Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='HankaRupczewska']No a co na to Trawnikowy ? Czy też Wektorek jesn norniczakiem wyłącznie na gościnnych występach ??? :lol:
Haniu - u nas nie ma myszy w ogrodzie (chyba :hmmmm:) więc nor nie kopiemy za to wygrzebujemy spod mchu różne żyjątka 0X wyobrażasz sobie jak wygląda zamszony trawnik :-?

Posted

[quote name='HankaRupczewska']Ja niestety nie mam ogródka ... :cry: :cry: :cry: To tylko moge sobie PRÓBOWAć
wyobrazić, jak wyglada zamszony trawnik ...
:cry:
to wszystko jeszcze przed Tobą :D
możesz zobaczyć :D oto próbka Wektorkowych umiejętności -tędy jedynie przebiegał

a tu wyhamowywał :lol:

Posted

[quote name='HankaRupczewska']Wiesz co ??? To on jest GORSZ od Gezia :o :o :o
:oops: :hmmmm: co on jest??? ostatnio mówicie zagadkami :niewiem: (Debest tysz :niewiem:)

Posted

[quote name='HankaRupczewska']Zjadło mi się y :lol: :lol: :lol:
Haniu - a chociaż dobre było??? :wink: :lol:

to teraz troszkę naszej królewniczki Mańciulki :P

i na koniec zdegustowany widokiem królewniczki gospodarz :lol:

Posted

[quote name='HankaRupczewska']RAFAELLO HANKI

1/2 l śmietanki kremówki 36%
2 śmietanki w proszku Śnieżka
1 fix śmietanowy
25 dag wiórków kokosowych
2 tabliczki białej czekolady
1/2 szklanki ajerkoniaku
1 opakowanie biszkoptów ( takie dla dzieci, w podłużnym pudełku, bodajże " San" czy jakoś tak :roll:

Śmietanę ubić w mikserze razem ze Śnieżką na sztywno. Pod konieć ubijania dodać fix śmietanowy.
Biszkopty bardzo starannie pokruszyć, dodać do śmietany.
Zmieszać je z utartą białą czekoladą i kokosem..
Wlać ajerkoniak. ( dla pełnoletnich można dodac WIĘCEJ ajerkoniaku )
Dokładnie wymieszać.
Spód biszkoptowy (cienki) posmarować powidłami śliwkowymi.
Wyłożyć masę.
Pozostawić w chłodnym miejscu.

Och, jakie dobre !
:roll: :roll: :roll:Haniu, jedno pytanie - ten spód biszkoptowy to skąd wziąć? Zrobić z tych biszkoptów, czy upiec normalne ciasto biszkoptowe? :hmmmm:

Posted

[quote name='asher'][quote name='HankaRupczewska']RAFAELLO HANKI

1/2 l śmietanki kremówki 36%
2 śmietanki w proszku Śnieżka
1 fix śmietanowy
25 dag wiórków kokosowych
2 tabliczki białej czekolady
1/2 szklanki ajerkoniaku
1 opakowanie biszkoptów ( takie dla dzieci, w podłużnym pudełku, bodajże " San" czy jakoś tak :roll:

Śmietanę ubić w mikserze razem ze Śnieżką na sztywno. Pod konieć ubijania dodać fix śmietanowy.
Biszkopty bardzo starannie pokruszyć, dodać do śmietany.
Zmieszać je z utartą białą czekoladą i kokosem..
Wlać ajerkoniak. ( dla pełnoletnich można dodac WIĘCEJ ajerkoniaku )
Dokładnie wymieszać.
Spód biszkoptowy (cienki) posmarować powidłami śliwkowymi.
Wyłożyć masę.
Pozostawić w chłodnym miejscu.

Och, jakie dobre !
:roll: :roll: :roll:Haniu, jedno pytanie - ten spód biszkoptowy to skąd wziąć? Zrobić z tych biszkoptów, czy upiec normalne ciasto biszkoptowe? :hmmmm:
te biszkopty wkruszyć do śmietany. Spód upiec (zdecydowanie) - ale można tysz kupić gotowy :oops:
TYLE KALORII :evilbat: :evilbat: :evilbat:
ale na Nowy Rok zrobię :drinking: a co :drinking:

luknij :angel:
http://www.dogomania.pl/forum/viewtopic.php?t=28439&postdays=0&postorder=asc&start=135

Posted

[quote name='asher'][quote name='aga1215']Spód upiec (zdecydowanie) - ale można tysz kupić gotowy :oops: A racja, kto by sobie teraz głowe zawracał pieczeniem, te kupne biszkoptowe blaty sa całkiem smaczne :fadein:

Widziałam, widziałam :laola:

TYLE KALORII :evilbat: :evilbat: :evilbat:
ZAMILCZ :evilbat:
ja tak do siebie :oops: :oops: :oops: :evilbat: :evilbat: :evilbat:

Posted

[quote name='anetta']http://img381.imageshack.us/img381/7089/manka50it.jpg jaki swietny aksamitny brzusio :loveu: A Wektorek ma przebojowa minke hahahahah

Ahhh, chetnie bym sobie zjadla takie rafaello...ale jestem okropny len zeby robic :oops:
Anetta - na gotowym spodzie to nie ma dużo roboty -a jaki efekt :D :eating:
Koteczka z fotek to przybłęda - z ulicy - przychołubiona przez naszego poprzedniego psiaka, Bubcia

Posted

[quote name='HankaRupczewska']Ja leniwa jestem :-? Nigdy nie piekłam spodu biszkoptowego. Zawsze lecę na tych gotowych 8)
oooo Hania witaj!!!! :D Zaglądałam do Gezia .... ale nie widzę jego dzisiejszych fot :roll:
Rzadko piekę biszkoptowe, zwykle krucha lub takie ubijane ale gdzie im tam do biszkoptu :oops: a odkąd mam maszynę to drożdżowe odchodzi co tydzień :oops: :D

Posted

[quote name='HankaRupczewska'][quote name='aga1215'] a odkąd mam maszynę to drożdżowe odchodzi co tydzień :oops: :D
Ale maszynowe to się NIE LICZY ! :evilbat:

Ja je tylko wyrabiam maszynowo :oops: potem własnymi ręcami utaczam w kulki i nadziewami dżemikami albo różą :D najlepsze jest pieczone w wysokim rondlu ułożone piętrowo - gorące jeszcze wyrzuca się na półmisek i wyrywa taką kulę a polewa mleczkiem waniliowym i wsuwa, wsuwa, wsuwa :oops:
to buchta - ona MUSI być z różą :D

Posted

[quote name='HankaRupczewska'][quote name='aga1215'] a odkąd mam maszynę to drożdżowe odchodzi co tydzień :oops: :D

Ale maszynowe to się NIE LICZY ! :evilbat:o tak maszynowe się nie liczy :-? 8)

Posted

[quote name='Alicjarydzewska'][quote name='HankaRupczewska'][quote name='aga1215'] a odkąd mam maszynę to drożdżowe odchodzi co tydzień :oops: :D

Ale maszynowe to się NIE LICZY ! :evilbat:o tak maszynowe się nie liczy :-? 8)
w biodrach przybywa tak samo :evilbat:

Posted

[quote name='HankaRupczewska'][quote name='aga1215']
w biodrach przybywa tak samo :evilbat:
O, ta to jest MONOTEMATYCZNA ! :-? :-? :-?

:oops: upiekłam gniota :oops: :evilbat: chleb - gniot :oops: :evilbat:
:hmmmm: czy to może Ty Haneczko (jak Asher pisze) działasz z jakowymiś laleczkami czy cuś ???? :oops: ... tak za tą monotematyczność :oops:
już nie będę -litości :modla:

Posted

[quote name='HankaRupczewska']Pewnie też mieszałaś tą PIEKIELNĄ MASZYNĄ :evilbat: :evilbat:
se kup a nie czaruj

:evilbat: :evilbat: :evilbat: do grahama zamiast mleka dałam maślankę (coby było lepsze - a tata zawsze mówił że lepsze jest wrogiem dobrego :oops: ) chyba trzeba dać więcej drożdży bo za ciężkie
chyba ???

[quote name='HankaRupczewska']]Cholera, mam od jutra URLOP :angel: I będę mogła się wyspać... A wysypiam się tylko w niedzielę. Więc ... popiendroliło mi się ciutkę :roll:
teraz urlop :o :o :o