Jump to content
Dogomania

Dharma szpic wilczy - "puchata kula" MA DOM !!!

Recommended Posts

• Replies 588
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To straszne przecież Dharma może być wspaniałym towarzyszem i przyjacielem, aż dziw że nie ma zainteresowania - takiego prawdziwego - sunią :shake:

Mam nadzieje, że wraz z nastaniem wiosny los do Dharmuni się uśmiechnie, może jak słoneczko wyjdzie to ogrzeje serduszka ludków i będą mieli więcej empatii dla "braci mniejszych" :lol:

Posted

Dobry Człowieku... przyjdź i zabierz ją do domu...jest śliczna i niekłopotliwa... bawi się i zaczepia ale potrafi się zachować i dostosować do Ciebie...jest wesoła gdy poświęcasz jej czas...ale gaśnie gdy zostaje sama... dlaczego nie chcesz jej przygarnąć... jest takim cudownym psiakiem...strasznie samotnym...

Posted

Atrisko napisał(a):
Pusto u naszego Dharmulca...może cioteczki w realu chociaż odwiedzą i spacerek zafundują....

W realu czasem łatwiej jak na dogo :mad:... jakos tak muli i nie daje wejsc ...:-(

Dharma wel Mulka :eviltong: ma sie dobrze juz nawet jest rozpatrywana obcja sciągniecia kołnierza na swieta :lol:
oby sie udało bo dzis jak jej sciagnełam kołnierz to za bardzo zajeła sie obgryzaniem łapki :-(
wszystko niby slicznie porasta ale miedzy palcami jakas "franca" jeszcze siedzi:mad: i jej dokucza...

Posted

Ja wiem, że u Mulki ten swędzioł to od alergii ale jak mój Aresiaty łapska od czasu do czasu molestuje nie wiadomo z jakiej przyczyny to sparuje mu je propolisem w płynie - gorzkie to niesamowicie to i od lizania odstrasza i do tego goi bardzo ładnie podrażnienia i podobno ma właściwości przeciwzapalne i przeciwgrzybicze, jedyna wada jest taka, że barwi na żółto :roll:

Posted

Dostałam wiadomość na maila z zapytaniem o Dharme...

"Witam!
Jestem zainteresowana suczką o imieniu Dharma-rasa szpic wilczy.Jeżeli
jest jeszcze w schronisku proszę o wysłanie mi kilka zdjęć na maila
Emilia"

Oczywiście zdjęcia wysłałam... zobaczymy co z tego wyniknie ;)

Posted

Pani która do mnie napisała jeszcze się nie odezwała... o ile w ogóle się odezwie. A u Dharmy wszystko w porządku ;) szaleje z psiarnią po polu bo ciepło się zrobiło :eviltong:

Posted

Może pani potrzebuje więcej czasu na przemyślenia??? zawsze można się trochę połudzić co nie :cool3:
No tak wiosna przyszła to puchaczowi szaleństwa się włączyły hi hi :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

...a to dopiero gryziłapek...może trzeba jej kudełki powycinać , bo strasznie zaangażowana w to "czyszczenie"
Niby mojej psicy też się to zdarza, ale nie na dworze...tam jest dużo ciekawszych rzeczy niż sierść między palcami...

Posted

Atrisko napisał(a):
...a to dopiero gryziłapek...może trzeba jej kudełki powycinać , bo strasznie zaangażowana w to "czyszczenie"
Niby mojej psicy też się to zdarza, ale nie na dworze...tam jest dużo ciekawszych rzeczy niż sierść między palcami...

To nie sierśc miedzy palcami tylko kurcze w tych " trudnych" miejscach jeszcze nie goi sie wszytko jak nalezy :-(