Hanna R. Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 No a co na to Trawnikowy ? Czy też Wektorek jesn norniczakiem wyłącznie na gościnnych występach ??? :lol: Quote
aga1215 Posted December 12, 2005 Author Posted December 12, 2005 [quote name='HankaRupczewska']No a co na to Trawnikowy ? Czy też Wektorek jesn norniczakiem wyłącznie na gościnnych występach ??? :lol: Haniu - u nas nie ma myszy w ogrodzie (chyba :hmmmm:) więc nor nie kopiemy za to wygrzebujemy spod mchu różne żyjątka 0X wyobrażasz sobie jak wygląda zamszony trawnik :-? Quote
Hanna R. Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 Ja niestety nie mam ogródka ... :cry: :cry: :cry: To tylko moge sobie PRÓBOWAć wyobrazić, jak wyglada zamszony trawnik ... :cry: Quote
aga1215 Posted December 12, 2005 Author Posted December 12, 2005 [quote name='HankaRupczewska']Ja niestety nie mam ogródka ... :cry: :cry: :cry: To tylko moge sobie PRÓBOWAć wyobrazić, jak wyglada zamszony trawnik ... :cry: to wszystko jeszcze przed Tobą :D możesz zobaczyć :D oto próbka Wektorkowych umiejętności -tędy jedynie przebiegał a tu wyhamowywał :lol: Quote
Hanna R. Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 Wiesz co ??? To on jest GORSZ od Gezia :o :o :o Quote
aga1215 Posted December 12, 2005 Author Posted December 12, 2005 [quote name='HankaRupczewska']Wiesz co ??? To on jest GORSZ od Gezia :o :o :o :oops: :hmmmm: co on jest??? ostatnio mówicie zagadkami :niewiem: (Debest tysz :niewiem:) Quote
aga1215 Posted December 13, 2005 Author Posted December 13, 2005 [quote name='HankaRupczewska']Zjadło mi się y :lol: :lol: :lol: Haniu - a chociaż dobre było??? :wink: :lol: to teraz troszkę naszej królewniczki Mańciulki :P i na koniec zdegustowany widokiem królewniczki gospodarz :lol: Quote
asher Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 [quote name='HankaRupczewska']RAFAELLO HANKI 1/2 l śmietanki kremówki 36% 2 śmietanki w proszku Śnieżka 1 fix śmietanowy 25 dag wiórków kokosowych 2 tabliczki białej czekolady 1/2 szklanki ajerkoniaku 1 opakowanie biszkoptów ( takie dla dzieci, w podłużnym pudełku, bodajże " San" czy jakoś tak :roll: Śmietanę ubić w mikserze razem ze Śnieżką na sztywno. Pod konieć ubijania dodać fix śmietanowy. Biszkopty bardzo starannie pokruszyć, dodać do śmietany. Zmieszać je z utartą białą czekoladą i kokosem.. Wlać ajerkoniak. ( dla pełnoletnich można dodac WIĘCEJ ajerkoniaku ) Dokładnie wymieszać. Spód biszkoptowy (cienki) posmarować powidłami śliwkowymi. Wyłożyć masę. Pozostawić w chłodnym miejscu. Och, jakie dobre ! :roll: :roll: :roll:Haniu, jedno pytanie - ten spód biszkoptowy to skąd wziąć? Zrobić z tych biszkoptów, czy upiec normalne ciasto biszkoptowe? :hmmmm: Quote
aga1215 Posted December 14, 2005 Author Posted December 14, 2005 [quote name='asher'][quote name='HankaRupczewska']RAFAELLO HANKI 1/2 l śmietanki kremówki 36% 2 śmietanki w proszku Śnieżka 1 fix śmietanowy 25 dag wiórków kokosowych 2 tabliczki białej czekolady 1/2 szklanki ajerkoniaku 1 opakowanie biszkoptów ( takie dla dzieci, w podłużnym pudełku, bodajże " San" czy jakoś tak :roll: Śmietanę ubić w mikserze razem ze Śnieżką na sztywno. Pod konieć ubijania dodać fix śmietanowy. Biszkopty bardzo starannie pokruszyć, dodać do śmietany. Zmieszać je z utartą białą czekoladą i kokosem.. Wlać ajerkoniak. ( dla pełnoletnich można dodac WIĘCEJ ajerkoniaku ) Dokładnie wymieszać. Spód biszkoptowy (cienki) posmarować powidłami śliwkowymi. Wyłożyć masę. Pozostawić w chłodnym miejscu. Och, jakie dobre ! :roll: :roll: :roll:Haniu, jedno pytanie - ten spód biszkoptowy to skąd wziąć? Zrobić z tych biszkoptów, czy upiec normalne ciasto biszkoptowe? :hmmmm: te biszkopty wkruszyć do śmietany. Spód upiec (zdecydowanie) - ale można tysz kupić gotowy :oops: TYLE KALORII :evilbat: :evilbat: :evilbat: ale na Nowy Rok zrobię :drinking: a co :drinking: luknij :angel: http://www.dogomania.pl/forum/viewtopic.php?t=28439&postdays=0&postorder=asc&start=135 Quote
asher Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 [quote name='aga1215']Spód upiec (zdecydowanie) - ale można tysz kupić gotowy :oops: A racja, kto by sobie teraz głowe zawracał pieczeniem, te kupne biszkoptowe blaty sa całkiem smaczne :fadein: TYLE KALORII :evilbat: :evilbat: :evilbat: ZAMILCZ :evilbat: luknij :angel: http://www.dogomania.pl/forum/viewtopic.php?t=28439&postdays=0&postorder=asc&start=135Widziałam, widziałam :laola: Quote
aga1215 Posted December 14, 2005 Author Posted December 14, 2005 [quote name='asher'][quote name='aga1215']Spód upiec (zdecydowanie) - ale można tysz kupić gotowy :oops: A racja, kto by sobie teraz głowe zawracał pieczeniem, te kupne biszkoptowe blaty sa całkiem smaczne :fadein: luknij :angel: http://www.dogomania.pl/forum/viewtopic.php?t=28439&postdays=0&postorder=asc&start=135Widziałam, widziałam :laola: TYLE KALORII :evilbat: :evilbat: :evilbat: ZAMILCZ :evilbat: ja tak do siebie :oops: :oops: :oops: :evilbat: :evilbat: :evilbat: Quote
anetta Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 http://img381.imageshack.us/img381/7089/manka50it.jpg jaki swietny aksamitny brzusio :loveu: A Wektorek ma przebojowa minke hahahahah Ahhh, chetnie bym sobie zjadla takie rafaello...ale jestem okropny len zeby robic :oops: Quote
aga1215 Posted December 14, 2005 Author Posted December 14, 2005 [quote name='anetta']http://img381.imageshack.us/img381/7089/manka50it.jpg jaki swietny aksamitny brzusio :loveu: A Wektorek ma przebojowa minke hahahahah Ahhh, chetnie bym sobie zjadla takie rafaello...ale jestem okropny len zeby robic :oops: Anetta - na gotowym spodzie to nie ma dużo roboty -a jaki efekt :D :eating: Koteczka z fotek to przybłęda - z ulicy - przychołubiona przez naszego poprzedniego psiaka, Bubcia Quote
Hanna R. Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Ja leniwa jestem :-? Nigdy nie piekłam spodu biszkoptowego. Zawsze lecę na tych gotowych 8) Quote
aga1215 Posted December 14, 2005 Author Posted December 14, 2005 [quote name='HankaRupczewska']Ja leniwa jestem :-? Nigdy nie piekłam spodu biszkoptowego. Zawsze lecę na tych gotowych 8) oooo Hania witaj!!!! :D Zaglądałam do Gezia .... ale nie widzę jego dzisiejszych fot :roll: Rzadko piekę biszkoptowe, zwykle krucha lub takie ubijane ale gdzie im tam do biszkoptu :oops: a odkąd mam maszynę to drożdżowe odchodzi co tydzień :oops: :D Quote
Hanna R. Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 [quote name='aga1215'] a odkąd mam maszynę to drożdżowe odchodzi co tydzień :oops: :D Ale maszynowe to się NIE LICZY ! :evilbat: Quote
aga1215 Posted December 14, 2005 Author Posted December 14, 2005 [quote name='HankaRupczewska'][quote name='aga1215'] a odkąd mam maszynę to drożdżowe odchodzi co tydzień :oops: :D Ale maszynowe to się NIE LICZY ! :evilbat: Ja je tylko wyrabiam maszynowo :oops: potem własnymi ręcami utaczam w kulki i nadziewami dżemikami albo różą :D najlepsze jest pieczone w wysokim rondlu ułożone piętrowo - gorące jeszcze wyrzuca się na półmisek i wyrywa taką kulę a polewa mleczkiem waniliowym i wsuwa, wsuwa, wsuwa :oops: to buchta - ona MUSI być z różą :D Quote
Alicja Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 [quote name='HankaRupczewska'][quote name='aga1215'] a odkąd mam maszynę to drożdżowe odchodzi co tydzień :oops: :D Ale maszynowe to się NIE LICZY ! :evilbat:o tak maszynowe się nie liczy :-? 8) Quote
aga1215 Posted December 14, 2005 Author Posted December 14, 2005 [quote name='Alicjarydzewska'][quote name='HankaRupczewska'][quote name='aga1215'] a odkąd mam maszynę to drożdżowe odchodzi co tydzień :oops: :D Ale maszynowe to się NIE LICZY ! :evilbat:o tak maszynowe się nie liczy :-? 8) w biodrach przybywa tak samo :evilbat: Quote
Hanna R. Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 [quote name='aga1215'] w biodrach przybywa tak samo :evilbat: O, ta to jest MONOTEMATYCZNA ! :-? :-? :-? Quote
aga1215 Posted December 15, 2005 Author Posted December 15, 2005 [quote name='HankaRupczewska'][quote name='aga1215'] w biodrach przybywa tak samo :evilbat: O, ta to jest MONOTEMATYCZNA ! :-? :-? :-? :oops: upiekłam gniota :oops: :evilbat: chleb - gniot :oops: :evilbat: :hmmmm: czy to może Ty Haneczko (jak Asher pisze) działasz z jakowymiś laleczkami czy cuś ???? :oops: ... tak za tą monotematyczność :oops: już nie będę -litości :modla: Quote
Hanna R. Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 Pewnie też mieszałaś tą PIEKIELNĄ MASZYNĄ :evilbat: :evilbat: Quote
aga1215 Posted December 15, 2005 Author Posted December 15, 2005 [quote name='HankaRupczewska']Pewnie też mieszałaś tą PIEKIELNĄ MASZYNĄ :evilbat: :evilbat: se kup a nie czaruj :evilbat: :evilbat: :evilbat: do grahama zamiast mleka dałam maślankę (coby było lepsze - a tata zawsze mówił że lepsze jest wrogiem dobrego :oops: ) chyba trzeba dać więcej drożdży bo za ciężkie chyba ??? [quote name='HankaRupczewska']]Cholera, mam od jutra URLOP :angel: I będę mogła się wyspać... A wysypiam się tylko w niedzielę. Więc ... popiendroliło mi się ciutkę :roll: teraz urlop :o :o :o Quote
Alicja Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 :-? czyli przedobrzyłaś :roll: A może od gniotów nie przybywa :wink: / mi to od wszystkiego :-? / Quote
Recommended Posts