Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='malawaszka']

Teklunia plizz sprawdź też tego sznaucerka :-( nr 164_3
waszka chcesz kolejnego sznaucera? ;)

czemu ja nie mogę pomoc jakiemus biedakowi ? :placz: I nie mogę go wziąć do siebie? :placz:

Posted

chcieć to ja mogę :-( :shake: chciałabym tak kiedyśsię zorganizować, żeby móc zabieraż schroniskowe sznaucie, odchuchać i szukać domków - tylko mogłoby się to Villasowizną skończyć :oops:

Posted

[quote name='Gosiek']Ha... przyłapałam Cię Aga :mad:
[SIZE=2]Hihi widzę jakąś dziwnie podobną tematykę zdjec jak u mnie :razz:

Super ze sie tak zawzięłaś.. jeszcze troszkę i będziesz robić dokładnie takie wyraźne kropelki jak ja :p
Tylko cierpliwość trzeba ćwiczyć.. nei myśl że ja tak sobie od razu takie foty robiłam...i że szybko manualne ustawienia opanowałam.. pierwsze zdjecia manualne były tragoczne: ciemne albo prześwietlone i rozmyte na maxa :evil_lol:
A dzięciołek suuuuuper - musisz go upolować jeszcze bez szybki koniecznie :p
Ja dzięciołka nie mam jeszcze na focie... jeszcze :eviltong: bo skubany siada tylko u sąsiadów na drzewie i ćwierka wredzioch mały :angryy:

A gila gratuluję.. u mnie takie ptaszyny chyba nie latają - przynajmniej nie widziałam do tej pory :shake:

Ćwicz Agulku dalej....

ps
a wiesz co? co do kropelek... powiedz mi czy masz w aparaciku (na pewno masz ale spytam i tak) takie coś jak pomiar światła centralny?
Bo ja kropelki na takim właśnie pstrykam :p

właśnie dzięki Twojej sugestii :lol: od pewnego czasu przerzuciłam się na manuala
mam 3 rodzaje pomiarów światła:
-wielosegmentowy
-skoncentrowany ( to chyba jest ten centralny?)
-punktowy

Posted

aga1215 napisał(a):
-wielosegmentowy
-punktowy

a ja aż takich cudow w aparaciku to chyba nie mam :shake: jeden pomiar mam :shake:

Posted

aga1215 napisał(a):
właśnie dzięki Twojej sugestii :lol: od pewnego czasu przerzuciłam się na manuala
-wielosegmentowy
-punktowy

no to wspaniale - najwiecej zdjeć robie na tym punktowym właśnie - tylko ten nadaje się wg mnie do zdjęć makro i np ptaszków :multi:
Bo wtedy ostrość łapie Ci na danym obiekcie a nie nie wiadomo gdzie :lol:

I sama teraz powiedz: czyż nie fajniej sie robi zdjecia na manualu? Przynajmniej człowiek wie że to on zrobił zdjecia a nie automat z aparatu :evil_lol:
I przynajmniej w moim przypadku zdjecia są lepszej jakosci i wyraźniejsze niz na automacie :p

Czekam niecierpliwie na kolejne zdjąteczka :razz:

Posted

PIKA napisał(a):
a ja aż takich cudow w aparaciku to chyba nie mam :shake: jeden pomiar mam :shake:
PIKA a pewna jesteś? Jaki masz aparacik? Looknę w necie co on tam ma w sobie :)

Posted

[quote name='aga1215']trochę manualu

woda lała się na pudełko po soku żurawinowym :lol:Śliczne :p
A byłoby jeszcze lepsze gdybyś dała mniejsze ISO i ciutkę dłuższy czas :p

Posted

Gosiek napisał(a):
Śliczne :p
A byłoby jeszcze lepsze gdybyś dała mniejsze ISO i ciutkę dłuższy czas :p

do tego jeszcze nie doszłam :oops: - a co sądzisz o sosence ?

Posted

aga1215 napisał(a):
do tego jeszcze nie doszłam :oops: - a co sądzisz o sosence ?
Dojdziesz spokojnie - podpowiem Ci tyle ile sama wiem :calus:

a z sosenką zrobiłaś coś czego nie wolno ;) Wind by Ci dała popalić.:lol:
Czyli za bardzo słonko swieci w obiektyw... nast razem przesuń się za sosenkę - widziałas moje fotki? Sosenka spełni rolę ochrony od słoneczka i wyjdzie Ci super fotka z promykami :multi:

Ale wiesz co? Strasznie sie cieszę ze kogoś "zaraziłam" moją manią :evil_lol:
Ja dziś ufociłam jakieś ptaszynki - zaraz wstawię do galerii - nie mam pojęcia co to za ptaszki, są b. podobne do wróbli;)

Posted

Dowiedziałam sie o te bidule z Palucha...
I tak:

To jest sznaucer (pieprz i sól), ok. 2-letni. Juz nie przebywa na kwarantannie, ale do adopcji tez nie jest calkiem gotowy, bo czeka na kastracje. Jest ona zaplanowana na za tydzien.

A ten (ktory stoi bokiem)

to sznaucerkowaty pies, ok. 1-roczny. Tez juz nie jest na kwarantannie i tez czeka na kastracje. Ma ja miec jutro.

Do adopcji beda dopiero po sterylkach. I mimo ze powiedzieli mi o planowanych terminach, to z paluchowego doswiadczenia wiem, ze nalezy patrzec na to z przymruzeniem oka, bo oni rzadko kiedy mieszcza sie w swoich terminach :(

Posted

[quote name='Teklunia']Dowiedziałam sie o te bidule z Palucha...
I tak:

To jest sznaucer (pieprz i sól), ok. 2-letni. Juz nie przebywa na kwarantannie, ale do adopcji tez nie jest calkiem gotowy, bo czeka na kastracje. Jest ona zaplanowana na za tydzien.

A ten (ktory stoi bokiem)

to sznaucerkowaty pies, ok. 1-roczny. Tez juz nie jest na kwarantannie i tez czeka na kastracje. Ma ja miec jutro.

Do adopcji beda dopiero po sterylkach. I mimo ze powiedzieli mi o planowanych terminach, to z paluchowego doswiadczenia wiem, ze nalezy patrzec na to z przymruzeniem oka, bo oni rzadko kiedy mieszcza sie w swoich terminach :(
Teklunia - dzięki - zaraz prześlę sznaucerka Malawaszce
a te czarne - to mi obydwa wygladają na wyżłowate :lol:

Posted

aga1215 napisał(a):
Aguś to co Weki będzie miał towarzystwo czy szukasz super domku ;)

Posted

aga1215 napisał(a):

Aga, juz wyslalam to Waszce :)
A te dwa czarne... coz. Ten jeden tak jak napisalam, przy bliskim poznaniu jest skierowany ciut bardziej w strone sznaucera ;)
A ten drugi jest gladki i moze z pewnym wysilkiem cos z wyzla moznaby w nim zobaczyc...

Posted

Teklunia napisał(a):
Aga, juz wyslalam to Waszce :)
A te dwa czarne... coz. Ten jeden tak jak napisalam, przy bliskim poznaniu jest skierowany ciut bardziej w strone sznaucera ;)
A ten drugi jest gladki i moze z pewnym wysilkiem cos z wyzla moznaby w nim zobaczyc...

dzięki - nie zdążyłam - miałam gości
kurcze, żeby dali więcej zdjęć...
ja teraz na pewno nie wezmę drugiego, ale trzeba by rozgłosić
Cezar tak dobrze trafił -one chyba są podobne?

Posted

[quote name='HankaRupczewska']Ooo, jakie gruchające ptaszyska ! Aga podbudowę teoretyczną dostaniesz od Gossi - i fiuuuuu w teren, polować na ptaszyska ! Myy tu CZKAĆ !
:-o co Wyy tu ROBIĆ? :-o:crazyeye: