Alicja Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 :shake: też nie lubię ponurych wiatrów .... Mam nadzieje że Felek choć troszkę ucichnie po leczeniu .... My zaś dojrzewamy do kastracji Ozzulka :roll: Quote
asher Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 [quote name='Alicja']:shake: też nie lubię ponurych wiatrów .... Ja lubię. Ale jak jestem w domu, przy świetle lampki, pod ciepłym kocem. Jakoś tak wtedy przytulnie się robi w chałpce :loveu: [quote name='Alicja']My zaś dojrzewamy do kastracji Ozzulka :roll: O :-o A skąd taka decyzja? Ozzy kochliwy jest nadmiernie? :cool3: Bo jak nie, to po co? Aga, koniecznie zaproponuj zbadanie krwi u Felka. Te jego dolegliwości trwają już tak strasznie długo, leczenie w ciemno, jak sama piszesz, daje marne efekty... Niech weterynarz wreszcie porządnie to zdiagnozuje, bo jeszcze się kocina wykończy :shake: Pamiętaj tylko, żeby koniecznie wysłać krew do zwierzęcego laboratorium. To naprawdę ważne, maszyny w ludzkim są inaczej skalibrowane i wyniki mogą być niemiarodajne, czyli zapłacisz za nic niewarte badanie. Nieustannie trzymam kciuki :kciuki: Quote
Alicja Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 [quote name='asher']Ja lubię. Ale jak jestem w domu, przy świetle lampki, pod ciepłym kocem. Jakoś tak wtedy przytulnie się robi w chałpce :loveu: taaaaa jeszcze przy kominku :roll: O :-o A skąd taka decyzja? Ozzy kochliwy jest nadmiernie? :cool3: Bo jak nie, to po co? Ozzul ma problemy z gruczołami ....plus już 2 razy pokazała się krew po sikaniu ...nery zdrowe ...teraz trzeba USG na prostate :roll: jak cosik nie tak to ciach :roll: Quote
asher Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 O krwi doczytałam. Może Ozzy po prostu sobie pęcherz podziębił, kudłów nie ma, więc u niego nietrudno o to. Ale gruczoły? :-o Naprawdę mają coś wspólnego z jajkami? Quote
aga1215 Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 [quote name='Alicja'] Ozzul ma problemy z gruczołami ....plus już 2 razy pokazała się krew po sikaniu ...nery zdrowe ...teraz trzeba USG na prostate :roll: jak cosik nie tak to ciach :roll: Biedny Ozulec:-( Asherku - spróbuję pogadać z Wetem. Dzisiaj popołudniu przyjdzie zaprzyjaźniona(pańcia Kamy)ludziowa Ratowniczka zrobić Felkowi zastrzyk z antybiotyku. Zobaczę, co będzie za 2 - 3 dni. Może uda się z tym badaniem krwi. Na pewno nie zaszkodzi. Quote
Alicja Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 [quote name='asher']O krwi doczytałam. Może Ozzy po prostu sobie pęcherz podziębił, kudłów nie ma, więc u niego nietrudno o to. Ale gruczoły? :-o Naprawdę mają coś wspólnego z jajkami? no właśnie czytałam że mogą :cool1: też się dziwie ale coś musi w tym być a przeziębić to na 100% bo zmokliśmy do ostatniej nitki ....jak nas na spacerez ulewa łapnęła ... Aga :kciuki: Quote
Alicja Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/1312012-post494.html Quote
aga1215 Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 [quote name='Alicja']http://www.dogomania.pl/forum/1312012-post494.html Rogaliki krucho-drożdżowe 50 dkg mąki 1 jajko 1 kostka margaryny / ja daję Palmę / 5 dkg drożdży 1 szklanka mleka 1 łyżka cukru szczypta soli Składniki zmieszaćze sobą , uformować kulę i zanurzyć na 15 minut w garnku z zimną wodą .Kula powinna wypłynąć na powierzchnię . Następnie wyciągnać kulę i zarobić ciasto , podzielić na 4 części . Każdą część rozwałkować na okrągły placek i podzielić na 8 części Nadzienie kładziemy od zewnętrznej strony i zawijamy rogalik . Pieczemy do zezłocenia .Można rogalikiposypać cukrem pudrem lub lukrować . Nadzienie dowolne: marmolada , powidła , masa makowa , masa serowa , farsz mięsny , grzybowy etc...... Dzięki :multi: :loveu::loveu::loveu: Ten cholerny hajny mnie przybija. Chyba coś upiekę :oops: Quote
Alicja Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Ja już dziś nie ...ale jutro Murzynka ;) Quote
aga1215 Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 [quote name='Alicja']Ja już dziś nie ...ale jutro Murzynka ;) też lubię murzynka, zwłaszcza, jak wyjdzie zakalec:oops::loveu: Quote
Alicja Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 [quote name='aga1215']też lubię murzynka, zwłaszcza, jak wyjdzie zakalec:oops::loveu: w moim nie wychodzi :shake:....a przepis też jest w galerii smaków ....uwielbiam :loveu: http://www.dogomania.pl/forum/1177395-post182.html Quote
asher Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 aga1215 napisał(a):też lubię murzynka, zwłaszcza, jak wyjdzie zakalec:oops::loveu:Skoro lubisz murzynkowe zakalce - polecam brownie :loveu: Albo dodaj do murzynka o połowę mąki mniej, niż w przepisie. Ja tak kiedyś niechcący zrobilam i wyszło pysznie :lol: Quote
aga1215 Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 [quote name='asher']Skoro lubisz murzynkowe zakalce - polecam brownie :loveu: Albo dodaj do murzynka o połowę mąki mniej, niż w przepisie. Ja tak kiedyś niechcący zrobilam i wyszło pysznie :lol: A co to takiego??? - już znalazłam:multi: Aluś - rożki wyszły pyszne:loveu::loveu::loveu: Ciasto wypłynęło, ale chyba zrobiłam za rzadkie do tej kąpieli :oops: musiałam potem wrobić sporo mąki. Dodałam tez skórkę z cytryny, 2 żółtka i połowę margaryny. Jutro ( :hmmmm: ) wrzucę foty Quote
Alicja Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 [quote name='aga1215']A co to takiego??? - już znalazłam:multi: Aluś - rożki wyszły pyszne:loveu::loveu::loveu: Ciasto wypłynęło, ale chyba zrobiłam za rzadkie do tej kąpieli :oops: musiałam potem wrobić sporo mąki. Dodałam tez skórkę z cytryny, 2 żółtka i połowę margaryny. Jutro ( :hmmmm: ) wrzucę foty :multi::multi::multi:czekam Quote
aga1215 Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 [quote name='Alicja']:multi::multi::multi:czekam Obawiam się, że nie dzisiaj... Miłego dnia:loveu: Quote
Alicja Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 a fotki rogaliczków już pewnie czerstwe :razz::razz: Quote
aga1215 Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 [quote name='Alicja']a fotki rogaliczków już pewnie czerstwe :razz::razz: :oops::oops::oops: oto one:oops::oops::oops: Nastała nam zima Quote
Alicja Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 ;) mniemniuśne te rogaliczki ...a zima u was taka urokliwa :p Quote
anetta Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Mmmmm, te rogaliki tak wyglądają ponętnie :oops::evil_lol: W końcu wiem jak wygląda śnieg! :multi::roll::evil_lol: Quote
asher Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 O rany, snieg :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Niektórzy to mają dobrze :placz: Quote
Alicja Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 [quote name='asher']O rany, snieg :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Niektórzy to mają dobrze :placz: u Nas też jest :grins: Quote
asher Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 [quote name='Alicja']u Nas też jest :grins: Widziałam na Ozulcowych fotach :multi: Kurde, a w Warszawie nawet płateczka :mad: Alu, zamieniamy się? :cool3: Quote
Alicja Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 [quote name='asher']Widziałam na Ozulcowych fotach :multi: Kurde, a w Warszawie nawet płateczka :mad: Alu, zamieniamy się? :cool3: od jutra do soboty Kuba siedzi w Warszawce to wpadaj na śnieg ;) Quote
asher Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 [quote name='Alicja'] od jutra do soboty Kuba siedzi w Warszawce to wpadaj na śnieg ;)Daj Kubie trochę śniegu na drogę, niech zrobi dobry uczynek i wysypie mi przed blokiem :loveu: A wpadnę chętnie, tylko, że wolałabym na rogaliki :cool3::cool3::cool3::evil_lol: Quote
Aga&Ganja Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 U mnie w Lubuskiem nie ma śniegu, ale aktualnie jestem na Śląsku, więc śnieżek jest. :cool3: Quote
Recommended Posts