malawaszka Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 asher napisał(a):Waszko, napisz do Kory. Kora nigdy nie ma czasu/możliwości, żeby mi sprawdzać psy :-( już prosiłam nie raz, ale Ona ma swoje psy tam pod opieką i nimi się zajmuje Quote
Teklunia Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 sprobuje jutro sprawdzic te pieski... nie obiecuje, ze sie uda, ale sprobuje :oops: Quote
malawaszka Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 Teklunia plizz sprawdź też tego sznaucerka :-( nr 164_3 Quote
PIKA Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 [quote name='malawaszka'] Teklunia plizz sprawdź też tego sznaucerka :-( nr 164_3 waszka chcesz kolejnego sznaucera? ;) czemu ja nie mogę pomoc jakiemus biedakowi ? :placz: I nie mogę go wziąć do siebie? :placz: Quote
malawaszka Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 chcieć to ja mogę :-( :shake: chciałabym tak kiedyśsię zorganizować, żeby móc zabieraż schroniskowe sznaucie, odchuchać i szukać domków - tylko mogłoby się to Villasowizną skończyć :oops: Quote
Alicja Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 [quote name='malawaszka'] Teklunia plizz sprawdź też tego sznaucerka :-( nr 164_3o serce jak Bolutek :-( Quote
aga1215 Posted January 16, 2006 Author Posted January 16, 2006 [quote name='malawaszka'] Teklunia plizz sprawdź też tego sznaucerka :-( nr 164_3 aż się prosi o fryzjera :-( Quote
malawaszka Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 nie wygląda tak źle - sierść ma jak moja Luna :oops: :roll: ale widać, że baaardzo wystraszony./na Quote
aga1215 Posted January 16, 2006 Author Posted January 16, 2006 [quote name='Gosiek']Ha... przyłapałam Cię Aga :mad: [SIZE=2]Hihi widzę jakąś dziwnie podobną tematykę zdjec jak u mnie :razz: Super ze sie tak zawzięłaś.. jeszcze troszkę i będziesz robić dokładnie takie wyraźne kropelki jak ja :p Tylko cierpliwość trzeba ćwiczyć.. nei myśl że ja tak sobie od razu takie foty robiłam...i że szybko manualne ustawienia opanowałam.. pierwsze zdjecia manualne były tragoczne: ciemne albo prześwietlone i rozmyte na maxa :evil_lol: A dzięciołek suuuuuper - musisz go upolować jeszcze bez szybki koniecznie :p Ja dzięciołka nie mam jeszcze na focie... jeszcze :eviltong: bo skubany siada tylko u sąsiadów na drzewie i ćwierka wredzioch mały :angryy: A gila gratuluję.. u mnie takie ptaszyny chyba nie latają - przynajmniej nie widziałam do tej pory :shake: Ćwicz Agulku dalej.... ps a wiesz co? co do kropelek... powiedz mi czy masz w aparaciku (na pewno masz ale spytam i tak) takie coś jak pomiar światła centralny? Bo ja kropelki na takim właśnie pstrykam :p właśnie dzięki Twojej sugestii :lol: od pewnego czasu przerzuciłam się na manuala mam 3 rodzaje pomiarów światła: -wielosegmentowy -skoncentrowany ( to chyba jest ten centralny?) -punktowy Quote
PIKA Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 aga1215 napisał(a): mam 3 rodzaje pomiarów światła: -wielosegmentowy -skoncentrowany ( to chyba jest ten centralny?) -punktowy a ja aż takich cudow w aparaciku to chyba nie mam :shake: jeden pomiar mam :shake: Quote
Gosiek Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 aga1215 napisał(a):właśnie dzięki Twojej sugestii :lol: od pewnego czasu przerzuciłam się na manuala mam 3 rodzaje pomiarów światła: -wielosegmentowy -skoncentrowany ( to chyba jest ten centralny?) -punktowy no to wspaniale - najwiecej zdjeć robie na tym punktowym właśnie - tylko ten nadaje się wg mnie do zdjęć makro i np ptaszków :multi: Bo wtedy ostrość łapie Ci na danym obiekcie a nie nie wiadomo gdzie :lol: I sama teraz powiedz: czyż nie fajniej sie robi zdjecia na manualu? Przynajmniej człowiek wie że to on zrobił zdjecia a nie automat z aparatu :evil_lol: I przynajmniej w moim przypadku zdjecia są lepszej jakosci i wyraźniejsze niz na automacie :p Czekam niecierpliwie na kolejne zdjąteczka :razz: Quote
Gosiek Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 PIKA napisał(a):a ja aż takich cudow w aparaciku to chyba nie mam :shake: jeden pomiar mam :shake:PIKA a pewna jesteś? Jaki masz aparacik? Looknę w necie co on tam ma w sobie :) Quote
aga1215 Posted January 17, 2006 Author Posted January 17, 2006 trochę manualu woda lała się na pudełko po soku żurawinowym :lol: i sąsiedzka sosenka w słoneczną niedzielkę Quote
Gosiek Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 [quote name='aga1215']trochę manualu woda lała się na pudełko po soku żurawinowym :lol:Śliczne :p A byłoby jeszcze lepsze gdybyś dała mniejsze ISO i ciutkę dłuższy czas :p Quote
aga1215 Posted January 17, 2006 Author Posted January 17, 2006 Gosiek napisał(a):Śliczne :p A byłoby jeszcze lepsze gdybyś dała mniejsze ISO i ciutkę dłuższy czas :p do tego jeszcze nie doszłam :oops: - a co sądzisz o sosence ? Quote
Gosiek Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 aga1215 napisał(a):do tego jeszcze nie doszłam :oops: - a co sądzisz o sosence ?Dojdziesz spokojnie - podpowiem Ci tyle ile sama wiem :calus: a z sosenką zrobiłaś coś czego nie wolno ;) Wind by Ci dała popalić.:lol: Czyli za bardzo słonko swieci w obiektyw... nast razem przesuń się za sosenkę - widziałas moje fotki? Sosenka spełni rolę ochrony od słoneczka i wyjdzie Ci super fotka z promykami :multi: Ale wiesz co? Strasznie sie cieszę ze kogoś "zaraziłam" moją manią :evil_lol: Ja dziś ufociłam jakieś ptaszynki - zaraz wstawię do galerii - nie mam pojęcia co to za ptaszki, są b. podobne do wróbli;) Quote
Teklunia Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Dowiedziałam sie o te bidule z Palucha... I tak: To jest sznaucer (pieprz i sól), ok. 2-letni. Juz nie przebywa na kwarantannie, ale do adopcji tez nie jest calkiem gotowy, bo czeka na kastracje. Jest ona zaplanowana na za tydzien. A ten (ktory stoi bokiem) to sznaucerkowaty pies, ok. 1-roczny. Tez juz nie jest na kwarantannie i tez czeka na kastracje. Ma ja miec jutro. Do adopcji beda dopiero po sterylkach. I mimo ze powiedzieli mi o planowanych terminach, to z paluchowego doswiadczenia wiem, ze nalezy patrzec na to z przymruzeniem oka, bo oni rzadko kiedy mieszcza sie w swoich terminach :( Quote
aga1215 Posted January 17, 2006 Author Posted January 17, 2006 [quote name='Teklunia']Dowiedziałam sie o te bidule z Palucha... I tak: To jest sznaucer (pieprz i sól), ok. 2-letni. Juz nie przebywa na kwarantannie, ale do adopcji tez nie jest calkiem gotowy, bo czeka na kastracje. Jest ona zaplanowana na za tydzien. A ten (ktory stoi bokiem) to sznaucerkowaty pies, ok. 1-roczny. Tez juz nie jest na kwarantannie i tez czeka na kastracje. Ma ja miec jutro. Do adopcji beda dopiero po sterylkach. I mimo ze powiedzieli mi o planowanych terminach, to z paluchowego doswiadczenia wiem, ze nalezy patrzec na to z przymruzeniem oka, bo oni rzadko kiedy mieszcza sie w swoich terminach :( Teklunia - dzięki - zaraz prześlę sznaucerka Malawaszce a te czarne - to mi obydwa wygladają na wyżłowate :lol: Quote
Alicja Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 aga1215 napisał(a):Teklunia - dzięki - zaraz prześlę sznaucerka Malawaszce a te czarne - to mi obydwa wygladają na wyżłowate :lol:Aguś to co Weki będzie miał towarzystwo czy szukasz super domku ;) Quote
Teklunia Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 aga1215 napisał(a):Teklunia - dzięki - zaraz prześlę sznaucerka Malawaszce a te czarne - to mi obydwa wygladają na wyżłowate :lol: Aga, juz wyslalam to Waszce :) A te dwa czarne... coz. Ten jeden tak jak napisalam, przy bliskim poznaniu jest skierowany ciut bardziej w strone sznaucera ;) A ten drugi jest gladki i moze z pewnym wysilkiem cos z wyzla moznaby w nim zobaczyc... Quote
aga1215 Posted January 17, 2006 Author Posted January 17, 2006 Teklunia napisał(a):Aga, juz wyslalam to Waszce :) A te dwa czarne... coz. Ten jeden tak jak napisalam, przy bliskim poznaniu jest skierowany ciut bardziej w strone sznaucera ;) A ten drugi jest gladki i moze z pewnym wysilkiem cos z wyzla moznaby w nim zobaczyc... dzięki - nie zdążyłam - miałam gości kurcze, żeby dali więcej zdjęć... ja teraz na pewno nie wezmę drugiego, ale trzeba by rozgłosić Cezar tak dobrze trafił -one chyba są podobne? Quote
aga1215 Posted January 17, 2006 Author Posted January 17, 2006 otwieramy galerię - oto kolega gołąbek(:hmmmm: a może to koleżanka :niewiem: :oops: ):multi: :loveu: Quote
Hanna R. Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Ooo, jakie gruchające ptaszyska ! Aga podbudowę teoretyczną dostaniesz od Gossi - i fiuuuuu w teren, polować na ptaszyska ! Myy tu CZKAĆ ! Quote
aga1215 Posted January 17, 2006 Author Posted January 17, 2006 [quote name='HankaRupczewska']Ooo, jakie gruchające ptaszyska ! Aga podbudowę teoretyczną dostaniesz od Gossi - i fiuuuuu w teren, polować na ptaszyska ! Myy tu CZKAĆ ! :-o co Wyy tu ROBIĆ? :-o:crazyeye: Quote
Alicja Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Myy tu CZKAĆ !:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :lol: Hania ma czkawkę :evil_lol: Quote
Recommended Posts