Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

aga1215 napisał(a):
szkodzi nic :lol: - a ja miałam ubaw - bardzo mi potrzebny - jestem w pracy - jeszcze trochę roboty mnie czeka a jakaś taka nerwówka ostatnio :-( :shake:
Hihih to tak jak ja wtedy :cool1::lol::lol:

czemu nerwówka?
Popatrz za okno jak pieknie śnieżek pada :cool3:

• Replies 5.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gosiek napisał(a):
Hihih to tak jak ja wtedy :cool1::lol::lol:

czemu nerwówka?
Popatrz za okno jak pieknie śnieżek pada :cool3:

może w Wawie - u mnie NIE - leci jeden płatek (jakiś taki pokurczony) na 1000 m sześciennych powietrza :shake:
nerwówkę to wszyscy sobie wzajemnie stwarzamy - a zwłaszcza nasze władze kofane :angryy:

Posted

aga1215 napisał(a):
może w Wawie - u mnie NIE - leci jeden płatek (jakiś taki pokurczony) na 1000 m sześciennych powietrza :shake:
nerwówkę to wszyscy sobie wzajemnie stwarzamy - a zwłaszcza nasze władze kofane :angryy:
do góry głowy ...wiosna niedaleczko :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='aga1215']a co to ta WIOSNA ?????????????wiosna to jest coś pięknego i cudownego co przyjdzie po wstrętnych zimowych roztopach :diabloti:

Byle do wiosny Aguś.... ach jak bym ja już chciała :placz:

Posted

[quote name='aga1215']a co to ta WIOSNA ?????????????
wlasnie CO TO? :shocked!:

Wrocilam, ze spaceru i zaraz odpanie mi nos, uszy i palce u nóg :shock:a jutro ma byc podobno gorzej :eek2:

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']:roll:MOŻE JEMIOŁUSZKA :cool3:
znalazłam w http://pl.wikipedia.org/wiki/Jemio%C5%82uszka

Jemiołuszka (Bombycilla garrulus (L.)) - niewielki ptak wędrowny z rodziny jemiołuszkowatych, zamieszkujący tajgę i lasotundrę całej Palearktyki. Inwazyjny, w Polsce występuje od XI do III - IV.
Cechy gatunku Na głowie wyraźny, długi czub sięgający za potylicę. Ciało brązowoszare, okolice oka, podgardle i lotki czarne, część lotek ma żółte końcówki. Intensywnie różowe zakończenie lotek drugorzędowych, ogon czarny z żółtym obramowaniem na końcu, na skrzydłach białe pręgi. Dziób i nogi czarne. Wymiary średnie dł. ciała ok. 18cm - 21cm
rozpiętość skrzydeł 35cm
waga ok. 55g.
Biotop Latem tajga, zimą okolice siedzib ludzkich - preferuje parki. Gniazdo Na drzewach iglastych zbudowane z gałązek, trawy i porostów. Jaja jeden lęg w roku, jaja w liczbie 4 do 5.. Wysiadywanie jaja wysiadywane są przez okres 14 dni przez samicę. Poza okresem lęgowym stadne. Pożywienie Latem owady, głównie komary chwytane w locie. Zimą jagody, głównie głogu, jemioły i jarzębiny. Ochrona Gatunek objęty ochroną. tylko, że one były chyba mniejsze niż 18cm :niewiem:
ale baaaardzo podobne, gdyby nie ta wielkość

Posted

[quote name='aga1215']

tylko, że one były chyba mniejsze niż 18cm :niewiem:
ale baaaardzo podobne, gdyby nie ta wielkość może skarłowaciały ;)
ale to na pewno jemiołuszki

Posted

[quote name='mmbbaj']Aguś na miłość boską! i u ciebie o ptakach? :crazyeye: :evil_lol:Małgosiu - ociepliło sie do -15 :lol: i byłam focić.. wstawię później sikory u siebie w galerii :evil_lol:

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: już się znalazła;)
NAPRAWDĘ???? :multi::sweetCyb: :multi: :sweetCyb: :drink1: :cunao: :drink1: :cunao: :drink1::cunao:
i co - cała???? zdrowa???? gdzie była???:crazyeye: :evil_lol:

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']Gdzieś ją spotkałam tylko nie wiem czy u PIKI czy u Magi :roll:
tylko czy to aby napewno ONA??? :niewiem: :hmmmm: zdjęć nie daje :-( Gezia ni ma :-( Mani ni ma :-( :hmmmm: :niewiem: