sloneczko123 Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Witam! Moja sunia ma już 8 miesięcy i dowiedziałam się, że w tym wieku powinnam zakładać jej papiloty, jeśli chcę jej zapuścić włos. Powiem szczerze, że trochę mnie to przeraża, tym bardziej, że nie wiem jak mam się do tego zabrać! Proszę o pomoc!!!!!!!!:lol: Quote
Siamensis Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 papiloty spokojnie można zacząć zakładać dopiero jak włosy zaczną sięgać do ziemi....:roll: Quote
sloneczko123 Posted September 25, 2009 Author Posted September 25, 2009 ok, brakuje jej około 2-3cm, żeby sięgały do ziemi. myślę również o tym, aby włos zabezpieczyć przed brudzeniem się. mieszkam w domku a "mała" na podwórku robi co chce. gałązki z drzew doczepiają się do niej. Quote
sloneczko123 Posted September 25, 2009 Author Posted September 25, 2009 znalazłam na necie gotowe paski GUMKI, PAPILOTY. On-line Shop Germapol s.c. ,ale mam wątpliwości, które użyć.są też foliowe. Quote
Figarro Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 I jak sprawdzają się papiloty ? Planuję łaciate lhasa apso i powiedziano mi że mają włos bardziej jak shih tsu . Quote
Siamensis Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 no nie do końca... sztywniejszy i mniej podszerstka ;-) papiloty sie świetnie sprawdzaja jak jest potrzeba żeby je robic ;-) z jakiej hodowli lhasaczek?? Quote
slawi Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 odświeżę temat:) polecam: Papiloty dla ras wymagających zabezpieczania włosa. ROZMIAR: 33cm długość x 12 cm szerokość. Bardzo dobrej jakości,do kilkakrotnego użycia,nie barwią i nie zaparzają włosa. Spokojne pastelowe kolory, aktualnie dostępne: białe, łososiowe, żółte, fioletowe błękitne, zielone link pod banerkiem, zapraszam:) Quote
Recommended Posts