Jump to content
Dogomania

Futrzak Smolinosek i przyjaciele ;-)

Recommended Posts

Posted

mam nadzieję,że wszelkie ranki goją się dobrze.aż strach czytać takie historie,a do tego jeszcze stwierdzenie właściciela,że "on (pies) już tak ma, że ucieka, a on go musi gonić" to już ręce opadają!!!do niektórych chyba nigdy nie trafi,że husky to pies,który niewybiegany będzie uciekał. często zdarza się że tylko przy stanowczym wychowaniu pies nie będzie dominujący.szybkiego powroty do pełnej sprawności życzę.

a ta fotka mnie powaliła!!! http://img690.imageshack.us/i/dscf0514a.jpg/
i jaki piękny Król na ostatnich fotach:)

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zuzolandia']http://img191.imageshack.us/img191/3702/dscf0515s.jpg

skaczmy do góry jak kangury hihihih;-)

nooo mnie tez juz dobija ta pochmurna pogoda....brak słonca zaczyna mi doskwierać;-).....
dobrze ze gojenie przebiega dosć sprawnie ...
buziaczki przesyłam i mizianko dla dla Pana Psa ;-)

Mizianko przyjęte przez Pana Psa z prośbą o więcej ;)

[quote name='Doginka']Oby szybko się zagoiło, bo z własnego doświadczenia wiem, że ugryzienie przez psa dosyć długo się goi:razz:
Agresywny husek to jescze nic, u nas jest kilka agresywnych labków:cool3:
Doginka nie dobijaj bo u mnie sporo labków :cool3:

[quote name='QQk']Pozdrowienia z przysypanego Wrocka :)
Dziękować za pozdrowionka, ja ze swojej strony pozdrawiam ze śnieżnego Sosnowca :lol:

[quote name='Vlk']No i znowu nam ładna zima wróciła, wszystkie kudłate pewnie się cieszą.
A Ares pięknie skacze :) Co on, bidak, ma z oczkami, ze jakaś pani od oczuf i zabieg?
Yrsa też skoczy ale z odpowiednią motywacją a i nie wszystko. Za to Tesia, jeszcze parę lat temu, potrafiła przesadzić taką ławkę parkową, nad oparciem - bez większego problemu. Ta to była skoczna :) Teraz z powodu wieku już jej nie pozwalam na takie wygibasy.

A jak tam sprawa pogryzienia ze strony prawnej? Nie odpuszczasz mam nadzieje suczysynowi właścicielowi? (bez obrazy dla żadnej, szanującej się suki).
Całe zdarzenie zostało już zgłoszone na policję.

A zima się piękna zrobiła tylko jeszcze żeby troszkę słoneczko przyświeciło to było by cudnie :loveu:

[quote name='wiki4']Witamy się poniedziałkowo ;)
Witam serdecznie :lol::lol::lol:

[quote name='ames']mam nadzieję,że wszelkie ranki goją się dobrze.aż strach czytać takie historie,a do tego jeszcze stwierdzenie właściciela,że "on (pies) już tak ma, że ucieka, a on go musi gonić" to już ręce opadają!!!do niektórych chyba nigdy nie trafi,że husky to pies,który niewybiegany będzie uciekał. często zdarza się że tylko przy stanowczym wychowaniu pies nie będzie dominujący.szybkiego powroty do pełnej sprawności życzę.

a ta fotka mnie powaliła!!! http://img690.imageshack.us/i/dscf0514a.jpg/
i jaki piękny Król na ostatnich fotach:)
Tłumaczenia ludzi bywają czasami masakryczne, nie wiadomo czy śmiać się z głupoty czy płakać z bezsilności :shake:

Ja to po prostu płakałam ze śmiechu jak sobie foty zgrałam i to zobaczyłam, pierwsze skojarzenie to "tańczący miś" :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Rany goją się dobrze - na szczęście nie ma żadnych komplikacji ale samopoczucie to mam do bani :roll:

[FONT=Comic Sans MS]GŁUPAWKA[/FONT]

ps. zapasy fotek się kończą a tu kurka za bardzo nie ma jak zrobić nowych

Posted

witam serdecznie!!!!

LOMATKO TERAZ DOPIERO DOCZYTALAM, strasznie , okrutne i jak zwykle podkopujace inteligencje i wrazliwosc ludzi!!!!!

nie jestem w stanie zrozumiec jak mozna az tak nieodpowiedzialnym wlascicielem psa byc???? na pewno nie bylo to po raz pierwszy z tego co piszesz takie wrazenie odnosze wiec trzeba by bylo tych ludkow porzadnie po kieszeni uderzyc i czym ino jeszcze idzie!!!!!!

zycze szybkiego powrotu do zdrowai i pelnej sprawnosci a i jak najmniejszych skutkow psychicznych.

mam tylko takie pytanie[nie znam szpicow] czemu Ares nie reagowal? czemu nie bronil cie????
do tej pory mialam ino psy ktore bez wahania rzucilyby sie i zarly do upadlego za mnie ale nie wiem nic o szpicach moze nie maja w sobie grosza agresji????
to tak z mojej wlasnej ciekawosci i mam nadzieje ze zrozumiesz

sciskam was mocno a futro jak zwykle na zdjeciach mnie zachwyca i tyn maly sznupek tyz pikny

Posted

[quote name='Asiaczek']Jak nie będzie fotek, to wtedy pogadamy na różne tematy. I tez będzie ciekawie, prawda?

pzdr.

Otóż to ;)

[quote name='Shel']Głupawka jest fajna :D.

Fajna tylko mój aparacik nie daje rady, bo głupawka zwyczajnie za szybka jest :roll:

[quote name='QQk']Hej!
Jak się ręce goją?
http://img694.imageshack.us/img694/4537/dscf0566.jpg - i ta mina ;)
Już jest naprawdę dobrze :p

[quote name='zuzolandia']http://img694.imageshack.us/img694/1599/dscf0568.jpg

przystojny jestem co nieeee??? ;-) hihi

pozdrowionka i całeeeeeee mnóstwooooooo mizianek dla Kawalera;-)

Tyle mizianka i komplementów - bo mi się futro do Rudy Śl. przeprowadzi :evil_lol:

[quote name='Doginka']http://img3.imageshack.us/img3/9477/dscf0567c.jpg
Lodowy okład na nos:evil_lol:
Tyle zapachów dookoła, że aż nochalek napuchł i potrzebne były zimne okłady :evil_lol:

[quote name='*anusia&ajlu*']http://img191.imageshack.us/img191/3702/dscf0515s.jpg
tak jak napisal QQk- potwierdzam ze Futrzak nadaje sie na agility:loveu: z jakim zapasem skacze:loveu: super...

a tak ogolem hej!!!! :iloveyou: i zdrowka zycze...:roll:
pracowalam kiedys w schronie,wiem jak to mozna byc pogryzionym:shake:

najlepszego w 2010 roku:loveu:

Witaj Słoneczko jak miło że już wróciłaś :loveu:

[quote name='Cavy']http://img694.imageshack.us/img694/1599/dscf0568.jpg
Ale uśmiechnięta mordka, cudny jest. :loveu:
Dziękować :lol:

[quote name='Tekla64']witam serdecznie!!!!

LOMATKO TERAZ DOPIERO DOCZYTALAM, strasznie , okrutne i jak zwykle podkopujace inteligencje i wrazliwosc ludzi!!!!!

nie jestem w stanie zrozumiec jak mozna az tak nieodpowiedzialnym wlascicielem psa byc???? na pewno nie bylo to po raz pierwszy z tego co piszesz takie wrazenie odnosze wiec trzeba by bylo tych ludkow porzadnie po kieszeni uderzyc i czym ino jeszcze idzie!!!!!!

zycze szybkiego powrotu do zdrowai i pelnej sprawnosci a i jak najmniejszych skutkow psychicznych.

mam tylko takie pytanie[nie znam szpicow] czemu Ares nie reagowal? czemu nie bronil cie????
do tej pory mialam ino psy ktore bez wahania rzucilyby sie i zarly do upadlego za mnie ale nie wiem nic o szpicach moze nie maja w sobie grosza agresji????
to tak z mojej wlasnej ciekawosci i mam nadzieje ze zrozumiesz

sciskam was mocno a futro jak zwykle na zdjeciach mnie zachwyca i tyn maly sznupek tyz pikny

Tak to jest zero wyobraźni plus brak odpowiedzialności - niektórzy zwyczajnie psów nie powinni mieć.

Tekla ja też się zastanawiam nad tym czy ten pies już wcześniej nie nawywijał tylko kurka ni jak nie wiem jak to sprawdzić bo nawet jeśli kogoś już zaatakował a ktoś tego nie zgłosił to cuż można.

A sprawa od strony karnej wygląda tak, że jak ktoś ma trochę normalnych odruchów i nie dał się trwale okaleczyć to zakwalifikowali to jako zwyczajne wykroczenie, za które grozi grzywna.
Czyli tak choćby chodziło o to że piesek na smyczy nie był a nie o to że pogryzł - mi ręce opadają w takiej sytuacji.
Bo według mnie sytuacja kiedy pies chodzi bez smyczy a sytuacja kiedy pies atakuje i gryzie znacząco się od siebie różnią.

Co do Aresa to uwierz mi - to się tak szybko działo że ja nawet nie wiem co on robił.
Ja tylko pamiętam że próbowałam jakoś bronić się przed psem, który na przemian gryzł mnie po dłoniach i próbował ugryźć mnie po twarzy, pamiętam jak mój ojciec odganiał psa i że ten pies rzucił się na niego i dostał saszetką i uciekł. Ojciec go gonił, a ja biegłam za ojcem. Dopiero później zajarzyłam że Aresa trzyma mama - ja nawet nie wiem w którym momencie ona tego futrzatego zabrała, bo w momencie jak tamten pies zaatakował to ja trzymałam Aresa.
Coś mi się wydaje, że nawet futrzaty nie wiedział co się dzieje :shake:

[FONT=Comic Sans MS]ŚNIEGOWA ŁAPKA[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]DAJ SMAKA[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]A tak potrafi zbuntować się mój aparat :diabloti:[/FONT]

Posted

ja ino tak z mojego doswiadczenia zaciekawilam sie co Ares dzialal, nie dziwie sie zes nie miala ani glowy ani czasu na popatrywanie co i kto robi, ino ze wlasnie moje by chyba szybciej wyczuly agresje i mialabym sporo roboty z rozbiciem zaciekle walczacych, co sie jasna sprawa wcale a wcale nie tyczy Borysa , ten by wial i calkiem mozliwe ze by mnie za soba w takim tempie ciagnal ze zaden by nie nadazyl.
Tak se wlasnie mysle ze ja mma piec i zadnej kopii wscieklizny a wrecz mam ino w ksiazeczkach powbijane i to mi sie zdaje takie dziwne ze oni mieli niby przypadkiem???? i cale ichnie zachowanie?! oni juz to tak czy siak przezyli, nie byli w szoku??? bo ja mimo ze znam i wiem ze moje sa w stanie pogryzc bylabym w szoku jakby sie cos takiego stalo.

Kuruj sie i wracaj szybko do zdrowia
sciskam cie serdecznie a i usciskaj te lapa co to slady na sniegu zostawia

Posted

[quote name='wiki4']http://img685.imageshack.us/img685/6900/dscf0558q.jpg
Och, co za bunt na pokładzie :-o :diabloti:
Wredny aparat - nic tylko go na śnieg i mróz zabrać :diabloti:

[quote name='QQk']Hej!
Cieszę się, że jest już lepiej. Jedyny ból do zaakceptowania to bul, bul z butelki ;)
http://img407.imageshack.us/img407/9814/dscf0560d.jpg- to nie jest 'daj smaka', to jest 'nogi szeroko, ręce na ścianę, smaki z kieszeni ale q...a już' ;)
Ja po prostu chciałam to delikatniej ująć co by się nie wydało, że mam psa terrorystę w domu :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Tekla64 napisał(a):
ja ino tak z mojego doswiadczenia zaciekawilam sie co Ares dzialal, nie dziwie sie zes nie miala ani glowy ani czasu na popatrywanie co i kto robi, ino ze wlasnie moje by chyba szybciej wyczuly agresje i mialabym sporo roboty z rozbiciem zaciekle walczacych, co sie jasna sprawa wcale a wcale nie tyczy Borysa , ten by wial i calkiem mozliwe ze by mnie za soba w takim tempie ciagnal ze zaden by nie nadazyl.
Tak se wlasnie mysle ze ja mma piec i zadnej kopii wscieklizny a wrecz mam ino w ksiazeczkach powbijane i to mi sie zdaje takie dziwne ze oni mieli niby przypadkiem???? i cale ichnie zachowanie?! oni juz to tak czy siak przezyli, nie byli w szoku??? bo ja mimo ze znam i wiem ze moje sa w stanie pogryzc bylabym w szoku jakby sie cos takiego stalo.

Kuruj sie i wracaj szybko do zdrowia
sciskam cie serdecznie a i usciskaj te lapa co to slady na sniegu zostawia

Mnie też to ksero zastanowiło ...
Moja babcia zawsze miała co najmniej trzy psy na podwórku i też nigdy nie trzymała kopii tylko wpisy w książeczkach, ja do swojego jednego też mam wpis w książeczce i zaświadczenie co to wet wydaje ale też mi do głowy nigdy nie przyszło żeby ksero tego robić.

Facet do którego uciekł pies przeraził się ale dopiero jak ja dobiegłam i pokazałam mu dłonie całe zakrwawione, bo wcześniej próbował zwiać na posesje, a właścicielka jak przyjechała to była całkowicie obojętna nawet raz nie zainteresowałam się stanem moich rąk :shake:

Tekla ja to się nawet ciesze że mój nie zareagował automatycznie agresją bo mi było ciężko utrzymać się na nogach przy jednym rzucającym się i gryzącym psie, a jeszcze jakby Ares się włączył to ja bym tam bankowo leżała na chodniku i myślę że nie skończyło by się na pogryzionych dłoniach.

Posted

W życiu bym czegoś takiego psu nie założyła...

Wy macie zalatany dzień, a ja od rana kamieniem w domu i jedynie krótkie wypady z rudymi i na kuriera czekam, karmę ma mi przywieźć i go nie ma, grrrrrrrrrrrrrr....

Posted

Ja tez nigdy w zyciu mojego psioka bym czyms takim nie potraktowała ...
Zreszta watpie zeby moje do takiego wynalazku sie załatwiały ...
Muszą miec kawalek chociazby trawki bo inaczej nic z tego ...
Pomijam fakt ze sprzatam po swoich kudłaczach ;-) zeby nie było ;-) hihihih

Pozdrowionkaaaa koffana
;-)