Jump to content
Dogomania

Futrzak Smolinosek i przyjaciele ;-)

Recommended Posts

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Witanko ...

Dindek z kolei nie uciekał przed zakraplaniem oczków, ale tak silnie zamknął oczy, że nie sposób było zakroplić :evil_lol:
Musiałam mu na siłę rozwierać te oczy - aby była jakaś szparka i szybko wpuścić krople. I tak 5. x dziennie przez tydzień :p

Posted

[quote name='Vlk']Natka a to nie jest przypadkiem gabinet wet. koło klubu bilardowego? Bodajże Falcon się ten klub nazywa ;) Kiedyś tam byłam z moim poprzednim psem parę razy... całkiem dobre wrażenie. Były chyba dwie wetki wtedy (jedna bardzo młodziutka). Obie sympatyczne ale ta mniej młoda była jakaś taka... bardziej znająca się na rzeczy ;) za dużo niestety nie pamięam, bo to dawno było... wiem ino, że na gospodarczą szłam spod sądu pieszo... bo mi się nie chciało busem ;) A psiak po wizycie dostał wędzone ucho, które raczył zakopać wracając do domu... :D

Wyśle Ci na pw co to za lecznica ;)

[quote name='Maks i Spark']CZEść Futrzaku :):)

Trzymam kciuki za szybkie wyleczenie oczka

A.

Dziękujemy :loveu::loveu::loveu:

Super że już jesteście Futrzaczki wilczkowe bo się strasznie za Wami stęskniłam :lol:

[quote name='halgre']Witanko ...

Dindek z kolei nie uciekał przed zakraplaniem oczków, ale tak silnie zamknął oczy, że nie sposób było zakroplić :evil_lol:
Musiałam mu na siłę rozwierać te oczy - aby była jakaś szparka i szybko wpuścić krople. I tak 5. x dziennie przez tydzień :p

Dinuś też miał podobny problem z oczkiem???

Wiesz my to oczko kropimy od 15 stycznia dzień w dzień, po kilka razy dziennie.
Bo najpierw zabieg na powiece, potem usuwanie szwów, a teraz leczenie rogówki :shake: także ja się dziwię, że mnie ten mój Futrzak ze złości jeszcze nie pożarł :razz:

DZISIAJ BYLIŚMY NA KONTROLI

BADANIA WYKAZAŁY ZNACZĄ POPRAWĘ HURA HURA HURA ( i odpukać w niemalowane co by nie zapeszyć)

.... a tak to biedne chore oczko wygląda

... tu oczko troszkę zielonkawe bo po teście - ta zielona plamka to zakres urazu, który jest dużo mniejszy niż na początku (tydzień temu ta zmiana zachodziła na prawie całą źrenicę)

Posted

[quote name='NATKA']
Dinuś też miał podobny problem z oczkiem???

Wiesz my to oczko kropimy od 15 stycznia dzień w dzień, po kilka razy dziennie.
Bo najpierw zabieg na powiece, potem usuwanie szwów, a teraz leczenie rogówki :shake: także ja się dziwię, że mnie ten mój Futrzak ze złości jeszcze nie pożarł :razz:

DZISIAJ BYLIŚMY NA KONTROLI

BADANIA WYKAZAŁY ZNACZĄ POPRAWĘ HURA HURA HURA ( i odpukać w niemalowane co by nie zapeszyć)[B]

[B]Dindek miał ostatnio ropne zapalenie spojówek, dlatego trzeba było kroplić :diabloti:
A jak miał 8. miesięcy to miał operację oczu na grudkowe zapalenie 3.ciej powieki :p

Świetnie, że jest poprawa z oczkiem ! Cieszę się razem z tobą :multi::multi::multi:

Posted

[quote name='halgre']Dindek miał ostatnio ropne zapalenie spojówek, dlatego trzeba było kroplić :diabloti:
A jak miał 8. miesięcy to miał operację oczu na grudkowe zapalenie 3.ciej powieki :p

Świetnie, że jest poprawa z oczkiem ! Cieszę się razem z tobą :multi::multi::multi:

To też bidulka swoje się na cierpiał - ale jak już jest oki to dobrze :lol:

Ja też się bardzo ciesze, że widać poprawę, chociaż zdaje sobie sprawę z tego, że psiak nie odzyska 100% sprawności i już zawsze będzie gorzej widział na to oczko :roll:

Posted

[quote name='NATKA']To też bidulka swoje się na cierpiał - ale jak już jest oki to dobrze :lol:

Ja też się bardzo ciesze, że widać poprawę, chociaż zdaje sobie sprawę z tego, że psiak nie odzyska 100% sprawności i już zawsze będzie gorzej widział na to oczko :roll:

No a jak miał niecałe 2. lata to okazało się, że ma niewydolność trzustki. Do końca życia. Specjalna dieta i tabletki też do końca życia.
A jak był kastrowany to zaś miał komplikacje - wszystko mu spuchło, zapalenie i chodziliśmy na zastrzyki - w końcu goiło się to miesiąc !
I to by było chyba wszystko już :evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='halgre']No a jak miał niecałe 2. lata to okazało się, że ma niewydolność trzustki. Do końca życia. Specjalna dieta i tabletki też do końca życia.
A jak był kastrowany to zaś miał komplikacje - wszystko mu spuchło, zapalenie i chodziliśmy na zastrzyki - w końcu goiło się to miesiąc !
I to by było chyba wszystko już :evil_lol::evil_lol:

Łomatko to Ty z Dinkiem taki sam pechozol masz jak ja z Areskiem :evil_lol:
Dzielne te nasze psiaki nie ma co dyskutować ;)

[quote name='Vlk']ale nie będzie to chyba duży ubytek widzenia?
Cieszymy się, że poprawa! Trzymajcie tak dalej :)

Nie wiem jak duży będzie ubytek to wszystko zależy od tego jak się to wygoi ale na pewno nie będzie to oczko sprawne w 100% ...

Posted

[quote name='Shirai - Koki']Super wiadomosc ciesze sie strasznie, ze Futrzakowi juz jest lepiej !!!! Ale nadal slemy duzo zdrowka !!!! Trzymajcie sie !!!

O tak zdrówko jak najbardziej potrzebne :lol:

[quote name='Nikita89']oczko nie wyglada krytycznie! ciesze sie bardzo ze poprawa nastepuje i mocno kciuki trzymam :)

To prawda stan oczka jest dużo lepszy na szczęście :smile:

[quote name='*anusia&ajlu*']Jakie wiadomosci, szkoda ze dopiero teraz czytam:/
Super wreszcie poprawa, Ares zdrowiej nam szybciutko :loveu:

Aresek stara się jak może żeby wyzdrowieć :loveu:

[quote name='halgre']Witamy się

Cześć Słońce :grins::grins::grins:

[quote name='Asiaczek']Ciesze się z poprawy. Powolutku, powolutku...

Pzdr.

Powolutku, powolutku aż do całkowitego zagojenia ;)

[quote name='Maks i Spark']Cześć Kudłaczu :)

A.

Dzień Doberek Wilczki Kochane :loveu::loveu::loveu:

[FONT=Comic Sans MS]PO KONTROLNY RELAKSIK - czyli przeganianie stresa :lol!:[/FONT]

Posted

deer_1987 napisał(a):
Ktos cierpi na brak czasu? Bo na swoja galerie u nas nie zaglada :(

Widzisz mi brakuje czasu nawet na tą galerię :shake: tyle się niefajnych rzeczy wydarzyło - jak wszystko wróci do normy to postaram się odkurzyć moją galerię u Ciebie :lol:

A swoją drogą miło że wpadłaś z odwiedzinkami :loveu:

Posted

oczko nie wygląda tak źle, więc jeśli będzie jakiś ubytek to na pewno niewielki; uszy do góry :) no i oczywiście zdrówka dalej życzę ;D