Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
a nie robiliście wcześniej rtg? nie wyszłaby ta kula na zdjęciu?

Nie robiliśmy:shake: zresztą, nawet nie wiem, czy ktoś tu ma:roll: A teraz kolejne przysypianie:-( Wszyscy skupili się na zębach przez te kłopoty z jedzeniem:placz:

• Replies 5.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kurcze bo może trzeba by zrobić - bo to już tak długo trwa - a on w ogóle załatwiał się przez ten czas??? u niektórych kotów daje się wyczuć tą kulę normalnie paluchami macając brzuch tam gdzie są jelita - może powinnaś iść do weta i zapodać mu dopysiowo i dodoopnie parafinę - to daje poślizg i powinno mu pomóc wydalić

Posted

aga1215 napisał(a):
Witaj!
Wylazł dopiero wieczorem.
Odwiedził kuwetę i przyszedł prosić o mleczko.

Miałam wrażenie, że "saneczkuje" :hmmmm:

Acha - wylizał łapki:multi: ;) :evil_lol:

Coraz bardziej jestem przekonana, że jest przytkany kłakami, boli go od nich brzuszek i dlatego się drze. Sprawia wrażenie przestraszonego. Śpi najchętniej pod czymś.
Pozostało mi cierpliwie smarować łapki i czekać.
Areszt domowy trwa:mad:

Aguś, mam wrażenie że zatkanie kłakami wiąże się z nierobieniem kupy, a Ty wcześniej pisałaś, że po jedzeniu serków i mleka Felek ma biegunkę. Coś mi nie pasuje, ale może się mylę :hmmmm:.
Napewno podawanie pasty mu nie zaszkodzi, ale rtg przydałoby się pod tym kątem zrobić, bo może potrzebna będzie pomoc weta :roll:.
Trzymamy kciukasy, żeby wreszcie się wyjaśniło co to za cholera się Felka uczepiła i żeby poszła sobie precz:mad::angryy:.

Posted

Rebeli kocica to Felusia:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Poczytałam - jeszcze wstrzymam się z rtg, bo trzeba by jechać do N. Targu:angryy: a nie mam teraz ani kiedy ani jak .........

Z opisu Rebeli wynika, że skoro załatwia się, to znaczy nie jest na amen przytkany. Z tą parafiną też już wczoraj myślałam, tylko jak .......... :hmmmm: :niewiem:

Feluś właśnie wypija 3-ci spodek mleczka i wylizuje każdą kropelkę, która gdzieś spadła. Zaczął 4-ty :multi:

Spróbuję zwiększyć dawkę pasty :hmmmm:

Posted

aga1215 napisał(a):
Z opisu Rebeli wynika, że skoro załatwia się, to znaczy nie jest na amen przytkany. Z tą parafiną też już wczoraj myślałam, tylko jak .......... :hmmmm: :niewiem:

Parafinę proponuję bezpośrednio strzykawką do pysia :roll:.

I zwiększ dawkę pasty, bo jeśli mu się kłaki zbiły, to trzeba je najpierw rozpuścić. Ja daję kotom Malt soft, chyba jest dobra w smaku, bo zlizują ją z palca, albo prosto z tubki. Jeśli Felek protestuje przy tej co ją masz, to przy dłuższej kuracji może pomyśl o zmianie :hmmmm:?
Buziaki i trzymajcie się dzielnie - oboje !

Posted

[quote name='aga1215']Rebeli kocica to Felusia:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Poczytałam - jeszcze wstrzymam się z rtg, bo trzeba by jechać do N. Targu:angryy: a nie mam teraz ani kiedy ani jak .........

Feluś właśnie wypija 3-ci spodek mleczka i wylizuje każdą kropelkę, która gdzieś spadła. Zaczął 4-ty :multi:

ano Felusia .........dopiero teraz pokojarzyłam imionka ;)

Posted

[quote name='Poświata']Parafinę proponuję bezpośrednio strzykawką do pysia :roll:.

I zwiększ dawkę pasty, bo jeśli mu się kłaki zbiły, to trzeba je najpierw rozpuścić. Ja daję kotom Malt soft, chyba jest dobra w smaku, bo zlizują ją z palca, albo prosto z tubki. Jeśli Felek protestuje przy tej co ją masz, to przy dłuższej kuracji może pomyśl o zmianie :hmmmm:?
Buziaki i trzymajcie się dzielnie - oboje !

Beatko - strzykawką do pysia nie wchodzi w grę:shake:
Teraz daję Bezo-pet. Miesiąc temu dostał Duo-malt. Po łyżeczce dziennie. Prawie całą tubkę. Mieszałam z kiteKatem.
Teraz nie mam z czym mieszać:roll:
Już wylizał dzisiaj sporo pasty. Przy okazji kapło mi trochę na podłogę -i ...... też wylizał :multi: teraz zaszył się w jakiś kątek i śpi

Posted

aga1215 napisał(a):
Beatko - strzykawką do pysia nie wchodzi w grę:shake:
To inaczej się nie da :shake:, ale z kotami to tak właśnie jest, że za cholerę spokojnie nie podasz lekarstwa :roll::mad:, głuptasy,powinny wiedzieć że to dla ich dobra :razz:.
Pamietam jak kiedyś robiłam podchody do Miluni, zeby jej podać lekarstwo w strzykawce.
Już prawie zakładałam zbroję, żeby nie zostać podrapaną, zagryzioną i rozszarpaną... podchodziłam jak do jeża, a ona bez przymusu, z przyjemnością sama osobiście wylizała lekarstwo ze strzykawki, czym wprawiła mnie w osłupienie :crazyeye:

aga1215 napisał(a):
http://img248.imageshack.us/img248/9193/kaczusie0005btf2.jpg

O kacze zaloty :cool3:, znaczy się wiosna idzie...

Posted

Dzwoniłam. To właśnie ta wetka z mężem też wetem usuwali Felkowi zęby i wtedy bardzo dokładnie ogladali, prawie do żołądka zaglądnęli. Poradziła, aby kotu dalej dawać mleko i serek, dodać pastę odżywczą i dalej obserwować.
A Feluś w tzw. międzyczasie zapełnił kuwetę na miękko i lekko twardo + sporo sierści. A spieszyło mu się! Jak wróciłam z Wekim z ogrodu kuweta znowubyła zapełniona.
Acha - od wczoraj nie było wrzasków. Tylko chowanie się.
Najbliższy dobry aparat rtg jest za 100 km :angryy:

Posted

[quote name='malawaszka']noo jak sporo sierści wyszło to może wreszcie się oczyszcza :kciuki:
Mam taką nadzieję. Wczoraj musiała pasta mocniej podziałać i kot się przestraszył. Poprzednia pasta chyba za słaba :hmmmm:
Teraz znowu schował się i śpi. Oby na zdrowie.

Było widzieć jakie mu się zrobiły oczy kiedy poczuł potrzebę! A jak nochal chodził! Mordka była przepełniona szczęściem jak wlazł do kuwety;)

Posted

[quote name='Poświata']:thumbs: ja też trzymam, mocno, bardzo mocno.
Feluś dalej siedzi w swojej "norce". Wypił 2 spodki mleka i odwiedził kuwetę.
Nie wrzeszczał......... ciiiii.........