Jump to content
Dogomania

Futrzak Smolinosek i przyjaciele ;-)

Recommended Posts

Posted

Hi hi w zasadzie tak ale jak wujek ją przyniósł to była czarna z klapiastymi uszkami, dopiero potem robiła się coraz bardziej podobna do mojego wymarzonego ideału ;););)

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT="Georgia"]Wspaniałe opowieści ! Ciekawe, wzruszające i fajnie się je czyta ... :multi::multi:
Mogłabyś zostać powieściopisarką :evil_lol::evil_lol:
[/FONT]

[SIZE="3"]
[FONT="Courier New"]
http://halgre.posadzdrzewo.pl[/FONT]

Posted

[quote name='halgre'][FONT=Georgia]Wspaniałe opowieści ! Ciekawe, wzruszające i fajnie się je czyta ... :multi::multi:
Mogłabyś zostać powieściopisarką :evil_lol::evil_lol:
[/FONT]

****************************** [FONT=Courier New]

Powieściopisarka hi hi dobre :evil_lol: ale super że się historyjki podobają :lol:

[quote name='tonacja']Witamy, wróciliśmy z dalekich ciepłych krajów, gdzie przeczekaliśmy zimę :)
Piękna historia... stęskniłam się za Twoimi opowieściami :)
Oooo jak miło że wróciłaś, widziałam w galerii jak Twój potwór wyrósł i obrósł jest prześliczny :loveu:

Posted

strasznie fajnie się czyta takie historie.i pierwsza i druga poruszająca.
a Mikusia na zdjęciu ze szczerym uśmiechem pilnującym serka mnie rozwaliła:)

Posted

ames napisał(a):
strasznie fajnie się czyta takie historie.i pierwsza i druga poruszająca.
a Mikusia na zdjęciu ze szczerym uśmiechem pilnującym serka mnie rozwaliła:)

Taaak ten jej diabełkowy uśmiech każdego powalał, a do pilnowania była pierwsza, to była jej pasja cokolwiek by to nie było zabawka, kość, jedzenie ale najbardziej pilnowała i broniła mojej mamy jak spała, wtedy nikt nie mógł się do niej zbliżyć - wyobraź sobie zadowolenie mojego taty jak chciał się położyć spać i nie mógł się położyć na łóżku, bo małemu diabełkowi włączyło się pilnowanie mamy hi hi :diabloti:

Tekla64 napisał(a):
Fajnie tak powspominac.....
swietne historie i super ze sa zdjecia do ilustracji.....
witam wiosennie!!!!

Szkoda tylko, że tych zdjęć tak mało no i kiepskiej jakości bo skanera brak więc, że tak powiem są to fotki zrobione z fotki :roll:

Nikita89 napisał(a):
Fajny piesek, faktycznie przypominał ideał nawet :) Fajna sunia :D Widzę że wiele miłych wspomnień z nią wiążecie :) Masz jeszcze coś w zanadrzu? ^^

Oj tak masa świetnych wspomnień szczególnie, że to straszna zadziora była więc było i wesoło i niebezpiecznie, bo z małej była iście wybuchowa mieszanka :evil_lol:

*anusia&ajlu* napisał(a):
ale dlugo nie zagladalam do was, ale nadrobilam wszystko :D
te metamorfozy Aresa niesamowite, co chwile inny pies:loveu: ale zawsze sliczny:loveu:
mizianko dla Futrzaka:D

Futrzaty wymiziany :lol:

Asiaczek napisał(a):
Piekne historie psie...

Pzdr.

Dziękuję :p

Tengusia napisał(a):
ciotka dawaj ciag dalszy historyjki :grins:

Będzie, będzie ciąg dalszy tylko troszkę cierpliwości, bo muszę fotki obrobić co by na nich cokolwiek widać było hi hi ;)

Posted

[FONT=Comic Sans MS]To teraz będzie historyjka ku przestrodze pt.: "Przyjaciel na bardzo krótko".

Moja przyjaciółka bardzo chciała sprawić swojemu psu Maksiowi w typie terriera niemieckiego (którego przygarnęła z ulicy) towarzysza. Rozważania co do rasy były bardzo różne. Pod uwagę był brany bobtail, PON, airedale terrier, samojed, foksterier, cocker spaniel.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]
Dzwoniła po hodowlach, dopytywała się i tak w efekcie końcowym stanęło na foksie.

Pojechałyśmy do hodowli (przynajmniej tak twierdziła moja przyjaciółka).
Kiedy dojechaliśmy na miejsce wszystko wydawało się być super, dom jednorodzinny, duże podwórko, przy furtce przywitała nas biała suka akity.

Ale jak to mówią nie oceniaj książki po okładce, bo pozory bywają bardzo mylne :roll:

Okazało się że to zwykła hadlara, która skupuje mioty i ma szczeniaki przeróżnych ras.
Do nas wypuściła spaniele i foksy. Oczywiście pochwaliła się, że jeszcze niedawno miała sznaucery ale na życzenie klienta może też załatwić inne rasy od znajomych hodowców.
Ja byłam przerażona opowieściami "hodowczyni", za to moja przyjaciółka zafascynowana szczeniakami.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]

Zaczęłam dopytać o rodziców, o szczepienia, o to gdzie śpią szczeniaczki, w jakim są wieku, czym były odrobaczone, czy są już po pierwszym szczepieniu itp.
Efekt był taki, że kobieta poczuła się urażona, gniewnym tonem oświadczyła, że ona ma psy do kochania , zdrowe, wychowane w domowych warunkach. Miejsca spania szczeniąt nie pokaże bo są tam inne pieski i tylko byłby to dla nich stres.
Następnie całkowicie zignorowała moją osobę i rozmawiała tylko z moją przyjaciółka.
Oczywiście wciskała jej kit za kitem ...

Wzięłam kumpele na stronę i próbowałam ją odwieść od zakupu szczeniaka ale się nie udało, uparła się że bierze foksika, dała pani 350 zł i sio do domu nawet książeczki zdrowia nie dostała :shake:

W domu zaczęły się problemy, szczenie drżało z dnia na dzień coraz bardziej. Na początku drgała tylko łapka jak siedział czy stał ale nikt się nie martwił, bo wiadomo foksy są nadpobudliwe i takie drżenia się zdarzają. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]

Wybraliśmy się nawet na wspólny spacer z psiakami, co by je zapoznać i zaprzyjaźnić.
Psiaki szalały aż miło było popatrzeć :lol:[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Nic nie wskazywało na to, że to wszytko tak tragicznie się skończy ...

Za dwa może trzy dni od spaceru zadzwoniła zapałakana przyjaciółka.

Okazało się że psiak ma tak silne drżenie wszystkich łap, że nie może utrzymać się na nogach ani nawet siedzieć. Po badaniach u weterynarza okazało się, że pies ma jakąś wadę genetyczny na tle neurologicznym - już nie pamiętam dokładnie co to było w każdym razie wet powiedział, że jedynie co można zrobić to skrócić cierpienia maluchowi :-(

O całej sytuacji została poinformowana "hodowczyni" i tu zaczęły się schody. Na początku ów "hodowczyni" w ogóle nie chciała psa przyjąć, nie mówiąc już o zwrocie kosztów zakupu. Cały czas twierdziła, że ona psa sprzedała zdrowego. Sprawę załatwił wypis od weta.

Finał był taki, że pani psa przyjęła ale pomimo wyraźnego zalecenia o uśpieniu oświadczyła, że pies jest zdrowy i ona go nie uśpi i na pewno znajdzie mu kochający dom :crazyeye:
Do tego tak urobiła moją przyjaciółkę, że nie zwróciła jej kosztów zakupu psa tylko wcisnęła następnego szczeniaka - oczywiście też foksika.

Drugie szczenie po 2 dniach obserwacji w nowym domu przezornie zostało zawiezione na ogólne badania ... i znowu powtórka z rozrywki - okazało się, że pies ma poważną wadę serca :angryy:

Przyjaciółka nie miała serca oddać malucha, postanowiła go leczyć - niestety mały po dwóch dniach zdechł :-(:-(:-(

[/FONT]

Posted

zasmucilas mnie.
a nie tego dzis potrzebuje , no ale sami wiemi jak to w tym zyciu jest i ze tego typu sytuacje sa na porzedku dziennym niestety i w zasadzie dopoki bedzie popyt to bedzie i podaz , zupelnie jak z kradzieza .....

wazne bysmy wyciagneli wnioski[ja niestety z Nikusiem i Aresem tyz sie dalam zrobic.... ale nasze na zrazie sa poza bledami hodowlanymi calkiem zdrowe] ino ze dzis bym juz tego nie zrobila!!!!

i tytul bardzo adekwatny KU PRZESTRODZE!!!!

Posted

[FONT=Comic Sans MS]I chyba wypadało by się pochwalić, że leczenie oczka Aresa zakończone :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]W prawdzie już od poniedziałku psiak nie bierze leków ale nie chciałam zapeszać, bo istniało ryzyko, że po odstawieniu kortykosteroidów może się stan oczka pogorszyć, na szczęście mija już 6 dzień i oczko wygląda dobrze :loveu::loveu::loveu:

[/FONT]

Posted

[quote name='NATKA'][FONT=Comic Sans MS]I chyba wypadało by się pochwalić, że leczenie oczka Aresa zakończone :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]W prawdzie już od poniedziałku psiak nie bierze leków ale nie chciałam zapeszać, bo istniało ryzyko, że po odstawieniu kortykosteroidów może się stan oczka pogorszyć, na szczęście mija już 6 dzień i oczko wygląda dobrze :loveu::loveu::loveu:
http://img717.imageshack.us/img717/6769/dscf3129e.jpg
[/FONT]
[FONT="Georgia"]Oooo ... to cieszymy się razem z tobą :ylsuper::ylsuper:[/FONT]

[SIZE="3"]
[FONT="Courier New"]

Posted

[quote name='Korciaczki']Aresku :loveu:

[quote name='halgre'][FONT=Georgia]Oooo ... to cieszymy się razem z tobą :ylsuper::ylsuper:[/FONT]
****************************** [FONT=Courier New]

[quote name='Tekla64']No i my sie do cieszenia przylaczamy!!!
no mowilam bedzie wiosna bedzie lepiej i wsio zle se pojdzie[FONT=Arial]
[/FONT] [FONT=Arial]Dziewczyny 1,5 miesiąca leczenia :roll: było ciężko ale daliśmy radę, a raczej Ares dał [/FONT][FONT=Arial]:klacz: :klacz::klacz:[/FONT][FONT=Arial] bo to on bidula musiał znosić cały ból związany z tą przypadłością i dyskomfort przy podawaniu kilkanaście razy dziennie leków :lol::lol::lol:

Jak patrze teraz na ten jego roześmiany pychol to nareście wiem, że mam 100% mojego Futrzaczka - radosnego, uśmiechniętego od ucha do ucha, towarzyszącego we wszystkim co robię :loveu::loveu::loveu: a nie bidule przygaszoną choróbskiem chowającą się po kątach ...[/FONT][FONT=Arial]

Fakt blizna na rogówce jest ale nawet pani wet była zaskoczona, że to oczko tak ładnie się wygoiło :)[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]A teraz unikatowe fotki "SZPIC I PATYK RAZEM"
biorąc pod uwagę, że Ares nie wykazuje choćby cienia chęci do aportu to już sama zabawa jakakolwiek badylkiem uchodzi do rangi cudu hi hi :evil_lol:[/FONT]:evil_lol::evil_lol: