Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 345
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Doszło do nieporozumienia i Państwo z Gliwic zamiast do Katowic, trafili do schroniska w Jastrzębiu, w którym również była suczka o imieniu Żabka i na dodatek bardzo podobna do mojej (dlatego w rozmowie telefonicznej się nie zorientowaliśmy). Jechali na darmo do Jastrzębia i do Katowic już dzisiaj nie zdążą. Mam nadzieję, że się nie zniechęcą i naprawdę im na suczce zależy. Będę się z nimi kontaktować jutro i dowiem się, czy są zdecydowani pojechać po nią raz jeszcze. Na odległość nic nie mogę zrobić, bo gdybym mogła zawiozłabym im ją do domu.

Posted

Pani zainteresowana adopcją dzwoniła do schroniska. Twierdziła, że otrzymała tam informację, że pies był wychowywany na działce i nie nadaje się do domu, bo nie umie utrzymywać czystości i chodzić na smyczy.
Tak więc z adopcji nici, bo kobieta się wycofała.
Może to i lepiej, skoro kupa na dywanie jest ważniejsza od wyrwania psa ze schroniska i zyskania wspaniałego przyjaciela na długie lata.

Posted

Potrzebna wizyta przedadopcyjna w Warszawie. Znalazła się Pani chętna dać Żabce dom. Jest gotowa po nią przyjechać na Śląsk, zapłacić za sterylizację. Jedynym warunkiem z jej strony jest to, by Żabka była do odebrania przez nią już po sterylizacji.

Posted

Niestety jest warunek bardzo trudny do spełnienia. W katowickim schronisku nie ma warunków do przetrzymywania psów po takich zabiegach. Pani musiałaby zatem odebrać Żabkę bezpośrednio z lecznicy, po sterylce (jeśli w ogóle udałoby się zgrać termin sterylki i przyjazdu pani), a to znowu nie jest dobre rozwiązanie, bo podróż do W-wy jest zbyt długa dla psa po takim zabiegu.
Najlepiej by było, gdyby pani zabrała Żabkę, dała jej się zadomowić i dopiero po jakimś czasie, np. 2 tygodniach, zawiozła ją na sterylkę w W-wie.

Tu znajdziesz soby z Warszawy, które deklarowały sprawdzanie domków: Mapa Pomocy Dogomaniakow

Posted

Jestem na wątku.
Żabcia jest śliczna, ale nowy dom może na początku musieć pokonać parę problemów, więc trzeba go dobrze prześwietlić :razz:
Jeżeli to będzie nie za daleko ode mnie to chętnie popatrzę, natomiast dalsze wycieczki niewskazane, bo mam nogę po operacji tydzień :p

Posted

czarna1977 napisał(a):
Pani mieszka w miejscowości Klaudyn - w połowie drogi między starymi Babicami a Izabelinem.

dla nas daleko, ale jak będzie trzeba to pójdziemy

tylko najwcześniej w przyszłym tygodniu :roll:

Posted

Oczywiście dla psiny im szybciej, tym lepiej. Mam namiary na tę Panią, wyraziła zgodę na udostępnienie jej numeru telefonu osobie, która zgodzi się pojechać na wizytę przedadopcyjną.

Posted

Przez zupełny przypadek okazało się, że Javena która miała dzisiaj zabrać Petrę na DT, ( Petra już jest zaklepana w schronie i nam jej nie wydadzą)
zdecydowała się zabrać Żabkę..
Nic nie wiedziałyśmy że ona ma jakiś wątek...
Ja za godzinkę będę ją zabierać...
Potem jedzie do Chelmka do Javeny.
Wiec może być u niej wystrylizowana i potem, jak dom będzie ok. to pojedzie ...
Mam już dla niej czerwone szeleczki i smycz.
Trzymajcie kciuki!

Dzięki Renato, że mi podeslałaś wątek!

Posted

Ewa i flatki napisał(a):
Ale z uśmiechem, żeby nie przerazić :cool3:
A potem, jak kontrola wypadnie pomyślnie, to jeszcze mały wykład z postępowania ze świeżo adoptowanym psiakiem :evil_lol:

heh spokojnie zawsze powalam urokiem :eviltong: