Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Alicja']:shake: też nie lubię ponurych wiatrów ....
Ja lubię. Ale jak jestem w domu, przy świetle lampki, pod ciepłym kocem. Jakoś tak wtedy przytulnie się robi w chałpce :loveu:

[quote name='Alicja']My zaś dojrzewamy do kastracji Ozzulka :roll:
O :-o A skąd taka decyzja? Ozzy kochliwy jest nadmiernie? :cool3: Bo jak nie, to po co?

Aga, koniecznie zaproponuj zbadanie krwi u Felka. Te jego dolegliwości trwają już tak strasznie długo, leczenie w ciemno, jak sama piszesz, daje marne efekty... Niech weterynarz wreszcie porządnie to zdiagnozuje, bo jeszcze się kocina wykończy :shake: Pamiętaj tylko, żeby koniecznie wysłać krew do zwierzęcego laboratorium. To naprawdę ważne, maszyny w ludzkim są inaczej skalibrowane i wyniki mogą być niemiarodajne, czyli zapłacisz za nic niewarte badanie.
Nieustannie trzymam kciuki :kciuki:

Posted

[quote name='asher']Ja lubię. Ale jak jestem w domu, przy świetle lampki, pod ciepłym kocem. Jakoś tak wtedy przytulnie się robi w chałpce :loveu:

taaaaa jeszcze przy kominku :roll:

O :-o A skąd taka decyzja? Ozzy kochliwy jest nadmiernie? :cool3: Bo jak nie, to po co?

Ozzul ma problemy z gruczołami ....plus już 2 razy pokazała się krew po sikaniu ...nery zdrowe ...teraz trzeba USG na prostate :roll: jak cosik nie tak to ciach
:roll:

Posted

O krwi doczytałam. Może Ozzy po prostu sobie pęcherz podziębił, kudłów nie ma, więc u niego nietrudno o to.
Ale gruczoły? :-o Naprawdę mają coś wspólnego z jajkami?

Posted

[quote name='Alicja']
Ozzul ma problemy z gruczołami ....plus już 2 razy pokazała się krew po sikaniu ...nery zdrowe ...teraz trzeba USG na prostate :roll: jak cosik nie tak to ciach :roll:
Biedny Ozulec:-(

Asherku - spróbuję pogadać z Wetem. Dzisiaj popołudniu przyjdzie zaprzyjaźniona(pańcia Kamy)ludziowa Ratowniczka zrobić Felkowi zastrzyk z antybiotyku. Zobaczę, co będzie za 2 - 3 dni. Może uda się z tym badaniem krwi. Na pewno nie zaszkodzi.

Posted

[quote name='asher']O krwi doczytałam. Może Ozzy po prostu sobie pęcherz podziębił, kudłów nie ma, więc u niego nietrudno o to.
Ale gruczoły? :-o Naprawdę mają coś wspólnego z jajkami?

no właśnie czytałam że mogą :cool1: też się dziwie ale coś musi w tym być
a przeziębić to na 100% bo zmokliśmy do ostatniej nitki ....jak nas na spacerez ulewa łapnęła ...
Aga :kciuki:

Posted

[quote name='Alicja']http://www.dogomania.pl/forum/1312012-post494.html

Rogaliki krucho-drożdżowe
50 dkg mąki
1 jajko
1 kostka margaryny / ja daję Palmę /
5 dkg drożdży
1 szklanka mleka
1 łyżka cukru
szczypta soli

Składniki zmieszaćze sobą , uformować kulę i zanurzyć na 15 minut w garnku z zimną wodą .Kula powinna wypłynąć na powierzchnię .
Następnie wyciągnać kulę i zarobić ciasto , podzielić na 4 części .
Każdą część rozwałkować na okrągły placek i podzielić na 8 części
Nadzienie kładziemy od zewnętrznej strony i zawijamy rogalik .
Pieczemy do zezłocenia .Można rogalikiposypać cukrem pudrem lub lukrować .
Nadzienie dowolne: marmolada , powidła , masa makowa , masa serowa , farsz mięsny , grzybowy etc......

Dzięki :multi: :loveu::loveu::loveu:
Ten cholerny hajny mnie przybija. Chyba coś upiekę :oops:

Posted

aga1215 napisał(a):
też lubię murzynka, zwłaszcza, jak wyjdzie zakalec:oops::loveu:
Skoro lubisz murzynkowe zakalce - polecam brownie :loveu: Albo dodaj do murzynka o połowę mąki mniej, niż w przepisie. Ja tak kiedyś niechcący zrobilam i wyszło pysznie :lol:

Posted

[quote name='asher']Skoro lubisz murzynkowe zakalce - polecam brownie :loveu: Albo dodaj do murzynka o połowę mąki mniej, niż w przepisie. Ja tak kiedyś niechcący zrobilam i wyszło pysznie :lol:
A co to takiego??? - już znalazłam:multi:

Aluś - rożki wyszły pyszne:loveu::loveu::loveu:

Ciasto wypłynęło, ale chyba zrobiłam za rzadkie do tej kąpieli :oops:
musiałam potem wrobić sporo mąki. Dodałam tez skórkę z cytryny, 2 żółtka i połowę margaryny.
Jutro ( :hmmmm: ) wrzucę foty

Posted

[quote name='aga1215']A co to takiego??? - już znalazłam:multi:

Aluś - rożki wyszły pyszne:loveu::loveu::loveu:

Ciasto wypłynęło, ale chyba zrobiłam za rzadkie do tej kąpieli :oops:
musiałam potem wrobić sporo mąki. Dodałam tez skórkę z cytryny, 2 żółtka i połowę margaryny.
Jutro ( :hmmmm: ) wrzucę foty

:multi::multi::multi:czekam

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='Alicja']u Nas też jest :grins:
Widziałam na Ozulcowych fotach :multi: Kurde, a w Warszawie nawet płateczka :mad: Alu, zamieniamy się? :cool3:

Posted

[quote name='asher']Widziałam na Ozulcowych fotach :multi: Kurde, a w Warszawie nawet płateczka :mad: Alu, zamieniamy się? :cool3:

od jutra do soboty Kuba siedzi w Warszawce to wpadaj na śnieg ;)

Posted

[quote name='Alicja']
od jutra do soboty Kuba siedzi w Warszawce to wpadaj na śnieg ;)Daj Kubie trochę śniegu na drogę, niech zrobi dobry uczynek i wysypie mi przed blokiem :loveu: A wpadnę chętnie, tylko, że wolałabym na rogaliki :cool3::cool3::cool3::evil_lol: