aga1215 Posted December 3, 2005 Author Posted December 3, 2005 HankaRupczewska napisał(a):Aga, lepiej nie pytaj ... Ja WRAK KOBIETY jestem :wink: A Was nic nie dopadło ? Trawnikowy zdrów ??? 8) próbuje, ale sie nie dajemy - chrzan, czosnek, świeże górskie powietrze :lol: zrobiłam nalewkę czosnkową :drinking: Quote
Hanna R. Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 aga1215 napisał(a):HankaRupczewska napisał(a):Aga, lepiej nie pytaj ... Ja WRAK KOBIETY jestem :wink: A Was nic nie dopadło ? Trawnikowy zdrów ??? 8) próbuje, ale sie nie dajemy - chrzan, czosnek, świeże górskie powietrze :lol: zrobiłam nalewkę czosnkową :drinking: No tak - Tobie to dobrze ... Znowu cos zrobiłaś ! Ja nie moge u Was bywać - bo działa to na mnie kompleksorodnie ... Quote
aga1215 Posted December 3, 2005 Author Posted December 3, 2005 HankaRupczewska napisał(a):aga1215 napisał(a):HankaRupczewska napisał(a):Aga, lepiej nie pytaj ... Ja WRAK KOBIETY jestem :wink: A Was nic nie dopadło ? Trawnikowy zdrów ??? 8) próbuje, ale sie nie dajemy - chrzan, czosnek, świeże górskie powietrze :lol: zrobiłam nalewkę czosnkową :drinking: No tak - Tobie to dobrze ... Znowu cos zrobiłaś ! Ja nie moge u Was bywać - bo działa to na mnie kompleksorodnie ... naleweczka baaardzo dobra :lol: z cytrynką - pycha :drinking: dobranoc :sleep2: Quote
aga1215 Posted December 4, 2005 Author Posted December 4, 2005 Cezar w nowym domu :BIG: :multi: :BIG: :multi: :BIG: :multi: :BIG: :multi: :BIG: :multi: Alicjarydzewska napisał(a):DZIEŃ DOBRY 8) a witojcie Pani, witojcie :P :buzi: już mam zgodę :D Quote
Alicja Posted December 4, 2005 Posted December 4, 2005 aga1215 napisał(a):Cezar w nowym domu :BIG: :multi: :BIG: :multi: :BIG: :multi: :BIG: :multi: :BIG: :multi: Alicjarydzewska napisał(a):DZIEŃ DOBRY 8) a witojcie Pani, witojcie :P :buzi: już mam zgodę :D wow jakie swojskie klimaty :wink: Nareszcie sie doczekałysmy 8) A o Cezarku już wyczytałam :laola: i nareszcie mogłam puścić zdrętwiałe paluchy :wink: Quote
Hanna R. Posted December 4, 2005 Posted December 4, 2005 PIĘKNIE, PIĘKNIE, PIĘKNIE !!!! :multi: :multi: :multi: Quote
asher Posted December 4, 2005 Posted December 4, 2005 Ach, jaki piękny, tradycyjny góralski sprzęt sportowy!!!! :lol: A Cezarowi niech się szczęści :thumbs: :laola: :angel: :drinking: Quote
anetta Posted December 4, 2005 Posted December 4, 2005 Bosko, Cezarek w koncu sie doczekal :D Czy te kozy beda sie uczyc plywac kajakiem? 8) A co robia gorale i kozy w Galerii Wektorka? :oops: Quote
aga1215 Posted December 4, 2005 Author Posted December 4, 2005 anetta napisał(a):Bosko, Cezarek w koncu sie doczekal :D Czy te kozy beda sie uczyc plywac kajakiem? 8) A co robia gorale i kozy w Galerii Wektorka? :oops: uatrakcyjniają :oops: :lol: :lol: :lol: Wektor to tylko główny najemca - reszta to PRZYJACIELE :wink: :P Quote
aga1215 Posted December 6, 2005 Author Posted December 6, 2005 Alicjarydzewska napisał(a):Halo :o :o :o ale gość do nas pędzi - lecę szykować kawę -zdrożony pewnie :angel: :angel: :angel: Quote
Hanna R. Posted December 6, 2005 Posted December 6, 2005 Aga :evil: :evil: :evil: Strasznie nie podoba mi się aktualna szata forum. Teraz jest takie, jak wszystkie inne. Cholera - równanie do dołu :evil: A Ty zachwycona zmaianami na Mikołaja ? :-? Quote
aga1215 Posted December 6, 2005 Author Posted December 6, 2005 asher napisał(a):Mnie się podoba :wink: no co Ty :o :o :o Haniu - mnie brakuje emotków przy liście tematów forum - przy galerii Wektora miałam uśmieszek i łatwo ją było znaleźć - teraz ślipię całą listę :-? a na pwp to dopiero szukanie :evilbat: - dobrze, że Cezar już d domu :D Quote
Hanna R. Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 Aga, ja wiem, że Ty to docenisz :D Dlatego podaje Ci przepis, który dałam Gosi. Tak, żeby Ci nie umknął :wink: PLACEK KARMELOWY Ciasto 4 żółtka 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 kg mąki tortowej 1 kostka margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem 1/2 l śmietanki-kremówki ( 36%) 1/2 szklanki cukru pudru 1 FIX śmietanowy Karmel 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego Płatki migdałowe. Ze podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Piec w temp. 180 st. Najlepiej wyłożyć średnią tortownicę przyciętym papierem do wypieków - CIASTO JEST PRZERAŻAJĄCO kruche. Łatwiej do ostygnięcia wyjąć je z papierem. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem i usztywniacem. Przełożyć przestudzone ciasto. Karmel przygotować gotując przez kilka godzin przykrytą całkowicie wodą puszkę mleka. Po przestudzeniu rozsmatować na wierzch i bokach ciasta ( karmel powinien być bardzo ciepły ) Po wierzchu i bokach placek obficie posypujemy płatkami migdałowymi. UWAGA - Ciasto można jeść najwcześniej po 24 godzinach. Dopiero wtedy placek nawilgnie - i można go kroić. Quote
aga1215 Posted December 9, 2005 Author Posted December 9, 2005 [quote name='HankaRupczewska']Aga, ja wiem, że Ty to docenisz :D Dlatego podaje Ci przepis, który dałam Gosi. Tak, żeby Ci nie umknął :wink: PLACEK KARMELOWY Ciasto 4 żółtka 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 kg mąki tortowej 1 kostka margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem 1/2 l śmietanki-kremówki ( 36%) 1/2 szklanki cukru pudru 1 FIX śmietanowy Karmel 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego Płatki migdałowe. Ze podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Piec w temp. 180 st. Najlepiej wyłożyć średnią tortownicę przyciętym papierem do wypieków - CIASTO JEST PRZERAŻAJĄCO kruche. Łatwiej do ostygnięcia wyjąć je z papierem. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem i usztywniacem. Przełożyć przestudzone ciasto. Karmel przygotować gotując przez kilka godzin przykrytą całkowicie wodą puszkę mleka. Po przestudzeniu rozsmatować na wierzch i bokach ciasta ( karmel powinien być bardzo ciepły ) Po wierzchu i bokach placek obficie posypujemy płatkami migdałowymi. UWAGA - Ciasto można jeść najwcześniej po 24 godzinach. Dopiero wtedy placek nawilgnie - i można go kroić. ooo- Hania się odnalazła :angel: - pewnie, że docenię - dzięki za przepis :buzi: tylko nie wiem, kiedy będę miała czas upiec :-? pewnie dopiero na Święta - ale zaraz "sprzedam" siostrze przepis - mogę??? plizzz... Dzisiaj upiekłam drożdżówki na niedzielę (ciasto mi maszyna zrobiła i je "wyrosła" :wink: ) - tylko uformowałam bułeczki i eksperymentalnie zamiast konfitur dodałam świeżego banana z cynamonem- dobre!) Quote
Hanna R. Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 Aga, nigdzie się nie zagubiłam - tylko qrwica mnie tłucze. Mam tak strasznie dużo pracy ... I jeszcze do tego boli mnie brzuch. I jest mi niedobrze. Od trzech dni. Stąd ten pęd do przepisów - wydaje mi się, że "zażrę' to "niedobrze" :roll: A to jeszcze RAFAELLO HANKI 1/2 l śmietanki kremówki 36% 2 śmietanki w proszku Śnieżka 1 fix śmietanowy 25 dag wiórków kokosowych 2 tabliczki białej czekolady 1/2 szklanki ajerkoniaku 1 opakowanie biszkoptów ( takie dla dzieci, w podłużnym pudełku, bodajże " San" czy jakoś tak :roll: Śmietanę ubić w mikserze razem ze Śnieżką na sztywno. Pod konieć ubijania dodać fix śmietanowy. Biszkopty bardzo starannie pokruszyć, dodać do śmietany. Zmieszać je z utartą białą czekoladą i kokosem.. Wlać ajerkoniak. ( dla pełnoletnich można dodac WIĘCEJ ajerkoniaku ) Dokładnie wymieszać. Spód biszkoptowy (cienki) posmarować powidłami śliwkowymi. Wyłożyć masę. Pozostawić w chłodnym miejscu. Och, jakie dobre ! :roll: :roll: :roll: Quote
aga1215 Posted December 9, 2005 Author Posted December 9, 2005 [quote name='HankaRupczewska']Aga, nigdzie się nie zagubiłam - tylko qrwica mnie tłucze. Mam tak strasznie dużo pracy ... I jeszcze do tego boli mnie brzuch. I jest mi niedobrze. Od trzech dni. Stąd ten pęd do przepisów - wydaje mi się, że "zażrę' to "niedobrze" :roll: :cry: z tym brzucholem to biedna jesteś... też nie mogę narzekać na brak pracy :-? - mam 1,5 etatu + maluśka firma w domu [quote name='kusicielka :wink: HankaRupczewska']A to jeszcze RAFAELLO HANKI 1/2 l śmietanki kremówki 36% 2 śmietanki w proszku Śnieżka 1 fix śmietanowy 25 dag wiórków kokosowych 2 tabliczki białej czekolady 1/2 szklanki ajerkoniaku 1 opakowanie biszkoptów ( takie dla dzieci, w podłużnym pudełku, bodajże " San" czy jakoś tak :roll: Śmietanę ubić w mikserze razem ze Śnieżką na sztywno. Pod konieć ubijania dodać fix śmietanowy. Biszkopty bardzo starannie pokruszyć, dodać do śmietany. Zmieszać je z utartą białą czekoladą i kokosem.. Wlać ajerkoniak. ( dla pełnoletnich można dodac WIĘCEJ ajerkoniaku ) Dokładnie wymieszać. Spód biszkoptowy (cienki) posmarować powidłami śliwkowymi. Wyłożyć masę. Pozostawić w chłodnym miejscu. Och, jakie dobre ! :roll: :roll: :roll: no myślę, że dobre :P tylko jak ja mam schudnąć ???? :oops: ??? zdrówko :drinking: :drinking: :drinking: Quote
Hanna R. Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 [quote name='aga1215'] no myślę, że dobre :P tylko jak ja mam schudnąć ???? :oops: ??? zdrówko :drinking: :drinking: :drinking: A PO CO ??? Chuda - to albo chora - albo jędza ! :evilbat: Quote
aga1215 Posted December 9, 2005 Author Posted December 9, 2005 [quote name='HankaRupczewska'][quote name='aga1215'] no myślę, że dobre :P tylko jak ja mam schudnąć ???? :oops: ??? zdrówko :drinking: :drinking: :drinking: A PO CO ??? Chuda - to albo chora - albo jędza ! :evilbat: dzięki za dobre słowo :roflt: :roflt: :roflt: :buzi: Quote
Hanna R. Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 No co jest ? OBIJAMY SIĘ ??? 8) :evilbat: 8) Quote
Patka Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 Ale po co?? kochanego ciałka nigdy nie za wiele :D foteczki prosze całej gromadki :D Quote
aga1215 Posted December 10, 2005 Author Posted December 10, 2005 [quote name='HankaRupczewska']No co jest ? OBIJAMY SIĘ ??? 8) :evilbat: 8) :evilbat: niektórzy w sobotę musieli pracować :evilbat: 9 godzin :evilbat: fotek nie mam 0X na piątkowej psiej schadzce włączyłam kamerkę ale nie wyłączyłam dżwięku (JAK sie to cholerstwo wyłącza???) a myśmy z Wektorkową "teściówką" plotkowały :oops: bardzo plotkowały :oops: [quote name='litościwa Patka']Ale po co?? kochanego ciałka nigdy nie za wiele :D foteczki prosze całej gromadki :D :oops: mój "szczupły inaczej" kolega z pracy twierdzi, że najdoskonalszym kształtem w przyrodzie jest kula :evilbat: :evilbat: :evilbat: Quote
Patka Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 cos w tym jest :roll: :lol: ja nie lubie chudych kotów ;) a psy widzisz jakie mam tłuścioszki ;) każdemu co innego sie podoba najważniejsze by sie z tym dobrze czuć :wink: Quote
Recommended Posts