daga10011 Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 JustynaJK napisał(a):ręce opadają a czemu to rece opadaja??Bo nie rozumiem...Wystawy planuje sie naprzod -ja np zaplanowalam grudziadz i inowroclaw ,oplacilam jedna wystawe psa ktory jest moja wspolwlasnoscia a mial przyjechac do mnie z osoba ktora stwierdzila ze na 2 wystawy jej sie oplaca jechac a na jedna nie-tym samym jestem bez transportu,musze oplacic wystawe na grudziadz i inowroclaw za 2 psy a nie pojawie sie na zadnej:roll:..ja wiem ze zaloba narodowa i tragedia ale na kasie nie spie i spkojnie moglam kwote ta przeznaczyc na inne cele a tu zaplace z glupia frant 280 czy wiecej zl za nic -bo nie mam jak sie dostac na inowroclaw a zglosilam 2 psy ,grudziadz przelozono i mi akurat ten termin nie pasuje bo bede po kryciu suki i mam zasade ze wtedy psow zadnych innych nie wystawiam zeby nie przywlokly mi do domu zadnej choroby :roll:..I wszystko rozumiem ale wystawa to nie imprezka do zabawy ,ludzie maja plany hodowlane-zaloba zaloba ale moze by tak zostawic to osobom uczestniczacym w tym??Jak ktos sie poczuwa to moze nie jechac na wystawe ale dlaczego do diabla kazdy ma brac udzial w tym??Zaznaczam ze bardzo mi zal rodzin ofiar katastrofy i byla to tragiczna katastrofa ale zycie toczy sie dalej niestety ...Jak mi Babcia umarla to na wystawe nie pojechalam ale to byl MOJ WYBOR,MOJA ZALOBA.. Mozecie mnie zjesc -cala sobote mialam dola i niedziele z powodu katastrofy ale nie widze powodu odwolywania wystaw :oops: Quote
Agonia Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 nie no przesadzaja ;/ wystawa powinna sie odbyc - ktos slusznie zauwazyl ze takie przedluzanie zaloby jest sztuczne Quote
Różyczka Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 [FONT=Times New Roman]Zuza i Noddy mamy Twoje zgłoszenie [/FONT] [FONT=Times New Roman]Błyskotka jeśli wystawa się nie odbędzie to oddamy Ci pieniądze. Nie martw się z Twoimi, czy kogokolwiek pieniędzmi nikt „na Karaiby nie zwieje”:evil_lol:[/FONT] [FONT=Times New Roman]Wierz lub nie, ale osoby, które włożyły mnóstwo czasu w zorganizowanie wszystkiego bardzo by chciały, żebyś Ty i reszta wystawców wystawiła swoje psy.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Niestety już organizatorzy nie mają nic dogadania w tej sprawie:angryy::angryy::angryy:, bo gdyby to od Nich zależało to obie wystawy odbyłyby się w planowanym terminie. Jak zresztą myśleliśmy do wczesnego popołudnia.[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman]Na razie to sobotnie wystawy stoją pod znakiem zapytania, ale kto wie nadgorliwość po nie których może nie znać granic.[/FONT] Quote
Zuza i Noddy Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Cytat ze strony oddziału Tymczasowy Zarząd Związku Kynologicznego w Polsce, Oddział w Częstochowie uprzejmie informuje, że XXXVII Krajowa Wystawa Psów Rasowych zaplanowana na 18.04.2010 odbędzie sie w powyższym terminie. Komunikat w sprawie Wystaw zaplanowanych na 17.04.2010 podany będzie do wiadomości anjpóźniek w czwartek. W wypadku konieczności odwołania sobotnich Wystaw opłaty będą zwrócolne. Dzięki Różyczka ;) Quote
Różyczka Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 [FONT=Times New Roman]Za Pana sędziego Króla będzie sędziował Pan Kot[/FONT] [FONT=Times New Roman]Nie ma za co :)[/FONT] [FONT=Times New Roman]Wiem Zuza i Noddy, że dałaś wyżej cytat, ale bardziej widocznie będzie chyba w ten sposób :) [/FONT] [FONT=Times New Roman]Wystawa niedzielna odbędzie się w planowanym terminie !!!!!![/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman]Do środy powinien ukazać się na stronie plan sędziowania[/FONT] Quote
Shaluka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Dzięki za informacje, do mnie zgloszenie też już doszło. W takim razie spokojnej i dobrej drogi, do zobaczenia w niedziele. :) Quote
A priori Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Shaluka napisał(a):Dzięki za informacje, do mnie zgloszenie też już doszło. W takim razie spokojnej i dobrej drogi, do zobaczenia w niedziele. :) Z tego co podaja do wiadomości publicznej wynika,że pogrzeb pary prezydenckiej odbędzie się w niedziele. I z tego powodu wystawa chyba może się nie odbyć, prawda? Quote
aga616 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 A priori napisał(a):Z tego co podaja do wiadomości publicznej wynika,że pogrzeb pary prezydenckiej odbędzie się w niedziele. I z tego powodu wystawa chyba może się nie odbyć, prawda? no dokłanie - kurcze - a już tak się ucieszyłam że wystawa się odbędzie....:-( Quote
Shaluka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 moze jednak nie, moze da rade by sie odbyla, my strasznie potrzebujemy tez wystawy :((((((((((((( Quote
Gosia9712P Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Ja też wybiera się na wystawę, ale tylko jako widz ;) Quote
JustynaJK Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 dzisiejsza informacja o pogrzebie w niedzielę może zmienić decyzję związku co do niedzielnej wystawy Quote
Błyskotka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 [quote name='Różyczka'] jeśli wystawa się nie odbędzie to oddamy Ci pieniądze. Nie martw się z Twoimi, czy kogokolwiek pieniędzmi nikt „na Karaiby nie zwieje”:evil_lol: Wiem, wiem ;) [quote name='Różyczka'][FONT=Times New Roman]Wierz lub nie, ale osoby, które włożyły mnóstwo czasu w zorganizowanie wszystkiego bardzo by chciały, żebyś Ty i reszta wystawców wystawiła swoje psy.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Niestety już organizatorzy nie mają nic dogadania w tej sprawie:angryy::angryy::angryy:, bo gdyby to od Nich zależało to obie wystawy odbyłyby się w planowanym terminie. Jak zresztą myśleliśmy do wczesnego popołudnia.[/FONT] Wiem o tym doskonale. Quote
Shaluka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Oby jednak nie odwołali... Mi sie wydaje, ze najlepiej by zrobili gdyby nie odwolali, a na samej wystawie, poprostu zrobic przerwe na moment samego pogrzebu, uczic to kilkoma minutami ciszy i w ten sposob sie zjednoczyc. Napewno to bedzie wiecej, niz niejedna osoba by zrobila w domu. Quote
Jagoodka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Info ze strony: W związku z pogrzebem Pary Prezydenckiej i ceremoniami żałobnymi decyzją Prezydium Zarządu Głównego ZKwP wszystkie wystawy organizowane w Oddziale Częstochowskim w dniach 17.04-18.04.2010 zostają odwołane. Informacje o przewidywanym terminie organizacji wystaw zostaną ogłoszone na naszej stronie. Quote
Błyskotka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 No to teraz pozostaje tylko czekać na informacje o nowym terminie wystaw albo o całkowitym ich odwołaniu. Znając życie pewnie termin pokryje mi się z innymi wystawami na które już zgłosiłam. Quote
gidelskie-psy Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Błyskotka napisał(a):No to teraz pozostaje tylko czekać na informacje o nowym terminie wystaw albo o całkowitym ich odwołaniu. Znając życie pewnie termin pokryje mi się z innymi wystawami na które już zgłosiłam. Na stronie głownej info Decyzją zarządu Głównego wszystkie wystawy z dn 17 i 18 kwietnia odwołane.... Quote
aniaDark Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Czyli jednak... a ponoć nawet Opole stoi pod znakiem zapytania :( Quote
panienkabubu Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Mam nadzieję, że będzie możliwość zrezygnowania z udziału wystawy (łącznie ze zwrotem kosztów) w momencie kiedy terminy się nałożą z inną wystawą - przecież nie tylko do Polski jeździmy. Zgłosiłam trzy psy... Cholerka :( Kiedy można spodziewać się ostatecznej informacji czy wystawy zostaną odwołane czy przełożone? Nie wiem czy zgłaszać na inne w zastępstwie za tą. Oczekuję odpowiedzi, bo terminy gonią....... Quote
Shetanka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 ze strony oddziału: W związku z pogrzebem Pary Prezydenckiej i ceremoniami żałobnymi decyzją Prezydium Zarządu Głównego ZKwP wszystkie wystawy organizowane w Oddziale Częstochowskim w dniach 17.04-18.04.2010 zostają odwołane. Informacje o przewidywanym terminie organizacji wystaw zostaną ogłoszone na naszej stronie. Quote
aniaDark Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 ja też mam nadzieję, że oddział częstochowski szybko wymyśli coś sensownego - ja co prawda miałam do opłacenia jednego psa, ale mimo wszystko i choćby ze względu na terminy zgłaszania na inne wystawy... Quote
vpassione Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Różyczko, jak tylko będziesz coś wiedzieć na temat przełożenia/odwołania wystawy, to informuj tutaj(na razie wiadomo tylko, że 18.04 się nie odbędzie). Będzie możliwość rezygnacji i zwrotu kosztów? Jeśli w przypadku przełożenia termin nam nie spasuje to będę pewnie zgłaszać gdzie indziej. Tylko pierw chciałabym wiedzieć co ostatecznie postanowią z tą wystawą. Quote
Agonia Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Tylko prosze ZK Czestochowa zeby nie odwineli numeru takiego jak z NDM gdzie potracaja za katalog po ktory samemu trzeba przyjechac.... mam gdzies katalog ktory mi juz nie potrzebny... Mam pytanie, a co z osobami ktore porobily platne rezerwacje za hotele? ZK zwroci im koszty poniesione w zwiazku z odwolaniem wystaw?? Quote
Różyczka Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 [FONT=Times New Roman]Zarząd Główny odwołał wystawy [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Po zebraniu tymczasowego Zarządu oddziału zostaną podane do publicznej wiadomości informacje o dalszym postępowaniu (zwrot pieniędzy, w jaki sposób, itp.). Informacje powinny ukazać się pod koniec tygodnia na stronie oddziału lub na początku przyszłego.[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Zapewniam Was, że dla nas to również ogromny kłopot i cała praca została „wywalona do kosza” dzięki „odgórnej” decyzji.[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman]Agonia nie sądzę, że będzie zwrot kosztów ze rezerwacje w hotelach. To pytanie do ZG, bo to on odwołał wystawę. My musieliśmy się podporządkować.[/FONT][FONT=Times New Roman] [/FONT] Quote
Recommended Posts