Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To prawda, bo widzę wreszcie światełko. Do tej pory jakoś czarno to wszystko widziałam, a teraz się zmieniło. Wszyscy w domu się zgodzili, transport też już nie wydaje mi się taki straszny. Po prostu wierzę mocno, że się uda dać Żabusi nowy dom. Bez tego może całe życie spędzić w schronisku, a ona ma dopiero półtora roku, jeszcze tyle przed nią.

• Replies 345
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dokładnie.
Niedługo Święta.
Czarna spędzi je pod choinką, a nie w betonowym boksie!
Miłością można dużo zdziałać - wierzę w to gorąco!

Posted

czarna1977 napisał(a):
Mąż się wkręcił i codziennie mówi o Żabce. Już nie możemy się jej doczekać. A listopada tuż tuż i Żabusia będzie w domu. Piękny prezencik na Święta :lol:

Nawet dziś o niej Pani w schronisku mówiła na spotkaniu. Tylko dziwne, bo Pani kierownik powiedziała, że chyba musiała być bita czy coś.... może nie skojarzyła jaka była sytuacja jej oddania.

Posted

Przede wszystkim była przy tym, kiedy pogotowie zabierało Tatę z działki do szpitala. Siedziała przy nim kiedy stracił przytomność, kiedy go zabierali, nie chciała na to pozwolić. Potem drugi szok, kiedy przyjechał po nią Pan ze schroniska. Szamotała się na smyczy, wymiotowała, nie rozumiała gdzie i dlaczego ją zabierają. Nie dziwię się, że bardzo się boi. Dużo przeszła, już czas, by miała swój dom, ciepełko i miłość.

Posted

czarna1977 napisał(a):
Przede wszystkim była przy tym, kiedy pogotowie zabierało Tatę z działki do szpitala. Siedziała przy nim kiedy stracił przytomność, kiedy go zabierali, nie chciała na to pozwolić. Potem drugi szok, kiedy przyjechał po nią Pan ze schroniska. Szamotała się na smyczy, wymiotowała, nie rozumiała gdzie i dlaczego ją zabierają. Nie dziwię się, że bardzo się boi. Dużo przeszła, już czas, by miała swój dom, ciepełko i miłość.

Bardzo dużo przeszła :shake:

czarna
, możliwe, że Żabka znajdzie się wśród psów, którymi teraz będą zajmować się wolontariusze i ją szkolić ;) więc może trochę poczekacie zanim porobi jakieś postępy.

Posted

Dzięki maciaszku, pamiętam, pamiętam. Już sprawdzałam, żeby wszystko było dopięte na ostatni guzik. Czy Pani w schronisku powinna zostać uprzedzona, że przyjedziemy po Żabusię?

Posted

czarna1977 napisał(a):
Czy Pani w schronisku powinna zostać uprzedzona, że przyjedziemy po Żabusię?
Jak najbardziej! Z dzień przed wyjazdem zadzwońcie i upewnijcie się czy Żabka jeszcze jest czy ktoś jej nie adoptował. Jeśli będzie powiedzcie, ze następnego dnia na 100% po nią przyjedziecie. Podaj też pani z biura swoje nazwisko i na wszelki wypadek numer telefonu.
:)

Posted

maciaszek napisał(a):
Jak najbardziej! Z dzień przed wyjazdem zadzwońcie i upewnijcie się czy Żabka jeszcze jest czy ktoś jej nie adoptował. Jeśli będzie powiedzcie, ze następnego dnia na 100% po nią przyjedziecie. Podaj też pani z biura swoje nazwisko i na wszelki wypadek numer telefonu.
:)

To może czarna zarezerwuj ją sobie już "dzisiaj" przez maciaszka w schronie?

Posted

To tak zróbmy. Nie chcę by trafiła do kogoś innego. Maciaszku możesz w schronie ją zarezerwować. A ja na dzień przed wyjazdem do schroniska zadzwonię i uprzedzę Panią kiedy będę.