Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A nie byłoby szansy żeby Żabka trafiła do tego samego ogrodu ( Twojej mamy?) gdzie mieszkała? Choćby trzeba było uzbierać na jej utrzymanie?
Jeżeli to finanse były przeszkodą, żeby tam została.
A jak Żabka się zachowuje w stosunku do innych psów, to może Maciaszek zapyta w czwartek lub jutro, jak będzie w schronisku..
Przecież ona na pewno jest w boksie ( ciasnym, z tego co ja widziałam) z innymi psami, więc musi się jakoś z nimi dogadywać ...:shake:

Cazrna, nie wyobrażam sobie nawet co musisz przeżywać..
Ja widziałam ją przez chwilę i juz nie mogę o niej zapomnieć wiedząc w jakim miejscu przebywa...Ty ją znałaś...

• Replies 345
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dokładnie. Chodzi o ogródek działkowy. Dlatego nie ma możliwości, by Żabka została tam teraz sama. Mama nie weźmie jej do domu, bo choruje, czasami nie może wyjść z domu, siostra z kolei opiekuje się Mamą. Lubi psy, ale nie chce żadnego w domu. Dlatego rozważam wzięcie jej do siebie na tymczas. Muszę to jednak dobrze przemyśleć, skonsultować z Mężem, Teściową, by nie okazało się, że to jednak była zła decyzja. Bo co zrobię kiedy psy się nie dogadają; Żabka może się Bariego bać, bo malamucisko waży prawie 50kg. Zawsze bała się dużych psów; dogadywała się, ale z mniejszymi. Poza tym Bari nie znosi, gdy jakiś pies szczeka lub warczy na nas. A Żabka potrzebuje czasu i cierpliwości, by się przełamać i uwierzyć, że nikt jej nie chce zrobić krzywdy.

Posted

Byłam w schronisku. Żabki nie widziałam, ale wypytałam o nią dokładnie.
P.Ania powiedziała, że Żabka czuje się w schronisku całkiem dobrze - zaaklimatyzowała się, dogaduje się z psami w boksie (w ogóle ponoć w kontaktach z psami nie ma problemu), polubiła pracowników. Zdaniem p.Ani nie ma konieczności wyciągania jej, tym bardziej, że nie wiadomo jak będzie się zachowywała w mieszkaniu... N smyczy na pewno nie potrafi KOMPLETNIE chodzić. Jak już da sobie ją zapiąć (co jest trudne, bo nie podoba się jej to i warczy), to albo szarpie w panice na wszystkie strony albo po prostu staje i koniec.
Zdaniem p.Ani najlepiej byłoby jej znaleźć jakiś dom z ogrodem i cierpliwych ludzi (czy to dom tymczasowy czy stały). Bo jeśli będzie miała ogród to będzie się czuła swobodniej i będzie można ją spokojnie i powoli nauczyć kilku rzeczy.
Podobno dużo ludzi o nią pyta, ale zniechęcają się, gdy słyszą, że to problematyczny pies.

Posted

ile Zabka ma lat ? bede sie jutro widziala z dziewczyna ,ktora sie przymierza do huskiego , ale wspomniala ze jej mama chcialby przygarnac nieduza suczke , moze polece jej zabke tylko najpierw wypytam o ta mame , kurcze zeby ja chociaz troszke przyzwyczaic do tej smyczy to bedzie latwiej ja wyadoptowac

Posted

[quote name='orpha']ile Zabka ma lat ? bede sie jutro widziala z dziewczyna ,ktora sie przymierza do huskiego , ale wspomniala ze jej mama chcialby przygarnac nieduza suczke , moze polece jej zabke tylko najpierw wypytam o ta mame , kurcze zeby ja chociaz troszke przyzwyczaic do tej smyczy to bedzie latwiej ja wyadoptowac

Właśnie, może Bella, albo Blacky? :(

z tego wątku:

http://www.dogomania.pl/forum/f1166/blacky-sie-po-malu-poddaje-nie-pozwolmy-jej-odejsc-katowice-139319/

Posted

zawsze tak jest ze sa momenty ze telefony sie urywaja a sa dni ze jest kompletna cisza i nie ma zadnego zainteresowania ... nie pozostaje wam nic innego jak cierpliwie czekac na ten jeden konkretny telefon ;)