NATKA Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 [quote name='Atrisko']Jęzorek ma zakręconomniamuśny... moja ni huhu tak nie potrafi,albo pańcia słaby wzrok ma i nie widzi... A na oko Aresa...pamiętasz Natka...był taki balsam...Szostakowskiego...rewelacyjnie działa na trudno gojące się rany nawet oka...możesz śmiało smarować bez obawy,że psiakowi krzywdę zrobi...nawet jak rzęsy się skleją to pomaga naprawdę!!![/QUOTE] Kurcze ja już nie wiem co z tym okiem robić. Jeszcze bym zrozumiała że może się pochrzanić, bo człowiek nie dopatrzył, za późno zareagował. A tu jest wręcz odwrotnie. Jolu Aresek zaraz po zdjęciu tego felernego szwa miał zalecone krople GENTAMICIN WZF i żel SOLCOSERYL. I tak już 9 dzień się leczymy tym zestawem i poprawa jak dla mnie jest prawie żadna. A leki są typowo dobrane pod uszkodzenie rogówki, naprawdę nie wiem o co już chodzi, a dzisiaj się dopatrzyłam sporego zmętnienia na tym oczku :placz: Quote
Atrisko Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Reniu nie wiem czy aby nie za długo stosowane i stąd to zmętnienie...ale nie jestem pewna...natomiast uwierz że ten balsam to same naturalne składniki i wiem że w cięższych przypadkach nawet po usunięciu gałki ocznej przynosił zadowalające efekty...tylko nie wiem gdzie można go teraz dostać w aptece??? w jakimś zielarskim sklepie? Quote
*anusia&ajlu* Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Natuś 3maj sie wszysko bedzie dobrze!!!! Quote
NATKA Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 [quote name='Atrisko']Reniu nie wiem czy aby nie za długo stosowane i stąd to zmętnienie...ale nie jestem pewna...natomiast uwierz że ten balsam to same naturalne składniki i wiem że w cięższych przypadkach nawet po usunięciu gałki ocznej przynosił zadowalające efekty...tylko nie wiem gdzie można go teraz dostać w aptece??? w jakimś zielarskim sklepie?[/QUOTE] Też tak sobie pomyślałam, że być może już nie powinny te leki być podawane, szczególnie chodzi mi o tą gentamicin. Co do balsamu wierze że on jest dobry ale zwyczajnie boję się podawać cokolwiek na własną rękę, bo nie chce mu zaszkodzić. Chciałbym iść z psiakiem na konsultację ale potrzebny jest okulista psi, bo inaczej to nie będzie miało sensu. A niestety tych psich okulistów w okolicy jak na lekarstwo :shake: Ja się boje żeby on w tym oku nie stracił wzroku :placz::placz::placz: [quote name='*anusia&ajlu*']Natuś 3maj sie wszysko bedzie dobrze!!!![/QUOTE] Dziękuje Ci Słoneczko za wsparcie :lol: Quote
Shirai - Koki Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Czesc Natka, dawno mnie nie bylo...biedy Futrzasty...duzo zdrowka dla niego trzymajcie sie cieplutko !!! Quote
bianka19 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='NATKA'] Stary, hmmm to mnie tak długo nie było, że już taki stary ;) tak czy siak fajny :p[/QUOTE] Poprostu kiedyś zamówiłam u Shel i nigdy go nie miałam na sygnaturze ;) dzięki :loveu: Quote
łamAga Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Ja też słyszałam że ten cały balsam szostakowskiego to fajna sprawa i pomaga a że to ziołowe to chyba nie powinno nic złego się dziać ale wiadomo zawsze będzie ten strach że sie pieskowi zaszkodzi :-( trzymamy kciuki żeby oczko wreszcie zaczęło wracać do normy :glaszcze: pozdrawiamy :bye: Quote
zuzolandia Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Oj niedobrze .... tutaj najlepiej by było jednak dreptac do tego psiego okulisty jak do konca tyg nie bedzie poprawy .. oko to jednak dosc wrazliwe miejsce i kazdy zabieg jest mniej lub bardziej ryzykowny trzymam kciukaski zeby nastapila poprawa i Futrzak przestał cierpiec... jednak nie czekaj zbyt długo jesli ona nie nastapi... buziam mocnoooooooooooooooooooooooo !!!! Quote
NATKA Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 Postanowiłam odstawić gentamicin i odczekać - zobaczę jak oczko będzie się zachowywać. Na razie mój "futrzaty piracik" wygląda tak :roll: Quote
Cavy Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 http://img177.imageshack.us/img177/1245/dscf1433f.jpg jaki cudak. :loveu: Życzymy Aresikowi powrotu do zdrowia .;-) Quote
NATKA Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 [quote name='Cavy']http://img177.imageshack.us/img177/1245/dscf1433f.jpg jaki cudak. :loveu: Życzymy Aresikowi powrotu do zdrowia .;-) Witanko :multi: Dziękujemy za zdrówkowe życzonka :lol: [quote name='Nikita89']Słodki dzielny pirat :) Dzielny, dzielny tylko szkoda mi okropnie tego mojego pirata :roll: Nikita Ty masz swoją galerię??? Quote
Shirai - Koki Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Sliczny ja zawsze i usmiechniety...mam nadzieje, ze go to nie boli !!!! http://img697.imageshack.us/img697/3641/dscf1714z.jpg Duzo buziakow i przytulaskow dla chorowitka i zdrowkaaaaaaaaaaaaa !!!! Quote
Nikita89 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Natka, mam ale jest nieaktualna :( tak w ogólnym skrócie zostało spełnione moje marzenie, ale niestety nie miałam warunków.. chłopak nie pomyślał że jestem studentką z innymi współlokatorami, pierwszy rok inżynierskie więc koopa czasu na uczelni... Mikusia została zwrócona poprzedniej właścicielce, która ma jej matkę i tam ponoć została ale kobita nie chce nam fotek wysłać :( chyba jest zła za rozwój sytuacji... ale mam nadzieje że jest jej tam dobrze a że zawsze marzyłam o psiaku to strasznie za nią tęsknię :( Może kiedyś pochwalę się galerią z przemyślanym pieskiem, gdzie decyzja będzie wspólna a sytuacja i warunki kilkukrotnie zbadane :) Quote
Vlk Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 wiem, że we Wrocławiu chyba... jest jakiś psi okulista. Mój wujek tam z psem jeździł. Mogę dopytać. Na dogomanii też kiedyś przewinął się motyw o jakimś zarąbistym psim okuliście, dr Garncarzu. Ale on chyba z Warszawy jest. Trochę daleko ale jednak są. Mam nadzieję, że po odstawieniu antybiotyku poprawi się psinkowi! Trzymam kciuki, zdrówka i jeszcze 100 razy zdrówka, dla Was obojga Quote
Vlk Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 o takie coś znalazłam: http://www.garncarz.pl/ a o tym we wrocławiu to się dowiem, który to, bo to co znalazłam przez google to nie jest satysfakcjonujące... Quote
NATKA Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 [quote name='Shirai - Koki']Sliczny ja zawsze i usmiechniety...mam nadzieje, ze go to nie boli !!!! http://img697.imageshack.us/img697/3641/dscf1714z.jpg Duzo buziakow i przytulaskow dla chorowitka i zdrowkaaaaaaaaaaaaa !!!! Niestety takie urazy bolą i to bardzo :placz: [quote name='Nikita89']Natka, mam ale jest nieaktualna :( tak w ogólnym skrócie zostało spełnione moje marzenie, ale niestety nie miałam warunków.. chłopak nie pomyślał że jestem studentką z innymi współlokatorami, pierwszy rok inżynierskie więc koopa czasu na uczelni... Mikusia została zwrócona poprzedniej właścicielce, która ma jej matkę i tam ponoć została ale kobita nie chce nam fotek wysłać :( chyba jest zła za rozwój sytuacji... ale mam nadzieje że jest jej tam dobrze a że zawsze marzyłam o psiaku to strasznie za nią tęsknię :( Może kiedyś pochwalę się galerią z przemyślanym pieskiem, gdzie decyzja będzie wspólna a sytuacja i warunki kilkukrotnie zbadane :) To faktycznie smutna historia ale życzę Ci żeby Twoje marzenie o posiadaniu "przemyślanego psiaczka" jak najszybciej się spełniło. ps. mój pierwszy pies (suczka) też miał na imię Mikusia :loveu: [quote name='QQk']Hej! Zdrowiejcie oboje. Dziękujemy :) [quote name='Doginka']No i jak tam oczko Futrzaka?:hmmmm: Oczko na razie obserwuje :roll: [quote name='Vlk']wiem, że we Wrocławiu chyba... jest jakiś psi okulista. Mój wujek tam z psem jeździł. Mogę dopytać. Na dogomanii też kiedyś przewinął się motyw o jakimś zarąbistym psim okuliście, dr Garncarzu. Ale on chyba z Warszawy jest. Trochę daleko ale jednak są. Mam nadzieję, że po odstawieniu antybiotyku poprawi się psinkowi! Trzymam kciuki, zdrówka i jeszcze 100 razy zdrówka, dla Was obojga [quote name='Vlk']o takie coś znalazłam: http://www.garncarz.pl/ a o tym we wrocławiu to się dowiem, który to, bo to co znalazłam przez google to nie jest satysfakcjonujące... Słońce ślicznie Ci dziękuje za pomoc - kochana jesteś :loveu::loveu::loveu: [quote name='Izabela124.']No i nadal zdrówka życzymy :) Dziękujemy :) [quote name='bianka19']Zdrówka , zdrówka ! :D Dziękujemy :) MINĘŁO PONAD 24 GODZINY JAK ODSTAWIONE SĄ KROPLE (zakrapiany jest tylko żel na regeneracje tkanek) Stan oczka na razie się nie pogarsza. Spojówki są bledsze, psisko na spacerku miał w pół otwarte oczko i wreście od tygodnia Ares zaczął interesować się tym co dzieje się w domu tak to tylko spał. Także czas pokaże co będzie dalej ... ja tak w skryciu sobie marze żeby te mikroskopijne objawy poprawy się utrzymały :roll: [FONT=Comic Sans MS]ŚPIOSZEK AUTKOWY[/FONT] :loveu: [FONT=Comic Sans MS]ŚPIOSZEK DOMOWY[/FONT] :loveu: Quote
Nikita89 Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Taaki puchaty misio z niego :P A jaki aniołeczek się wydawać by mogło ^^ I takiego leniuszka tu odgrywa... :) heeh Quote
Cavy Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 http://img294.imageshack.us/img294/5267/dscf1679.jpg Ale mordeczka słodka., rozpłynąć się można. :loveu: Quote
*anusia&ajlu* Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Natka dr. Garncarz jest jednych z najlepszych okulistow, jak bedziesz miala mozliwosci nie zastanawiaj sie ;) zdrowka :loveu: Quote
Recommended Posts