę i nie odbiorę stamtąd przerazonej trzęsącej się kupki nieszczęscia :)

Posted

Witam dziewczyny :)
Też jestem ze Szczecina :) z moją poprzednią suczką wypróbowałam dwa salony fryzjerskie chodzi mi o York-Studio i Dog Glamour. Bardziej cenie sobie jednak York-Studio i podejście p.Ani do psów, naprawdę salon godny polecenia. Tam też wybieram się z moja Etienną jak tylko skończy 4 miesiące i prawdopodobnie tam właśnie będę chodziła z małą przed wystawami.
Jeśli chodzi o Dog Glamour to najlepiej ścina p. Dominika ale z tego co wiem jest na urlopie a z fryzury innej fryzjerki (nie pamiętam imienia) nie byłam zadowolona.
Visenna piesek jest śliczny a fryzurka :thumbs:
Pozdrawiam Ania

Posted

Alu świetna fryzurka!! Taka jaką chcemy:multi:
Jak pierwszy raz zobaczyłam te zdjęcia to pomyślałam, że to z poprzedniego lata:lol: Tak dawno mnie nie było...

Posted

Magda_Miki napisał(a):
Alu świetna fryzurka!! Taka jaką chcemy:multi:
.

Madziu, a ja właśnie wracam z Twojego blogaska ...:evil_lol:

Ślicznie dziękujemy i cieszymy się ,że fryzurka się spodobała.:multi::loveu: