czarna1977 Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 Jestem w kontakcie z Państwem z Gliwic, którzy są Żabką zainteresowani. Dzisiaj się dowiem, czy zabiorą ją do domu. Jeżeli tak, to na pewno wizyta poadopcyjna byłaby wskazana. Quote
czarna1977 Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 Doszło do nieporozumienia i Państwo z Gliwic zamiast do Katowic, trafili do schroniska w Jastrzębiu, w którym również była suczka o imieniu Żabka i na dodatek bardzo podobna do mojej (dlatego w rozmowie telefonicznej się nie zorientowaliśmy). Jechali na darmo do Jastrzębia i do Katowic już dzisiaj nie zdążą. Mam nadzieję, że się nie zniechęcą i naprawdę im na suczce zależy. Będę się z nimi kontaktować jutro i dowiem się, czy są zdecydowani pojechać po nią raz jeszcze. Na odległość nic nie mogę zrobić, bo gdybym mogła zawiozłabym im ją do domu. Quote
maciaszek Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 To może jednak omówisz z nimi wizytę przedadopcyjną? Służę namiarami do osób z Gliwic, które mogą ją zrobić. Quote
czarna1977 Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 Ok. Porozmawiam z nimi jutro na ten temat. Quote
czarna1977 Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 Pani zainteresowana adopcją dzwoniła do schroniska. Twierdziła, że otrzymała tam informację, że pies był wychowywany na działce i nie nadaje się do domu, bo nie umie utrzymywać czystości i chodzić na smyczy. Tak więc z adopcji nici, bo kobieta się wycofała. Może to i lepiej, skoro kupa na dywanie jest ważniejsza od wyrwania psa ze schroniska i zyskania wspaniałego przyjaciela na długie lata. Quote
Agnieszka103 Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Żabka bardzo przypomina moją suńkę, której już niestety od kilku lat nie ma... Jeśli byłaby potrzebna wizyta przedadopcyjna w Gliwicach, to służę pomocą. Mam nadzieję, że Żabka szybko znajdzie dom. Quote
czarna1977 Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 Dziękuję serdecznie. Odezwę się, jeżeli znajdzie się ktoś z Gliwic :) Quote
czarna1977 Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 Potrzebna wizyta przedadopcyjna w Warszawie. Znalazła się Pani chętna dać Żabce dom. Jest gotowa po nią przyjechać na Śląsk, zapłacić za sterylizację. Jedynym warunkiem z jej strony jest to, by Żabka była do odebrania przez nią już po sterylizacji. Quote
maciaszek Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Niestety jest warunek bardzo trudny do spełnienia. W katowickim schronisku nie ma warunków do przetrzymywania psów po takich zabiegach. Pani musiałaby zatem odebrać Żabkę bezpośrednio z lecznicy, po sterylce (jeśli w ogóle udałoby się zgrać termin sterylki i przyjazdu pani), a to znowu nie jest dobre rozwiązanie, bo podróż do W-wy jest zbyt długa dla psa po takim zabiegu. Najlepiej by było, gdyby pani zabrała Żabkę, dała jej się zadomowić i dopiero po jakimś czasie, np. 2 tygodniach, zawiozła ją na sterylkę w W-wie. Tu znajdziesz soby z Warszawy, które deklarowały sprawdzanie domków: Mapa Pomocy Dogomaniakow Quote
Madallena Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Witam, Powiedzcie mi proszę gdzie ta Pani mieszka (jaka ulica/dzielnica). Jestem dosc ograniczona terytorialnie ... Quote
Ewa i flatki Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Jestem na wątku. Żabcia jest śliczna, ale nowy dom może na początku musieć pokonać parę problemów, więc trzeba go dobrze prześwietlić :razz: Jeżeli to będzie nie za daleko ode mnie to chętnie popatrzę, natomiast dalsze wycieczki niewskazane, bo mam nogę po operacji tydzień :p Quote
czarna1977 Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 Pani mieszka w miejscowości Klaudyn - w połowie drogi między starymi Babicami a Izabelinem. Quote
mru Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 czarna1977 napisał(a):Pani mieszka w miejscowości Klaudyn - w połowie drogi między starymi Babicami a Izabelinem. dla nas daleko, ale jak będzie trzeba to pójdziemy tylko najwcześniej w przyszłym tygodniu :roll: Quote
czarna1977 Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 Oczywiście dla psiny im szybciej, tym lepiej. Mam namiary na tę Panią, wyraziła zgodę na udostępnienie jej numeru telefonu osobie, która zgodzi się pojechać na wizytę przedadopcyjną. Quote
Madallena Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Ja niestety odpadam, sory To zupełnie przeciwna i nieznana mi strona okolicy Warszawy... Quote
mru Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 wysłałam prośbę o wizytę jeszcze kilku osobom :roll: Quote
Lionees Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 orpha napisał(a):orajt pojade na wizyte , spoko wodza :) Spoko,spoko,Orpha przetrzepie ich wzdłuż i wszerz:diabloti: Quote
orpha Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 hehe i po skosie tyz :evil_lol: , nic sie nie ukryje :mad: Quote
Ewa i flatki Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Ale z uśmiechem, żeby nie przerazić :cool3: A potem, jak kontrola wypadnie pomyślnie, to jeszcze mały wykład z postępowania ze świeżo adoptowanym psiakiem :evil_lol: Quote
Jasza Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Przez zupełny przypadek okazało się, że Javena która miała dzisiaj zabrać Petrę na DT, ( Petra już jest zaklepana w schronie i nam jej nie wydadzą) zdecydowała się zabrać Żabkę.. Nic nie wiedziałyśmy że ona ma jakiś wątek... Ja za godzinkę będę ją zabierać... Potem jedzie do Chelmka do Javeny. Wiec może być u niej wystrylizowana i potem, jak dom będzie ok. to pojedzie ... Mam już dla niej czerwone szeleczki i smycz. Trzymajcie kciuki! Dzięki Renato, że mi podeslałaś wątek! Quote
mru Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 woooooow to nieźle dla Żabci :multi::loveu: trzymamy kciuki zatem! Quote
orpha Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Ewa i flatki napisał(a):Ale z uśmiechem, żeby nie przerazić :cool3: A potem, jak kontrola wypadnie pomyślnie, to jeszcze mały wykład z postępowania ze świeżo adoptowanym psiakiem :evil_lol: heh spokojnie zawsze powalam urokiem :eviltong: Quote
Recommended Posts