Jump to content
Dogomania

Futrzak Smolinosek i przyjaciele ;-)

Recommended Posts

Posted

[quote name='Atrisko']Jęzorek ma zakręconomniamuśny... moja ni huhu tak nie potrafi,albo pańcia słaby wzrok ma i nie widzi...
A na oko Aresa...pamiętasz Natka...był taki balsam...Szostakowskiego...rewelacyjnie działa na trudno gojące się rany nawet oka...możesz śmiało smarować bez obawy,że psiakowi krzywdę zrobi...nawet jak rzęsy się skleją to pomaga naprawdę!!![/QUOTE]

Kurcze ja już nie wiem co z tym okiem robić. Jeszcze bym zrozumiała że może się pochrzanić, bo człowiek nie dopatrzył, za późno zareagował. A tu jest wręcz odwrotnie.
Jolu Aresek zaraz po zdjęciu tego felernego szwa miał zalecone krople GENTAMICIN WZF i żel SOLCOSERYL.
I tak już 9 dzień się leczymy tym zestawem i poprawa jak dla mnie jest prawie żadna. A leki są typowo dobrane pod uszkodzenie rogówki, naprawdę nie wiem o co już chodzi, a dzisiaj się dopatrzyłam sporego zmętnienia na tym oczku :placz:

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Reniu nie wiem czy aby nie za długo stosowane i stąd to zmętnienie...ale nie jestem pewna...natomiast uwierz że ten balsam to same naturalne składniki i wiem że w cięższych przypadkach nawet po usunięciu gałki ocznej przynosił zadowalające efekty...tylko nie wiem gdzie można go teraz dostać w aptece??? w jakimś zielarskim sklepie?

Posted

[quote name='Atrisko']Reniu nie wiem czy aby nie za długo stosowane i stąd to zmętnienie...ale nie jestem pewna...natomiast uwierz że ten balsam to same naturalne składniki i wiem że w cięższych przypadkach nawet po usunięciu gałki ocznej przynosił zadowalające efekty...tylko nie wiem gdzie można go teraz dostać w aptece??? w jakimś zielarskim sklepie?[/QUOTE]

Też tak sobie pomyślałam, że być może już nie powinny te leki być podawane, szczególnie chodzi mi o tą gentamicin.

Co do balsamu wierze że on jest dobry ale zwyczajnie boję się podawać cokolwiek na własną rękę, bo nie chce mu zaszkodzić.

Chciałbym iść z psiakiem na konsultację ale potrzebny jest okulista psi, bo inaczej to nie będzie miało sensu. A niestety tych psich okulistów w okolicy jak na lekarstwo :shake: Ja się boje żeby on w tym oku nie stracił wzroku :placz::placz::placz:

[quote name='*anusia&ajlu*']Natuś 3maj sie wszysko bedzie dobrze!!!![/QUOTE]
Dziękuje Ci Słoneczko za wsparcie :lol:

Posted

[quote name='NATKA']
Stary, hmmm to mnie tak długo nie było, że już taki stary ;) tak czy siak fajny :p[/QUOTE]
Poprostu kiedyś zamówiłam u Shel i nigdy go nie miałam na sygnaturze ;)
dzięki :loveu:

Posted

Ja też słyszałam że ten cały balsam szostakowskiego to fajna sprawa i pomaga a że to ziołowe to chyba nie powinno nic złego się dziać ale wiadomo zawsze będzie ten strach że sie pieskowi zaszkodzi :-( trzymamy kciuki żeby oczko wreszcie zaczęło wracać do normy :glaszcze: pozdrawiamy :bye:

Posted

Oj niedobrze ....
tutaj najlepiej by było jednak dreptac do tego psiego okulisty jak do konca tyg nie bedzie poprawy ..
oko to jednak dosc wrazliwe miejsce i kazdy zabieg jest mniej lub bardziej ryzykowny

trzymam kciukaski zeby nastapila poprawa i Futrzak przestał cierpiec...
jednak nie czekaj zbyt długo jesli ona nie nastapi...

buziam mocnoooooooooooooooooooooooo !!!!

Posted

Natka, mam ale jest nieaktualna :( tak w ogólnym skrócie zostało spełnione moje marzenie, ale niestety nie miałam warunków.. chłopak nie pomyślał że jestem studentką z innymi współlokatorami, pierwszy rok inżynierskie więc koopa czasu na uczelni... Mikusia została zwrócona poprzedniej właścicielce, która ma jej matkę i tam ponoć została ale kobita nie chce nam fotek wysłać :( chyba jest zła za rozwój sytuacji... ale mam nadzieje że jest jej tam dobrze a że zawsze marzyłam o psiaku to strasznie za nią tęsknię :(

Może kiedyś pochwalę się galerią z przemyślanym pieskiem, gdzie decyzja będzie wspólna a sytuacja i warunki kilkukrotnie zbadane :)

Posted

wiem, że we Wrocławiu chyba... jest jakiś psi okulista. Mój wujek tam z psem jeździł. Mogę dopytać. Na dogomanii też kiedyś przewinął się motyw o jakimś zarąbistym psim okuliście, dr Garncarzu. Ale on chyba z Warszawy jest. Trochę daleko ale jednak są. Mam nadzieję, że po odstawieniu antybiotyku poprawi się psinkowi! Trzymam kciuki, zdrówka i jeszcze 100 razy zdrówka, dla Was obojga

Posted

[quote name='Shirai - Koki']Sliczny ja zawsze i usmiechniety...mam nadzieje, ze go to nie boli !!!!
http://img697.imageshack.us/img697/3641/dscf1714z.jpg

Duzo buziakow i przytulaskow dla chorowitka i zdrowkaaaaaaaaaaaaa !!!!

Niestety takie urazy bolą i to bardzo :placz:

[quote name='Nikita89']Natka, mam ale jest nieaktualna :( tak w ogólnym skrócie zostało spełnione moje marzenie, ale niestety nie miałam warunków.. chłopak nie pomyślał że jestem studentką z innymi współlokatorami, pierwszy rok inżynierskie więc koopa czasu na uczelni... Mikusia została zwrócona poprzedniej właścicielce, która ma jej matkę i tam ponoć została ale kobita nie chce nam fotek wysłać :( chyba jest zła za rozwój sytuacji... ale mam nadzieje że jest jej tam dobrze a że zawsze marzyłam o psiaku to strasznie za nią tęsknię :(

Może kiedyś pochwalę się galerią z przemyślanym pieskiem, gdzie decyzja będzie wspólna a sytuacja i warunki kilkukrotnie zbadane :)
To faktycznie smutna historia ale życzę Ci żeby Twoje marzenie o posiadaniu "przemyślanego psiaczka" jak najszybciej się spełniło.

ps. mój pierwszy pies (suczka) też miał na imię Mikusia :loveu:

[quote name='QQk']Hej!
Zdrowiejcie oboje.

Dziękujemy :)

[quote name='Doginka']No i jak tam oczko Futrzaka?:hmmmm:
Oczko na razie obserwuje :roll:

[quote name='Vlk']wiem, że we Wrocławiu chyba... jest jakiś psi okulista. Mój wujek tam z psem jeździł. Mogę dopytać. Na dogomanii też kiedyś przewinął się motyw o jakimś zarąbistym psim okuliście, dr Garncarzu. Ale on chyba z Warszawy jest. Trochę daleko ale jednak są. Mam nadzieję, że po odstawieniu antybiotyku poprawi się psinkowi! Trzymam kciuki, zdrówka i jeszcze 100 razy zdrówka, dla Was obojga

[quote name='Vlk']o takie coś znalazłam: http://www.garncarz.pl/
a o tym we wrocławiu to się dowiem, który to, bo to co znalazłam przez google to nie jest satysfakcjonujące...

Słońce ślicznie Ci dziękuje za pomoc - kochana jesteś :loveu::loveu::loveu:

[quote name='Izabela124.']No i nadal zdrówka życzymy :)

[quote name='bianka19']Zdrówka , zdrówka ! :D

MINĘŁO PONAD 24 GODZINY JAK ODSTAWIONE SĄ KROPLE (zakrapiany jest tylko żel na regeneracje tkanek)

Stan oczka na razie się nie pogarsza. Spojówki są bledsze, psisko na spacerku miał w pół otwarte oczko i wreście od tygodnia Ares zaczął interesować się tym co dzieje się w domu tak to tylko spał. Także czas pokaże co będzie dalej ... ja tak w skryciu sobie marze żeby te mikroskopijne objawy poprawy się utrzymały :roll:

[FONT=Comic Sans MS]ŚPIOSZEK AUTKOWY[/FONT] :loveu:

[FONT=Comic Sans MS]ŚPIOSZEK DOMOWY[/FONT] :loveu: