__Lara Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Jak ten wątek fajnie się czyta :lol::lol::lol::loveu::loveu: Quote
czarna1977 Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 Śpię, ale sprawdzam, czy Pańcia jest w pobliżu Quote
jotpeg Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 bezpieczna i szczesliwa. :lol::lol::lol: a jak tam poszczekiwania nocne? Quote
czarna1977 Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 Nadal szczeka po nocach, w dzień tez kiedy pojawia się na klatce ktoś obcy. Dzisiaj zaliczyli z Barim pierwszą zabawę. Żabka biegała po mieszkaniu jak mała rakieta, a Bari za nią. Rozkręciła się tak, że trudno ją było uspokoić. W końcu oboje się zmęczyli i teraz śpią. Zauważyłam, że Żabka trochę boi się mężczyzn. Dzisiaj zawarczała na mojego Męża, dobrze, że on wie jaka jest przeszłość Żabki i jest wobec niej cierpliwy. Quote
Jasza Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 No to widzę wszystko na najlepszej drodze do zakończenia: "I żyli długo i szczęśliwie!".:loveu: Quote
czarna1977 Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 Taka jestem teraz szczęśliwa w swoim nowym domku: Uwielbiam, kiedy Pańcia mnie przytula Żabka wampirzyca :) Quote
gagata Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Bardzo się cieszę z zakończenia.Życzę Wam wszystkim jeszcze wiele ,wiele szczęścia, oczywiscie we wspólnym towarzystwie :lol: Quote
Jasza Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Żabka ma piękny uśmiech!!!!:loveu::loveu::loveu: Quote
__Lara Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Przecudna!!!! :loveu::loveu::loveu::loveu: i "kawałek" czarnej jest na jednym zdjęciu :cool3::lol::p Quote
czarna1977 Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 Tak, czarna tez się ujawniła na dogo :lol: Bardzo się cieszymy, że Żabusia jest z nami. Bariczek też :) Pięknie się bawią razem. Bari dzięki niej jest weselszy, bo wreszcie ma psie towarzystwo. Nawet nie wiecie ile ta mała ma energii, przestała się bać i teraz wszędzie jej pełno. Tyle mamy dzięki niej w domu radości :loveu: Quote
Javena Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Boze,jak widze te zdjecia,to łzy mi się kręcą.Taka jestem szczesliwa,ze Żabka znalazła azyl. :multi: Te poszczekiwania sie skończą za jakiś czas. W schronisku musiała byc czujna ,dniami i nocami. To lęk ...Nie czuje się jeszcze na tyle pewna,zeby spac spokojnie.Zycze wszystkim mnóstwo radosci z waszymi czworonogami.....:evil_lol::loveu::multi: Quote
czarna1977 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 Żabcia poszczekuje nocami coraz mniej. Poznała już część sąsiadów, którzy bardzo ją polubili. Kochamy ją bardzo mocno, a ona nas :loveu: W przyszłym tygodniu wybieramy się z małą do weta. Po wyjściu ze schronu miała napuchnięte stawy w przednich łapkach, ale teraz opuchlizna już zeszła. Poza tym czuje się świetnie i ma bardzo dużo energii. Quote
czarna1977 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 Weterynarz w Katowicach, u którego byliśmy po Sedalin doradził odczekanie ze sterylką i szczepieniami ok. dwa tygodnie, by Żabka zaaklimatyzowała się w domu. W przyszłym tygodniu idziemy z nią do weta, zbada małą, czy wszystko z nią w porządku i chyba już umówimy się na konkretny termin zabiegu. Jak długo po sterylce sunia dochodzi do siebie? Quote
Jasza Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Żabka jest młodziutka, to chyba szybciutko. Mój Reksio jeszczetego samego dnia bawił się ze swoją najlepszą koleżanką.. Suczka sąsiadów tak samo. Mam nadzieję, że u Żabki też wszystko przebiegnie bez komplikacji i mała szybko wróci do formy! Quote
czarna1977 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 Zakochałam się w tej małej :loveu::loveu::loveu: Poznała dzisiaj dzieci i suczkę sąsiadów. Świetnie dogaduje się z psami, dzieci też lubi i cudnie bawi się z Barim. To moja maleńka ukochana sunieczka :lol: Quote
__Lara Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 czarna1977 napisał(a):Zakochałam się w tej małej :loveu::loveu::loveu: Poznała dzisiaj dzieci i suczkę sąsiadów. Świetnie dogaduje się z psami, dzieci też lubi i cudnie bawi się z Barim. To moja maleńka ukochana sunieczka :lol: :loveu::loveu::loveu::loveu: nie no, szok!!!! Taka odmiana :loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi: Quote
czarna1977 Posted November 18, 2009 Author Posted November 18, 2009 Nie wiem co się dzieje, ale Żabka od wczoraj zaczęła sikać w domu, mimo, iż pilnujemy godzin spacerków. Zauważyłam, że sika po zabawie z Barim, a czasami nie jestem w stanie zorientować się kiedy nasikała, bo wybrała sobie miejsce w pokoju Teściowej, zaraz przy wejściu z przedpokoju. Wczoraj nasikała tak ze trzy razy. Sikała co ok. 4 godziny. Wydaje mi się, że to za często. Kupkę robi wyłącznie na dworze. Quote
maciaszek Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Właśnie, może ma podziębiony pęcherz? A może cieczka się zbliża? Idźcie z nią do weta. Quote
czarna1977 Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 Żabka sika tylko po zabawie i kiedy cieszy się z naszego powrotu do domu. Nie zdarza się to, kiedy jest spokojna, ani w nocy. Przesypia spokojnie noc, wytrzymuje bez problemu aż do porannego spaceru. Czy to możliwe, że przyczyna tkwi w psychice? I co z tym zrobić? Quote
maciaszek Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 No to wygląda na to, że to sikanie "emocjonalne". Niestety nie wiem co z tym zrobić. dobrze by było zagadnąć jakiegoś psiego speca-behawiorystę. Może tu na dogo ktoś się znajdzie? Quote
Recommended Posts