aga1215 Posted March 3, 2008 Author Posted March 3, 2008 malawaszka napisał(a):a nie robiliście wcześniej rtg? nie wyszłaby ta kula na zdjęciu? Nie robiliśmy:shake: zresztą, nawet nie wiem, czy ktoś tu ma:roll: A teraz kolejne przysypianie:-( Wszyscy skupili się na zębach przez te kłopoty z jedzeniem:placz: Quote
malawaszka Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 kurcze bo może trzeba by zrobić - bo to już tak długo trwa - a on w ogóle załatwiał się przez ten czas??? u niektórych kotów daje się wyczuć tą kulę normalnie paluchami macając brzuch tam gdzie są jelita - może powinnaś iść do weta i zapodać mu dopysiowo i dodoopnie parafinę - to daje poślizg i powinno mu pomóc wydalić Quote
Poświata Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 aga1215 napisał(a):Witaj! Wylazł dopiero wieczorem. Odwiedził kuwetę i przyszedł prosić o mleczko. Miałam wrażenie, że "saneczkuje" :hmmmm: Acha - wylizał łapki:multi: ;) :evil_lol: Coraz bardziej jestem przekonana, że jest przytkany kłakami, boli go od nich brzuszek i dlatego się drze. Sprawia wrażenie przestraszonego. Śpi najchętniej pod czymś. Pozostało mi cierpliwie smarować łapki i czekać. Areszt domowy trwa:mad: Aguś, mam wrażenie że zatkanie kłakami wiąże się z nierobieniem kupy, a Ty wcześniej pisałaś, że po jedzeniu serków i mleka Felek ma biegunkę. Coś mi nie pasuje, ale może się mylę :hmmmm:. Napewno podawanie pasty mu nie zaszkodzi, ale rtg przydałoby się pod tym kątem zrobić, bo może potrzebna będzie pomoc weta :roll:. Trzymamy kciukasy, żeby wreszcie się wyjaśniło co to za cholera się Felka uczepiła i żeby poszła sobie precz:mad::angryy:. Quote
Alicja Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Aguś ja zaciskam łapki żeby się już to skończyło ;) tu link do wąteczku Rebelli http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=33513 Quote
Poświata Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 [quote name='Alicja']tu link do wąteczku Rebelli http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=33513 Byłam, przeczytałam i utwierdziłam się w przekonaniu ze rtg konieczny!!! Aga daj znać, co postanowiłaś Quote
aga1215 Posted March 3, 2008 Author Posted March 3, 2008 Rebeli kocica to Felusia:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Poczytałam - jeszcze wstrzymam się z rtg, bo trzeba by jechać do N. Targu:angryy: a nie mam teraz ani kiedy ani jak ......... Z opisu Rebeli wynika, że skoro załatwia się, to znaczy nie jest na amen przytkany. Z tą parafiną też już wczoraj myślałam, tylko jak .......... :hmmmm: :niewiem: Feluś właśnie wypija 3-ci spodek mleczka i wylizuje każdą kropelkę, która gdzieś spadła. Zaczął 4-ty :multi: Spróbuję zwiększyć dawkę pasty :hmmmm: Quote
Poświata Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 aga1215 napisał(a):Z opisu Rebeli wynika, że skoro załatwia się, to znaczy nie jest na amen przytkany. Z tą parafiną też już wczoraj myślałam, tylko jak .......... :hmmmm: :niewiem: Spróbuję zwiększyć dawkę pasty :hmmmm:Parafinę proponuję bezpośrednio strzykawką do pysia :roll:. I zwiększ dawkę pasty, bo jeśli mu się kłaki zbiły, to trzeba je najpierw rozpuścić. Ja daję kotom Malt soft, chyba jest dobra w smaku, bo zlizują ją z palca, albo prosto z tubki. Jeśli Felek protestuje przy tej co ją masz, to przy dłuższej kuracji może pomyśl o zmianie :hmmmm:? Buziaki i trzymajcie się dzielnie - oboje ! Quote
Alicja Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 [quote name='aga1215']Rebeli kocica to Felusia:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Poczytałam - jeszcze wstrzymam się z rtg, bo trzeba by jechać do N. Targu:angryy: a nie mam teraz ani kiedy ani jak ......... Z opisu Rebeli wynika, że skoro załatwia się, to znaczy nie jest na amen przytkany. Z tą parafiną też już wczoraj myślałam, tylko jak .......... :hmmmm: :niewiem: Feluś właśnie wypija 3-ci spodek mleczka i wylizuje każdą kropelkę, która gdzieś spadła. Zaczął 4-ty :multi: Spróbuję zwiększyć dawkę pasty :hmmmm: ano Felusia .........dopiero teraz pokojarzyłam imionka ;) Quote
aga1215 Posted March 3, 2008 Author Posted March 3, 2008 [quote name='Poświata']Parafinę proponuję bezpośrednio strzykawką do pysia :roll:. I zwiększ dawkę pasty, bo jeśli mu się kłaki zbiły, to trzeba je najpierw rozpuścić. Ja daję kotom Malt soft, chyba jest dobra w smaku, bo zlizują ją z palca, albo prosto z tubki. Jeśli Felek protestuje przy tej co ją masz, to przy dłuższej kuracji może pomyśl o zmianie :hmmmm:? Buziaki i trzymajcie się dzielnie - oboje ! Beatko - strzykawką do pysia nie wchodzi w grę:shake: Teraz daję Bezo-pet. Miesiąc temu dostał Duo-malt. Po łyżeczce dziennie. Prawie całą tubkę. Mieszałam z kiteKatem. Teraz nie mam z czym mieszać:roll: Już wylizał dzisiaj sporo pasty. Przy okazji kapło mi trochę na podłogę -i ...... też wylizał :multi: teraz zaszył się w jakiś kątek i śpi Quote
Poświata Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 aga1215 napisał(a):Beatko - strzykawką do pysia nie wchodzi w grę:shake: To inaczej się nie da :shake:, ale z kotami to tak właśnie jest, że za cholerę spokojnie nie podasz lekarstwa :roll::mad:, głuptasy,powinny wiedzieć że to dla ich dobra :razz:. Pamietam jak kiedyś robiłam podchody do Miluni, zeby jej podać lekarstwo w strzykawce. Już prawie zakładałam zbroję, żeby nie zostać podrapaną, zagryzioną i rozszarpaną... podchodziłam jak do jeża, a ona bez przymusu, z przyjemnością sama osobiście wylizała lekarstwo ze strzykawki, czym wprawiła mnie w osłupienie :crazyeye: aga1215 napisał(a):http://img248.imageshack.us/img248/9193/kaczusie0005btf2.jpg O kacze zaloty :cool3:, znaczy się wiosna idzie... Quote
aga1215 Posted March 4, 2008 Author Posted March 4, 2008 Dzwoniłam. To właśnie ta wetka z mężem też wetem usuwali Felkowi zęby i wtedy bardzo dokładnie ogladali, prawie do żołądka zaglądnęli. Poradziła, aby kotu dalej dawać mleko i serek, dodać pastę odżywczą i dalej obserwować. A Feluś w tzw. międzyczasie zapełnił kuwetę na miękko i lekko twardo + sporo sierści. A spieszyło mu się! Jak wróciłam z Wekim z ogrodu kuweta znowubyła zapełniona. Acha - od wczoraj nie było wrzasków. Tylko chowanie się. Najbliższy dobry aparat rtg jest za 100 km :angryy: Quote
malawaszka Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 noo jak sporo sierści wyszło to może wreszcie się oczyszcza :kciuki: Quote
aga1215 Posted March 4, 2008 Author Posted March 4, 2008 [quote name='malawaszka']noo jak sporo sierści wyszło to może wreszcie się oczyszcza :kciuki: Mam taką nadzieję. Wczoraj musiała pasta mocniej podziałać i kot się przestraszył. Poprzednia pasta chyba za słaba :hmmmm: Teraz znowu schował się i śpi. Oby na zdrowie. Było widzieć jakie mu się zrobiły oczy kiedy poczuł potrzebę! A jak nochal chodził! Mordka była przepełniona szczęściem jak wlazł do kuwety;) Quote
Alicja Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 :multi::multi::multi:to ja liczę że teraz już będzie dobrze ;) Quote
aga1215 Posted March 4, 2008 Author Posted March 4, 2008 [quote name='Alicja']:multi::multi::multi:to ja liczę że teraz już będzie dobrze ;) Trzymaj kciuki! Bo ja aż boję się pomyśleć......... Quote
Alicja Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 [quote name='aga1215']Trzymaj kciuki! Bo ja aż boję się pomyśleć......... zaciskam .....:kciuki: Quote
Poświata Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 :thumbs: ja też trzymam, mocno, bardzo mocno. Quote
aga1215 Posted March 5, 2008 Author Posted March 5, 2008 [quote name='Poświata']:thumbs: ja też trzymam, mocno, bardzo mocno. Feluś dalej siedzi w swojej "norce". Wypił 2 spodki mleka i odwiedził kuwetę. Nie wrzeszczał......... ciiiii......... Quote
malawaszka Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Feluś tak trzymaj!!!!! :kciuki: albo w sumie to nie trzymaj :evil_lol: Quote
aga1215 Posted March 5, 2008 Author Posted March 5, 2008 Dalej siedzi w "norce". Wypił kolejny spodek mleczka. Kuwety nie odwiedził:shake: ale też nie wrzeszczał............. Quote
Alicja Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 To ja trzymam :kciuki: a Felek niech nie trzyma ;) Quote
Alicja Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 [quote name='aga1215']ciiiiiiiiiiiiii...........................to ciiiiiiiiiiiiiiii.........:kciuki: Quote
Recommended Posts