Jump to content
Dogomania

jamniko-teriero-kundelki: grozi im schron, prosimy o DT/DS

Recommended Posts

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

magdyska25 napisał(a):
Z tego co udało mi się doczytać szczeniak był najbardziej "potrzebujący" w związku z nowym domem a jak jest z 2 psami?
Facet ich chyba nie wywali?
Poczeka na DS?

Zabranie szczeniaka było najważniejsze z kilku powodów - żeby jak najszybciej zacząć go socjalizować i wychowywać, póki nie wyrósł na bzika oraz dlatego, że latał luzem, mógł wpaść pod samochód itp a jednocześnie przez to najbardziej wszystkim przeszkadzał. No i ciężko byłoby go wydać jako "totalnie nie wiadomo jak jest z jego psychiką i co będzie dalej z zachowaniem".
Okazało się, że na szczęście z młodym nie jest tak źle, błyskawicznie się uczy i oswaja z nowym.

Nad dwójką pan jakoś panuje, więc sąsiedzi dadzą mu spokój, nie będą SM wzywać. Pan nie jest jako tako złym człowiekiem - on ich nie wyrzuci. Na dłuższą metę dwójka to u niego za dużo. On ma dość i chce je oddać, ale w dobre ręce a nie do schroniska. Teraz chcę zabrać suczkę, bo jest adopcyjna i łatwiej znajdzie dobry dom.
Co do trzeciego, Lolka, to zobaczymy jak wyjdzie. Wiecie, domów jest mało a psów do adopcji dużo. Liczę na to, że jak pan zostanie z jednym psem, to będzie dobrze i jemu i sąsiadom no i psu. Z jednym sobie poradzi, jeden nie będzie go tak obciążać. Mam w tym samym bloku znajomą, będzie miała oko na wszystko, z panem sobie jeszcze też pogadamy.

Posted

[quote name='morisowa']Czy branie szczeniąt na dt to choroba zakaźna..?

Nie wiem nigdy nie miałam jakoś się od tego uchroniłam:p.
A kogo "zakaziłaś"? :cool3:

I jak się miewa Toto? Pierwsze godz. w nowym domu?

Posted

Wirusówka szczeniakowo-tymczasowa jak mniemam. Dzięki wspaniałemu zachowaniu ToTo następny młodziak być może będzie mieć szansę...

• 2 weeks later...
Posted

Ten mały (no może nie taki mały) wirus to Horacy :-) najszybszy ser na świecie :diabloti: ale wiecie lancrańskie tak mają :evil_lol:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/wadera-jej-dzieci-zwrot-z-adopcji-pomoc-potrzebna-138399/index14.html

A tak zupełnie bokiem - ToTo był wspaniały i wszystkie nasze psy go generalnie lubiły - z Horacym już tak cudnie nie jest, Roxa ma humory a Vit mocno młodego do pionu stawia...

Do adopcji z tego domu jest przede wszystkim teraz suńka - ładna, bezproblemowa, młoda - jak ona znajdzie dom to pan poradzi sobie z starszym chłopakiem ( a i szczęśliwszy pewnie będzie, jeden pies i jeden opiekun to w tej sytuacji najlepsze rozwiązanie...)

Posted

Sprawa się opóźnia, ale nie z winy ewentualnego nowego domu. Dziś odbieram Lirę, przenocuję ją i jutro jedziemy w gości :cool3:

edit:
grrrrrrrrrr
Dobrze, że sprawdziłam pocztę zanim wyszłam (na umówiony odbiór Liry). Pani pokłóciła się z mężem, bardzo przeprasza, ale nie może przygarnąć teraz psa. Nie zadzwoniła, bo dziecko utopiło jej komórkę.

A więc wycieczka z Lirą odwołana. I nadal poszukujemy odpowiedzialnego domu.

• 4 weeks later...