Hanna R. Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 [quote name='aga1215'] teraz urlop :o :o :o No jak to ? Czy pora jest zła ? Mam kupę zaległego :-? Wyśpię się najpierw - a potem będę SPRZĄTAĆ I PIEC MIĘSA, PASZTETY, NADZIEWANE PTACTWO, CIASTA Z WASZYCH PRZEPISÓW ... A niech to szlag ! :evilbat: :evilbat: :evilbat: Quote
aga1215 Posted December 15, 2005 Author Posted December 15, 2005 [quote name='HankaRupczewska'][quote name='aga1215'] teraz urlop :o :o :o No jak to ? Czy pora jest zła ? Mam kupę zaległego :-? Wyśpię się najpierw - a potem będę SPRZĄTAĆ I PIEC MIĘSA, PASZTETY, NADZIEWANE PTACTWO, CIASTA Z WASZYCH PRZEPISÓW ... A niech to szlag ! :evilbat: :evilbat: :evilbat: Ci zazdraszczam :oops: :evil: :oops: Quote
Hanna R. Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 CZEGO ? :o :o :o Tego, że nie miałam w tym roku praktycznie urlopu ? Tego, że znowu muszę robić święta dla Wszystkich bliskich i znajomych Królika ??? I że się upieprzę po same pachy ??? :roll: Aga ??? No coś Ty ... :cry: Quote
Alicja Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 [quote name='HankaRupczewska']CZEGO ? :o :o :o Tego, że nie miałam w tym roku praktycznie urlopu ? Tego, że znowu muszę robić święta dla Wszystkich bliskich i znajomych Królika ??? I że się upieprzę po same pachy ??? :roll: Aga ??? No coś Ty ... :cry:hmmm a krewni i znajomi Królika nie mogliby ciebie na świeta zaprosić :o Quote
aga1215 Posted December 15, 2005 Author Posted December 15, 2005 [quote name='Alicjarydzewska'][quote name='HankaRupczewska']CZEGO ? :o :o :o Tego, że nie miałam w tym roku praktycznie urlopu ? Tego, że znowu muszę robić święta dla Wszystkich bliskich i znajomych Królika ??? I że się upieprzę po same pachy ??? :roll: Aga ??? No coś Ty ... :cry:hmmm a krewni i znajomi Królika nie mogliby ciebie na świeta zaprosić :o :hmmmm: dobrze prawi :D Quote
Hanna R. Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 Noooo - wszyscy mówią, że u nas najlepiej :evilbat: :evilbat: :evilbat: I ja im sie nie dziwię :evilbat: Alu ? Ozzinek też Ci wstąpił do Stowarzyszenia Moherów ??? 8) Quote
aga1215 Posted December 15, 2005 Author Posted December 15, 2005 [quote name='HankaRupczewska']Noooo - wszyscy mówią, że u nas najlepiej :evilbat: :evilbat: :evilbat: I ja im sie nie dziwię :evilbat: Alu ? Ozzinek też Ci wstąpił do Stowarzyszenia Moherów ??? 8) Haniu - wygląda na to, że za bardzo się starasz :D , może tym razem cuś przesól albo co :niewiem: Quote
Alicja Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 [quote name='HankaRupczewska']Noooo - wszyscy mówią, że u nas najlepiej :evilbat: :evilbat: :evilbat: I ja im sie nie dziwię :evilbat: Alu ? Ozzinek też Ci wstąpił do Stowarzyszenia Moherów ??? 8) :wink: widziałam A my sobie robimy święta co roku w innym lokum , w tym roku jestem u mamy , w zeszłym byliśmy u nas 8) Tak jest sprawiedliwiej :wink: Quote
asher Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 [quote name='aga1215'][quote name='HankaRupczewska'][quote name='aga1215'] a odkąd mam maszynę to drożdżowe odchodzi co tydzień :oops: :D Ale maszynowe to się NIE LICZY ! :evilbat: Ja je tylko wyrabiam maszynowo :oops: potem własnymi ręcami utaczam w kulki i nadziewami dżemikami albo różą :D najlepsze jest pieczone w wysokim rondlu ułożone piętrowo - gorące jeszcze wyrzuca się na półmisek i wyrywa taką kulę a polewa mleczkiem waniliowym i wsuwa, wsuwa, wsuwa :oops: to buchta - ona MUSI być z różą :DJa nic nie rozumiem :oops: Jak sie te kulki piecze??? Jak to w rondlu? Jak to piętrowo?I co do licha za kulę się wyrywa??? Skąd??? :niewiem: A co do chlebka z maslanką - musi byc pycha. Ja uwielbiam gnioty :eating: Haniu, ale twoja rodzinka ma dobrzeeeee... Mojej mamie to sie tak nie chce :cry: Quote
aga1215 Posted December 16, 2005 Author Posted December 16, 2005 [quote name='asher'][quote name='aga1215'][quote name='HankaRupczewska'][quote name='aga1215'] a odkąd mam maszynę to drożdżowe odchodzi co tydzień :oops: :D Ale maszynowe to się NIE LICZY ! :evilbat: Ja je tylko wyrabiam maszynowo :oops: potem własnymi ręcami utaczam w kulki i nadziewami dżemikami albo różą :D najlepsze jest pieczone w wysokim rondlu ułożone piętrowo - gorące jeszcze wyrzuca się na półmisek i wyrywa taką kulę a polewa mleczkiem waniliowym i wsuwa, wsuwa, wsuwa :oops: to buchta - ona MUSI być z różą :DJa nic nie rozumiem :oops: Jak sie te kulki piecze??? Jak to w rondlu? Jak to piętrowo?I co do licha za kulę się wyrywa??? Skąd??? :niewiem: A co do chlebka z maslanką - musi byc pycha. Ja uwielbiam gnioty :eating: Haniu, ale twoja rodzinka ma dobrzeeeee... Mojej mamie to sie tak nie chce :cry: Joasiu - te kulki-bułeczki układa się w 2-3 warstwach w wysokim, nasmarowanym tłuszczem (najlepiej masłem) i wysypanym bułką tartą rondlu - one rosną i zlewają się w jedno duże ciasto. Jak całe wyrzuci się na półmisek to widać ślady zrośnięcia poszczególnych bułeczek. W tych miejscach najlepiej odłączają się od reszty. Je się je prawie bezpośrednio po wyjęciu z pieca - to jedyna forma drożdżowego, które gorące nie szkodzi :D no i mleczko waniliowe jest KONIECZNE :eating: :oops: :eating: Quote
aga1215 Posted December 16, 2005 Author Posted December 16, 2005 [quote name='HankaRupczewska']Ooo, Aga ! Dzień dobry ! dziękuję - dzionek był taki sobie, może lepszy będzie wieczór - czego i Tobie życzę !!!! :P zapowiadają silny wiatr - barometr "spadł" baaaaardzo w dół :-? Quote
Alicja Posted December 16, 2005 Posted December 16, 2005 [quote name='aga1215'][quote name='HankaRupczewska']Ooo, Aga ! Dzień dobry ! dziękuję - dzionek był taki sobie, może lepszy będzie wieczór - czego i Tobie życzę !!!! :P zapowiadają silny wiatr - barometr "spadł" baaaaardzo w dół :-?to u was dopiero zapowiadają wiatr u nas duje już od wczoraj :evil: Quote
aga1215 Posted December 16, 2005 Author Posted December 16, 2005 [quote name='Alicjarydzewska'][quote name='aga1215'][quote name='HankaRupczewska']Ooo, Aga ! Dzień dobry ! dziękuję - dzionek był taki sobie, może lepszy będzie wieczór - czego i Tobie życzę !!!! :P zapowiadają silny wiatr - barometr "spadł" baaaaardzo w dół :-?to u was dopiero zapowiadają wiatr u nas duje już od wczoraj :evil: Ala jeszcze nie widziałam tak"nisko"stojącego barometru :o Quote
Alicja Posted December 16, 2005 Posted December 16, 2005 [quote name='aga1215'][quote name='Alicjarydzewska'][quote name='aga1215'][quote name='HankaRupczewska']Ooo, Aga ! Dzień dobry ! dziękuję - dzionek był taki sobie, może lepszy będzie wieczór - czego i Tobie życzę !!!! :P zapowiadają silny wiatr - barometr "spadł" baaaaardzo w dół :-?to u was dopiero zapowiadają wiatr u nas duje już od wczoraj :evil: Ala jeszcze nie widziałam tak"nisko"stojącego barometru :oja nie mam barometru od 13 lat jak pewnego razu tak nisko spadło ciśnienie że mój barometr został stać w ,,dołku'' :evil: / w tym samym czasie nasz syn urządzał takie wrzaski że strach, co później okazało się że chopiec jest mateopatą /.Teraz poznaje ciśnienie po spadku wodyw ........klopiku :oops: Quote
aga1215 Posted December 16, 2005 Author Posted December 16, 2005 [quote name='Alicjarydzewska'][quote name='aga1215'][quote name='Alicjarydzewska'][quote name='aga1215'][quote name='HankaRupczewska']Ooo, Aga ! Dzień dobry ! dziękuję - dzionek był taki sobie, może lepszy będzie wieczór - czego i Tobie życzę !!!! :P zapowiadają silny wiatr - barometr "spadł" baaaaardzo w dół :-?to u was dopiero zapowiadają wiatr u nas duje już od wczoraj :evil: Ala jeszcze nie widziałam tak"nisko"stojącego barometru :oja nie mam barometru od 13 lat jak pewnego razu tak nisko spadło ciśnienie że mój barometr został stać w ,,dołku'' :evil: / w tym samym czasie nasz syn urządzał takie wrzaski że strach, co później okazało się że chopiec jest mateopatą /.Teraz poznaje ciśnienie po spadku wodyw ........klopiku :oops: Ala - zapowiadają przerwę na Dogomanii -ciekawe na jakdługo :evilbat: Quote
Alicja Posted December 16, 2005 Posted December 16, 2005 Ala - zapowiadają przerwę na Dogomanii -ciekawe na jakdługo podobno od 1 do rana :evil: Quote
aga1215 Posted December 16, 2005 Author Posted December 16, 2005 [quote name='Alicjarydzewska']Ala - zapowiadają przerwę na Dogomanii -ciekawe na jakdługo podobno od 1 do rana :evil: :hmmmm: kiedyś to musiało nastąpić -miło ze strony Admina, że poinformował :D ale pierze śniegiem - chyba trzeba świeczki na wszeki wypadek przygotować :evilbat: Quote
Alicja Posted December 16, 2005 Posted December 16, 2005 [quote name='aga1215'][quote name='Alicjarydzewska']Ala - zapowiadają przerwę na Dogomanii -ciekawe na jakdługo podobno od 1 do rana :evil: :hmmmm: kiedyś to musiało nastąpić -miło ze strony Admina, że poinformował :D ale pierze śniegiem - chyba trzeba świeczki na wszeki wypadek przygotować :evilbat:u mnie już dzisiaj takie cuda się działy , że była przerwa w dostawie prądu / sekundowa/ i komp się wyłaczył 2 razy :evil: Quote
aga1215 Posted December 16, 2005 Author Posted December 16, 2005 [quote name='Alicjarydzewska'][quote name='aga1215'][quote name='Alicjarydzewska']Ala - zapowiadają przerwę na Dogomanii -ciekawe na jakdługo podobno od 1 do rana :evil: :hmmmm: kiedyś to musiało nastąpić -miło ze strony Admina, że poinformował :D ale pierze śniegiem - chyba trzeba świeczki na wszeki wypadek przygotować :evilbat:u mnie już dzisiaj takie cuda się działy , że była przerwa w dostawie prądu / sekundowa/ i komp się wyłaczył 2 razy :evil: no to wszystko przed nami :evil: nas trochę góry osłaniają, w końcu są wszędzie :D a Dogo i tak w nocy nie będzie :wink: Quote
Hanna R. Posted December 16, 2005 Posted December 16, 2005 O, dziewczynki - koniec świata wieszczycie ??? I to do tego bez dogpmanii ??? Cholera, smutno !!! Kataklizm za pasem - a człowiek w sumie jeszcze taki młody jest .... :roll: 8) 8) Quote
aga1215 Posted December 16, 2005 Author Posted December 16, 2005 [quote name='HankaRupczewska']O, dziewczynki - koniec świata wieszczycie ??? I to do tego bez dogpmanii ??? Cholera, smutno !!! Kataklizm za pasem - a człowiek w sumie jeszcze taki młody jest .... :roll: 8) 8) hi, hi onegdaj zakupiłam nowy kalendarz. Dzisiaj chciałam poczynić przyszłościowe notaki - a tu nie ma SYLWESTRA w tym roku :o w przyszłym jest, a w tym ni ma :hmmmm: :niewiem: :evil: :lol: :niewiem: Quote
aga1215 Posted December 16, 2005 Author Posted December 16, 2005 właśnie jest zamieć - ufociłam zanim mnie wiatr wmiótł do domu :-? a Wektorek ma kosteczkę :lol: Quote
Alicja Posted December 16, 2005 Posted December 16, 2005 Nas już zamieć odwiedziła 2 godz. temu , ale nadal wieje , że uszy urywa :-? Weki zadowolniony 8) Quote
aga1215 Posted December 16, 2005 Author Posted December 16, 2005 Alicjarydzewska napisał(a):Nas już zamieć odwiedziła 2 godz. temu , ale nadal wieje , że uszy urywa :-? Weki zadowolniony 8) pewnie - on lubi kosteczki :P natomiast z pogody mniej - wyszedł na chwilę na taras i sam z własnej woli zaraz wrócił :lol: Ogladasz "Duże dzieci" z Manem? Powtarzają właśnie na Polonii odcinek o zwierzętach :lol: Quote
Recommended Posts