Dogha Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Hey, chcę w najbliższym czasie kupić szelki typu SLED dla mojego sheltika. Zastanawiam się jaką firmę wybrać, na razie myślałam o ManMacie, Hifice i 3rd-pole, tylko nie wiem jak z rozmiarami. I tu kilka pytań: 1. Jak dobrze zmieżyć psa? 2. Jakie wymiary mają dokładnie szelki ManMata rozmiar Small 3. Jakie są rozmiary 3rd-Pole? Mam nadzieje, że pomożecie? Quote
taks Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Mierzysz ( bo takie parametry są podawane zwykle w "rozmiarówce") obwód w karku i długość grzbietu. Jednak ze względu na złożoną budowę tego typu szelek, brak , lub niewielki zakres regulacji i fakt, że w nich pies pracuje( ciagnie) a więc muszą byc [U]idealnie[/U] dopasowane- odradzam kupowanie bez przymierzenia ich na psiaku. Quote
Dogha Posted September 24, 2009 Author Posted September 24, 2009 kurcze, to będę miała problem z przymierzeniem... Bo musiała bym czekać na czechy w przyszłym roku... Quote
taks Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 a w Warszawie nie masz dobrego zoologa żeby zmierzyć na psie? W końcu kupować tam nie musisz a już będziesz wiedziała jak firma i jaki rozmiar i wtedy w necie zamówisz na pewniaka;) Quote
Dogha Posted September 24, 2009 Author Posted September 24, 2009 Gdzie ja znajdę zoologa co ma sled'y... I to jeszcze w takim małym rozmiarze... Nie wiem czy nie zaryzykować i nie kupić z Hificy na wymiar... Bo ManMata się boje - mniejsze prawdopodobieństwo, ze będzie ok... Quote
taks Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Dlaczego Manmata sie boisz? Ja słyszałam zupełnie dobre opinie o tych wyrobach. [URL="http://manmat.prv.pl/"]tu[/URL] jest link i kontakt z producentem - mozna zadzwonić i obgadać szczegóły zamówienia ( ponoć lepiej dzwonić niż pisać;) - nie wiem sama nie zamawiałam, jestem samowystarczalna:evil_lol:) Quote
Dogha Posted September 24, 2009 Author Posted September 24, 2009 Tz. boje się co do rozmiaru. Hifika jest na zamówienie więc chyba prędzej rozmiar dobry będzie... Na pełnej-misce jest napisane tylko: [I]Rozmiar S odpowiada odwodowi karku od 35 do 40cm. [/I]I nie wiem czy na długość będą ok... Quote
taks Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 dlatego podałam Ci ten link bo tam można zamówić na wymiar a że Twój pies nie jest typowym "pociągowcem" dobrać coś gotowego może być trudno. I masz świadomość że takie szelki [U]nadają się tylko do konkretnej pracy[/U]? - na spacerek do parku absolutnie się nie sprawdzą a pies Ci z nich po prostu wyjdzie;) Quote
Dogha Posted September 24, 2009 Author Posted September 24, 2009 Już widzę... ManMaty będą za długie.. o 10cm... :roll: Chyba zostaje mi tylko Hifica :shake: Quote
Dogha Posted September 24, 2009 Author Posted September 24, 2009 [quote name='taks']dlatego podałam Ci ten link bo tam można zamówić na wymiar a że Twój pies nie jest typowym "pociągowcem" dobrać coś gotowego może być trudno. I masz świadomość że takie szelki [U]nadają się tylko do konkretnej pracy[/U]? - na spacerek do parku absolutnie się nie sprawdzą a pies Ci z nich po prostu wyjdzie;)[/quote] Tak wiem, że to nie są szelki na spacerek po parku. Po prostu Ghan często ciągnie mnie na rolkach i próbujemy też roweru etc. Często też biegamy. Dla tego pomyślałam właśnie o sledach :razz: Nie zauważyłam, że tam można zamówić na wymiar :oops: Quote
Recommended Posts