Jasza Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 A nie byłoby szansy żeby Żabka trafiła do tego samego ogrodu ( Twojej mamy?) gdzie mieszkała? Choćby trzeba było uzbierać na jej utrzymanie? Jeżeli to finanse były przeszkodą, żeby tam została. A jak Żabka się zachowuje w stosunku do innych psów, to może Maciaszek zapyta w czwartek lub jutro, jak będzie w schronisku.. Przecież ona na pewno jest w boksie ( ciasnym, z tego co ja widziałam) z innymi psami, więc musi się jakoś z nimi dogadywać ...:shake: Cazrna, nie wyobrażam sobie nawet co musisz przeżywać.. Ja widziałam ją przez chwilę i juz nie mogę o niej zapomnieć wiedząc w jakim miejscu przebywa...Ty ją znałaś... Quote
maciaszek Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Z tego, co zrozumiałam to Żabka nie mieszkała w ogrodzie przy domu, tylko w ogródku działkowym. Quote
czarna1977 Posted October 6, 2009 Author Posted October 6, 2009 Dokładnie. Chodzi o ogródek działkowy. Dlatego nie ma możliwości, by Żabka została tam teraz sama. Mama nie weźmie jej do domu, bo choruje, czasami nie może wyjść z domu, siostra z kolei opiekuje się Mamą. Lubi psy, ale nie chce żadnego w domu. Dlatego rozważam wzięcie jej do siebie na tymczas. Muszę to jednak dobrze przemyśleć, skonsultować z Mężem, Teściową, by nie okazało się, że to jednak była zła decyzja. Bo co zrobię kiedy psy się nie dogadają; Żabka może się Bariego bać, bo malamucisko waży prawie 50kg. Zawsze bała się dużych psów; dogadywała się, ale z mniejszymi. Poza tym Bari nie znosi, gdy jakiś pies szczeka lub warczy na nas. A Żabka potrzebuje czasu i cierpliwości, by się przełamać i uwierzyć, że nikt jej nie chce zrobić krzywdy. Quote
Jasza Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Tak, czy tak, wierzę, że decyzja bedzie dobra dla Was no i dla Żabki.... Quote
maciaszek Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Byłam w schronisku. Żabki nie widziałam, ale wypytałam o nią dokładnie. P.Ania powiedziała, że Żabka czuje się w schronisku całkiem dobrze - zaaklimatyzowała się, dogaduje się z psami w boksie (w ogóle ponoć w kontaktach z psami nie ma problemu), polubiła pracowników. Zdaniem p.Ani nie ma konieczności wyciągania jej, tym bardziej, że nie wiadomo jak będzie się zachowywała w mieszkaniu... N smyczy na pewno nie potrafi KOMPLETNIE chodzić. Jak już da sobie ją zapiąć (co jest trudne, bo nie podoba się jej to i warczy), to albo szarpie w panice na wszystkie strony albo po prostu staje i koniec. Zdaniem p.Ani najlepiej byłoby jej znaleźć jakiś dom z ogrodem i cierpliwych ludzi (czy to dom tymczasowy czy stały). Bo jeśli będzie miała ogród to będzie się czuła swobodniej i będzie można ją spokojnie i powoli nauczyć kilku rzeczy. Podobno dużo ludzi o nią pyta, ale zniechęcają się, gdy słyszą, że to problematyczny pies. Quote
czarna1977 Posted October 7, 2009 Author Posted October 7, 2009 Dziękuję Ci maciaszku. Cieszę się, że Żabka jakoś sobie w schronisku radzi. Będę szukać dalej dla niej domku z ogrodem. Może znajdzie się jakiś cierpliwy człowiek. Quote
orpha Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 ile Zabka ma lat ? bede sie jutro widziala z dziewczyna ,ktora sie przymierza do huskiego , ale wspomniala ze jej mama chcialby przygarnac nieduza suczke , moze polece jej zabke tylko najpierw wypytam o ta mame , kurcze zeby ja chociaz troszke przyzwyczaic do tej smyczy to bedzie latwiej ja wyadoptowac Quote
Jasza Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 A jak nie Żabka, to może Bella? http://www.dogomania.pl/forum/f1166/bella-psie-dziecko-juz-w-dt-szukamy-najlepszego-domu-147912/ Quote
orpha Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 a moge linka Belli ? wysle pani na maila zdjecia i Zabki i Belli Quote
Jasza Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Już wkleiłam. Bella jest u Javeny, więc jeżeli znajdzie dom, to miejsce się zwolni.. Quote
orpha Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 nie ma za co :) , wkrecilam pania w gadke i sie wysypala , ze mama szuka nieduzej suni :evil_lol: , niecnie wykorzystalam ta wiadomosc Quote
__Lara Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 [quote name='orpha']ile Zabka ma lat ? bede sie jutro widziala z dziewczyna ,ktora sie przymierza do huskiego , ale wspomniala ze jej mama chcialby przygarnac nieduza suczke , moze polece jej zabke tylko najpierw wypytam o ta mame , kurcze zeby ja chociaz troszke przyzwyczaic do tej smyczy to bedzie latwiej ja wyadoptowac Właśnie, może Bella, albo Blacky? :( z tego wątku: http://www.dogomania.pl/forum/f1166/blacky-sie-po-malu-poddaje-nie-pozwolmy-jej-odejsc-katowice-139319/ Quote
czarna1977 Posted October 10, 2009 Author Posted October 10, 2009 Żadnego odzewu z ogłoszeń, nic się nie dzieje, na Allegro też kiepsko. Liczę na Was dziewczyny. Quote
Jasza Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Do mnie dzwonią i piszą sami...no, nie bedę się wyrażać...:angryy: Quote
__Lara Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Jasza napisał(a):Do mnie dzwonią i piszą sami...no, nie bedę się wyrażać...:angryy: :placz::placz::placz::placz: :angryy::angryy::angryy: Quote
czarna1977 Posted October 11, 2009 Author Posted October 11, 2009 Do mnie w ogóle nie piszą, ani nie dzwonią :-( Quote
Tengusia Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 zawsze tak jest ze sa momenty ze telefony sie urywaja a sa dni ze jest kompletna cisza i nie ma zadnego zainteresowania ... nie pozostaje wam nic innego jak cierpliwie czekac na ten jeden konkretny telefon ;) Quote
Jasza Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 My cały czas też zaglądamy. I czekamy. Dużo ma Żabka ogloszeń? Quote
Recommended Posts