Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oba psiaki (suka i pies) startujące w konkurencji "Najlepsza Para Hodowlana" muszą być zgłoszone na tę konkretną wystawę, tzn. muszą być "ujęte" w katalogu i mieć swój numer startowy (ringowy).

Co do płatności za te konkurencję, to sprawa wygląda b.różnie. Od "udział w tej konkurencji jest bezpłatny" do "10-15-20 zł" w zależności od decyzji władz oddziałowych. Co do zagranicy, np. w Kaliningradzie - 5 Euro, na Węgrzech - 10 Euro.
Pzdr.

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

SH napisał(a):
To raczej błąd tłumacza - chodzi pewnie o konkurencję na Najlepszą Hodowlę.

To chyba nie jest błąd tłumacza :lol:
Pamiętam, że na którejś "klubówce" (gzieś tak w połowie lat 90's) zorganizowano taką konkurencję.
Oprócz tego, były również wszystkie inne konkurencje hodowlane.
W konkurencji "Najlepszy kojec" chodziło o zaprezentowanie grupy psów tej samej rasy i należących do tego samego właściciela, ale niekoniecznie z tym samym przydomkiem.
Ale to był zdaje się jakiś jednosezonowy wymysł organizatorów :wink:

Posted

Tak chyba należałoby potraktować te konkurencję: jako jednosezonowy wygłup organizatorów. Bo dla większości z nas słowo "kojec" kojarzy się z "hodowlą". A jeżeli dodać do tego, że chodzi o konkurencje hodowlane, to naprawdę nic innego nie można wymyśleć, jak tylko "Najlepszy kojec"= "Najlepsza hodowla".
Pzdr.

• 1 month later...
Posted

Gdzieś mi się obiło o uszy, że w konkurencjach hodowlanych nie może brać udziału psiak z kl. baby (?). Ale głowy za to nie dam. Jeżeli macie jakieś info na ten temat - proszę, rozjaśnijcie mroki niewiedzy.
Pzdr.

Posted

Nie ma ograniczeń wiekowych w konkurencji Najlepsza para hodowlana
A wybór to ocena subiektywna każdego sędziego.
Najlepiej ,żeby psy były jak najbardziej do siebie podobne.
Zarówno pod względem umaszczenia jak i cech anatomicznych.
No i jeszcze wazna rzecz trzeba psy nauczyć chodzić obok siebie najlepiej ,żeby były prowadzone przez jednego wystawcę.Zdecydowanie lepiej to wygląda.
Ja z kaukazami wiele musiałam się natrudzić , aby je nauczyc chodzić razem.No i muszę mieć sporo siły ,żeby te byki utrzymać.

Posted

narobiliscie mi smaka na ta konkurencje :lol: .moj pies i suka sa bardzo podobne-zarowno anatomicznie jak i pod wzgledem koloru i wzrostu-tylko,ze...suka ma wieksza klate troche :roll: .pewnie nie mamy szans w takim ukladzie :lol:

Posted

no ja dobrym handlerem nie jestem :lol: dopiero zaczynamy przygody w klasie szczeniat i pies zaczyna mlodziez w Sopocie-chodza razem bardzo ladnie-bo sie kochaja i pasuja do siebie -gorzej ze staniem :roll: :oops: .moze za rok-jak przywykna :P

Posted

szkoda tylko że czasem w Polsce do tej konkurencji wychodzą (tu podaje przykład z sh) psy o różnych maściach np. szarej z brązową (tak było na Słowacji w 04) przyczym suka jest wieksza od psa :lol: to nawet brzydko wyglada :-? z tego co wiem i widziałam we Włoszech na każdych wystawach, a juz najbardziej klubowych do tej konkurencji startują tylko psy o tym samym umaszczeniu, choc troche podobne anatomicznie (niektóre wrecz bardzo podobne :) ) i tam jest niedopomyślenia by mogły wejsc pies i suka różnej masci :roll: :lol:
Pozdrawiam
Lidka i Villarica

Posted

my jak nam się udaw to już w Sopocie bedziemy występować w tej konkurencji... ciekawe jak pójdzie.. mamy ze sobą dobre zdanie p.Jakubowskiego i p.Stolarskij na temat naszej pary, wiec już coś jest :)

Posted

Agappe napisał(a):
my jak nam się udaw to już w Sopocie bedziemy występować w tej konkurencji... ciekawe jak pójdzie.. mamy ze sobą dobre zdanie p.Jakubowskiego i p.Stolarskij na temat naszej pary, wiec już coś jest :)

powodzenia :wink:
Lidka i Villarica

Posted

flashka-g napisał(a):
ja jak dojade do sopotu to takze beed wystawiac jedną pare hodowlana w sobote;]

To będziemy mieli konkurencje. Daria może zacznij ćwiczyć :P

Posted

donya napisał(a):
flashka-g napisał(a):

no bym proponowała cwiczyc na waszym miejscu bo jak Flashi wejdzie na ring z parką to............ 8) i jest bis :D
Pozdrawiam
Lidka i Villarica

Posted

Ojj ja zawsze chcialam wystapic w takiej parce hod. :)
Ale niestety teraz nie mam transportu na wystawy i moge brac ze soba gora 1 psiaka, inaczej nie dalabym rady.... :(

Daga ja juz Cie namowie zebys wziela udzial w Sopocie, w tym roku :evilbat: A noz widelec cos sie uda zdobyc! Leośki sa super duze, efektowne i rzucaja sie w oczy :evilbat: :)

Posted

no ja 2 bylam na Parze hodowlanej z SH :) raz na Słowacji- wtedy był II BIS :D , potem w lesznie co prawda nie było pudła (tylko jedno miejsce) ale na 5 par sh które wyszły na głownym ringu, nasze sh przeszły dalej :)
Pozdrawiam
Lidka i Villarica

Posted

Savannah napisał(a):
donya napisał(a):
flashka-g napisał(a):

no bym proponowała cwiczyc na waszym miejscu bo jak Flashi wejdzie na ring z parką to............ 8) i jest bis :D
Pozdrawiam
Lidka i Villarica

To muszę Darię zagonić do ćwiczeń. Nasza para hodowlana prawie rozniosła wczoraj ZK/Warszawa. :wink: Szaleli do upadłego :P

Posted

donya napisał(a):
Savannah napisał(a):
donya napisał(a):
flashka-g napisał(a):

Pozdrawiam
Lidka i Villarica

To muszę Darię zagonić do ćwiczeń

no i bardzo dobrze :)
Pozdrawiam
Lidka i Villarica

Posted

ostatnio to w Łodzi zgłosiłam (rok temu) parę moich miniaturek i na 11 par byliśmy na 3 miejscu ! a było co oglądać, bo i yorki i szkoty nie byle jakie no i z kilku krajów konkurencja............ mam nawet zdjęcie ale wklejać nie umiem .... :( ..... chyba ,że ktoś pomoże.......... :lol: