Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 152
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poker napisał(a):
HURAA :multi:, dobrze mu dziurę w brzuchu powierciłam :evil_lol:

Jejku, dziekuję Poker za to wiercenie!
Peter powiedział, ze zna mnie z dogo i w drodze wyjatku spełni naszą prośbę :p no cóż, ma sie tę estymę wśród młodych ludzi :diabloti:

Posted

Ręce opadają, dziś podeszła do mnie kobieta "zgłosić, ze w sąsiedniej wsi wyrzucono psa z samochodu i on czeka juz kilka dni na szosie" :angryy: :-(
I co ja moge zrobić?

Posted

[quote name='malagos']Ręce opadają, dziś podeszła do mnie kobieta "zgłosić, ze w sąsiedniej wsi wyrzucono psa z samochodu i on czeka juz kilka dni na szosie" :angryy: :-(
I co ja moge zrobić?

Przeprowadź się do miasta :shake:.
Przepraszam, ale odkąd sam zamieszkałem na wsi, borykam się z identycznymi problemami...
Z drugiej strony... pomyśl, co byłoby, gdyby nie tacy ludzie jak Ty...
Ile psów straciłoby życie z zimna, głodu, wycieńczenia, pod kołami samochodów, czy z rąk tubylców/zwyrodnialców :shake:

Posted

malagos napisał(a):
Ręce opadają, dziś podeszła do mnie kobieta "zgłosić, ze w sąsiedniej wsi wyrzucono psa z samochodu i on czeka juz kilka dni na szosie" :angryy: :-(
I co ja moge zrobić?

Kochana, mieszkasz w miejscowości gdzie chyba każdy ma swój kawałek ogródka, może bezpardonowo pochodź po domach, popytaj się czy na tymczas mogą wziąść psa a Ty na głowie staniesz, żeby mu nowy domek znaleść no i żarełko dasz od siebie (znaczy się zrzutke się zrobi) :razz: i Pan mąż rabat da jak krowa sie cielić będzie i potrzeba będzie pomoc weta :cool3:

Posted

Gallegro, przeprowadziliśmy sie na wieś z Warszawy, i mam wrazenie że tylko nas te psy bezdomne obchodzą :shake: :-(
Marfi, a jak myslisz, gdzie utknęłam te 2 psy z rynku naszej wsi? chodzenie po ludziach, namawianie, zawiezienie, darmowe szczepienie na wściekliznę, nawet jednemu budę zafundowaliśmy :cool1: a nie jesteśmy milionerami :cool1:

Najbardziej mnie denerwuje, ze taka pańcia ( a jest to miłośniczka psów :angryy:) zgłosi do mnie i ma spokojne sumienie, ona pomogła porzuconemu psu. A ja zostaję z tym problemem jak z palcem w dooo..
a przeciez Aksamitka nadal w budce, dziewczyny z Zamoscia czekaja na ten dt w wyciagnieciem suczki ze schronu ...

Posted

Domyślam się, że na głowie stajesz, żeby zaradzić w jakikolwiek sposób, moja wypowiedź była pomysłem na szybko, choć domyślałam się, ze wprowadziłaś już go w życie :razz::loveu:

Posted

Aga, to jest ryzyko...Jak ludzie zobaczą, ze pomagasz, zaraz Ci przybędzie podopiecznych...Chyba, ze w miejscowosci, gdzie masz stawaic dom, sa madre władze i zajmują sie problemem bezdomnosci. U nas nie.

Dla Aksamitki mam nawet połowę transportu na wtorek, z Warszawy do Częstochowy (pani ją moze odebrać stąd bez problemu). Jak zawsze, szuakm więc chetnego do przewozu suni ode mnie, spod Makowa Maz. do Warszawy we wtorek do 15 godz.

Posted

Jakby cos nie wyszlo z umowionej wizyty przedadopcyjnej to ja rowniez w tamtych okolicach mam zaufana osobe, ktore moze sprawdzic dom.
Przepraszam ze dopiero teraz ale dopiero teraz udalo mi sie w tej sprawie dogadac ;)

Posted

to dom sprawdzony przez PeterBanny! Jest wszystko ok, pani Ewa "zdała egzamin ":multi:

Miałam juz przygotowaną wersje podróży dla Aksamitki, ale teraz potwierdzam - jutro rano przyjeżdża po nia karolina g_k i zabiera Aksę do Warszawy, w po poludniu jadą do Częstochowy, skad odbierze psa pani Ewa!

Magniesiatko, przepraszm jeszcze raz za zawracanie głowy, ta propozycja Karoliny wypadła nagle, i sunia szybciej bedzie w domku! :multi:

Posted

[quote name='Poker']super :multi::multi:, dobry chłopak z Petera :loveu:
Sunia będzie miała domek :multi::multi::multi:

Super i naprawdę dobry,bo z dobrym skutkiem działa!!!

Aksamitko...juz jutro...już jutro śliczna! Powodzenia!:loveu:

Posted

[quote name='Marfi']Czyli mogę wykasować ogłoszenie na allegro?
Mozesz śmiało, jeszcze raz dziekuję wszystkim za pomoc.

Aksamitka juz w drodze do Warszawy. Wieczorkiem będzie u siebie w Ogrodzieńcu. Moze zrobimy dogomaniacką wycieczkę w ramach kontroli poadopcyjnej, bo tam są ruiny przepięknego zamku :cool3: :evil_lol:

Posted

[quote name='malagos']Mozesz śmiało, jeszcze raz dziekuję wszystkim za pomoc.

Aksamitka juz w drodze do Warszawy. Wieczorkiem będzie u siebie w Ogrodzieńcu. Moze zrobimy dogomaniacką wycieczkę w ramach kontroli poadopcyjnej, bo tam są ruiny przepięknego zamku :cool3: :evil_lol:
I Pustynia Błędowska. :cool3:

Byli tam kiedyś dogomaniacy z psami w czasie zlotu.

Super, że wszystko tak sprawnie poszło. :multi: :multi: :multi:

Posted

Aksamitka już u n pani Ewy. Z powodu wypadku czy jakiejś kolizji na trasie, przyjazd opóźnił sie o półtorej godziny. Ale juz wszystko ok.
Rodzina Karoliny przez te kilka godzin zdażyła zakochać sie w Aksie - to cudowna sunia!

MiK Józefów, dziekuję Ci za kontakt do pani Ewy!

Posted

Brawooo :Cool!:, to chyba najszybciej przeprowazona adopcja jaką widziałam :multi:.
Zdradź z jakiego ogłoszenia odezwała się pani, coby było wiadomo gdzie w przyszosci "udeżać"