Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 351
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Różyczka'][FONT=Times New Roman]Zuza i Noddy oczywiście, że jest możliwość.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Berta2008 nie ma za co i mam nadzieję, że wyjaśni się wcześniej[/FONT]
To ja bym prosiła o siebie, Zuzanna Ligocka.

Posted

No, nam za tydzień też by odpadało przez zjazd na studiach...
Różyczko (serio dzięki, bo wiele to pomaga, a jest naprawdę mało ludzi, którym tak się chce) orientujesz się czy będzie wiadome kolejność ras w ringu? To ciutkę jak coś też pomaga w określeniu czasu na dotarcie ;)
No i poza tym grzecznie czekamy na jak najszybsze nowiny :)

Posted

Shaluka napisał(a):
No, nam za tydzień też by odpadało przez zjazd na studiach...
Różyczko (serio dzięki, bo wiele to pomaga, a jest naprawdę mało ludzi, którym tak się chce) orientujesz się czy będzie wiadome kolejność ras w ringu? To ciutkę jak coś też pomaga w określeniu czasu na dotarcie ;)
No i poza tym grzecznie czekamy na jak najszybsze nowiny :)

O ile dobrze pamiętam to rok temu była kolejność.

Posted

[FONT=Times New Roman]Shaluka na planie sędziowania będzie numer ringu, sędzia i niżej rasa, psy, poszczególne klasy (ilość psów), suki, poszczególne klasy i kolejna rasa, itd.. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]W przybliżeniu będzie można sobie obliczyć czas. Oczywiście trzeba uwzględnić różne tempo sędziowania i ewentualne braki w klasach jak ktoś nie dojedzie !!![/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jeśli tylko mogę w czymś pomóc to żaden problem :)[/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Zuza i Noddy dam znać. Jeśli było zgłaszane mailowo na MP to nie powinno być problemu. Gorzej jak na zgłoszeniu gdzieś tam był dopisek, że pies idzie na Młodego Prezentera z daną osobą.[/FONT]

Posted

[quote name='Różyczka'][FONT=Times New Roman]Shaluka na planie sędziowania będzie numer ringu, sędzia i niżej rasa, psy, poszczególne klasy (ilość psów), suki, poszczególne klasy i kolejna rasa, itd.. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]W przybliżeniu będzie można sobie obliczyć czas. Oczywiście trzeba uwzględnić różne tempo sędziowania i ewentualne braki w klasach jak ktoś nie dojedzie !!![/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jeśli tylko mogę w czymś pomóc to żaden problem :)[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Zuza i Noddy dam znać. Jeśli było zgłaszane mailowo na MP to nie powinno być problemu. Gorzej jak na zgłoszeniu gdzieś tam był dopisek, że pies idzie na Młodego Prezentera z daną osobą.[/FONT]
Mailem wysyłałam, bo zgłaszałam tylko siebie do MP, ale lepiej sprawdzić bo w tamtym roku jeszcze coś musiałam dosłać, rodowód bodajże, czy coś takiego.

Posted

Żałoba narodowa trwa do piątku. Jednak zk Częstochowa podała wiadomość, że w związku z wczorajszymi okolicznościami będą informować co z wystawami w przyszły weekend. (info na stronie)

Posted

Droga Różyczko mam do ciebie pewną prośbę, otóż do Częstochowy w niedzielę dojeżdżam pociągiem. W internecie znalazłam info że najbliżej do campingu byłoby z dworca pkp- stradom. Czy wiesz może jakim autobusem mogłabym się dostać potem na teren wystawy? Albo ile spod dworca kosztowałaby taxi na wystawę? Czy może byłoby lepiej wysiąść na dworcu głownym?
Będę wdzięczna za wszelką pomoc :)
Ania

Posted

[quote name='Merrick']Droga Różyczko mam do ciebie pewną prośbę, otóż do Częstochowy w niedzielę dojeżdżam pociągiem. W internecie znalazłam info że najbliżej do campingu byłoby z dworca pkp- stradom. Czy wiesz może jakim autobusem mogłabym się dostać potem na teren wystawy? Albo ile spod dworca kosztowałaby taxi na wystawę? Czy może byłoby lepiej wysiąść na dworcu głownym?
Będę wdzięczna za wszelką pomoc :)
Ania
Merrick ja w tamtym roku jechałam też pociagiem z Katowic i wysiadałam na dworcu głównym - a później spacerek na wystawę, niecałe pół godzinki - jak dla mnie w sam raz, żeby wysikać i odstresować piesa po podróży :) A idzie sie całkiem przyjemnie - więc zachęcam do spacerku :)

Posted

[FONT=Times New Roman]Proszę czytajcie również poprzednie strony większość informacji już tam jest. Jeśli nie będzie to postaram się udzielić informacji.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Merrick[/FONT]
[FONT=Times New Roman]W tym aspekcie to zawsze była ze mnie kiepska pomoc, ale zakładając, że „lepszy rydz niż nic”[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Mapka, gdzie znajduje się miejsce wystawy (na mapie „przesuwać się w prawo do zobaczenia Al.N.M.P.):[/FONT]
[FONT=Times New Roman]http://maps.google.pl/maps?hl=pl&ie=UTF8&q=Camping+Ole%C5%84ka,+Cz%C4%99stochowa&fb=1&gl=pl&hq=Camping+Ole%C5%84ka,&hnear=Cz%C4%99stochowa&view=map&cid=4861806627959739180&iwloc=A&ved=0CCUQpQY&sa=X&ei=PyPCS4jBNcOh_AaE5KCADA[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Z Częstochowy Osobowej (Głównej) można dostać się:[/FONT]
[FONT=Wingdings]ü [/FONT][FONT=Times New Roman]taksówką – trzeba wyjść od strony tramwaju, żeby było mniej kilometrów. Niestety, kto jest najtańszy nie wiem. Jak nie zapomnę popytam ile by to kosztowało.[/FONT]
[FONT=Wingdings]ü [/FONT][FONT=Times New Roman]autobusem i tak trzeba by dojść kawałek (3-5 minut) do Al.N.M.P II i wsiąść w 18 (ul.Oleńki) lub 11 (św.Barbary-Szpital i podejść)[/FONT]
[FONT=Times New Roman]strona MPK:[/FONT]
[FONT=Times New Roman]http://www.mpk.czest.pl/int_rozkl/[/FONT]
[FONT=Wingdings]ü [/FONT][FONT=Times New Roman]można również pieszo – dłuższy (?) spacer (wejść w ul. Kopernika również jak wychodzi się od strony tramwaju i iść przed siebie [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman], później niestety uliczkami koło Jasnej Góry, ale to można na mapie wybrać sobie)[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Ze Stradomia to chyba pieszo (ok.25 minut), bo to już blisko. Na mapie musisz patrzeć w dół ul. Generała Kazimierza Pułaskiego lub Al. Bohaterów Monte Cassino. Z dworca w Pułaskiego potem św.Barbary i dalej uliczkami.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Autobusem nie za bardzo można by chyba 22, 33, ale trzeba by z połowę drogi dojść do św. Augustyna.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jak będzie, coś nie jasne to pytać [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman]. Niestety jedni mają dar wyjaśniania inni nie :([/FONT]

Posted

Jagoodko i Różyczko :) wielkie dzięki za tak szybką odpowiedź, posłucham rad i pewnie przejdę się spacerkiem, Tamlinowi przed wystawą to wyjdzie tylko na dobre ;)

Posted

Ja rozumiem, ze to wielka tragedia, jednak mysle, ze to byloby troche sztuczne takie przeciaganie zaloby..
Mysle, ze wystawa się powinna odbyć, chocby dlatego, ze juz tyle ludzie zrobili pod nia, a i to bedzie dobrym oderwaniem sie od czarnych mysli..
Pozdrawiam i czekam na nowiny.

Posted

Agonia napisał(a):
Żałoba narodowa trwa do piątku. Jednak zk Częstochowa podała wiadomość, że w związku z wczorajszymi okolicznościami będą informować co z wystawami w przyszły weekend. (info na stronie)

no jednak do soboty podobno .
mnie tez interesuje to ale wystawa w grudziadzu w sobote:roll:

Posted

daga10011 napisał(a):
no jednak do soboty podobno .
mnie tez interesuje to ale wystawa w grudziadzu w sobote:roll:

w sobotę ma się odbyć ponoć pogrzeb, więc pewnie wystawa zostanie odwołana??
a niedzielna się odbędzie?? kurcze, mam nadzieję że tak...:roll:

Posted

Niedzielna wystawa powinna się odbyć, sobotnia natomiast stoi pod znakiem zapytania, bo jedna z osób, które zginęły w katastrofie lotniczej była honorowym obywatelem miasta i ma być pochowana w Częstochowie tylko nie wiadomo jeszcze kiedy. Prezydent miasta może ogłosić więc dodatkowy dzień żałoby.

Posted

Błyskotka napisał(a):
Ja też mam ogromną nadzieję że wystawa się odbędzie.
A jak się nie odbędzie to niech tak jak Legionowo oddają kasę !!!

ja mysle ze te wykrzykniki sa niepotrzebne bo napewno na smierci 96 osob nikt nie bedzie chcial zarabiac i napewno oddadza ci pieniadze tak jak legionowo.

ale oczywiscie cichutko mam nadzieje ze wystawa sie odbedzie

Posted

K&A napisał(a):
Niedzielna wystawa powinna się odbyć, sobotnia natomiast stoi pod znakiem zapytania, bo jedna z osób, które zginęły w katastrofie lotniczej była honorowym obywatelem miasta i ma być pochowana w Częstochowie tylko nie wiadomo jeszcze kiedy. Prezydent miasta może ogłosić więc dodatkowy dzień żałoby.

i będzie to słuszna decyzja

jak będzie coś wiadomo,proszę piszcie bo wybierałam się w niedzielę

Posted

Nad czym opadają ? Nad tym że jeśli wystawa się nie odbędzie wystawcy mają prawo dostać wpłacone pieniądze ?
Owszem jeśli urząd miasta zarządzi że wystawy ma nie być to związek nie będzie miał nic do powiedzenia a my nie będziemy mogli mieć pretensji do związku.

P.S Potwierdzenie doszło.