Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

all napisał(a):
Witaj Aga!!

Ale masz PIEKNEGO PSA!!!!!!!;)

:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

no bo ja musze z duma przyznac, ze mam wektorowego barta blizniaka:razz:-zdecydowanie ta sama rasa!!tylko ja mam troche wiecej-o ogon:lol:-inaczej byliby identyczni-przynajmniej na zdjeciach...

Witaj All!!!
Przecież Ty masz Cezara:multi: :multi: :multi:
Co u niego???????
Wiesz może co z jego siostrą????????

Alicjarydzewska napisał(a):
:razz:Aga roztopiło Was:cool3:

prawie ;) :evil_lol: rano było na wschodnimoknie 38-stopni :angryy:

Maga100 napisał(a):
hallo, jak tam żyjecie w tym gorącu? Ja poproszę wiecej zdjeć z tymi napojami chłodzącymi :evil_lol:

ponowej dostawie ;) :evil_lol:

Posted

aga1215 napisał(a):
Witaj All!!!
Przecież Ty masz Cezara:multi: :multi: :multi:
Co u niego???????
Wiesz może co z jego siostrą????????

no mam Cezara, ale przeciez nie wszyscy go znaja i wiedza..
chcialam sie tylko pochwalic wektorkowym fankom:oops:

o siostrze nie wiem nic, ale tez jestem ciekawa..
bardzo chcialabym ja poza tym zobaczyc na zywo, bo widzialam tylko ze dwie fotki...
wiec moze ja sie przejade w charakterze szofera Marki jak sie zgodzi i znajdzie czas?
zaraz cos tam u nas napisze, Ty mnie poprzesz, bo dobrze Ci to wychodzi i moze sie uda;)

Posted

all napisał(a):
no mam Cezara, ale przeciez nie wszyscy go znaja i wiedza..
chcialam sie tylko pochwalic wektorkowym fankom:oops:

o siostrze nie wiem nic, ale tez jestem ciekawa..
bardzo chcialabym ja poza tym zobaczyc na zywo, bo widzialam tylko ze dwie fotki...
wiec moze ja sie przejade w charakterze szofera Marki jak sie zgodzi i znajdzie czas?
zaraz cos tam u nas napisze, Ty mnie poprzesz, bo dobrze Ci to wychodzi i moze sie uda;)
:mad::mad::mad:jak nie znają Cezara ......a kto paluchy miętolił za jego dobry domek :razz:..................:p

Posted

HankaRupczewska napisał(a):
Aga, dostałas mojego priva ???

Wyciągam Was ze stoczterdziestejpierwszej strony ! Co jest ?

życie, Haniu - życie przypomniało sobie, że mi ostatnio troszkę pofolgowało :angryy:
dzięki za pw

Posted

Wekuś ma młodziutkiego (półtorarocznego) kolegę z Krakowa - Skipera, tylko nie wiedzieć dlaczego go ignoruje, czyżby z powodu różnicy wieku :hmmmm: :niewiem:
psie spotkanie, Skiperek popiskuje zapraszając do zabawy

Posted

aga1215 napisał(a):
Wekuś ma młodziutkiego (półtorarocznego) kolegę z Krakowa - Skipera, tylko nie wiedzieć dlaczego go ignoruje, czyżby z powodu różnicy wieku :hmmmm: :niewiem:
psie spotkanie, Skiperek popiskuje zapraszając do zabawy
:razz:pewno by nie ignorował gdyby to była koleżanka :p

Posted

Cześć Agniesiu- jak tam dzisiejsze upały?

Wektorek słodko na zdjeciach wychodzi a kwiatuszki są prześliczne - uwielbiam storczyki ale jakoś u mnie chyba nie chcą rosnać. Kiedyś miałam jednego.. pobył sobie jakis czas a potem padł :roll: może był nieszczerze dany :evil_lol:

Posted

Gosiek napisał(a):
Cześć Agniesiu- jak tam dzisiejsze upały?

Wektorek słodko na zdjeciach wychodzi a kwiatuszki są prześliczne - uwielbiam storczyki ale jakoś u mnie chyba nie chcą rosnać. Kiedyś miałam jednego.. pobył sobie jakis czas a potem padł :roll: może był nieszczerze dany :evil_lol:

Witaj Gosiu!:multi: :multi: :multi:
Może go za bardzo poiłaś? Czytałam, że takie padnięte, tylko że z przesuszenia odradzają się
Upały okrutne, ale przynajmniej nas porządnie wygrzeje:multi:

Posted

nie pamiętam czy go bardzo poiłam :oops:
to było kilka lat temu..może teraz już bym mogła je hodować bo coś się odmieniło i nawet pięknie mi rosną fiołeczki - które zawsze padały mi po kilku miesiącach :diabloti:

ale generalnie już nie mam aż takiego fioła kwiatkowego jak jeszcze kilka lat temu... wtedy ilosć donic z kwiatkami dochodziła u mnei do setki :evil_lol: a teraz pewnie około 60 mam :evil_lol:

Posted

Gosiek napisał(a):
nie pamiętam czy go bardzo poiłam :oops:
to było kilka lat temu..może teraz już bym mogła je hodować bo coś się odmieniło i nawet pięknie mi rosną fiołeczki - które zawsze padały mi po kilku miesiącach :diabloti:

one rosną w podobnych warunkach:lol:

Oto moja :multi: moja :multi: :multi: :multi: :loveu: :loveu: :loveu:

świerszcz

Gazda Felek :lol:

tornado :hmmmm::evil_lol:

Posted

aga1215 napisał(a):
one rosną w podobnych warunkach:lol:

Jakie cudne!:loveu:
Co to za kwiaty?

Posted

aga1215 napisał(a):
Aniu - to storczyk czyli orchidea -odmiana PHALAENOPSIS - prawda, że śliczny :loveu:

Boskie:loveu:
Czy to rośnie tylko w ogrodzie, czy np. na tarasie, w super ekstra donicy z nawozem też...:oops:

Posted

an3czka napisał(a):
Boskie:loveu:
Czy to rośnie tylko w ogrodzie, czy np. na tarasie, w super ekstra donicy z nawozem też...:oops:

Aniu - one rosną w specjalnie przygotowanym podłoży, najlepiej żeby też w takiej specjalnej doniczce, która wyrzuca cały nadmiar wody, bo nie wolno przelać. Do ogrodu bałabym się wstawić, bo wprawdzie potrzebuje dużo światła, ale latem słońce jest zbyt ostre.

poczytaj:

http://www.storczyki.org.pl/uprawa/az/az/Phalaenopsis/index.html

Posted

Piękny:loveu::loveu::loveu:
Miałam pięknego strorczyka chyba przez około rok. Był przez ten cały czas tak obsiany kwiatkami, że się biedak przewracał. A potem cosik sie stało (może przekwitł) i stracił swój urok, kwiatki poopadały i zmarniał:shake:

Posted

cuuuudo :loveu::loveu::loveu:

hahaha nie wytrzymałaś i kupiłaś?
moze i ja sobie kiedyś takiego zakupię :razz: skoro lubią podobne warunki do fiołków :p

Posted

bigos napisał(a):

Piękny:loveu::loveu::loveu:
Miałam pięknego strorczyka chyba przez około rok. Był przez ten cały czas tak obsiany kwiatkami, że się biedak przewracał. A potem cosik sie stało (może przekwitł) i stracił swój urok, kwiatki poopadały i zmarniał:shake:

I go wyrzuciłaś, prawda? A wyczytałam właśnie, że tak się zdarza. Odpoczywał. On potrafi się odrodzić, nawet po 2 latach. Byle go nie przelać. Przesuszenie mu nie jest groźne.

Gosiek - ano nie wytrzymałam :oops: dla przeciwwagi - życie mi ostatni daje po siedzeniu. Musiałam się nieco psychicznie wzmocnić

Posted

aga1215 napisał(a):
I go wyrzuciłaś, prawda? A wyczytałam właśnie, że tak się zdarza. Odpoczywał. On potrafi się odrodzić, nawet po 2 latach. Byle go nie przelać. Przesuszenie mu nie jest groźne.

Gosiek - ano nie wytrzymałam :oops: dla przeciwwagi - życie mi ostatni daje po siedzeniu. Musiałam się nieco psychicznie wzmocnić
:crazyeye::crazyeye: no patrz.. to ja wywaliłam niepotrzebnia w takim razie - bo zanikł sobie a pewnie by sie odrodził :placz:
ja nigdy kwiatków nie przelewam.. choć niektóre - jak fiołki - muszę wyczuć... ech :shake:

Posted

Agus, widze, ze albo masz nowy aparat albo duzo wolnego czasu. ;)
Cudne foteczki :multi: :loveu: :multi: :loveu:

Mnie sie to zdjatko bardzo podoba ([SIZE="1"]inne zostaly juz pochwalone :p ). "Nie ploszyc mi myszy ":lol:

Wektorek jak zawsze uroczy :loveu:

Posted

aga1215 napisał(a):
Aniu - one rosną w specjalnie przygotowanym podłoży, najlepiej żeby też w takiej specjalnej doniczce, która wyrzuca cały nadmiar wody, bo nie wolno przelać. Do ogrodu bałabym się wstawić, bo wprawdzie potrzebuje dużo światła, ale latem słońce jest zbyt ostre.

poczytaj:

http://www.storczyki.org.pl/uprawa/az/az/Phalaenopsis/index.html

O kurde, poważna sprawa:roll:
Nie wiem czy ja z moja "ręką" do kwiatów się nadaję:eggface:
Właśnie dziś umarł (już całkiem) mój kochany kaktus (zwany kaktusiewiczem).
Nie wiem co mu było. Normalnie opadł cały, a w doniczce i na nim było coś, jakby pleśń.
A tyle lat mi się trzymał i tak o niego dbałam:bigcry: