Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hey,
chcę w najbliższym czasie kupić szelki typu SLED dla mojego sheltika. Zastanawiam się jaką firmę wybrać, na razie myślałam o ManMacie, Hifice i 3rd-pole, tylko nie wiem jak z rozmiarami. I tu kilka pytań:
1. Jak dobrze zmieżyć psa?
2. Jakie wymiary mają dokładnie szelki ManMata rozmiar Small
3. Jakie są rozmiary 3rd-Pole?

Mam nadzieje, że pomożecie?

Posted

Mierzysz ( bo takie parametry są podawane zwykle w "rozmiarówce") obwód w karku i długość grzbietu.
Jednak ze względu na złożoną budowę tego typu szelek, brak , lub niewielki zakres regulacji i fakt, że w nich pies pracuje( ciagnie) a więc muszą byc [U]idealnie[/U] dopasowane- odradzam kupowanie bez przymierzenia ich na psiaku.

Posted

a w Warszawie nie masz dobrego zoologa żeby zmierzyć na psie?
W końcu kupować tam nie musisz a już będziesz wiedziała jak firma i jaki rozmiar i wtedy w necie zamówisz na pewniaka;)

Posted

Gdzie ja znajdę zoologa co ma sled'y... I to jeszcze w takim małym rozmiarze...
Nie wiem czy nie zaryzykować i nie kupić z Hificy na wymiar... Bo ManMata się boje - mniejsze prawdopodobieństwo, ze będzie ok...

Posted

Dlaczego Manmata sie boisz?
Ja słyszałam zupełnie dobre opinie o tych wyrobach.
[URL="http://manmat.prv.pl/"]tu[/URL] jest link i kontakt z producentem - mozna zadzwonić i obgadać szczegóły zamówienia ( ponoć lepiej dzwonić niż pisać;) - nie wiem sama nie zamawiałam, jestem samowystarczalna:evil_lol:)

Posted

Tz. boje się co do rozmiaru. Hifika jest na zamówienie więc chyba prędzej rozmiar dobry będzie...
Na pełnej-misce jest napisane tylko: [I]Rozmiar S odpowiada odwodowi karku od 35 do 40cm. [/I]I nie wiem czy na długość będą ok...

Posted

dlatego podałam Ci ten link bo tam można zamówić na wymiar a że Twój pies nie jest typowym "pociągowcem" dobrać coś gotowego może być trudno.
I masz świadomość że takie szelki [U]nadają się tylko do konkretnej pracy[/U]? - na spacerek do parku absolutnie się nie sprawdzą a pies Ci z nich po prostu wyjdzie;)

Posted

[quote name='taks']dlatego podałam Ci ten link bo tam można zamówić na wymiar a że Twój pies nie jest typowym "pociągowcem" dobrać coś gotowego może być trudno.
I masz świadomość że takie szelki [U]nadają się tylko do konkretnej pracy[/U]? - na spacerek do parku absolutnie się nie sprawdzą a pies Ci z nich po prostu wyjdzie;)[/quote]
Tak wiem, że to nie są szelki na spacerek po parku. Po prostu Ghan często ciągnie mnie na rolkach i próbujemy też roweru etc. Często też biegamy. Dla tego pomyślałam właśnie o sledach :razz:
Nie zauważyłam, że tam można zamówić na wymiar :oops: