Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='HankaRupczewska']Aguniu, Tyle się wystałam pod tym umówionmym drzewem. I wyszło, że wystawiłaś mnie do wiatru... Zmarzłam, zjadłam i wypiłam przywiezione zapasy - i WRACAM !~PAPAPAPA :helo: Konsekwencje tej nieudanej eskapady zapamiętam na długi czas odmierzany bezlitośnie precyzyjnie zegarem nowym DEBE . :diabloti:
no wiesz :mad: to ja czekałam i czekałam, czekałam i czekałam, czekałam i czekałam, czekałam i czekałam, czekałam i czekałam, czekałam i czekałam ..
i co ?????
:-( ano Hania wzgardziła prowincją:-(

.............. po której stronie klonu stałaś???

• Replies 5.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiesz Agus. Spojrzalam na te fotke i sobie patrzylam i patrzylam :loveu:
Az przyszlo mi do glowy, ze przeciez to swietny material na avatarek. :multi:
Juz sie bralam za pisanie ale na szczescie rzucilam okiem by sprawdzic jaki masz teraz ? :evil_lol:
Uffff uniknelam gafy :oops: . Swietny wybor :klacz:

W czasie wajakacji moja Talka tak patrzyla na kota znajdujacego sie 10 metrow od niej.
Ona nie jest uwiazana :evil_lol: . Miala zakaz zblizania sie do niego wlasnie pod grozba uwiazania :lol:

Ta gruba zapetlona lina to nasz sprzet do przeciagania sie z psem.
Jest przywiazana do drzewa za pomoca grubej gumy.
Probowalismy ja nauczyc zabawy w przeciaganie bez naszego udzialu :evil_lol:

Zapomnialam dodac, powtarzajac sie zreszta po Gosi ;),
ze ponizsza fotka jest przesliczna. :loveu:
Ma piekny zestaw kolorow i ostrosc i drugi plan :multi:

Posted

[quote name='Evelina']Wiesz Agus. Spojrzalam na te fotke i sobie patrzylam i patrzylam :loveu:
Az przyszlo mi do glowy, ze przeciez to swietny material na avatarek. :multi:
Juz sie bralam za pisanie ale na szczescie rzucilam okiem by sprawdzic jaki masz teraz ? :evil_lol:
Uffff uniknelam gafy :oops: . Swietny wybor :klacz:

W czasie wajakacji moja Talka tak patrzyla na kota znajdujacego sie 10 metrow od niej.
Ona nie jest uwiazana :evil_lol: . Miala zakaz zblizania sie do niego wlasnie pod grozba uwiazania :lol:

Ta gruba zapetlona lina to nasz sprzet do przeciagania sie z psem.
Jest przywiazana do drzewa za pomoca grubej gumy.
Probowalismy ja nauczyc zabawy w przeciaganie bez naszego udzialu :evil_lol:

Zapomnialam dodac, powtarzajac sie zreszta po Gosi ;),
ze ponizsza fotka jest przesliczna. :loveu:
Ma piekny zestaw kolorow i ostrosc i drugi plan :multi:

Rety -Evuś - dzięki :buzi: - tyle przyjemności naraz

i wizyta ślicznej Talki :loveu: i pochwały :multi: :multi: :multi:

Wektor pewnie przeciągałby sam tą linkę, gdyby w ten zielony sznurek włożona była miotła :evil_lol: jako, że miotła to największy wróg psa :evil_lol:

Posted

Witaj Anetto!
Cieszę się, że Ci się Wektor podoba :multi:

leje, leje, leje.............

góry parują, ropuchy skaczą po ulicy :angryy: = znowu będzie lało:angryy:

przed chwilą Weki upolował taką jedną(jak prędko ją złapał tak prędko wypluł - fuj!!!) i teraz leży cały zapluty - a ja już pół rolki ręczników zużyłam na wyczyszczenie mu mordy

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']Piękne foty parujących gór :razz:

Trzeba było Wekiemu wypłukać morducha;)

na spacerze? musiałam na miejscu interweniować:cool1:
on tak już nie pierwszy raz - żabich udek sie mu zachciało:angryy::evil_lol:

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']Mając francuską narzeczoną musiał spróbować żabiego mięska:evil_lol:
Witajcie
Ala - no popatrz, że ja goopia na to nie wpadłam

Pika - jasne, że mu strzliła jadem:mad: Ale musi ten jad być dla niego niegroźny, bo to nie pierwszy raz się zdarzyło. Powinien przeca po pierwszym razie omijać ropuchy z daleka ....

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']Mając francuską narzeczoną musiał spróbować żabiego mięska:evil_lol:Francuskie narzeczone ropuch nie jadaja :obrazic:,
bo sa wybredne jak na francuskie pieski przystalo

Posted

[quote name='malawaszka']:hmmmm: to musi i moja ma jakieś francuskie korzenie :roll:[SIZE="1"]Tylko nie pojmuj tej francuzkosci jak sie przyjelo standardowo uwazac.
Wybrednosc Talki objawia sie jedynie wstretem (wyuczonym ;) ) do wszystkiego co jadalne i znalezione poza domem. :evil_lol:
W domu jest wszystkozerna, bo wie, ze jak nie zje to co dostala, nie ma szans na tradycyjna nagrode.
Gdy oprozni miske leci do mnie i domaga sie abym obejrzala jak pieknie zjadla.
Musze ja pochwalic, robie to z wielka wylewnoscia :lol:, i koniecznie dac jakiegos psiego lakocia.
Malenkie moze to byc, liczy sie ze pamietalam o rytuale. :lol:
Gdy nie ma ochoty na jedzenie przeskakujemy pore posilku, aby nastepny byl pochloniety z brzekiem miski :evil_lol:

Agus, ciezkie zycie psa, bo zawsze pod gorke, ale jaka kondycja sie wyrabia ? :loveu:

Posted

Ile razy dziennie je Taly?
Eva - świetna ta "nagrodowa" metoda:multi:

Weki beze mnie nie chce :shake: muszę być w pobliżu. Nawet moja obecność w mieszkaniu nie wystarcza. Muszę być obok. Jeżeli nie to przenosi się z miską tam, gdzie ja jestem. Wcale tym nie jestem zachwycona:shake:

Posted

Eve - to moja LYuna :lol: jest inaczej francuska :evil_lol:
a sposób faktycznie rewelacyjny - może go wprowadzę u niej bo u Bolusia to nei ma co - nawet suchy chleb ze smakiem wsuwa :roll:

Aga hahah ależ Wektorek towarzyski :loveu:

Posted

[quote name='aga1215'] Muszę być obok. Jeżeli nie to przenosi się z miską tam, gdzie ja jestem. Wcale tym nie jestem zachwycona:shake:

Dlaczego nie jesteś zachwycona ? Ja bym była :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='aga1215']Ile razy dziennie je Taly?
Eva - świetna ta "nagrodowa" metoda:multi:
Tali jada dwa razy dziennie, ale nie mysl, ze o stalych porach :oops:
Czasem i o 1.00 nad ranem je drugi posilek.
Bywa, ze o takiej wlasnie porze wstaje od kompa. Wtedy slychac w glosnikach "Au revoir Eva".
To moj net meskim glowem zegna sie ze mna :lol:
Tali wie, ze wreszcie bede dla niej, wiec przybiega natychmiast i w skowronkach zacheca abym poszla wreszcie do kuchni.
Daje jej co przewidzialam na dany dzien i ide sie myc ostentacyjnie zabierajac ze soba nagrodke dla niej :evil_lol:

Po kilku chwilach slysze pod drzwiami lazienki dmuchniecie i wciagniecie powietrza.
To moja psica upewnia sie czy tam jestem i domaga sie wpuszczenia.
Widok jest wtedy obledny. Z iskrami w oczach, wyraznie pokazuje cialem "chodz, no chodz szybko za mna" i autentycznie prowadzi mnie do kuchni.
Tam musze najpierw zlokalizowac miske, bo na ogol nie ma jej tam gdzie poprzednio. :lol:
Wylewnym "Ooooo jak kochany piesek slicznie zjadl, glaskaniem i drobna pieszczotka nagradzam Talke.
Wprawdzie sie bardzo cieszy, ale i tak z niecierpliwoscia czeka na psie ciasteczko, albo malenka kosteczke.
Gdy rytual sie dopelni wracam do lazienki.
Zdarza sie jej probowac pokazac mi miske po raz drugi :lol:

Wiem, ze sa miski, ktore sie nie przesuwaja, ze sa stojaki i inne cuda, ja niestety uwielbiam :oops: metalowy odglos michy szorujacej po kafelkach. :loveu:
Dla mnie jest to swoista oznaka zdrowia psiaka. :multi:

Odpukac, Tali ma juz ponad 4 lata, ale nigdy nie mialam z nia problemow wymagajacych konsultacji weta.
Widzimy sie z nim tylko podczas szczepien. :bigcool:

[quote name='aga1215']Weki beze mnie nie chce :shake: muszę być w pobliżu. Nawet moja obecność w mieszkaniu nie wystarcza. Muszę być obok. Jeżeli nie to przenosi się z miską tam, gdzie ja jestem. Wcale tym nie jestem zachwycona:shake: A to takie mile przeciez :loveu:

[SIZE="1"]Aguś, podsuwam Ci "szlaczek", ktory ma 500 pikseli, a nie 600 ;)

Posted

[quote name='Evelina']Tali jada dwa razy dziennie, ale nie mysl, ze o stalych porach :oops:
Czasem i o 1.00 nad ranem je drugi posilek.
Bywa, ze o takiej wlasnie porze wstaje od kompa. Wtedy slychac w glosnikach "Au revoir Eva".
To moj net meskim glowem zegna sie ze mna :lol:
Tali wie, ze wreszcie bede dla niej, wiec przybiega natychmiast i w skowronkach zacheca abym poszla wreszcie do kuchni.
Daje jej co przewidzialam na dany dzien i ide sie myc ostentacyjnie zabierajac ze soba nagrodke dla niej :evil_lol:

Po kilku chwilach slysze pod drzwiami lazienki dmuchniecie i wciagniecie powietrza.
To moja psica upewnia sie czy tam jestem i domaga sie wpuszczenia.
Widok jest wtedy obledny. Z iskrami w oczach, wyraznie pokazuje cialem "chodz, no chodz szybko za mna" i autentycznie prowadzi mnie do kuchni.
Tam musze najpierw zlokalizowac miske, bo na ogol nie ma jej tam gdzie poprzednio. :lol:
jakbym widziała :multi: :loveu:
[quote name='Evelina']Wylewnym "Ooooo jak kochany piesek slicznie zjadl, glaskaniem i drobna pieszczotka nagradzam Talke.
Wprawdzie sie bardzo cieszy, ale i tak z niecierpliwoscia czeka na psie ciasteczko, albo malenka kosteczke.
Gdy rytual sie dopelni wracam do lazienki.
Zdarza sie jej probowac pokazac mi miske po raz drugi :lol:

Wiem, ze sa miski, ktore sie nie przesuwaja, ze sa stojaki i inne cuda, ja niestety uwielbiam :oops: metalowy odglos michy szorujacej po kafelkach. :loveu:
Dla mnie jest to swoista oznaka zdrowia psiaka. :multi:

Odpukac, Tali ma juz ponad 4 lata, ale nigdy nie mialam z nia problemow wymagajacych konsultacji weta.
Widzimy sie z nim tylko podczas szczepien. :bigcool:

A to takie mile przeciez :loveu:

Aguś, podsuwam Ci "szlaczek", ktory ma 500 pikseli, a nie 600 ;)

Fajnie macie z Taly :multi: sprytna psica:loveu: - czy po raz drugi też dostaje przysmak?

Z tym jedzeniem koło mnie to z jednej strony rzeczywiście bardzo miłe, ale są problemy jak mnie nie ma. Na spacery też nie chce z nikim innym chodzić. Z ogrodu wraca po 5 minutach nie widzenia mnie. W zeszły piątek przez cały dzień był 5 minut w ogrodzie. Na spacerze przez cały dzień nie był :shake: Dobrze, że jest taras i że z niego łatwo sprzątnąć :oops: ;)

Dzięki za szlaczek. Nawet nie pomyślałam :oops:, że może być niewymiarowy. Ściągnięłam go z zasobów dogomanii:lol:

Posted

Tylko nie pojmuj tej francuzkosci jak sie przyjelo standardowo uwazac.
Wybrednosc Talki objawia sie jedynie wstretem (wyuczonym ;-) ) do wszystkiego co jadalne i znalezione poza domem. :evil_lol:
W domu jest wszystkozerna, bo wie, ze jak nie zje to co dostala, nie ma szans na tradycyjna nagrode.
Gdy oprozni miske leci do mnie i domaga sie abym obejrzala jak pieknie zjadla.
Musze ja pochwalic, robie to z wielka wylewnoscia :lol:, i koniecznie dac jakiegos psiego lakocia.
Malenkie moze to byc, liczy sie ze pamietalam o rytuale. :lol:
Gdy nie ma ochoty na jedzenie przeskakujemy pore posilku, aby nastepny byl pochloniety z brzekiem miski
:evil_lol:

Evelina!!! Królestwo za przepis, jak się nauczyć tego, żeby żreć tylko za nagrodę!!! :modla:

A tak w ogóle i przede wszystkim - witamy Wektorka i Wektorkową!!! :hand: Kupę lat u was nie gościłam :oops:
Księzycowa fota jest wręcz obłędna!!! :loveu:

Posted

[quote name='asher']Evelina!!! Królestwo za przepis, jak się nauczyć tego, żeby żreć tylko za nagrodę!!! :modla:

A tak w ogóle i przede wszystkim - witamy Wektorka i Wektorkową!!! :hand: Kupę lat u was nie gościłam :oops:
Księzycowa fota jest wręcz obłędna!!! :loveu:

tak daleko doszłaś? :multi: :multi: :multi:

Dobrze, że go ufociłam, bo przynajmniej tak go mogę poglądać:-( leje i leje, ulicą płynie potok, bez kaloszy nie wyjdziesz