Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malawaszka napisał(a):
kurde to naprawdę jakoś pechowo przechodzi ten KK - u missieek ciągle jakieś koty z KK są na tymczasie i jakos z tego wychodzą lepiej :shake:

Monika - on znowu wychodzi na dwór ( nie mam sumienia trzymać dziada w chałupie) i piernik wie, czy nie poluje na cuś :hmmmm: parę dni przed zabiegiem przywlókł do chałupy mysz i kończył ją w domu - bez specjalnych problemów:mad:
Czy on sobie czymś nie podrażnia tego przełyku?
Mój wet świeżo po operacji (wczoraj miał), nie prędko wróci, Trawnikowy w delegacji, mam problem z transportem Felka do Wetki:roll:
Gdzie ta Missieek ?????????????????????????

• 3 weeks later...
Posted

Witajcie!:multi:
Z Felkiem bz:roll: może w czwartek uda mi się wyprawić do weta........Póki co je jedynie KiteKata z cielęcinki przecieranego przez gęste druciane sitko tłuczkiem od moździerza:roll: Okazuje się, że w tej, w końcu miękkiej karmie jest kupe ostrych grudek, jakby zmielone kości :niewiem: to tałatajstwo go uraża..... Zastanawiam się, czy on nie ma wybitej szczęki :hmmmm:

Posted

Przed chwila był wet. Udało mu się oglądnąć Felkową mordkę - dziąsła ma lekko zaczerwienione, gardziołko tysz - ale leciutko na szczęście. Dostał zastrzyk na robale i zobaczymy. Powiedział, że musi przemyśleć, pewnie znowu Felek dostanie serię zastrzyków z antybiotyku.........

Posted

[quote name='aga1215']Przed chwila był wet. Udało mu się oglądnąć Felkową mordkę - dziąsła ma lekko zaczerwienione, gardziołko tysz - ale leciutko na szczęście. Dostał zastrzyk na robale i zobaczymy. Powiedział, że musi przemyśleć, pewnie znowu Felek dostanie serię zastrzyków z antybiotyku.........

[FONT=Arial]:razz::razz:...oj Feluś ....nie rób pańci przykrości :shake:...zdrowiej szybciutko ;)

[/FONT][FONT=Arial] A życzonka są tutaj
http://www.dogomania.pl/forum/showth...78#post9136678
[/FONT]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial]:razz::razz:...oj Feluś ....nie rób pańci przykrości :shake:...zdrowiej szybciutko ;)[/FONT]

[FONT=Arial]A życzonka są tutaj [/FONT]
[FONT=Arial]http://www.dogomania.pl/forum/showth...78#post9136678[/FONT]

[quote name='malawaszka']ojeju biedny Feluś nooo :( trzymam :kciuki: za powrót do zdrówka!!!!

Witajcie!
Dzięki za życzonka :buzi:

Dość już mam tej Felusiowej choroby:oops: jedzonko dostaje przecierane:mad:
a przed chwilą wypił trochę zupy grzybowej. Apetyt ma taki, że jak przecieram to usiłuje mi wyjeść spod sitka:loveu: Dyskutowałam z wetem, co to może być, on stawia na zapalenie dziąseł a ja ciągle mam robaki w głowie ;):evil_lol: i mam nadzieję, że dzisiejszy zatrzyk pomoże(wreszcie przyjął całą porcję)......... jeszcze może być "przytkany" sierścią :hmmmm: on ma stosunkowo długą a często się liże ....

Posted

Aga, a może to jednak ten uraz psychiczny? :hmmmm: Plus ewentualnie podraznione lekko dziąsła - może jak się kociamber urazi, nawet leciutko, to mu się przypomina, jak go wcześniej bolało?
No bo jaki wpływ miały by na to robaki? Gdyby to był brak apetytu to owszem. Ale piszesz, że Felek apetyt ma, tylko jedzenie musi być rozdrobnione...
Może jakiś żel przeciwbólowy do zębów by pomógł? Na pewno są takie dla zwierząt, ale nie pamiętam nazwy. Ludzkie pewnie też byłyby ok, ale mogą zwierzakowi nie smakować, bo chyba są zazwyczaj dośc intensywnie miętowo - eukaliptusowe (choć z drugiej strony koty mają czasem dziwne upodobania, może Felek akurat by zasmakował? ;)).

Ja ci się wcale nie dziwię, że masz już dość, ciągnie się to i ciągnie i w sumie wciąż nie wiadomo co jest grane :shake: Trzymajcie się mimo wszystko :)

A co słychać u Wektora? :cool3:

Posted

[quote name='asher']Aga, a może to jednak ten uraz psychiczny? :hmmmm: Plus ewentualnie podraznione lekko dziąsła - może jak się kociamber urazi, nawet leciutko, to mu się przypomina, jak go wcześniej bolało?
No bo jaki wpływ miały by na to robaki? Gdyby to był brak apetytu to owszem. Ale piszesz, że Felek apetyt ma, tylko jedzenie musi być rozdrobnione...
Może jakiś żel przeciwbólowy do zębów by pomógł? Na pewno są takie dla zwierząt, ale nie pamiętam nazwy. Ludzkie pewnie też byłyby ok, ale mogą zwierzakowi nie smakować, bo chyba są zazwyczaj dośc intensywnie miętowo - eukaliptusowe (choć z drugiej strony koty mają czasem dziwne upodobania, może Felek akurat by zasmakował? ;)).

Ja ci się wcale nie dziwię, że masz już dość, ciągnie się to i ciągnie i w sumie wciąż nie wiadomo co jest grane :shake: Trzymajcie się mimo wszystko :)

A co słychać u Wektora? :cool3:
Felek nie dość, że ma apetyt to bywa całkiem wesolutki:crazyeye::loveu:właśnie wróciliśmy z mini spacerku, w czasie którego najpierw skoczył z murku na brzozę, zlazł 2m w dół, szpula za nami, załatwienie najpilniejszych potrzeb pod sąsiedzka wiatą:evil_lol:piasek+żwirek po czy bieg sprintem na podwórko, cobyśmy go przypadkiem nie zostawili:evil_lol: Pomyślałam o robalach, bo on nie tylko w czasie jedzenia ma te ataki:angryy:
A Wekuś :hmmmm: już dobrze wie, co robi weterynarz i się troszkę obawia:roll:

• 2 weeks later...
Posted

Dzięki za życzenia :buzi:

:hmmmm: czarny pies na białym śniegu :hmmmm:
no nic, jedziemy:

Spotkanie przy płocie (mamy weekendowego sąsiada :loveu:
Monolog Krakuska

no co,nic nie powiesz?

powiem............

.................................

Berek

popatrzcie na prawe koło kosza :cool3:

Bilbergia

Dzięcioł duży

Dzwoniec jest w zielonkawy ale tu mocno oświetlony słońcem - i taki wyszedł

pan gil

Posted

[FONT=Arial]:multi::multi::multi:
WITANKO:loveu::loveu::loveu:

Widzialam Wekiego z qmplem , kffiatuszek i ptaszyska:multi::multi::multi:SUPER

Co u Felka :razz::razz:
[/FONT]

Posted

Jak zwykle wpadam w dziecinny zachwyt, jak widzę takie zdjęcia.........Jakie to cudowne, ze za pomocą aparatu można kwiaty, a swłaszcza płochliwe śliczne ptaki zobaczyć z tak bliska.

Posted

Witam w skromnych progach:multi:

Sabina1 napisał(a):
Jak zwykle wpadam w dziecinny zachwyt, jak widzę takie zdjęcia.........Jakie to cudowne, ze za pomocą aparatu można kwiaty, a swłaszcza płochliwe śliczne ptaki zobaczyć z tak bliska.

Sabinko - ja je widzę z 50 cm - mają na parapecie karmnik!
Feluś też przez szybke ogląda (czasem szybie sie łapką oberwie ;)) - przy oknie stoi szafka, na której spędza pół dnia:evil_lol:

W tym roku po raz pierwszy przyleciały kowaliki(tylko mam problem ze złapaniem ich w kadr) i dzwońce. Są też całe stada czyżyków, które mimo, że wiele mniejsze przepędzają sikorki od michy:evil_lol: Dzięcioł przylatuje o stałych porach (!)

Jutro muszę wymyć to okno, bo utytłane z obu stron:mad:

Posted

aga1215 napisał(a):
Witam w skromnych progach:multi:

W tym roku po raz pierwszy przyleciały kowaliki(tylko mam problem ze złapaniem ich w kadr) i dzwońce. Są też całe stada czyżyków,

Koniecznie pstryknij kowaliki i czyżyki, bo ja NIE WIEM jak wyglądają :placz:

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial]Aga ....zazdraszczam Ci bliskości z przyrodą ...[/FONT]
Nie ma czego, muszę częściej myć szyby :shake: ;):evil_lol:
Witaj porannie-kawusiowo:loveu:ciągle nie mogę przestawić się na Twojego nowego nicka :oops: :p

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial]Aga ....zazdraszczam Ci bliskości z przyrodą ...[/FONT]
No i znowu mi zjadło posta:mad::mad::mad:

Witaj Alu poranno-kawusiowo:multi:
Ciągle nie mogę przyzwyczaić się do Twojego nowego nicka :oops::loveu: